Patriota 736 Napisano Octobar 17, 2023 Zainteresovan, 464 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Znakovi obaveštenja pružaju učesnicima u saobraćaju potrebna obaveštenja o putu kojim se kreću, nazivima mesta kroz koja prolaze i udaljenosti od tih mesta. Takođe, daju informacije o prestanku važenja znakova izričitih naredbi kao i druga korisna obaveštenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 736 Napisano Octobar 17, 2023 Zainteresovan, 464 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Saobraćajna traka za spora vozila - označava početak saobraćajne trake kojom se moraju kretati vozila koja se kreću brzinom manjom od brzine označene na znaku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2219 Napisano Octobar 17, 2023 Drug član, 835 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Auh. Kao što piše u Vasinom primeru postoje 3 grupe znakova: Znakovi izričite naredbe - okrugli Znakovi opasnosti (upozorenja) - trougaoni Znakovi obaveštenja - kvadratni Izuzeci od ovog pravila su obrnuti trougao i stop. Razlog je što su oni relevantni i za vozače koji prilaze sa drugih strana pa na ovaj način jasno mogu da vide ko ima prednost, čak i ako znak nije okrenut ka njima. Boja takođe ima uticaja na sledeći način (obratićete pažnju da se definicije razlikuju od gornjih, znači isto se odnosi na sve grupe znakova): Znakovi ograničenja i zabrane - u osnovi beli sa crvenim okvirom Znakovi obaveze - u osnovi plavi sa belim U ovom konkretno primeru - Znak zabrane kretanja brzinom većom od napisane - Znak obaveze kretanja brzinom na putu, delu puta, traci... većom od napisane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 736 Napisano Octobar 17, 2023 (promenjeno) Zainteresovan, 464 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Postoje znakovi izricitih naredbi kojima se propisuju obaveze i oni su plavo beli(smer kretanja,itd),nije sve u zakonu,ima nesto i u pravilniku Promenio Octobar 17, 2023 član Patriota Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 10348 Napisano Octobar 18, 2023 Ne silazi, 2359 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, dobro je, tema je "Kikinda", udes... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9057 Napisano Octobar 18, 2023 4_tocka_i_karoserija, 1966 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan @vasa.93 smajliji u mojim porukama su trebali da pokažu da se zezam. Žao mi je što si preozbiljno shvatio moje pisanije, i izvini što sam te uvredio. Nije mi bila namera da ozbiljno prozivam ni tebe ni bilo koga drugog. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2656 Napisano Octobar 18, 2023 Drug član, 1300 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Možda sam i ja samo preosetljiv za neke stvari. Sve je u redu, idemo dalje! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1133 Napisano Octobar 18, 2023 Zainteresovan, 443 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Jbt ljudi, sa dva klika udjete u pravilnik o saobracajnoj signalizaciji i tamo sve pise, jasno i nedvosmisleno. Nego niko nece da cita, a za raspravu smo uvek raspolozeni Razumem da se raspravljamo i polemisemo neku saobracajnu situaciju (mada ni to ne bi trebalo), ali saobracajne znakove?!... 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Octobar 18, 2023 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Ali kakav je znak za pešački prelaz? Četvrtasti, a moramo se složiti da je on ipak obavezujući uvek i svugde. Možda do sada nisi video ali postoji i trouglasti za pešački. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...