Jump to content

Moto Zajednica

CFMOTO 700 MT

Recommended Posts

• U prolazu, 19 postova
  • Motocikl: Cbf600 2011

Malo me strah.. nikad nisam imao kineski motor.. Citam po internetu dosta negativnih komentara.. Kaplenje ulje/voda, problem sa masinom, zadna guma se raspada ili se iskrivila.. Kod nas uvoznik do sada je bio uzas.. nikakav servis nikakvu uslugu.. Sad ima neki novi uvoznik pa videcemo.. 

Promenio član Buzuki

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 284 postova
  • Motocikl: CF MOTO 700 MT

Odakle si?
Gde ima novi uvoznik?

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

• Drug član, 1742 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
Malo me strah.. nikad nisam imao kineski motor.. Citam po internetu dosta negativnih komentara.. Kaplenje ulje/voda, problem sa masinom, zadna guma se raspada ili se iskrivila.. Kod nas uvoznik do sada je bio uzas.. nikakav servis nikakvu uslugu.. Sad ima neki novi uvoznik pa videcemo.. 
Možeš li ovde ili u PM da mi okačiš te negativne komentare, motor je dosta nov i baš se trudim da nađem neke realne utiske od vlasnika ali slabo šta nalazim, a motorče mi je trenutno na prvom mestu za kupovinu.

Sent from my 2107113SG using Tapatalk

• U prolazu, 30 postova
  • Motocikl: Suzuki Intruder Volusia 800, CF MOTO 700 MT

Pozdrav ekipa,

Da se nadovežem i podelim svoje iskustvo sa 700MT (redizajn verzija, wannabe 800MT :) )

Nakon ovogodišnjeg sajma mi je bilo jasno da je kinez sledeća kupovina, bez dileme i tako dolazimo do ove mašine iz naslova :)

Naime nakon istraživanja, poredjenja, i pravljenja kompromisa odluka je pala i u petak (20.jun) sam otišao u TMC u NS, dogovorili se, prebacio lovu na račun i na moje iznenadjenje u ponedeljak (23.jun) dobijam poziv oko 10.15 prepodne da je motor registrovan i spreman za preuzimanje.
I da, nisam imao prilike da probam konkretno ovaj model pre kupovine - vozio sam stariju verziju 650, i 800ku Touring verziju. Računao sam da je negde izmedju i oslonio se na teoriju i instinkt. 

Dosta dodatne opreme već uključeno - TBox, crashbar, grejači ručica i sedišta, nosači kofera, zaštita odole što bi rekli (skid plate) itd. Cena je bila ravno 748.640 RSD.
Za set kofera (top + bočni) su mi tražili doplatu od 1390EUR + čekanje od par nedelja - reko prijatelju živ bio to je 25% motora, nšta od toga.

TBox i "problem":

Neko je već ranije pisao o ovome ovde na forumu (možda čak i na ovoj temi). 
Naime iako dolazi kao deo opreme kada se instalira aplikacija i odabere država Srbija, nema opcije MotoPlay-a u aplikaciji preko koje se dešava povezivanje. Medjutim kada se država promeni na recimo Hrvatska, MotoPlay opcija se odmah pojavi u aplikaciji i dalje sve funkcioniše ok. Pisao sam email direktno CF Moto supportu da vidim o čemu se radi i zašto su kupci u Srbiji uskraćeni za ovu opciju kroz softver kada su platili i već imaju hardware.

Udobnost:

Elem, u ponedeljak nakon posla sam uzjašio i do kraja dana (23.59h) napravio nepunih 300km po ravnici (NS - SO - Bezdan - fish paprikaš, pa krug nazad).
S obzirom da nisam aktivno vozio motor od Novembra prošle godine, pozitivno me iznenadila udobnost - položaj sedenja, sedište, široko držanje guvernala, položaj vizira itd, a prilično sam gabaritan (188cm, ±120kg ). Ne mogu da kažem da sam se nešto umorio od vožnje ili da sam primetio neka trnjenja u predelu guzice da tako kažem.
Video sam da su ljudi pisali da im smeta prostor izmedju kormana i vizira kao i mali displej. Meni taj prostor skroz ok deluje, a displaj s obzirom da sam ceo dan ispred bar dva monitora, da se ja pitam mogli bi i cajgeri da se stave :) 

Komunikacija i mape:

Takodje korektno. Povezivanje telefona sa jedne strane i komunikacije sa druge strane pruža potpunu kontrolu muzike/poziva pomoću komandi na motoru. Jednostavno i dovoljno. Povezivanje preko MotoPlay kroz TBox i deljenje mapa takodje korektno. Nije najdetaljnija mapa koju ćete videti, ali s obzirom da nema doplate za TBox nekome će sigurno uštedeti lovu za navigaciju.

Kofer(i):

Definitivno preporuka za Moto Bike, ekipa u Kisačkoj u NS :)

Uzeo sam alu top case XLand 55L koji dolazi sa svojim nosačem koji može lagano da se montira na postojeći nosač (skine se samo plastika nosača koja dolazi fabrički sa motorom). Cena oko 20k RSD. Imaju takodje i bočne u ponudi, ali njih planiram nešto kasnije.

Na kraju dana utisak je skroz pozitivan, i smatram da je odnos cene i dobijenog veoma dobar. Lepo se vozi, lepo ide, lepo izgleda i deluje mi da su otlonjeni svi nedostatci prethodnika (grejanje u gradu, vibracija plastike, "čudan" rad na ispod 3k obrtaja itd).

Svakako preporuka za ovaj motocikl od mene.

Ako nekog nešto dodatno interesuje, slobodno pitajte.

Pozdrav svima 👋

• Sviđa mi se 8

Hvala ti baš. Piši kad stigneš, kako je prošao prvi servis, ako odeš na dalji put itd...

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 30 postova
7 hours ago, Gordak985 said:

Hvala ti baš. Piši kad stigneš, kako je prošao prvi servis, ako odeš na dalji put itd...

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

Nema na čemu naravno. 

Prvi servis sam zakazao unapred za 10. Jul, a planiram 18. da se spustim do Trebinja i Herceg Novog pa javljam utiske.

• Sviđa mi se 3

Išao danas da probam 800mt, i dalje nije raspoloživ, pa sam probao ponovo 700mt, odmah posle Kove 800. Snage meni ne fali ali ič. Baš se lepo vozi i poteže. Na autoputu na 130 je već u "ozbiljnim" obrtajima ali kako mi je autoput zadnja tačna na motosvirali, nije ni problem. I dalje čekam da probam 800 jer mi svi kažu da moram, ali mene je ovaj motor baš kupio. I to sam ga danas baš fes istestirao.

Promenio član Gordak985
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 30 postova

Pozdrav svima, 

Evo ga kratak pregled posle 2.800km predjenih za mesec dana :)

Prvi servis na 1000km u TMCu je izašao ravno 14.000din (~120eur).

Put od NS do Herceg Novog i nazad sa raznim izletima i vožnjicama po CG i BiH je bio ukupno 1520km. 

Motor se pokazao odlično - hladjenje kako treba, na gasu odličan. Išao sam bez bočnih kofera, samo top case i rol torba na zadnjem sedištu.
Ono što me je možda najviše i iznenadilo jeste udobnost sedišta - malo sam gabaritniji da tako kažem (188cm, ~120kg), ali bez problema sam vozio 2-2.5h u cugu sa osećajem da bez problema mogu još - nisam žurio pa sam tako nekako naplanirao pauze za vodu, kafu, cigaru, klopu itd.

U krivinama leži baš lepo, a počastio sam se i jednim lepim offroad-om preko Zelengore - u povratku iz HN sam pred Čemerno skrenuo pre tunela, popeo se gore pa pored izvora Neretve do Orlovačkog jezera i izašao na drugu stranu prema Kalinoviku. Jedno zanimljivo iskustvo moram priznati.

Verujem da je ovaj moj 700MT prvi kinez koji je prošao tuda :)

image.thumb.png.dd9d708ced0c8b6b6bb42719814c75fe.png

image.thumb.png.dd65aa131fc65945ff7b0b0372eedc39.png

Dodatno, možda nekom pomogne: Tanklock torba za 700MT

Naime pred put sam se iscimao da nemestim tanklock torbu medjutim kako je nov model, bilo je malo muke da se pronadje potkova za njega baš, pogotovo što na čepu ima neka "krilca" pa sam pristupio majstorisanju:

image.thumb.png.8ee4623118b6fe6489221bae28df3286.png

U MotoBike u NS sam našao prsten za 650MT i ispostavilo se da rupe odgovaraju, zatim sam usekao ova krilca od čepa:

image.thumb.png.db51018ac6bbcd71d2b78e20d64c685b.png

Zatim sam uzeo GIVI MT505 5L tanklock torbu i bilo je još malo majstorisanja sa nosačem torbe da bi se namincalo ali to je bilo lakše jer je od plastike pa je skalperom moglo da se sredi.

image.thumb.png.9f47b08f417ff313ad29f0a916422481.png

image.thumb.png.237bfc080b30c9b6da673ac62a0b5545.png

Nadam se da će nekome pomoći - mišljenja o tanklock torbi su podeljena, ali meni je dosta značila.

Pozdrav! 

Promenio član milos94
gramatičke greške pri pisanju + kontekst
  • Sviđa mi se 5

• U prolazu, 49 postova

Milos94@ lijepo si se navozao svaka cast.Samo mi kazi kako ja sa istom visinom nijesam mogao noge da ubacim ispod rezervoara i da se ugodno smjestim.Bio sam bas razocaran kako je motor nizak za moju visinu tj.duzinu nogu.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja