Jump to content

Moto Zajednica

CFMOTO 700 MT

Recommended Posts

• Ne silazi, 7635 postova
  • Motocikl: TDM 900

On se bavi javnim poslom. Mi ovde motociklisti kojima se on obraća imamo pravo da kritikujemo. Ne mrzim čoveka daleko od toga. Ja kritikujem njegovo predstavljanje motocikla gde uglavnom

priča o opštim mestima. 

On mora da naglasi vrline i mane kroz realne primere. Da bi neki budući kupac mogao da donese sud da li je to motocikl koji odgovara njegovim potrebama. Da neko ne shvati pogrešno. Ne radi se o tome da li je kinez, koliko je pouzdan, itd. To niko ne može da zna i davno je prošlo vreme kada su kineski motocikli bili upitni za neke osnovne stvari. Bitna stvar je da on kao recenzent objasni za koga je ovaj motocikl i na koji način je predviđen da se koristi. 

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 777 postova
  • Motocikl: -

Problem sa bilo kojom recenzijom, ne samo za ovaj motor, je u tome ko radi recenziju.

Meni ništa ne znači što neki svjetski prvak kaže da je motor OK za takvu i takvu vožnju, kad je lik 4 magnitude sposobniji od mene.

Jel te interesuje da li je motor za tebe? Uzmi na test vožnju i odradi vožnju kakve inače radiš. Ako ti legne, onda je za tebe. Ili traži dalje.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 52 postova
  • Motocikl: CFMOTO 800MT Explore Edition
10 hours ago, Duta_91 said:

Za predhodni CFMOTO 700 MT po papirima piše da ima 220 kilograma, a za novi da ima 240 KG, meni se sve čini da je novi LAKŠI, verovatno je drugačija ciklistika. Sada ću baš da pogledam šta kaže Šone, vozio ga je dosta. Vozio je i predhodni model dosta, bili smo zajedno do Sarajeva, one je išao CFMOTO 700 MT-om 2023.
Kažu 10 kilograma mase dole, otprilike 1000 € gore, kad se spusti kilaža ispod koje može da se ide skidanjem nosača za tablicu, nogostupa i tih stvari. KTM 790 je za 20 kilograma lakši od CFMOTO 800 MTX i skuplji za 2000 evra sa odključanim PRO paketom ( tempomat, TC i šifter) a proizvodi se na istom mestu.

КТМ је скупљи јер је КТМ, не верујем због килаже.

Ја предлажем да се самоуведе пост, здраве и правилне животне навике и када сви нас поправимо и скинемо разнолике вишкове,  мотор ће да легне таман како треба. :)  

Ја кад додам украс на мотор, 1кг телесне масе морам да спустим. 

Шалим се, али ето предлога да почнемо од 'понедељка' , тренинг, правилна исхрана итд.   😂

• Haha 4
  • Podržavam 1

• Drug član, 1103 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure

Ima tu još detalja. Baš sam gledao MT800x i uporedio ga sa mojim KTM 790 Adventure. Bez da gledam značku, vidi se razlika, bar na oko. Recimo plastike, štitnici rezervoara su dosta tanji, čak mi i sami rezervoari izgledaju tanji. Generalno KTM dosta solidnije izgleda, CF moto lep, ali ako bi ga negde sobalio ostali bi samo dugmići, dok KTM ni bomba ne može ništa, probano :). Vešanje na KTM je WP a na CF ako se ne varam Kayaba i tako...

Naravno, ima i to svoje tržište, za ljude koji neće nikad  na offroad, a žele adventure motor koji moćno izgeda,  tu je CF moto a i ostali kinezi, poenta da nije samo ime i da nije isti motor iako dolazi iz iste fabrike.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 7635 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ja ih kritikujem jer recezenti jutjuberi treba to da objasne. Sad ti nekome kažeš, ima upside down vilu, Kayaba, potpuno podesivo ogibljenje... Pa to zvuči da ima odlično ogibljenje a u stvari je neki prosek u najboljem slučaju. Što znači da je to motocikl srednje klase koji je pogodniji i predviđen za solo vožnju a ne za dvoje npr. 

• Drug član, 1103 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure

E jes vala, to kad kazu Kayaba, podesiva, ko da je spejs šatl, a ne prosek u najboljem slučaju. Kinezi to počeli proizvoditi i trpaju gde stignu. Nije to sigurno loše, ali nije baš ni avion, šta bi rekli za WP, Marzocchi i sl. 

Realno dosta tih recenzija je samo prepričavanje nekih inostranih i gomila buzzova. Vozi motor od 250kg sa putnim gumama i priča kako se super ponaša na offroad ...

• U prolazu, 19 postova

Danas proizvođači za predstavljanje proizvoda organiziraju izlete, okupe relevantne predstavnike medija, plate im put, smještaj, hranu, daju im nove motore da provozaju na prekrasnim lokacijama, sve "đabalesku"...

Teško je onda doć doma i napisat objektivnu recenziju...ja prvi ne bi mogao izbjeć osjećaj da budem ponešto "objektivniji" zauzvrat, to je u ljudskoj prirodi i na to proizvođači računaju. 

Inače ne pratim Shoneta,  ali sam pogledao klip. Klip je u osnovi više prezentacija nego recenzija, jer ne spominje direktne konkurente u klasi.

I na kraju, YT content creatori su odavno shvatili da afirmativni klipovi imaju veću gledanost od kritičkih, jer onaj tko je već zagrijan za proizvod ne želi gledat 10x klip gdje mu neko "ruši sneška", već potvrdu onog što mu srce već govori. ;) 

Promenio član balinjera
  • Sviđa mi se 3
  • Podržavam 4

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja