Jump to content

Moto Zajednica

CFMOTO 700 MT

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 245 postova
  • Motocikl: CF MOTO 700 MT

30k za TBox nema matematike nikakve, neki carplay će bolje da odradi, al ajde ko voli, samo napred

Послато са M2101K9G помоћу Тапатока

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 63 postova
  • Motocikl: Trenutno pešak
Pre 13 sati, Vojkan je napisao:

30k za TBox nema matematike nikakve, neki carplay će bolje da odradi, al ajde ko voli, samo napred emoji6.png

Плус што тај исти CarPlay можеш да пребациш на следећи мотор који купиш, а ово ЈОК. 😆 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1882 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Društvo, informišite se prvo šta je TBOX, sa svim prednostima i manama. Nije isto što i CarPlay.

• Sviđa mi se 2

Nije, slažem se, ja sam bio prvi u redu da naručim, ali po mom mišljenju nema benefita za 30k
Idem na servis za par dana (10000), baš ću da se raspitam jel ima na stanju....

• U prolazu, 45 postova
  • Motocikl: GSR 600 K7

U pravu si i ja sam prilikom kupovine bio zainteresovan pogotovo što su mi rekli da će mi kao kupcu novog motora dati max popust bukvalno po nabavnoj ceni kada stigne. Al eto ipak nema ništa od toga.
Ajde baš javi posle servisa šta su ti rekli

Ja generalno nisam previše zainteresovan za te stvari, ali recimo korisno je što software i mapa goriva može da se updatuje na daljinu, nemaš potrebe stalno da ideš do servisa. I što možeš uvek da znaš gde ti je motor. Što pamti track svake vožnje, razne statistike, a i što sam kroz app možeš da pratiš parametre rada motora. Verovatno će biti i dodatnih unapređenja u budućnosti, tBox je u suštini povezan na ECU motora, a preko kartice na mrežu i aplikaciju.

Ali,
onda su na YT pokazali da uopšte nije mnogo pažnje obraćeno na sigurnost, tj. svako sa osnovnim znanjem o problematici može da hakuje sistem i da u svakom trenutku zna gde se nalazi motor, u realnom vremenu. I ovo nije moguće isključiti. Naravno podrazumeva se da CFMoto odnosno kinezi uvek imaju ovu informaciju.
Za mene je to deal breaker, ali verovatno ima i ljudi kojima ne smeta.

Svakako - treba sve ovo proveriti i istražiti ako ste zainteresovani. Ja nisam dublje ulazio u problematiku, a i stvari se menjaju.

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 566 postova
  • Motocikl: -
pre 13 minuta, živke je napisao:

Ja generalno nisam previše zainteresovan za te stvari, ali recimo korisno je što software i mapa goriva može da se updatuje na daljinu, nemaš potrebe stalno da ideš do servisa. I što možeš uvek da znaš gde ti je motor. Što pamti track svake vožnje, razne statistike, a i što sam kroz app možeš da pratiš parametre rada motora. Verovatno će biti i dodatnih unapređenja u budućnosti, tBox je u suštini povezan na ECU motora, a preko kartice na mrežu i aplikaciju.

Ali,
onda su na YT pokazali da uopšte nije mnogo pažnje obraćeno na sigurnost, tj. svako sa osnovnim znanjem o problematici može da hakuje sistem i da u svakom trenutku zna gde se nalazi motor, u realnom vremenu. I ovo nije moguće isključiti. Naravno podrazumeva se da CFMoto odnosno kinezi uvek imaju ovu informaciju.
Za mene je to deal breaker, ali verovatno ima i ljudi kojima ne smeta.

Svakako - treba sve ovo proveriti i istražiti ako ste zainteresovani. Ja nisam dublje ulazio u problematiku, a i stvari se menjaju.

Baš me briga, ja u švaleraciju ne idem motorom.

Ali se slažem sa drugim stvarima, Gledao sam na YT kako su nekom Englezu drpili GS-a u Francuskoj, bukvalno dok su oni odnijeli stvari do apartmana. Da je imao ovako nešto mogli su da ga nađu.

• Sviđa mi se 1

Da, a isto tako ako se neko namerači baš na tvoj motor (mada ko će da krade cfmoto :D ) moći će lepo da ti prouči i rute i navike, i gde ostavljaš motor i kada, a bez da izađe iz fotelje ;)

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 69 postova
  • Motocikl: CFMOTO 700MT

Cini mi se da od updatea mapa nema nista… a i dobra navigacija em ostaje za sledeci motor, em pokazuje celu mapu i oblik krivina a tbox samo srelice gde da se skrene. Da je screen mirroring bilo bi odlicno. Takodje moze da se kupi gps za pracenje motora za smesne pare

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Bukvalno. TBox je u suštini kompjuter povezan na ECU motora i na internet. Ko zna šta će sve biti moguće uraditi sa njim u budućnosti.

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 9 postova

Kod T-Box-a je dobra stvar da ko namerava da vozi dalje CF MOTO, može da ga prebacuje sa motora na motor. Suština je da se korisnički nalog prebacuje na drugi motor, a sa starog se odjavljuje. To ne možemo da uradimo lično već se šalje zahtev uvozniku koji preko Kine i njihovog sistema to menja. Ne mora da bude bacanje para ako cete dalje voziti CF MOTO. 

• Sviđa mi se 1

Bukvalno. TBox je u suštini kompjuter povezan na ECU motora i na internet. Ko zna šta će sve biti moguće uraditi sa njim u budućnosti.
Kako je vezan na net?

Pravo da ti kažem - ne znam. Verovatno mora da ima neku vrstu sim kartice.

• Sviđa mi se 1

Pa onda mora da je u šemi sa nekim operaterima?!
A preko?

• U prolazu, 9 postova
Pre 21 sati, živke je napisao:

Da, a isto tako ako se neko namerači baš na tvoj motor (mada ko će da krade cfmoto :D ) moći će lepo da ti prouči i rute i navike, i gde ostavljaš motor i kada, a bez da izađe iz fotelje ;)

Živke, neće moći baš,  iz razloga što samo jedan uređaj može da koristi te podatke, ne može recimo na više telefona da imaš nalog. Zato se i javlja centrali ako želiš neku promenu, da se ne bih manipulisalo. Recimo kupi neko od tebe motor sa T Box-om, on mora da promeni nalog odnosno da se registruje na drugom nalogu gde se navodi promena vlasništva nad vozilom kako se podaci ne bi zloupotrebljavali. 

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 4789 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
On 28. 8. 2024. at 9:19, mlakrneta je napisao:

Ja sam na 3900 km sad planiram za vikend malo dužu turu. Kako se ponaša sad na toj kilometraži ima li ikakvih problema? Meni dosta često pali ventilator sad kad je toplo napolju i dosta dugo radi neće da ga ugasi, neko mi reče da je to normalno za 2 cilindra al ja nekako nisam navikao posle Suzukija. Kada vozim kao da čujem neki zvuk ležaja počinje od nekih 50km pa do 80 dok mogu da čujem, da li je tako i kod tebe možda se ja samo nešto u glavi tripujem

To su unapredili u odnosu na 650MT. Na 650MT je podizao temperaturu, ali nije mogao da je spusti i stalno je vrteo ventilator kad je toplo. 

Na 700MT je hlađenje mnogo bolje rešeno, mislim da je ili hladnjak drugačiji ili ugao pod kojim je postavljen. Češće pali ventilator kad je topplije, ali je mnogo bolje nego na 650MT. Na 650MT se sećam da je prilično grejao sa strane kad se ugreje.

• U prolazu, 45 postova
  • Motocikl: GSR 600 K7

Nije ni sada ništa bolje, kad je bilo letos 35+ upali ventilator i ne gasi ga nikada dođem sa vožnje i ostavim u dvorištu da radi temperatura ode na 108 nisam ga puštao više od toga da radi. Testirao sam i u vožnji Dobanovci-Avala gas 150-160kmh i tada temperatura ode na 106, ne znam kako bi bilo da sam nastavio dalje. Brine me da će ovaj Kineski ventilator u jednom trenutku otkazati i onda mogu samo da ga parkiram pored puta i zovem šlep.

• U prolazu, 69 postova
  • Motocikl: CFMOTO 700MT
Nije ni sada ništa bolje, kad je bilo letos 35+ upali ventilator i ne gasi ga nikada dođem sa vožnje i ostavim u dvorištu da radi temperatura ode na 108 nisam ga puštao više od toga da radi. Testirao sam i u vožnji Dobanovci-Avala gas 150-160kmh i tada temperatura ode na 106, ne znam kako bi bilo da sam nastavio dalje. Brine me da će ovaj Kineski ventilator u jednom trenutku otkazati i onda mogu samo da ga parkiram pored puta i zovem šlep.

Meni nikad nije presao 95-96 stepeni, i gasi lepo ventilator i to po gradu(Nis)

• Ne silazi, 4789 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Neko je gore pisao o cenama servisa, pa sam proverio koliko je u Guevari:

16.950 RSD

2,5 radna sata po 3.260 RSD

Ostalo je materijal.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 15 postova
  • Motocikl: CFMOTO 700 MT

Ja planiram da prodam mog CF 700MT sada… ništa nema da je loše u vezi motora, još sam kupio i dosta dodatne opreme. Nego treba do januara da napravim radionicu da bi mogao da konkurisem za subvencije… pa sam prinudjen…

Motor kupljen u maju mesecu. Nisam bio u Srbiji posle toga preko 2 meseca… motor ukupno prešao 1080km i pre 2 nedelje je odredjen prvi servis u TMC, koštao 17500. Pre 2 nedelje ili 3, uzeo sam i centralni stender. Od dodatne opreme poseduje još nosač zadnjeg kofera Kappa a na njemu alu crni kofer 45l, ima i dva bočna alu crna kofera po 30l. Oni su još u kutiji neotpakovani. Kupljen tanklock nosač givi na koji mogu givi i kappa tanklock torbice da se stave. Ima i nosač quick liči za telefon. Tako da ima uloženo 1000€ za sada od opreme, i taman uradjen prvi servis, pa ko god da kupi miran je bas dugo. Dajem ga za 6000€ i ne cenjkam se ni za 1 DIN pogotovu ne sa preprodavcima. Garancija je još 2.5 god.

• Sviđa mi se 1

Kakvu radionicu, šta planiraš da radiš?
Greota uloženog novca, a motor nov

• U prolazu, 15 postova
  • Motocikl: CFMOTO 700 MT
1 hour ago, Vojkan said:

Kakvu radionicu, šta planiraš da radiš?
Greota uloženog novca, a motor novemoji2509.pngemoji17.png

Pa krecem sa radom Car Detailing. Pranje i poliranje i ostalo. Pa sad do januara do konkursa moram da zavrsim objekat da bi mogao konkurisati za neke subvencije... Greota bas... Ali pitanje je prioriteta... Nisu mi jasni u nasoj drzavi da ti moras sve zivo da napravis i uradis i ulozis gomilu novca za sve to pa tek onda da konkurises za subvencije i onda je opet pitanje hoces li proci na konkursu jer se zna kako u nasoj drzavi preko veze sve funkcionise... ali u svakom slucaju ja objekat moram uraditi pa prosao ili ne na konkursu...

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja