Jump to content

Moto Zajednica

QJ Motors SVT 650 X

Recommended Posts

• Integrisan, 4950 postova
1 hour ago, vladmoll said:

Nije tft netačan, on je samo extra spor. A to znači u svim segmentima. Dam kontakt, pokazuje brzinu N , ja plaim i krećem u mestu, posle 1-2 sekunde pokazuje brzina 1.....spor....Naduvao gume, tek posle 5 minuta je pokazao pritisak kako treba...isto je i sa nivoom goriva, kod mene konkretno, kad je na ćopavoj i ispravim ga, pa prođe jedno bar 2 minuta da pokaže pravo stanje

Ništa strašno, samo treba da se naviknemo na to...

Sta je tu konkretno problem? Da li on ima neki cip/procesor koji je spor?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 425 postova
  • Motocikl: QJ motor svt 650 x

Ovaj tft je vrsta multimedie, i kao i kod mobilnih telefona tako i ovde neki su brzi neki spori, slično kao i kod automobila, ima sporih multimedia, bukvalno pritisneš neku funkciju i čekaš 1-2 sekunda da odreaguje....mislim da nije ništa drugo

• Sviđa mi se 1

I da, to sam hteo da napišem, tft ima merenje toplote gume i pritisak a nema merač spoljnje temperatura vazduha.Meni je potrebnije da znam kolika je trenutna temperatura vazduha nego u gumama, bar meni...

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2298 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X
pre 49 minuta, Motorcyclist je napisao:

Sta je tu konkretno problem? Da li on ima neki cip/procesor koji je spor?

Pre će biti lična percepcija...ja nisam primetio ništa sporije startovanje u odnosu na bilo koji drugi motor. U pitanju je ako sam dobro shvatio grafika kjoja odradi svoje inače ti možeš motor upaliti odmah pošto sistem odradi start pumpe a to se čuje. 

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 180 postova
  • Motocikl: QJ SVT 650X

Otiđoh popodne do jednog tehničkog centra da uplatim sve što treba za registraciju. U SUP-u 8-9 osoba ispred mene. Samo jedna službenica radi. Unutra zapara ljuta, ko u Zvonkovoj pesmi: "Sunce žeže, zapara je ljuta...". Čekao sam 2 sata da dođem do šaltera. Pomenuta "ljubazna" šalteruša me poče uvoditi u "red", šta sam trebao pripremiti, kako sam mogao izvaditi polisu iz jbnog plastičnog njasra za dokumente koje daju u tehničkom centru: "Mogli ste to sami izvaditi dok ste čekali, a ne da meni to dajete. Vi mislite..." Rekoh ne mislim ja ništa očigledno. Nije me čula. "Gde vam je sertifikat, imate li original? Morate ga fotokopirati. A, evo ga. Ne morate ništa." Kontam dobro je, kad:  "Nije vam isti iznos na fakturi i fiskalnom računu. Zovite prodavca. Morate nabaviti drugi fiskalni, Koliko ste uplatili?" Sklonih se da nazovem prodavca, kad će ona u svom ljubaznom tonu: "uključite spikerfon da se čuje!" MsIlim se, šta da ga čuješ. Čovek se izvinjava. Kaže poslaće sutra novi. 🤢 Pozelenih od muke, i pomisli da i sutra moram proći  "tretman" kod dotične. Srećom, pa se smilovala i, ničim izazvana, odlučila da "zaprimi predmet" kako ne bi morao menjati polisu osiguranja.  Jbg, jeste da nema veze sa problemima samog motora, al ne znam postoji li odgovarajuća tema. A i da se neko nasmeje tuđoj muci. :) 

Promenio član cika miloje
  • Zbunjen 1

• BJB Maxi scooter club, 1658 postova

Oko tih 'lazi' to je cena koju moramo 'platiti' kupujucu NOV motor za 6/7000e. I sa tim moramo da se pomirimo. 

Ja recimo vozim opel grandland x 2020.godiste,kupljen sa 15 000km i tad je star bio 10 meseci,ALI samo zato sto nije audi,mercedes,bmw ili neki premium brend ja sam morao da prihvatim da plastike u vratima malo krckaju,da je motor 1.2 benzin sasvim pristojan ,nekad lenj u brdu.  Nisam platio npr. u to vreme tiguana R line 30 000e,nego opela za 24. Ali opet taj tiguan nije imao ni blizu opremu kao opel. Sustina je,negde se dobije,negde izgubi. Konkretno od zastave (yuga) mrzim taj detalj oko goriva,posle sa benelijem to me podseti i meni smeta. Normalno ,nekom ne smeta,ali sta je tu je. Na hondi mi recimo smeta kad startujem semafor 1,2 gas on dodje do 70 i nece jos u trecu jer 'misli' da hocu jos da ga potapam. No,resi se i to sa jednim klikom na plus. 

Mick ( ne poznajem ga licno) je emotivan kad mu diramo u prevozno sredstvo i brani brend koji vozi,postujem i mogu da razumem,ali...i drugi imaju pravo da iznesu misljenje. Dal ce se neko sloziti ili ne,naravno da ce biti za i protiv. Samo smatram da treba da bude normalna konverzacija i medjusobno postovanje. :takoje:

Promenio član DaliborBP
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

• Ne silazi, 7320 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ljudi misle da ako kupe novo i skupo da to mora da bude savršeno. Krckaju plastike i na mnogo skupljim vozilima. To je najmanji problem kakvih sve problema ima. Ni kod nas iz fabrike ne izađe sve perfektno. Nekad se desi i da se snalazimo. To je realnost u autoindustriji, kupac mora da prihvati. Mislim na krajnjeg kupca.

• BJB Maxi scooter club, 1658 postova

Opet to krckanje je relativno. Kolega je uzeo 8micu ,ma kao tambura. Ima i do toga gde se sklapa,generalno noviji automobili nemaju kvalitet,ali dobro ,to se desava sa svim stvarima. Sirok pojam,da ne spamujemo temu. 

• U prolazu, 43 postova
  • Motocikl: Suzuki intruder volusia 800cc , QJ Motor trx 125 ABS , QJ Motor SVT 650X

Ljudi budite iskreni,na 90% motora zeza merač.Svaki motor čiji rezervoar ima "W"ovakav presek ,to jest visi preko "štangle" Rama,nakon dizanja sa ćopave pokazuje jednu količinu goriva a nakon što se benzin prelije i izjednači -drugu količinu.Nekima se nivo goriva u obe strane brže izjednači a nekima sporije.To je na svakom suzukiju tako,za ostale neću da tvrdim,ali logično je da je tako.

Još ako je pokazivač digitalan,o čemu pričamo???Ja sa intruderom pređem 100-120km sa prvom crtom na meraču,a onda sa sledeće tri crte 120-150km i upali se rezerva.Ali to niko ne govori.

Ili vozim 100km,on pokazuje da je rezervoar pun,stanem na pumpu i stane 4 lit benzina.sačekam minut,stane još 1 lit.Dal je Suzuki zbog toga loš?Dal polemišete oko toga?

Jasno nam je da gomila ljudi traže dlaku u jajetu i da čim nešto pročitaju i načuju odma ide ono "eto,znao sam.Kinez".Jbt ,onom nekom prosto žao što Miku nije crko ležaj,ja čitam i ne verujem kako čovek likuje da se nekom pokvario motor!!

Neko  je spomenuo obrtaje motora ne pokazuje precizno,pa naravno kad je na svakih 500 obrtaja crta.jel su trebali da za svaki obrtaj bude jedna crta pa da bi precizno pokazuje?Jel kod vas ima crtica za svaki obrtaj ili za svakih 100,500??Evo baš me ovo interesuje

Promenio član Road Kings
  • Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

• Drug član, 1601 postova
  • Motocikl: V-STROM

Ne znam čemu drama oko tog pokazivača, zar je teško oseći prutić, izbaždariti ga i zadenuti negde na motoru, da stoji kao suvenir, dodatna oprema.

Svaki put kad je sumnja, prutić spustiti u tank i utvrditi činjenično stanje....simple as that.

• Sviđa mi se 2
  • Haha 4

• U prolazu, 43 postova
  • Motocikl: Suzuki intruder volusia 800cc , QJ Motor trx 125 ABS , QJ Motor SVT 650X
Pre 2 sati, Milanezi je napisao:

Ne znam čemu drama oko tog pokazivača, zar je teško oseći prutić, izbaždariti ga i zadenuti negde na motoru, da stoji kao suvenir, dodatna oprema.

Svaki put kad je sumnja, prutić spustiti u tank i utvrditi činjenično stanje....simple as that.

Ma merač radi normalno,samo kad ostane 1/3 rezervoara nakon dizanja sa ćopave pokazuje rezervu ,a kada se nivo goriva izjednači nakon 1 min opet pokaže normalnu količinu.Ali.....to je kinez i eto jel smo Vam lepo kazali da ne valja.

Promenio član Road Kings
  • Podržavam 1

• Ol' dirty bastard, 607 postova
  • Motocikl: TDM

Nije to sto je kinez nego je tako napravljeno, imao sam istu situaciju na skaniji.Nekima je plovak takav(elektronika), napunis ga i on tek posle 10-20 minuta pokaze pravi nivo, ili odvadis 😆 i opet on tako tek posle pola sata pokaze pravo stanje.

Ako je rezervoar iz dva dela spojen crevcem(sto opet ima na kamionima) isto tako treba mu vreme da izjednaci i pokaze tacno nakon sipanja/vadjenja ili u slucaju motora nakon uspravljanja sa copave.

Promenio član Djokic

• U prolazu, 43 postova
pre 8 minuta, Djokic je napisao:

Nije to sto je kinez nego je tako napravljeno, imao sam istu situaciju na skaniji.Nekima je plovak takav(elektronika), napunis ga i on tek posle 10-20 minuta pokaze pravi nivo, ili odvadis 😆 i opet on tako tek posle pola sata pokaze pravo stanje.

Ako je rezervoar iz dva dela spojen crevcem(sto opet ima na kamionima) isto tako treba mu vreme da izjednaci i pokaze tacno nakon sipanja/vadjenja ili u slucaju motora nakon uspravljanja sa copave.

Upravo to govorim,al neki ne žele to da vide i čuju.Na svojim motorima su to prihvatili da to tako treba,al kod OJ-a to ako odma ne pokaže ne valja.

I kakvih pola sata kod Scanije???2-3h dok kroz crevce od 8-10mm prebaci 200-300lit iz jednog u drugi rezervoar prirodnim putem,bez pumpe.U Beču sipao i tek na Kelebiji pokazao koliko imam goriva.

• Haha 1
  • Podržavam 1

• Ol' dirty bastard, 607 postova
  • Motocikl: TDM

Vidim poznajes materiju.Pozdravljam.Nego kolko mu je trebalo vremena da se povrati kad izvadis 150l? 😁

• Sviđa mi se 1
  • Haha 7

• U prolazu, 43 postova
Pre 1 sat, Djokic je napisao:

Vidim poznajes materiju.Pozdravljam.Nego kolko mu je trebalo vremena da se povrati kad izvadis 150l? 😁

Ja sam bio gospodski kočijaš,uglavnom doterivao nove i skoro nove truckove za Scaniju,bez vađenja goriva.Mislim kad bi mu izvadio 150lit,popalio bi sve greške ,stao i aktivirao samouništenje.😁😁😁😁

Promenio član Road Kings
  • Sviđa mi se 1
  • Haha 2

• Ne silazi, 7320 postova
  • Motocikl: TDM 900

Radili smo par godina kompletnu instalaciju sa menjač za Skanije kao i za instalaciju brisača i prskalice. Od svih sa kojima su radili, Skanija je bila najkvalitetnija i najskuplja uz Mercedes. Izuzetno saradljivi, otvoreni za predloge, pobošanja i strikni oko kvaliteta. Kod Volvoa svašta ide ali kod njih je skoro pa perfekcija.

• U prolazu, 27 postova

Sto se tice indikatora, za mene je prosto resenje: TRIP A ili B reset na svakom punjenju. Ko god da je vozio kruzere zna da pola njih uopste nema indikator goriva, samo lampica kad se upali rezerva.

• Hvala 1

Ko je radio prvi servis, nebitno gde, da li zna koliko je ulja sipano i koje, mislim na proizvodjača....

Ne pitam slučajno, a objasniću u narednom periodu zašto to pitam....

Čini mi se da je sam motor dosta dobro uradjen u odnosu na informacije koje su dali u user manualu, koje usput se ne isplati ni pročitati, nisu stavili ni jedan bitan podatak, kao što su model svećice, vrsta antifriza i gomila drugih informacija....

I još najbitnije, da li se negde može iskopati service manual, da li su to bar dobili serviseri?????

• U prolazu, 36 postova
  • Motocikl: Scarabeo 300s, QJ SVT650X
8 hours ago, vladmoll said:

Ko je radio prvi servis, nebitno gde, da li zna koliko je ulja sipano i koje, mislim na proizvodjača....

Ne pitam slučajno, a objasniću u narednom periodu zašto to pitam....

Čini mi se da je sam motor dosta dobro uradjen u odnosu na informacije koje su dali u user manualu, koje usput se ne isplati ni pročitati, nisu stavili ni jedan bitan podatak, kao što su model svećice, vrsta antifriza i gomila drugih informacija....

I još najbitnije, da li se negde može iskopati service manual, da li su to bar dobili serviseri?????

U Novom Sadu, Kymco, sipa Putoline 15w50.

Pokušavajući da poboljšam sedište (neke navlake, jastučići,...) uspeo sam da izgubim jedan gumeni odbojnik (amortizer) na sedištu.

Izmaltretiram neke poznanike i poslovne saradnike i uspem da napravim zamenski.

Ukoliko nekome treba, imam par komada viška, rado ću pomoći.

IMG_20240517_214252.jpg

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 222 postova
  • Motocikl: Ninja 250r '08
Pre 11 sati, vladmoll je napisao:

Meni u skuter LTR125 sipali Ipone 10w40, sad ne znam tacno koje ali verovatno ono scoot 4t.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 180 postova

Preuzeo motor danas i bacio đir preko Fruške. Nadomak Banstola, mimoišao se sa dva bajkera od kojih je jedan vozio SVT650X istih boja kao moj. 

1.jpg

2.jpg

3.jpg

• Sviđa mi se 10
  • Podržavam 1

• U prolazu, 27 postova
On 18. 5. 2024. at 16:44, cika miloje je napisao:

Preuzeo motor danas i bacio đir preko Fruške. Nadomak Banstola, mimoišao se sa dva bajkera od kojih je jedan vozio SVT650X istih boja kao moj. 

Najverovatnije sam to bio ja. Pravac Banstol-I. Venac. Vozili brat i ja.

• Sviđa mi se 1

• BJB Maxi Scooter Club, 5998 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Drugari, ako nekom treba, imam 3 stikera sa alu kofera QJ Motor. Ponudio sam koleZi Mick-u ali mu ne trebaju pa ako neko hoće da dodatno brendira svoj motorić, javite se da pošaljem...

IMG_20240519_183920_604.jpg

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja