Alekre 12504 Napisano Octobar 11 Ne silazi, 7307 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Šta je ovo? Ovim putem Ilija mlekadžija svaki dan nosi mleko, jaja, pasulj i šta treba iz sela pa kad se dokopa Smedereva onda iz Dakara prelazi u LeMan. Vozi APN4. Gde su bočni koferi, gde je Garmin, gde je PP aparat, gde su kantice za benzin i flaša za vodu? Nemaš bočne bisage na krešbarovima, gde su stikeri ADV i zastavice država gde si vozio? Slabi si igrač očekivao sam više. Nemaš ni KLIM čizme i jaknu. 5 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
estel 649 Napisano Octobar 27 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Kikinda - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan Jebes motor kad ne postoji strepnja da li ce se ukljuciti. Kliknes, on zapeva. Sednes i ne razmisljas. Predjoh 3600km za ova dva meseca sto po mojim standardima znaci da se nismo nesto puno vozili, ali otom potom. Pozna je jesen, tu je zima iza coska, pa ce se odmah ujedno i istestirati motor po hladnijem vremenu posto sam ja neko ko vozi motor citave godine. Za sada, ono malo hladnoce sto smo imali podnosi izvanredno (nema razloga da to i ne radi). Kisu takodje podnosi izvanredno. Veoma je stabilan i Metzeler gume drze odlicno. Ne znam za vas, ali ja volim da dok pada kisa sednem na motor i odem sa njim da se upoznamo, da vidim kako sve funkcionise i vidim gde su mu granice jer ce doci vreme kada ce me uhvatiti negde nevreme, a ne bih da u takvim situacijama budem bez ideje kako se motor ponasa. Sa SVT-om sam prezadovoljan. Grejac sedista je dobar, dok je grejac rucaka ok, ali moze bolje. Ako se vozi brzinama autoputa na nekih 5-10°C, rucice ne zrace dovoljnom energijom da bi se osetila komfornost, dok pri manjim brzinama (do 100km/h) ima efekta. Motor je izuzetno upravljiv, vozi se kao bicikl, cak i sediste, koje sam naveo pre kao manu, se pokazalo udobno posle ove predjene kilometraze. Da l' se moja guzica navikla ili se sediste malo razradilo, ko ce ga znati. Verovatno oboje, ali svakako, subjektivan osecaj je bolji. Kilometar sat laze, kao i svaki, 147km/h na ekranu je u stvari 131km/h po GPS-u. Pritiske i temperaturu u gumama sam iskljucio odmah prvi dan. Sredina ekrana je bila i po najjacem suncu vidljiva, dok je gornji deo, gde su smesteni indikatori pravca, jedva vidljiv. Po noci, logicno, ekran briljira, sve je lepo vidljivo bas kao i LED svetla i zmigavci. Udare bocnog vetra trpi lepo, ali nisam se jos nasao u dovoljno prilika kako bih mogao da to tvrdim bez greske. Prednji vizir je mali, i meni sa svojih 176cm visine ne smeta vetar ali kad spustim glavu 3-4cm dole, bolja je situacija, manje suma od vetra tako da ce kod mene verovatno pasti novi vizir. Zadrzacu isti oblik, samo da bude gore tih 3-4cm duzi, a sa strane mozda po 1 do 2cm. Velika mana motora (po meni) je to sto nema centralni stender jer je onda osnovno odrzavanje otezano. Trebate me samo videti kako sedim na motoru sa paddock stenderom oko sebe dok idem da ga perem i mazem lanac. Fantazija. Kocnicama sam prezadovoljan i one su, pored agregata i upravljivosti, ovom motoru ujedno i najjaca tacka. U krivinama, prednja kocnica pruza dobar osecaj i doziranje iste onda dodje kao od sale sto bi i pocetnicima dobro doslo da nauce neke naprednije tehnike kocenja i generalno voznje. U jako malom broju slucajeva, kocim kocnicama. Gotovo uvek, skoro pa ekskluzivno, kocim motornim kocenjem. To je bas lepo reseno na ovom motoru i pretpostvljam da je tu zasluzena V konfiguracija motora. Motor ima neki seksipil (sex appeal) i privlaci neverovatno paznju. Gde god ga ostavim, ljudi dodju da zagledaju, pitaju pitanja i generalno prozbore koju. Prvog dana izlazim iz zgrade u dvoriste, a dvojica komsija za koje do tada nisam ni znao ni da postoje su stajali pored njega i znatizeljno zagledali i posmatrali svaki detalj na njemu. @mick Pitao si me kakav je osecaj preci sa neceg jaceg kao sto je ZZR1100 na osetno slabiji motor kao sto je u ovom slucaju SVT i reci cu ti da SVT, uprkos maltene duplo slabijem agregatu, ima itekako paprike i nadoknadjuje sa svojom "lakom voznjom", upravljivoscu i sposobnoscu da se zaustavi kad je to potrebno. Filtrira saobracajem u gradu ko od sale, ali ne moze bas da se provuce kada to sirina puta ne dozvoljava. Ja sam morao da se naucim da vozim ovaj motor. Morao sam da naucim da saltam brzine jer sam bez zezanja, dedu vozio kao da je automatik. U sestoj sa 1500-2000 obrtaja je povlacio bez ikakvih problema. Same cinjenice da je bez drzanja desne ruke na gasu u sestom stepenu prenosa isao 40km/h i da se u trecem stepenu prenosa takodje bez gasa penjao na Petrovaradinsku tvrdjavu govori sve o obrtnom momentu tog agregata. Medjutim, koliko god meni odgovarao SVT i sve sto taj motor ima, ne mogu da prezalim prodaju ZZR-a. Pustim video klipove gde sam isao njim po Fruskoj Gori i ta stabilnost i mirnoca rednog agregata i cista snaga kojom zapoveda taj motor je nesto sto je uffff. Nemam adekvatnu rec. Verujem da cemo se svi jako lepo navozati sa SVT-om, ali ja takodje verujem da cu posle cetiri godine i otplate kredita verovatno ponovo otici na stranu sport touringa. Doduse, otom potom, nikad ne znamo sta sutra donosi. 10 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7090 Napisano Octobar 27 Drug član, 2975 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan L4 i velika kubikaža su neverovatno lagani za glatku vožnju.. Neverovatno kolko sve rade bez truda. Ne jurcaš, ali ni za šta ne stitkaš trbušnjake. Oćeš da pretekneš - samo pomisliš i vuče... Nema čekanja šaljtanja.. I tu dolazimo do XR, GX i sličnog... PS. Danas sam probao drugarov XR... Nek me neko ubedi da postoji bolji PAKET, koncept... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3091 Napisano Octobar 27 Drug član, 2296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Pa koncept je da je R motor u gradu promašena investicija jer više nema svrhe posedovati R motor a živeti u gradu osim ako ga na stazi ne koristiš. Tako da su se fabrike prešaltale na sport touring segment...iz R mašine stavi agregat u visoki sed, otključaj snagu i eto ti prodaje R motora bez gubitaka...plus još zaradiš na dodatnom opremom koju ne možeš na R varijanti da uvališ. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 443 Napisano Octobar 28 Zainteresovan, 425 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Meni se i dalje povremeno pali ona žuta slavina, neki kažu da se to zove check engine....da li se i vama to pali povremeno tipa na 0,5 sekunde i sl????? Možda je to signal da nešto u elektronici nije kako treba kao možda rollover sensor???? Da li je neko u servisu priupitao šta se to dešava. Ko pita ne skita Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3091 Napisano Octobar 28 Drug član, 2296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Meni redovno upali na par sekundi po paljenju samo kad sipam gorivo na NIS pumpama (očitava se kao cilynder missfire)...slično sam imao na prethodnom motoru i ispostavilo se da je ''problem'' bio u euro5 normi. Sa finim mapiranjem i iridijumskim svećicama sve rešeno... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
estel 649 Napisano Octobar 28 Svrati ponekad, 175 postova Lokacija: Kikinda - Novi Sad Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, vladmoll said: Meni se i dalje povremeno pali ona žuta slavina, neki kažu da se to zove check engine....da li se i vama to pali povremeno tipa na 0,5 sekunde i sl????? Možda je to signal da nešto u elektronici nije kako treba kao možda rollover sensor???? Da li je neko u servisu priupitao šta se to dešava. Ko pita ne skita Pozz Isto se i meni ponekad upali. Ne uvek, ali kad se desi, brzo ugasi i nastavi dalje bez ponovnog paljenja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3091 Napisano Octobar 28 Drug član, 2296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Sve ok što se toga tiče...samo nervira 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cika miloje 70 Napisano Octobar 28 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: QJ SVT 650X Prijavi odgovor kao problematičan Ne sećam se je li kačeno u temi? https://www.mforce.my/Catalog/PARTLIST-QJMotor-SVT650-X-SVT-650 X-key498-d2024-07-23-10-38-54am.pdf 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3091 Napisano Octobar 28 Drug član, 2296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Bravo! Ovo je novijeg datuma… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja14 20 Napisano Novembar 8 U prolazu, 8 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: QJMOTOR SVT 650X Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi, hteo bih da podelim sa vama svoje iskustvo po pitanju delova jer mozda nekome bude od pomoci. S obzirom da je bio sudar motora i auta bili su mi potrebni: hladnjak, plastike za ruke oko fara, nosac fara... motor sam kupio u kimku u NS i tamo su imali jako mali izbor delova a na ostale delove se cekalo 120 dana ( cak ni hladnjak nisu imali na stanju ). U autoprometu u Beogradu su imali za nijansu vise delova ali vecina stvari po duplo vecim cenama od kimka. Zato sam nasao na internetu sajt iz Poljske koji poseduje original delove za QJ motore pa sam odlucio preko njih da narucim. I sve pohvale za tu ekipu iz Poljske ( okacicu lik sajta na kraju ) jer u rekordom vremenu je stigao paket ali ima samo jedna mana sto ne rade dostavu za Srbiju vec moraju delovi da se dostave u EU. Tako da ona prica koju su mi pricali kada sam trebao da kupim motor kako prave lagere sa delovima i da u slucaju i da nemaju delove porucuju od svojih partnera po EU i stizu jako brzo je smesna i totalno neistinita. Uzgred i uvoznik za QJ iz Hrvatske takodje mi je pricao kako imaju vecinu delova na stanju a delove koje nemaju skinuce sa novog motora samo treba da sacekaju potvrdu iz kine koliko kostaju delovi. I tako su me zavlacili mesec ipo dana dok nisam odustao i od njih i tad nasao ove iz poljske i zavrsio posao u roku od 5 dana. A evo i linka sajta sa delovima pa mozda nekom bude od pomoci https://www.motor-x.com/oem/v-svt-650-x-2 9 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 443 Napisano Novembar 8 Zainteresovan, 425 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Ja kad sam kupovao motor znao sam da će biti tako. Ajd da nemaš rezervni far, ili prednji točak, al da nemaš lamele, klipove vodenu pumpu i sl...to baš i nije ok. Naročito što kao što je napred rečeno nemaju zalihu delova negde u EU nego direktno poručuju iz kine, a veme isporuke je cc 1-2 meseca... Šta reći, verujem da za 2-3 godine će se to normalizovati...verujem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3091 Napisano Novembar 8 Drug član, 2296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Klasika za većinu dilera nevezano za brend. Na žalost naši zakoni to dozvoljavaju. Stave da imaju na lageru a leger u Kini ili negde u Evropi pa kao čeka se da stigne. Kod nas reetko gde će se za bilo šta naći da je nešto odmah dostupno. Sve se odvija preko centralnih magacina… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja14 20 Napisano Novembar 8 U prolazu, 8 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: QJMOTOR SVT 650X Prijavi odgovor kao problematičan Ma sve mogu da razumem i da se ceka na delove mesec dana ali da nemaju hladnjak na stanju i da se on ceka 4 meseca to mi je bilo presmesno. A ni plastike nemaju za belo zutu kombinaciju. Iz kimka mi rekli da imaju plastiku i nosace stitnika za ruke i kad su mi poslali delove oni mi poslali sivu plastiku i zelene nosace uz komentar pa kupi i drugu sivu plastiku ili prefarbaj te svakako necemo dobijati delove za belo zutu kombinaciju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja14 20 Napisano Novembar 8 U prolazu, 8 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: QJMOTOR SVT 650X Prijavi odgovor kao problematičan A bas su lepu pricu pricali kad se kupovao motor 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16476 Napisano Novembar 8 Integrisan, 4932 postova Prijavi odgovor kao problematičan 9 minutes ago, mick said: Klasika za većinu dilera nevezano za brend. Na žalost naši zakoni to dozvoljavaju. Stave da imaju na lageru a leger u Kini ili negde u Evropi pa kao čeka se da stigne. Kod nas reetko gde će se za bilo šta naći da je nešto odmah dostupno. Sve se odvija preko centralnih magacina… S tim sto sam za svog japanca starog 20+ godina porucivao najmanje delove sa Wemoto i motorcyclepartseu koji su stizali za 10 dana na moju adresu. To je razlika ali treba uvek neko da bude prvi, probije led. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja14 20 Napisano Novembar 8 U prolazu, 8 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: QJMOTOR SVT 650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Motorcyclist je napisao: S tim sto sam za svog japanca starog 20+ godina porucivao najmanje delove sa Wemoto i motorcyclepartseu koji su stizali za 10 dana na moju adresu. To je razlika ali treba uvek neko da bude prvi, probije led. I ja sam preko ovog sajta narucio i srafove i zabice i sve bukvalno. Prezadovoljan sam bio. Cene delova su manje vise slicni kao sa kimkom osim nosaca fara koji je u kimku 17 700din a u Poljskoj 19e 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 443 Napisano Novembar 8 Zainteresovan, 425 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Ako nije tajna, reci nam koliko su delovi koštali, da znamo i mi ako...šta nas čeka Takođe me interesuje, da li si gledao, da li se hladnjak uklapa sa stroma na ovj naš qj pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja14 20 Napisano Novembar 8 U prolazu, 8 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: QJMOTOR SVT 650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, vladmoll je napisao: Ako nije tajna, reci nam koliko su delovi koštali, da znamo i mi ako...šta nas čeka Takođe me interesuje, da li si gledao, da li se hladnjak uklapa sa stroma na ovj naš qj pozz Prva slika su cene delova u kimku NS. A cene delova iz autoprometa sam imao negde na papiricu ispisane al u sustini skoro sve je bilo puta 2. A za poljsku na onom sajtu imaju cene za svaki delic posebno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja14 20 Napisano Novembar 8 U prolazu, 8 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: QJMOTOR SVT 650X Prijavi odgovor kao problematičan A za hladnjak iskreno nisam ni proveravao vec sam narucio originalni preko poljske koji je tamo kostao 180e 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 443 Napisano Novembar 8 Zainteresovan, 425 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Pa ok, ovo su manje više uobičajene cene, naravno mislim na japance....mogu misliti za evropljane kolike su??? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kick88 81 Napisano Novembar 8 Svrati ponekad, 105 postova Lokacija: BG Motocikl: u potrazi Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, Pedja14 je napisao: I ja sam preko ovog sajta narucio i srafove i zabice i sve bukvalno. Prezadovoljan sam bio. Cene delova su manje vise slicni kao sa kimkom osim nosaca fara koji je u kimku 17 700din a u Poljskoj 19e Pretpostavljam da si se pozdravio sa garancijom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedja14 20 Napisano Novembar 8 U prolazu, 8 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: QJMOTOR SVT 650X Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, kick88 je napisao: Pretpostavljam da si se pozdravio sa garancijom? Pa nisam ih jos pitao s obzirom da agregat nije diran da l ostaje garancija ili ne ali isto pretpostavljamo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3091 Napisano Novembar 8 Drug član, 2296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, kick88 je napisao: Pretpostavljam da si se pozdravio sa garancijom? Garancija nema veze sa većinom stvari. Skoro svaki diler garanciju daje najviše na agregat, ostalo je proizvoljno tj. ako diler želi može da odradi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1228 Napisano Novembar 8 BJB Maxi scooter club, 1655 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan Ima nas iz svih krajeva sveta. Kad tako nesto imas,nadjes nekog iz Hr i platis,posaljes na adresu u Hr i predjes preko 'grane' i preuzmes. Za to sluzi forum,da sirimo poznanstva. 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...