slave74 6009 Napisano Avgust 16, 2023 Drug član, 1379 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Interesuje me procedura, i da li se mora platiti carina u Srbiji za tu robu. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7763 Napisano Avgust 16, 2023 -, 1754 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne mora ako je dobro sakrijes Evo info od drugara, nesto malo pre korone. Kupio tv u Segedinu, na izlazu mu popunili papire koje je uzeo u radnji. U onoj medju zoni izmedju dve granice izvadio tv iz kutije koju je bacio. Tv u gepek, preko njega razne stvarcice i jos par stvari koje je kupio (salame i kobasice). Nasi ga nisu ni gledali na granici. Povrat afe (njihov pdv) je preuzeo u radnji gde je kupio tv sledeci put kad je isao tamo (sa onim overenim papirima) 1 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2636 Napisano Avgust 16, 2023 Drug član, 1004 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Ako ideš na horgoš ideš skroz desno, na rampu, i propuštaju samo po 5 ili 6 auta, ako ideš na kelebiju onda obično ide na istu rampu, samo odmah kreneš desno u boksove, gde obično vadiš sve na neke klupe koje su tu.Obavezno kopiraj račun, mislim da kopija ostaje njima. U protivnom (na kelebiju) ideš do špeditera i plaćaš kopiju 1e.U mađarskoj min za AFA je 200e.Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Avgust 17, 2023 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 18 sati, ser je napisao: Pa ne mora ako je dobro sakrijes Evo info od drugara, nesto malo pre korone. Kupio tv u Segedinu, na izlazu mu popunili papire koje je uzeo u radnji. U onoj medju zoni izmedju dve granice izvadio tv iz kutije koju je bacio. Tv u gepek, preko njega razne stvarcice i jos par stvari koje je kupio (salame i kobasice). Nasi ga nisu ni gledali na granici. Povrat afe (njihov pdv) je preuzeo u radnji gde je kupio tv sledeci put kad je isao tamo (sa onim overenim papirima) to da ne gledaju u auto šta ima je skoro neverovatno.Meni se to desilo jednom u 10 godina.Bar na kelebija,horgoš i tu gde ima mnogo šverca hrane i svega ostalog Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 6009 Napisano Avgust 30, 2023 Drug član, 1379 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Drustvo pomoc. Koliko je dozvoljene unetii robe po pasosu mislim na iznos. Ranije je bilo 100e po osobi. I najvaznije me interesuje da li moze da se umnozi taj iznos za broj osoba u autu. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 8708 Napisano Avgust 31, 2023 4_tocka_i_karoserija, 1902 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan @slave74 ako pričamo o drumskom saobraćaju, da, i dalje je 100e. Naravno, limit se odnosi na unos bez carine - može se uneti i više, ali se plaća carina. Ovaj drugi deo - 100e je po osobi, i u kolima može da bude roba te vrednosti, ali pojedinačni računi moraju biti max 100e. TV od 200e ne mogu dvoje da unesu, ali mogu svako po recimo 100e vrednosti kućne hemije, ako je na dva računa do 100e. To je teorija, praksa...preko Pavlovića mosta svakodnevno ljudi voze sa po 100l goriva u kanisterima i sl, a to po zakonu ni ne može da se unosi. A meni trkeljisali prazan auto na izlazu iz BiH u Hrvatsku 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2921 Napisano Avgust 31, 2023 Drug član, 1713 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Juce mi kaze drugar bas za Madjarsku, drugar mu uzeo gume u Madjarskoj ( isekao pa uzeo nove) uzeo gore papire sta treba da bi vratio pdv, dosao na nasu granicu i pita ga carinik sta imas da prijavis i on da li je mislio da kao treba da se i tu nesto kaze zbog povrata, kaze imam nove gume na autu, kaze carinik tebe cekam ceo dan, ocarine mu gume i ako su bile na autu, 100 eura mu naplate. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12779 Napisano Avgust 31, 2023 Ne silazi, 7380 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Znači ćutiš kad daješ pasoš a posle ideš da tražiš Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3818 Napisano Avgust 31, 2023 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan Prvo, namontirane gume -> ne može da traži povrat PDV jer je preduslov da je roba fabrički spakovana/neupotrebljivana. Drugo, kakva carina sa naše strane na namontirane gume (slično ovome gore). Ako ih nosim u gepeku, da. Ali ovako, ako odem u inostranstvo, iscepam jednu gumu, stavim, a guma 300e, ja sam u carinskom prekršaju kad se vratim u zemlju? 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2921 Napisano Avgust 31, 2023 Drug član, 1713 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Tako ispade, malo mi to glupo Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2565 Napisano Avgust 31, 2023 ODUSTO OD DIJETE, 2638 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Uradio ga na foru carinik. 2 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5565 Napisano Avgust 31, 2023 Drug član, 1985 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ja se kao smejem, a i ja bih verovatno isto prošao, smotan sam za šverc Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2921 Napisano Avgust 31, 2023 Drug član, 1713 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan To se kaze dobra duša. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Avgust 31, 2023 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan Čudo da niko nije zapazio ovaj teksta a provlačio se danima po tv i novinama. Niko nikoga nije uradio .... copy/paste Kazna sa troškovima postupka iznosi 482 evra! Iako se ovde radi o zakonima Republike Hrvatske, u datom slučaju slično važi i kod nas. Detaljnije u tekstu ispod. Platio kaznu 482 evra zbog popravke automobila u inostranstvu - Vrele gume VRELEGUME.RS Popravka automobila u inostranstvu, carinski prekršaj!? Na ulazu u hrvatsku kažnjen sa skoro 500 eura, jer je popravio automobil u inostranstvu. Naime, muškarac koji je inače... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 6009 Napisano Avgust 31, 2023 Drug član, 1379 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sam se vratio iz Madjarske. Uspeo sam da prenesem to sto sam trebao iako je carinik pogledao robu. Bio je racun na 130e uforintama,a ja sam rekao da je to 120e. U forintama je iznos pisao. Hteo je da carini, ali posto je video da nemam druge sverc robe i sa porodicom sam bio, progledao mi kroz prste. Hvala mu. Gorivo na autoputu je 701hfu to je 1,85 i ne isplati se na autoputu sipati. U naseljima van autoputa ide oko 650hfu a to je mislim oko 1,65e. U Slovackoj je 1.66e litar. Dizel. Racun za robu ne moze da se deli iako je to nepravedno kada su porodicne stvari u pitanju,a vecina je takva. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...