Forsberg 4519 Napisano Avgust 17, 2023 Drug član, 982 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000. Prijavi odgovor kao problematičan Ja kad sam 2007. polagao za B kategoriju, pravilo je bilo da ulaziš u kružni sa upaljenim levim žmigavcem sve dok ne poželiš da se isključiš i tad pališ desni. Ja kad sam 2018. polagao za A kategoriju, instruktor je hteo da mi odseče palac što sam dao levi žmigavac pri ulasku u kružni sa napomenom da ću tako da poginem (na motoru). Oduvek, pa i od tad, uvek dajem desni pri isključivanju, a levi ni sam više ne znam kad dajem, a kad ne. Posle Jasminkovog posta, msm da ga neću više davati uopšte. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
enaB 0 Napisano Avgust 17, 2023 (promenjeno) U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nelogicno. Ako se ukljucujemo na put sa prvenstvom prolaza, nebitno da li ide u krug ili u pravac, zasto ne ukljuciti zmigavac? I meni su instruktori govorili razlicito, a najlogicnije mi je da treba levi na ukljucenju dok se ne udje u traku kojom nastavljamo, i voleo bih da vidim po kom pravilu ili izuzetku ne treba, gde to pise. Promenio Avgust 17, 2023 član enaB Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11067 Napisano Avgust 17, 2023 Ne silazi, 2208 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Sta ce ti migavac kad se ukljucujes u kruzni tok?Kruzni tok ima samo jedan smer,obicno kontra kazaljki na satu.obicno stoji obrnut trougao na ulazu.I sta nije jasno?Kad ulazis propustis sve u toku,mozes da vozis samo u odredjenom smeru.Kad dodjes do izlaska das desni migavac ,prestrois se i izadjes. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
enaB 0 Napisano Avgust 17, 2023 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zasto da ne. Ukljucivanje na put na prvenstvom prolaza, moguce i menjanje saobracajne trake ako se ne ostaje u krajnjoj desnoj. U cemu je razlika u odnosu na ovu situaciju gde se ne polemise treba li ili ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pablo 1831 Napisano Avgust 17, 2023 Vlasnik sajta, 5356 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: BMW R1200 GS Adv, S1000RR; Beta 350RR Prijavi odgovor kao problematičan @jasminko VIR kako komentarišeš ovaj fatamorgana znak za kružni tok u Ivana Ribara ulici na NBG? A posebna je fatamorgana što nam tom kružnom toku ni nema obeleženih traka. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9673 Napisano Avgust 17, 2023 Ne silazi, 2269 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Možda nestalo farbe... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jasminko VIR 1379 Napisano Avgust 17, 2023 I N S T R U K T O R, 1204 postova Lokacija: Beograd i okolina Motocikl: R 1200 R Prijavi odgovor kao problematičan Taj znak je odličan i postavljen na pravom mestu. Taman da pokaže vozačima kako da se prestroje, koju traku da zauzmu, u zavisnosti u kom pravcu misle da nastave posle prolaska kroz sledeći kružni tok. Ko hoće da skrene levo na ovaj novi izlaz na "Velikog Miloša" mora da zauzme levu traku ispred raskrsnice a i da se kroz kružni tok kreće levom trakom. Ko želi da nastavi pravo prema Surčinu drži se srednje trake i ispred raskrsnice a i pri prolasku kroz nju, stim što može i da nastavi ka "Milošu velikom ali da se isključi u desnu traku na ulazu u "velikog". Krajnja desna traka je za sve one koji skreću desno ka BG ili Zemunu. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Avgust 17, 2023 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Ostaće misterija zašto je taj put krivolinijski sproveden kroz njivu i zašto se ne nastavlja na J. Gagarina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7704 Napisano Avgust 18, 2023 -, 1747 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan E prave izlaz za JG (sad ne znam dal je prvi ili drugi semafor iz pravca Nbgd. A krivuda jer su zvanicno pratili dalekovode, nezvanicno verovatno zbog toga cije su njive na trasi To je trebalo da izlazi gore pored groblja na kvantas, al projektanti iz 80tih nisu racunali radiklale na vlasti koji ce da naprave divlje naselje na sred trase! 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vampa 3470 Napisano Avgust 18, 2023 Drug član, 1103 postova Lokacija: Wien Motocikl: CRF 1000 Africa Twin sd06 Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mugos 195 Napisano Avgust 18, 2023 Svrati ponekad, 158 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: SYM Simphony ST 200i Prijavi odgovor kao problematičan tramvaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9673 Napisano Avgust 18, 2023 Ne silazi, 2269 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Unicikl... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4007 Napisano Avgust 18, 2023 Drug član, 916 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Slavija pred NG... Nego, autobusima koji uđu u unutrašnja 3 prstena treba glave otkinuti. Imaju svoju traku, a ponašaju se kao da žure negde... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mali Ika 202 Napisano Avgust 18, 2023 Svrati ponekad, 222 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Ninja 250r '08 Prijavi odgovor kao problematičan Ja se pred kruzni ponasam kao i pred svaku raskrsnicu: ako idem desno desni migavac, ako idem pravo bez migavca, ako idem levo ili polukruzno levi i naravno pred iskljucenje iz kruznog desni. Lakse meni da znaju drugi gde cu iako nije skroz ispravno. Bolje da dajem visak informacija nego da ih ne bude dovoljno. 3 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7704 Napisano Avgust 18, 2023 -, 1747 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Vampa je napisao: Ovde je bolje pitanje ko je kriv od ovo dvoje taksista sto su se polupali 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
raps 1402 Napisano Avgust 18, 2023 Zainteresovan, 459 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: kawasaki zephyr 550 Prijavi odgovor kao problematičan Da li je zobs-om regulisan sabracaj u kruznom toku? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7193 Napisano Avgust 18, 2023 Drug član, 3001 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 17 hours ago, X8 Vračar said: Ostaće misterija zašto je taj put krivolinijski sproveden kroz njivu i zašto se ne nastavlja na J. Gagarina. ...morao je neko da proda svoju njivu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zec 267 Napisano Avgust 18, 2023 Zainteresovan, 727 postova Lokacija: Beograd Motocikl: X8 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ima razlike kada su trake nacrtane u kruznom toku i kada nema nacrtanih traka. Autobus moze da vozi gde hoce i kako hoce, jer je tako u mogucnosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tibor 458 Napisano Avgust 19, 2023 Zainteresovan, 632 postova Lokacija: Temerin Motocikl: TDM 850, DKW RT175 Prijavi odgovor kao problematičan 12 hours ago, raps said: Da li je zobs-om regulisan sabracaj u kruznom toku? Ne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16494 Napisano Avgust 19, 2023 Vozim motor, nisam BAJKER, 2323 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Joj teme... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GR 46 4816 Napisano Avgust 20, 2023 Sreca i osmeh su kljuc svega ..., 380 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ... Pčelica :) ... FZ6 N... Prijavi odgovor kao problematičan Код мене је просто , сваки пут кад улазим или ти укључујем у кружни ток урадим то са стилом уз узвик: This is Spartaaaaaaaaa !!!!! 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 7896 Napisano Avgust 20, 2023 Solo Rider, 3104 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, GR 46 je napisao: Код мене је просто , сваки пут кад улазим или ти укључујем у кружни ток урадим то са стилом уз узвик: This is Spartaaaaaaaaa !!!!! A ja......Bože pomozi 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5425 Napisano Avgust 21, 2023 Drug član, 1948 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan On 8/18/2023 at 12:05 PM, Mali Ika said: Ja se pred kruzni ponasam kao i pred svaku raskrsnicu: ako idem desno desni migavac, ako idem pravo bez migavca, ako idem levo ili polukruzno levi i naravno pred iskljucenje iz kruznog desni. Lakse meni da znaju drugi gde cu iako nije skroz ispravno. Bolje da dajem visak informacija nego da ih ne bude dovoljno. Isto ovako i ja radim. Prvenstveno jer mislim da se tako ubrzava saobraćaj, i da znači onima koji čekaju da se uključe u kružni. Zapravo je isto tako i na raskrsnicama. Kod mene u kraju ima jedan nezgodan kružni, gde često bude prava kolona iz jednog pravca, a dugo se čeka na uključenje iz smera odakle ja dolazim. Kad uviđajni vozači iz te kolone daju desni žmigavac kada izlaze na prvom izlazu - ja imam taman vremena da uđem u kružni i idem levo, ne ometajući nikoga. A ako isto tako skreće, ali ne da žmigavac - dok ja shvatim da izlazi iz kružnog - već je kasno da se ja uključim, i onda čekanje još minut dva 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 16494 Napisano Avgust 21, 2023 Vozim motor, nisam BAJKER, 2323 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow Prijavi odgovor kao problematičan Ja samo gledam levo i ulecem pun gas, onda izvedem tripl klackalicu kao na GP-ju, desno-levo-desno koleno i pun gas iz raskrsnice... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5425 Napisano Avgust 21, 2023 Drug član, 1948 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan On 8/20/2023 at 12:47 PM, BaneVuk58 said: A ja......Bože pomozi Ovo nije šala, ja onu vašu Slaviju samo tako mogu da prođem, plus uposlim sve u kolima da gledaju sa strane i iza 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...