cezarpa 12707 Napisano April 27 Ne silazi, 3031 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Gde si kupio vizir? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninko 1 Napisano April 27 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kod braće kineza na Temu, 1400 din. Više estetika, nego zaštita Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninko 1 Napisano April 27 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sada sam prvi put testirao potrošnju, sipao do vrha, predjenih 154 km, oštra gradska vožnja, sipano do vrha opet 4.81 l, to mu dodje 3,12 l, lepota , motor je trenutno na 1780 km Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12707 Napisano April 28 Ne silazi, 3031 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Meni 95% van grada,2,5-3,0 lit.umerena voznja 70 km/h.Zanimljivo potrosnja mi nije uvek ista,recimo 2,7 lit.Blago sara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MileM 143 Napisano Subota u 14:14 YouTube.com/CrazySupermoto, 577 postova Motocikl: Suzuki GSX750F | Apollo RX250 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, ako nije problem moze li neko ko ima ovaj motor da mi potvrdi da li je agregat GY6 152QMI, pretpostavljam da pise na pocetku broja motora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12707 Napisano Subota u 14:44 (promenjeno) Ne silazi, 3031 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan DA 152 qmi-D Promenio Subota u 14:44 član cezarpa 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MileM 143 Napisano Subota u 15:34 YouTube.com/CrazySupermoto, 577 postova Motocikl: Suzuki GSX750F | Apollo RX250 Prijavi odgovor kao problematičan Tjt, znaci lagano moze sa temua 160cc kit sa glavom ako zafali snage. Idem u ponedeljak da ga pogledam u salonu. Procitah celu temu ne vidim da ima nesto problematicno. Bitno mi da za masinu ima delova. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MileM 143 Napisano Utorak u 13:21 YouTube.com/CrazySupermoto, 577 postova Motocikl: Suzuki GSX750F | Apollo RX250 Prijavi odgovor kao problematičan Evo da se i ja upisem u grupu krenuh iz salona reko uf mora da slikam kilometrazu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninko 1 Napisano Utorak u 13:52 U prolazu, 4 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 30 minuta, MileM je napisao: Evo da se i ja upisem u grupu krenuh iz salona reko uf mora da slikam kilometrazu Uzdravlje da se voziš 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12707 Napisano Utorak u 14:57 Ne silazi, 3031 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pozuri da ne pokisnes.Srecno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MileM 143 Napisano Utorak u 16:56 YouTube.com/CrazySupermoto, 577 postova Motocikl: Suzuki GSX750F | Apollo RX250 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala, raspadoh se dok podigoh tablice guzva ogromna. Sad uzeo da ih zakacim i vidim ovaj blatobran na gumu stoji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MileM 143 Napisano juče u 05:41 YouTube.com/CrazySupermoto, 577 postova Motocikl: Suzuki GSX750F | Apollo RX250 Prijavi odgovor kao problematičan Sta vi sipate u motor koju gradaciju ulja procitah u temi da su na servisu sipali nekom 10w30 zar nije to previse retko ulje za vazdusaru koja se vise greje od vodenog. Na google mi izlazi kao standard za gy6 masine 10w40. A ovako razmisljanjem kapiram da bi ga najbolje cuvalo 10w50 leti, voznja po gradu kreni stani, vrele ulice, nema toliko hladnog vazduha koji moze da ga ohladi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7052 Napisano juče u 06:47 Ne silazi, 5102 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Koleza, temperatura ulja u vožnji, a pogotovo gradskoj, ide preko 100 stepeni, tako da oznaka viskoznosti označava koliko je ulje tečno i "podmazivo" na hladnom startu, a ne u vožnji. U našoj klimi, odavno je zaključeno da je 10w40 neka nama odgovarajuća varijanta. Ima i vrelih dana, ali to je ipak samo povremeno i ponekad. Preporuka s moje strane, biraj kvalitetna MB skuter ulja, za manje trenja i manju potrošnju goriva, menjaj na vreme, prati potrošnju, i to mu je to. Na pr: IPONE polusintetičko ulje za skutere 4T R4000 Scoot 10W40 1L | Moto Bike Shop MOTOBIKESHOP.RS R4000 SCOOT – Polusintetičko ulje za četvorotaktne skutere R4000 SCOOT je polusintetičko motorno ulje za četvorotaktne skutere, izrađeno od visokokva.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MileM 143 Napisano juče u 08:49 YouTube.com/CrazySupermoto, 577 postova Motocikl: Suzuki GSX750F | Apollo RX250 Prijavi odgovor kao problematičan Pa nije bas tako, ajde da razjasnimo osnove kako se cita tipa oznaka 10w40 znaci sledece 10- gustina ulja na hladno (start) 40 gustina ulja na toplo (radna temp) Ja sam pitao za 10w50 sto znaci da pricam o 50 ili ti radnoj temperaturi i svojstvu ulja na radnoj temp a sobzirom da vazdusare rade na vecim temp od vodenjara viskoznost ulja na 100c ce biti malo gusca sa 50 nego sa 40. Sto dalje znaci da ce u trenucima kada motor stoji na semaforu ili radi u mestu i nabije visoku temp ulje bolje stititi i zadrzati viskoznost nego 40. Ali takodje ne mora da znaci da 40 nece da zavrsi poso i u takvim situacijama, 40 ce zbog malo manje gustine lakse da se vrti i brze da odnosi toplotu ali ako se razbije na veliku temp onda ode pa sam zbog toga pitao sta stavljaju ljudi. Ali evo odgovorih sam sebi full sint 10w40, taman ce full sint da izdrzi vece temp zbog kvaliteta a zadrzimo laganiju gustinu i spojili smo od obe strane dobre stvari Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7052 Napisano juče u 09:13 Ne silazi, 5102 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan JASO MB ulja su namenjena za skutere sa suvim kvačilom, jer imaju modifikatore protiv trenja. A nema 10w40 MB ulja full sintetičkih, a vrv ni 10w50. A nisu za ovo sokoćalo ni neophodna, jer se menjaju na max 2.000 km. Ne stignu ni da se razbiju za tu kilometražu, više se fizički zaprljaju od čestog paljenja i gašenja, slabog kineskog kvaiteta materijala i nedostatka uljnog filtera. Isto bi se kontaminirala i full sintetička ulja. 10w40 ii 10w50 full sintetika je JASO MA/MA2 tipa, namenjena za motore sa mokrim kvačilom, sa aditivima protiv klizanja. Više generišu trenja, više zagrevaju agregat, više troše goriva u odnosu na MB. Na kraju krajeva, tvoja stvar, pa kako već hoćeš. Neće biti neke bitne ni štete ni velike razlike ni u kom slučaju, bitno je da ulja ima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MileM 143 Napisano juče u 09:27 YouTube.com/CrazySupermoto, 577 postova Motocikl: Suzuki GSX750F | Apollo RX250 Prijavi odgovor kao problematičan Tako je, Ipon Katana Sport 10w40 je full sint sa estrima za mokro kvacilo ali to nista nece da mu skodi posto nema mokro. Bice overkill ulje za njega iliti predobro i ne iskorisceno u smislu perfomansi a svakako mora se menja na vreme zbog zaprljanja. Ali kad se setim da se naplacuje mali servis 5k din i sipaju ko zna sta apsolutno mi ne predstavlja prob. da mu uzmem najkvalitetnije za 1.5k din 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7052 Napisano juče u 09:31 Ne silazi, 5102 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Tako je, neće da mu škodi, ali neće ni da mu pomogne Samo plaćaš ulje više nego što je potrebno. U "ovlaščenim" servisima je tek šarena pijaca, sipa svaki ono šta ima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12707 Napisano pre 23 sati (promenjeno) Ne silazi, 3031 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Na motoru ima nalepnica 10w40.Mislim da to preporucuje fabrika. Servis po uputstvu uvoznika sipa 10w30 Promenio pre 23 sati član cezarpa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7052 Napisano pre 23 sati Ne silazi, 5102 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan A svaki servis sipa različito, kao da je pa to unificirano. Sipali su i MB ulja u Peda Sniper gde treba MA\MA2, ili manje ili više nego što treba... bitno je da se naplati samo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MileM 143 Napisano pre 19 sati YouTube.com/CrazySupermoto, 577 postova Motocikl: Suzuki GSX750F | Apollo RX250 Prijavi odgovor kao problematičan Meni pa na nalepnicu pise 15w40 Svakako vec sam uzeo ipon katana sport 10w40 ima da peva i da radi isterao sam danas 107km van grada nisam prelazio 60-65kmh. Da ga ispostujem koliko mogu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MileM 143 Napisano pre 19 sati YouTube.com/CrazySupermoto, 577 postova Motocikl: Suzuki GSX750F | Apollo RX250 Prijavi odgovor kao problematičan Evo slike ulja posle 134km imalo je i opiljka na mrezici sto je normalno za prvi put. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 9423 Napisano pre 15 sati Ne silazi, 3790 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, MileM said: Tako je, Ipon Katana Sport 10w40 je full sint sa estrima za mokro kvacilo ali to nista nece da mu skodi posto nema mokro. Bice overkill ulje za njega iliti predobro i ne iskorisceno u smislu perfomansi a svakako mora se menja na vreme zbog zaprljanja. Ali kad se setim da se naplacuje mali servis 5k din i sipaju ko zna sta apsolutno mi ne predstavlja prob. da mu uzmem najkvalitetnije za 1.5k din Ako mene pitaš, bolje polu sint. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7052 Napisano pre 14 sati Ne silazi, 5102 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Polusintetika MB je standard za ovakve skutere. Jeftino i dovoljno. Milioni sličnih vazdušara se teraju po Indiji, Kini, Indoneziji, latinskoj Americi... ko da tamo pa iko stavlja full synth. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12707 Napisano pre 6 sati Ne silazi, 3031 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan 10w40 MB za kineske skutere je vec ustaljeno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 9423 Napisano pre 5 sati Ne silazi, 3790 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan Ima još jedna stvar... Većina full sint su API SN, novi standard, polu sint su SJ, SL.. Zašto je to bitno... Ljudi misle da je što noviji standard da je bolje, a zapravo svaki noviji standard diktira da ima manje koncentracije aditiva koji su dobri za motor a loši za ekologijE.. U načelu, što stariji APi je bolje, za ovaj tip mašine. (nema katalizatore, sonde i ostalo) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...