Jump to content

Moto Zajednica

VOGE 525 DSX

Recommended Posts

• U prolazu, 25 postova
  • Motocikl: Voge 525dsx

cek jel si na 1.2k km ili na 12k km?

Promenio član alexanto
Nema potrebe citirati 1. post iznad

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 6 postova
  • Motocikl: Voge ds525x

Ja sam lanac prvi put dotegao na 800 km, pre nego što sam uradio prvi servis. Kasnije sam ga opet dotegnao na 1500 km. Čišćenje i podmazivanje radim na nekih 400 km i tada proverim da li je lančanik na točku možda popustio jer sam video da su se neki žalili na to sa prvom serijom motora. Što se tiče buke proveri šrafove od crash bara da li su dotegnuti lepo. Meni se čulo kao neko "zvečanje metala" čim pređem 5000 obrtaja. Bukvalno sam sve šrafove po malo dotegao i na kraju sam našao da je uzrok šraf koji spaja levu i desnu stranu crash bara. Ili crash bar sam po sebi zveči ali dotezanje tog šrafa mi je rešilo problem. Pozdrav!

Promenio član alexanto
Nepotrebno citiranje
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX, CF moto NK 300 (prodat)

Hvala za savet, provericu te srafove i crash bar. Moguće da je to problem, tačno na tim obrtajima mi se čini da i meni počne kao da krči. Ne znam šta su tačno radili u servisu, da li su dotezali, jedan kolega kaže da mu se čini da je malo labav. Prvo da vidim da li će rešiti dotezanje šrafova a onda ću videti opet za lanac i lančanik.

Odgovor za prethodnog je da sam prešao samo 1200 km, ne 12000 (12000 dinara je koštao servis - ruke i delovi)

Promenio član alexanto
Nema potrebe citirati 1. post iznad
  • Sviđa mi se 2

• BJB Maxi Scooter Club, 6330 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Pozdrav učesnicima prepiske. Molio bih vas da izbegavate nepotrebna citiranja. Dovoljno je da tagujete forumaša kojem odgovarate sa dodavanjem znaka @ kao sad ja vas: @markokove @Alex989 @Milos81 Time rasterećujemo forum i svima je lakše za praćenje teme a forumaš dobije obaveštenje da ste mu odgovorili.

Nek vas lepo služe ljute maKine :takoje:

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

• U prolazu, 6 postova

Još uvek nisam vozio išta što pokazuje tačnu brzinu. Uporedi sa GPS-om ako te zanima tačna brzina, a ako te brine ograničenje drži se toga što vidiš na tabli i nikada nećeš ići brže od dozvoljenog. (Prema nekom pravilniku brzinomer sme da pokazuje samo veću brzinu od prave, nikako manju. I sve dok nisi pravio neke drastiče izmene što se veličine točkova tiče tako ti i ostaje.) 

Kako ste svi zadovoljni generalno motorom? 

Da li je još neko imao problem sa bukom koju crash bar pravi zbog vibracija?

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 247 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX

Ja sam na oko 11.5kkm, i za sada sam veoma zadovoljan. Što se tiče buke, samo sam osećao podrhtavanje nosača vizira i to sam rešio tako što sam ga skinuo, rastavio i svuda stavio o-ring gumice. Na par mesta su imale fabrički ali male i nedovoljne. Sada je nosač utegnut i nema vibracija. Moglo bi se ići u sitna crevca i nalaziti mane, ali poenta je da za te pare se dobija mnogo muzike...

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 6 postova

Daleko od toga da mu tražim mane. Ja sam tek na 2500km i samo me zanimaju iskustva i rešenja za tako neke sitnice koje sam primetio do sada. Spreman sam da ponudim način na koji sam ja rešio i da čujem da li je neko to bolje uradio naravno. 

Ja sam kao privremeno rešenje za vibracije nosača koristio teflon, ali kada budem imao više vremena svakako ću pokušati i sa o-ring gumicama. 

• Ne silazi, 1240 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE

To sa vibriranjem vizira je izgleda standardno. I kod mene se povremeno javlja samo još se nisam pozabavio time. Što se crash bar-a tiče tu se još nije pojavilo.

• U prolazu, 6 postova

Što se crash bara tiče verovatno je meni naleteo neki iz serije sa greškom, jer sam video još par ljudi na FB da se žale na to. U suštini problem je bio u delu koji spaja levu i desnu stranu istog. Onaj deo koji ulazi je bio mnogo mali pa je na određenim obrtajima (oko 5500) baš glasno "zvečao". To sam rešio tako što sam stavio parče gume, ponovo ga sklopio i zategao toliko da je matica postala neupotrebljiva. A vizir mi se čuo na nekih 4000 obrtaja ali je većini ljudi ta količina buke zanemarljiva. A pošto je meni ovo prvi novi motor želim da sve bude kako treba 😀

• Ne silazi, 1240 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE

Vizir sam prvi put čuo na putu za Suboticu i trebalo mi je jedno vreme da provalim šta zveči. Nije neki jak zvuk ali iritira. Malo ga pritisnem u stranu i narednih 10-20 km ne zveči :jee:

Malo da dignemo temu... Sa Alija su stigla ogledala za retrovizore koja se samo nalepe preko fabričkih. Fabrički je staklo skoro ravno i vidljivost je očajna. Razlika je ogromna, u vožnji je efekat da je preglednost nemerljivo bolja.
Imao sam problem sa hladnjakom baš skoro, pukao je. Video sam tako sto sam primetio čudne tragove na mašine da bih skontao da curi od hladnjaka. Srećom nije došlo do drugih problema. Bio sam jedno 7 dana bez motora, ali zamenjen hladnjak u Čačku bez jedne suvišne reči. Još jednom pohvale za Čačak a i za Nautiku.
Kažu da već imaju tonu delova na stanju (hladnjak su imali).
Inače pre neki dan je bilo tačno 11500km i definitivno se motor dosta lepše vozi nego sa 0km u smislu vibracija, isporuke snage...Mora se već pripremati set guma...

f3d0ad8e05fab63abc07a6b1fa8c952c.jpgb192fe4b8a5e0b3f7401705b358d7aba.jpg

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 38 postova
Pre 22 sati, Don_Kihot je napisao:

Kažu da već imaju tonu delova na stanju (hladnjak su imali).

Ja čekam displej od decembra prošle godine od kad sam prijavio defekt, i već počinjem da se nerviram. "Na carini" je još od februara i svaki put samo što nije, biće u toku naredne nedelje.

Au, pa to je stvarno previše. Ja ne bih sigurno pristao toliko dugo da budem bez motora. Mislim da je to preko svakog zakonskog roka za rešavanje reklamacije. Morali bi ili da daju zamenski motor, da vrate pare, šta god... Šta je sa displejom?

• U prolazu, 38 postova
Pre 14 sati, Don_Kihot je napisao:

Šta je sa displejom?

Ništa strašno, nisam bez motora pa i ne pritiskam, vozim normalno, ali sam defekt prijavio još krajem prošle godine upravo da bi se to rešilo dok ne krene sezona. Ali ne biva.

Izgleda kao da mu je stradao senzor za dan-noć, smanji intenzitet vidljivosti čim se startuje motor. LCD se ionako ne vidi kako valja kad je sunce, sad pa tek, vidim samo brzinu kretanja i ništa više. Plus je pogubio neke kockice u brojevima na brzinomeru i indikaciji goriva.

Meni je izgledalo da se može rešiti resetovanjem ili tako nečim, ali je fabrika prihvatila reklamaciju i kao rešila da pošalje novi.

I tako...

• U prolazu, 6 postova

@Don_Kihot baš sam razmišljao da li da poručim takva ogledala koja se zalepe ili da menjam cele retrovizore, ako smatraš da su ok uzimam i ja takva.

Da li je neko imao sreće sa novim vetrobranskim staklom?

Poručio sam i sa uncle wang i dobio refundaciju i evo treći pokušaj sa aliexpresa. Nadam se da će ovaj put poslati...

Uzeo sam ja i druge retrovizore i malo je bolje ali ogledala su vrh! Ja sam na kraju vetrobran ili vizir narucio preko ebay i ovih sto donose. Izasao me je Givi oko 100e cini mi se mialim da sam i pisao ranije.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja