Jump to content

Moto Zajednica

Voge SR 4 MAX/QJ 350 Fortress

Recommended Posts

• Drug član, 3998 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300
pre 16 minuta, Satelis je napisao:

Podseticu da je normalna pojava i promena zvuka u eksploataciji novog mopeda u prvih 5-10Kkm.

Ebiga, serviseri moraju da budu i psihoterapeuti ponekad, da teše mušterije, drže za ručicu kad je potrebno, itd :)

• Sviđa mi se 1
  • Haha 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Zainteresovan, 562 postova
  • Motocikl: Voge SR4 Max
On 3/20/2025 at 3:34 PM, NenadMat said:

Pozdrav , da li se još nekome čuje drugaciji zvuk kada motor radi između 4k-5k obrtaja. Kada predaje 5k obrtaja super zvuk kao i pre nego sto udje u 4k.

Bas bi voleo da čujem mišljenja , i da isprobam nečiji sr4max.

trenutno sam na 900 km i uskoro ću ih zvati za prvi servis i da prijavim na vreme to .

Juce sam se provozao malo van grada (konacno) i definitivno je i na mom primerku ista situacija. Vibracije izmedju 4-5k obrtaja su izrazenije nego u ostalom spektru (mada preko 6k obrtaja nisam isao). To je mozda neki "karakter" , na koji se  ili covek navikne, ili ce to mehanicki da legne , da se promeni, u toku eksploatacije sa rastom predjenih kilometara. Ipak su u pitanju ganc novi motori, treba im dati sansu da legne sve na svoje. Sad, kada neko cita, mozda bi pomislio da je nesto strasno lose - NIJE. Samo, kada vidis / osetis kako se lepo cuje i ponasa posle 5k , nekako ti krivo sto nije tako glatko i na nizim obrtajima. 

I naš kolega @CuleBG, što voza razne skutere po kanalu, je primetio i komentarisao slične vibracije, otprilike kod svih tih Loncin agregata (BMW, Voge, Fort). Negde ih ima više, negde manje, ali izgleda da im je to karakteristika, a nije neka falinka.

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• Drug član, 459 postova
  • Motocikl: Nmax 155

Evo da se i javno zahvalim @meex na izdvojenom vremenu i ustupljenom motorinu da obrnem krug. 

Značilo mi je da probam bar niz ulicu, zato što se izbor 99% sveo na Voge ili BMW ( uvek ima taj 1% kod mene da iskrsne nešto deseto). Kod dilera Skutercentar može da se proba "po parkingu" što mi i nije baš validan pokazatelj sposobnosti ovog skutera, a ATV Nautica nisam ni kontaktirao.

Skuter je još uvek u razradi, nije u mom vlasništvu i samim tim sam se ophodio kao da je od šećera za ta 2 kruga po bloku, ali vibracije koje svi spominju se osete. Pre dva dana sam uzeo na test BMW c400 koji je vraćen u sistemu staro za novo, vozio ga jedan vlasnik, 4k na satu i te vibracije se ne osećaju. Da se ogradim nisam neki sluhista, ali ove vibracije kod Voge se najviše osete na sedalnom delu. Kapiram da će se dobar deo izgubiti nakon perioda razrade, ali su trenutno osetne. Baš smo komentarisali kako je to moguće ako oba modela silaze sa iste proizvodne linije, isti odlivci, težina određenih elemenata ista u gram, ali tu dolazi do plaćanja onog premium osećaja. Na kraju sve je stvar toga koliko je neko spreman da plati, zato što razlike nisu drastične. 

Osim vibracija primetio sam razliku u skijama kada su noge ispružene, kod Voge su nešto uže, sedište je tvrđe i sama završna obrada recimo tastera, ručica kočnica, nekih plastika se razlikuje. Nemojte sada da započinjete diskusiju da li vredi 2800e razlike u ceni, mislim da nekome vredi, a nekome ne što je sasvim normalno.

Još jednom veliko hvala kolegi na vremenu i skuteru, jako kulturnom i rasterećenom razgovoru. Ponovo me je usrećila činjenica zato što sam deo ovakve zajednice koju čine uglavnom kulturni pojedinci, spremni da pomognu drugima i vrate veru u čoveka i bolje sutra koje je svakako iznad svih nas. Uzdravlje!

• Sviđa mi se 5

@vucko23 imao si u BMW C400 temi utisak kolege Milana kad je probao BMW, isto se žalio na te vibracije. Mišljenja sam da ih Loncin agregat generalno ima, samo se negde i nekad više primete, negde manje. Nakon razrade bude bolje sigurno. Neko obraća pažnju i to mu je bitno, a nekog jednostavno za to boli vceu.

A hvala @meex i kolegama i sa moje strane. Ja sam i bez probe definitivno odustao. Moja je vožnja pretežno grad, u tom opsegu obrtaja, i mnogo bi me to nerviralo:)

• Drug član, 1343 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥
Pre sat vremena, vucko23 je napisao:

kod Voge se najviše osete na sedalnom delu

Ovoga nema kod c400gt 101% .

Možda ljudi mešaju zvuk iz cvt u nekom kratkom rasponu da malo kao čangrlja (imeđu oko 30-40kmh)  ,pa na to misle ,ali ovoga nema u sedištu  kao i vibracije  na fuzasteru, nogama jednostavno ne postoje . To je moje iskustvo kao bivši vlasnik ove mašine koji ga je studriao kao Ćaci  :)

Promenio član Džim Džarmuš
  • Sviđa mi se 1

Tako je, i zvuk i vibracije mogu imati uzrok u CVT-u. BMW možda koristi drugačiji kaiš, pa čak može i mast u kvačilu da bude nešto kvalitetnija, i eto već razlike. Pisao sam baš nedavno u svojoj temi - Na mom sokoćalu se vibracije na nogostupima osete tek na ivici ionako ne baš velike snage agregata, na visokim obrtajima i brzinama. Promenio sam kaiš, umesto Mitchubochi za Bando, istih dimenzija, i promenila se i vrsta vibracije, sad se oseti na rukama... Al sve su to manje više sitnice.

• BJB Maxi Scooter Club, 2099 postova
  • Motocikl: Био некад јапанац сада понтадеранац,и поново јапанац

А на мотору ставиш отворен издув, то ми реко још један стари вук за цваје пре 25год 

Pade mi na pamet, ovo su najnoviji, Euro5+ modeli. Moguće da su ih još uštrojili, tj. katalizovali, remapirali i šta sve ne, pa da i to ima efekat.

U stvari, ima sigurno veze. Euro5+ podrazumeva i propisanu jačinu emisije zvuka (!?) na manjim brzinama:

https://www.kamaxgroup.com/news/motorcycle-emissions-standards-understanding-euro-5-and-euro-5

Noise Emissions: Although Euro 5 focuses on pollutant emissions, Euro 5+ will tighten noise emission limits as well, aiming to reduce noise pollution. Motorcycles must now stay within 80 dB at 50 km/h (depending on the model), ensuring that they not only emit fewer pollutants but also contribute less to noise pollution

E sad, to što zvuk ima manje dB, ne znači da je i prijatniji za slušanje.

Promenio član boza_kg

• Svrati ponekad, 109 postova
  • Motocikl: Zontes 350E
On 3/24/2025 at 8:34 AM, boza_kg said:

I naš kolega @CuleBG, što voza razne skutere po kanalu, je primetio i komentarisao slične vibracije, otprilike kod svih tih Loncin agregata (BMW, Voge, Fort). Negde ih ima više, negde manje, ali izgleda da im je to karakteristika, a nije neka falinka.

Hvala na pratnji 😊 da, uglavnom je to nesto sto prati taj agregat "350", na Voge SR3 toga nema, sve je glatko i pitko. Reci insajdera od pre par dana, u vezi BMW C400GT je da od ove 2025. Vise ne koriste Loncine, ostalo je tajna 😁 videcemo kada ga predaju na voznju. Hvala jos jednom. Pozdravljam vas i pozivam da se uclanite u druzenje na dva tocka 😇

• Sviđa mi se 3

• Zainteresovan, 562 postova
  • Motocikl: Voge SR4 Max

Znam da nije "nuklearna fizika", ali mozda ce nekom biti od koristi sutra kada bude radio isti zahvat, odnosno montirao nosac za kofer. 
Naime, jedini nosac koji je trenutno dostupan u SRB je Shad i koji izgleda kao savijena sipka sa zavarenom, perforinanom plocom na kraju. i to kosta oko 100 eur +/- . Bilo mi zao da skinem one lepe rukohvate , i da stavim taj nosac pa sam malo potrazio po netu sta se nudi. Videh da u Turskoj ima nosac koji izgleda kao originalni rukohvati smo ima nastavak za kofer. Pronadjem isti na Aliexpressu, organizujem dostavu do SRB i montiram. Evo nekog redosleda operacija:

1. Plocica koja drzi amortizer sedista mora da se skine (kljuc inbus 5)
2. IMG_20250323_112834.thumb.jpg.120a1b8e351b8db66dfda5b2d9b38b92.jpg

2. Kutija ispod sedista mora komplet napolje (8 - 10 srafova - inbus 4) 

2. image.thumb.jpeg.e17689faca1a3395dff5357509dfbcdc.jpeg

3. postoje 2 srafa za donje strane koji takodje drze kutiju (sa obe strane motocikla)

image.thumb.jpeg.9b7f7f76f46201c0c6a7e241f9e43c32.jpeg

4. Kada kutija ode napolje, onda je tek dostupno 4 srafa koji drze rukohvate ili nosac za kofer (gedora 10)

image.thumb.jpeg.fcf49531f0ef9d27880d54590666833f.jpeg

5. skidanje rukohvata i montiranje nosaca za kofer
image.thumb.jpeg.f22b8e75c22b759f692bc4026fce826b.jpeg

6. Pri vracanju kutije ispod sedista, obratiti paznju na izgled srafova, ima 2 vrste . Ovi sa zadebljanom glavom idu sa donje strane motora, i u kanale na samom repu sedista. 

image.thumb.jpeg.461dddee510f15de38f007a439f484b5.jpeg

I to na kraju izgleda ovako:

IMG_20250323_113048.thumb.jpg.93c52d8dc4cfaad3d6f08fe904bf85f3.jpgIMG_20250323_113038.thumb.jpg.1d6960a2c38c879b54ddbe1e90cfdb9b.jpg

Mislim da je daleko lepse od Shad nosaca jer je bas verno originalnim ruckama. 

Inace, odlivak ima oko 8kg, deluje veoma kvalitetno i u milimetar se gadja sa fabrickim rupama. 

Sad samo jos da sacekam kofer, a to je posebna "agonija" u glavi sta kupiti.. :)

• Sviđa mi se 7

• Svrati ponekad, 109 postova
  • Motocikl: Zontes 350E
29 minutes ago, meex said:

Znam da nije "nuklearna fizika", ali mozda ce nekom biti od koristi sutra kada bude radio isti zahvat, odnosno montirao nosac za kofer. 
Naime, jedini nosac koji je trenutno dostupan u SRB je Shad i koji izgleda kao savijena sipka sa zavarenom, perforinanom plocom na kraju. i to kosta oko 100 eur +/- . Bilo mi zao da skinem one lepe rukohvate , i da stavim taj nosac pa sam malo potrazio po netu sta se nudi. Videh da u Turskoj ima nosac koji izgleda kao originalni rukohvati smo ima nastavak za kofer. Pronadjem isti na Aliexpressu, organizujem dostavu do SRB i montiram. Evo nekog redosleda operacija:

1. Plocica koja drzi amortizer sedista mora da se skine (kljuc inbus 5)
2. IMG_20250323_112834.thumb.jpg.120a1b8e351b8db66dfda5b2d9b38b92.jpg

2. Kutija ispod sedista mora komplet napolje (8 - 10 srafova - inbus 4) 

2. image.thumb.jpeg.e17689faca1a3395dff5357509dfbcdc.jpeg

3. postoje 2 srafa za donje strane koji takodje drze kutiju (sa obe strane motocikla)

image.thumb.jpeg.9b7f7f76f46201c0c6a7e241f9e43c32.jpeg

4. Kada kutija ode napolje, onda je tek dostupno 4 srafa koji drze rukohvate ili nosac za kofer (gedora 10)

image.thumb.jpeg.fcf49531f0ef9d27880d54590666833f.jpeg

5. skidanje rukohvata i montiranje nosaca za kofer
image.thumb.jpeg.f22b8e75c22b759f692bc4026fce826b.jpeg

6. Pri vracanju kutije ispod sedista, obratiti paznju na izgled srafova, ima 2 vrste . Ovi sa zadebljanom glavom idu sa donje strane motora, i u kanale na samom repu sedista. 

image.thumb.jpeg.461dddee510f15de38f007a439f484b5.jpeg

I to na kraju izgleda ovako:

IMG_20250323_113048.thumb.jpg.93c52d8dc4cfaad3d6f08fe904bf85f3.jpgIMG_20250323_113038.thumb.jpg.1d6960a2c38c879b54ddbe1e90cfdb9b.jpg

Mislim da je daleko lepse od Shad nosaca jer je bas verno originalnim ruckama. 

Inace, odlivak ima oko 8kg, deluje veoma kvalitetno i u milimetar se gadja sa fabrickim rupama. 

Sad samo jos da sacekam kofer, a to je posebna "agonija" u glavi sta kupiti.. :)

Svala cast na trudu, ovo je genijalno. Preko clanstva udruzenja imamo 15% popusta na kofere u Plattneru i Motorevolutionu. Mozda mozes jeftinije da prodjes u tom slucaju...

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• U prolazu, 4 postova
  • Motocikl: Bivsi vlasnik Piaggio Beverly 250

Na sajmu su imali neki nosac koji ide ispod fabrickih rucki, mislim da mi je rekao covek iz ATV Nautica da kosta oko 15.000 din mozda je i malo skuplje, sa koferom ukupno je oko 50.000din, oni to prodaju, stavicu fotku sa videa koji je kolega CuleBg snimio :) 

image.thumb.png.dfbc61fe93bb31dbebaba2fa0c97629e.png

Link za ceo video je ovde:

Ja bih trebalo za par dana da preuzmem moj SR4 Max, javljam utiske kad stigne 😃

Promenio član VladaP85
  • Sviđa mi se 3

• U prolazu, 47 postova
  • Motocikl: Sr4max

Meex stvarno dobro izgleda , planirao sam da iskoristim popust i kupim nosac i kofer ( dva brenda trenutno rade kod nas) Kappa i Shad , prvi pomenuti jeftiniji. Ali upravo iz estetskih razloga sam odustao. Svaka ti cast kako si pronasao ovo, Ako mozes i malo detaljnije kako si pronasao i pod kojim nazivom artikla na Aliexpress-u i koliko se ceka i cena. Svakako cemo se videti nadam se uskoro 

Pozz

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja