Jump to content

Moto Zajednica

Voge 300 Rally

Recommended Posts

• U prolazu, 23 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally
3 hours ago, eurokrem said:

Ne moraš da skidaš ništa, već sam napisao pre : samo skini crevo koje vodi od hladnjaka ka posudi sa strane hladnjaka naravno :) ,mislim da čak i rukom može samo da se svuče , uzmeš špric što veći , 20-50ml i  polako dospeš kroz njega. treba ti 5 min. max za sve. ( g40 sam sipao pošto mi je trebalo možda 15 ml zbog loše podloške)  A što se tiče 42 ,to sam stavio već posle par stotina km i prezadovoljan sam i na kraju, merio sam telefonom preko gps brzinu , ovaj moj ne laže ni km, savršeno tačno pokazuje brzinu. Proveri ti to još jednom :)

Ne mogu da gurnem ruku da pipnem crevo, a ne da ga skinem i ne daj boze vratim posle, morao sam da skinem crash bar, pa bocnu plastiku belu pa onda crnu da odsrafim da mogu da povucem da imam mesta, tek onda sam imao dovoljno da ubacim ruku.

3 hours ago, andrej. said:

Kod mene isti slučaj kao kod @EnduroFun , laže kao ker. Lagano 10% čim se pridje 100kmh

Meni je za autoput drugačiji utisak - vozio sam ga i od Italije do kuće komplet AP, i evo sad opet od Čačka kad smo se vraćali iz Užica, uopšte mi nije neprijatno za vožnju, držim uglavnom 115 po cajgeru, u preticanjima i 130+. Lepo će biti kad se smanje obrtaji sa drugim lančanikom, ali uopšte nije nestabilan motor.

Vrlo verovatno da je tezina, visina, podesavanje preload, mesta sedenja kljucna za sve ovo.
Mislim, nesto definitivno nije ok, a sta nije ok, moram da saznam sam, jer vidim da samo ja imam taj problem, prvo je bio pretegnut volan kad sam ga dobio, sad je pitanje sta smeta za brzinu.
Ja sam 190+ 105kg, pa uvek krivim sebe, na 90 mogu da ga vozim stojeci i da se osecam fantasticno stabilno, a na 110 na auto putu se osecam kao da ce sve da me oduva, cak i kad legnem na rezervoar.

Mozda je jos nesto pretegnuto pa ne ide kako treba, mozda nesto nije centrirano kako treba pa baca.

Verovatno cu morati malo da svratim do drugog servisa sa ovlascenog spiska, da vidim kakvi su utisci sa drugima, da se pretrkelja i da se vidi gde je problem, jer i meni je cudno da se ovako ponasa, a ni jedna druga osoba nije prenela ovakav utisak sa ovim motorom.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• BJB Maxi Scooter Club, 782 postova

Ja baš hoću da se nadjem s nekim, da probam drugi primerak, baš da vidim jel isti utisak za sve. Kakav im je quality control, ne bi me čudilo da za dosta stvari ima razlike od primerka do primerka. 

S druge strane verovatno zavisi utisak i od vozača, ne smeta svima isto.

Ja sam se malo skenjao kad sam ovde čitao o prijatnoj putnoj brzini od 85-90 pre kupovine.. meni na 110 ništa ne smeta, kad stavim čepove i preko, a imam fabrički prenos..

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 23 postova
4 hours ago, andrej. said:

Ja baš hoću da se nadjem s nekim, da probam drugi primerak, baš da vidim jel isti utisak za sve. Kakav im je quality control, ne bi me čudilo da za dosta stvari ima razlike od primerka do primerka. 

S druge strane verovatno zavisi utisak i od vozača, ne smeta svima isto.

Ja sam se malo skenjao kad sam ovde čitao o prijatnoj putnoj brzini od 85-90 pre kupovine.. meni na 110 ništa ne smeta, kad stavim čepove i preko, a imam fabrički prenos..

Ako si kući u nedelju mogao bih da svratim da probaš, ja sam tvoj već probao i zato sam i uzeo. 😁

Ali eto da vidiš 42 zuba i da vidiš kako ide na auto put, ali se pazi ne zbog motora, to se lako reši nego zbog sebe. 

• Sviđa mi se 1

Može, pusti mi samo poruku za svaki slučaj. Subotu ću verovatno do Rumunije, u nedelju bi trebalo da sam tu. :)

064 444 5548

• U prolazu, 23 postova
7 minutes ago, andrej. said:

Može, pusti mi samo poruku za svaki slučaj. Subotu ću verovatno do Rumunije, u nedelju bi trebalo da sam tu. :)

064 444 5548

Ja sam hteo na Maljen u subotu, ali žena ima druge planove, tako da cimam te za par dana, pa da se vidimo. 

Nadam se i da rešim ovo, pa da mogu da idem do Rumunije i ja, da vidim taj čuveni put. 

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 169 postova
  • Motocikl: TOMOS CROS SENIOR,KLE 500, VOGE 300 RALLY
4 hours ago, EnduroFun said:

Ne mogu da gurnem ruku da pipnem crevo, a ne da ga skinem i ne daj boze vratim posle, morao sam da skinem crash bar, pa bocnu plastiku belu pa onda crnu da odsrafim da mogu da povucem da imam mesta, tek onda sam imao dovoljno da ubacim ruku.

Vrlo verovatno da je tezina, visina, podesavanje preload, mesta sedenja kljucna za sve ovo.
Mislim, nesto definitivno nije ok, a sta nije ok, moram da saznam sam, jer vidim da samo ja imam taj problem, prvo je bio pretegnut volan kad sam ga dobio, sad je pitanje sta smeta za brzinu.
Ja sam 190+ 105kg, pa uvek krivim sebe, na 90 mogu da ga vozim stojeci i da se osecam fantasticno stabilno, a na 110 na auto putu se osecam kao da ce sve da me oduva, cak i kad legnem na rezervoar.

Mozda je jos nesto pretegnuto pa ne ide kako treba, mozda nesto nije centrirano kako treba pa baca.

Verovatno cu morati malo da svratim do drugog servisa sa ovlascenog spiska, da vidim kakvi su utisci sa drugima, da se pretrkelja i da se vidi gde je problem, jer i meni je cudno da se ovako ponasa, a ni jedna druga osoba nije prenela ovakav utisak sa ovim motorom.

Nisi me razumeo ,ovaj kraj creva skineš. Ispod čepa hladnjaka i špricem kroz njega sipaš i napuniš posudu do sredine,ne diraš uopšte posudu i njen čep. Tako si sebi napravio posao baš bzvz ,jbg. Možeš mu prići kako god želiš.

crevo.jpg

Promenio član eurokrem
  • Sviđa mi se 2

On 7/15/2025 at 2:31 PM, EnduroFun said:

Ja sam 189, dosta lakši i imam taj problem kad mi je kofer nakačen, sve preko 110 km/h moram da zaboravim,ali bez njega potpuno drugi motor.

• U prolazu, 23 postova
19 hours ago, eurokrem said:

Ja sam 189, dosta lakši i imam taj problem kad mi je kofer nakačen, sve preko 110 km/h moram da zaboravim,ali bez njega potpuno drugi motor.

A meni se dopao tvoj kofer i kako mu stoji pa imam i ja isto Kappa beše K39N, samo je meni skroz crven katadiopter, možda je on krivac. 

Baš sam rekao drugaru da mora da vozi iza mene da vidi, jer kofer radi, možda on skače i baca motor, a ova kocka i ako logički je manje aerodinamična ima metalnu ploču i ne mrda od motora i ne pravi "skakanje"..

Moram da počnem da nosim opremu u ruke, a ne da stavljam u kofer ako on ispadne krivac. 🤣

• Haha 1

Ja ću da stavim torbice na crash barove, probao od drugara ove. Stane u obe kišno odelo, prva pomoć, kompresor, sprej, prsluk, i ima još fore.

20250629-212449.jpg

Kofer mi služi samo za sve to što uvek nosim sa sobom, ne ostavljam opremu u njega, a ne podnosim ga :lol: ovako nek stoji baš za neko putovanje ako bude neophodno.

Tank torba je pun pogodak, savršeno je legla, samo sam stavio druge magnete pošto su oni što su stigli uz nju preslabi.

20250705-082353.jpg

• Sviđa mi se 3

• Zainteresovan, 543 postova

Drugari kako podesavate lanac?

Pitam jer ako pratim uputstvo 35-40mm kada je motor na bocnoj nogari meni je to malo previse zategnuto, pogotovo kada sednem na motor. Poslednji put sam podesavao koristeci stender za zadnji tocak pa motor ima neko opterecenje i tada nakon stelovanja na oko 40mm mi je nekako bilo najbolje, lanac najtisi mada uputstvo kaze drugacije pa da vidim kako ostali to podesavaju.

• U prolazu, 23 postova

Imao sam jedno štelovanje, to sam odradio dok je visio u vazduhu. Tako da nisam kompetentan, nadam se da će neko iskusnijį da se javi, jer ja sam to poučen YT klipovima tako uradio. 

Podigao sam motor, prednji šraf je stegnut bio na otpustanje rukom, ali dobro njega drže 2 srafa u viljušci. .Zadnji šraf sam bio u fazonu "gde sam prvo digao motor, sad ne mogu da popustim"....odvrnuo sam zadnji deo rukom sa pola snage dok motor visi na klocni pre nego sto mi je stigla dizalica za cross, tako da ne znam kojim čudom sam živ. Stegao sam na propisano, sem koraka koji se nalazi samo u srpskom uputstvu, kad već diraš lanac, znači ti i da znaš kako za stezanje. 

IMG-20250716-WA0005.jpg

IMG-20250716-WA0006.jpg

Stelovao sam juce, nekako mi je reper kako je lanac zategnut kada je motor pod opterecenjem, a kada namestim po uputstvu cini mi se previse zategnut a i ima i zvuk u voznji koji ukazuje na to. Pratim ovako, nadam se da radim kako treba. Na drugim motorima sa stelovao po uputstvu i uvek je sve bilo ok. Dakle na ste der zadnjeg tocka (sto je odprilike kao da motor stoji sam bez vozaca) i hod lanca oko 3-3.5 cm, to mi izgleda najbolje iako na bocnoj nogari onda ima vise hoda.

Sent from my iPhone using Tapatalk

17 hours ago, Borkosan said:

Stelovao sam juce, nekako mi je reper kako je lanac zategnut kada je motor pod opterecenjem, a kada namestim po uputstvu cini mi se previse zategnut a i ima i zvuk u voznji koji ukazuje na to. Pratim ovako, nadam se da radim kako treba. Na drugim motorima sa stelovao po uputstvu i uvek je sve bilo ok. Dakle na ste der zadnjeg tocka (sto je odprilike kao da motor stoji sam bez vozaca) i hod lanca oko 3-3.5 cm, to mi izgleda najbolje iako na bocnoj nogari onda ima vise hoda.

I ja ga držim malo labavijeg od 30-40 mm bez opterećenja, deluje mi previše zategnut kad sednem a što kažeš vrlo je bučan na tom podešavanju. Kad ga malo olabavim nestane zvuk a nisam primetio nekakvo trzanje kod davanja gasa ili bilo šta što bi ukazivalo da je prelabav.  

Kad neće ALI hoće TEMU. Upravo stigao i to dosta jeftinije ,oko 58 evra me izašao. Upakovan odlično ,od kutije kartonske pa do tri unutrašnja sloja pride. Deluje vrlo robusno, varovi izgledaju ok a  boja i farbanje što bi rekli "profi " 

Montaža za par dana,, ovako iz ruke rupe se poklapaju savršeno. Videćemo..

g1.jpg

g2.jpg

g3.jpg

Promenio član eurokrem
  • Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 226 postova
  • Motocikl: suzuki v strom 650xt

jedino neces moci da vratis dve donje bocne plastike

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

Promenio član alexanto
Nepotrebno citiranje

I ja ga držim malo labavijeg od 30-40 mm bez opterećenja, deluje mi previše zategnut kad sednem a što kažeš vrlo je bučan na tom podešavanju. Kad ga malo olabavim nestane zvuk a nisam primetio nekakvo trzanje kod davanja gasa ili bilo šta što bi ukazivalo da je prelabav.  

To mu je onda prava mera. Meksi je i menjac kada lanac nije isuvise zategnut.

• Sviđa mi se 1

2 hours ago, savavavan said:

jedino neces moci da vratis dve donje bocne plastike

Sent from my M2007J3SG using Tapatalk

Postoji mala šansa ovako odokativno da mogu, ali i ako ne mogu ( najverovatnije ) onda mu sledi ovo što je ovaj gospodin napravio :

na 3:25    ne izgleda uopšte loše :

Promenio član eurokrem

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja