Jump to content

Moto Zajednica

Savet za kupovinu motora

Recommended Posts

• U prolazu, 0 postova

Pozdrav drustvo!

Ja sam Marko, iz Zrenjanina, imam 27 godina. Apsolutni sam pocetnik u svetu motora, ali krecem na polaganje A1 kategorije (svestan sam da ce biti pitanja zasto nisi odmah na A kategoriju, i u pravu ste , ali sta je tu je). Sto se tice iskustva, kao sto sam naveo - nemam nikakvog! Vozio sam Tomosa u srednjoj skoli povremeno po selu, ali nakon srednje skole nisam seo za ikakav motor, proslo je godina, znaci iskustva nemam.

Odlucio sam se na motor jer putujem za Beograd na studije svaki dan (cene stanove su jako skupe na iole dobrim mestima, plus imam razloge zbog kojih moram biti kod kuce, tako da mi je putovanje najbolja opcija). Umoran sam od budjenja 3 sata pre nego sto treba da budem u Beogradu, jer termini autobusa i Blablacar prevoza se ne poklapaju idealno sa tim kad bi meni pasalo, a isto tako i pri povratku...zajebano mi je ostati duze uvece sa devojkom, sa drustvom jer nemam kako da se vratim pa moram da prespavam kod druga ili generalno moram da cekam neki autobus ili blablacar iako nekad zavrsim po 2 sata ranije. Kola nisu opcija, em sto trosim 2 soma dnevno na gorivo u tom slucaju plus parkiranje je pakao. Tako da odlucio sam - motor!

E sad, sigurno ne nameravam da vozim skuter do beograda, ali ne nameravam ni neku ljutu masinu. Nisam opterecen time da nekog impresioniram ili da jurim pa da poginem, ali razmisljao sam o nekom motoru koji moze da ide oko 90-100kmh, da je pogodan za duge voznje a pritom i da ima neki sportski izgled, da je estetski privlacan.

Nameravam da uzmem polovan, i kako nemam iskustva, zeleo bih da, ako imate vremena i dobre volje, me posavetujete koji motor da uzmem, i naravno da li neko od drugara forumasa vec prodaje neki od tih motora.

Moj opis je 177cm, 64kg, (variram izmedju 61-67), u odlicnoj fizickoj kondiciji, veoma fizicki aktivan

Budzet nije neki posto nemam bas puno kesa u steku, recimo neka gornja granica 900 eura, ali ne bih bas da gledam gornju granicu sem ako se ne nadje nista vredno uzimanja ispod toga - iako zvuci smesno sto jeftinije to bolje :D jer je to realnost finansijska kod mene

Hvala unapred drustvo!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 999 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Zaista si lepo i iskreno opisao situaciju. Iskreno ne znam sta bih mogao da nadjes za 900 evra a da ti sluzi toliko intenzivno, plus treba da stignes brzo, sigurno i tacno. A bojim se da ces sa masinom od 900 evra dobiti samo probleme. Jedino da kupis neki polovan skuter od 125 kubika, mada i tu je klackalica oko te cene. I ja sam poceo sa tom cenom kad sam bio mladji, al tada se za te pare mogao uzeti gpz, gpx... Na pamet mi pade Keeway 125 ili 250, naked. Stariji covek u Ki, takav model vozi godinama. 

• Podržavam 1

• Ne silazi, 7360 postova
  • Motocikl: TDM 900

Možda neki Majesty ili Dylan. Samo da su od vlasnika koji je održavao. Pretreseš ga celog kad ga kupiš i možeš da voziš to koliko hoćeš.

• Svrati ponekad, 369 postova
  • Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E

Pa za 900e bolje da si polagao puno A, jer je veći izbor, ovako za 125 možda da vidiš neku hondu cm125, yamahu sr125, vozio sam tu yamahicu 6 godina, bez ijednog kvara, potrošnja smešna

• U prolazu, 77 postova
  • Motocikl: Yamaha Super Tenere xt1200z, Yamaha xvs1300cu

Tesko da ces naci nesto dobro za te pare. Cene polovnih motora su skocile. Svakako kolege su dale neki predlog. Po meni maxi scooter zavrsava posao

Sent from my iPhone using Tapatalk

• motoras, 2460 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Pa ukoliko razlika u ceni nije presudna, nema drugog razloga da ne polazes za punu A kategoriju. Sve drugo je u prednosti u odnosu na A1. Em je veći izbor motora, em su motori gabaritno veći. Može za te pare da se kupi što šta, samo je pitanje da li je to za tebe zadovoljavajuće. Hoćeš li nešto mladje ili starije. Hoćeš li japanski motor ili može da prodje i neki MZ, kineski ili koreanski i slično? 

Na A bi mogao da uzmeš neki zzr600,gsxf600,xj600 ili 500s gpz, gs500... koji bi mogli da upadnu u tvoj budžet. Još koji euro za servis, pa u dogledno vreme gume, lanac... 

Nema gsxf, zzr, xj-a i slicnih motora vise za 900e. Treba bar 1200,1300 da se odvoji za primerak u koga treba uloziti jos koju stotinu evra na tu cenu. 

Bolje da ne kupuje nista, nego neka saceka da skupi jos toliko pa onda da nesto trazi. 

• motoras, 2460 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

Jeste da su cene otišle gore, ali korektna xj600 za1000 eura može da se nadje. 

Na kraju, može da kupi i MZ125 ili 15 slc. Za te novce u top stanju i da se sit navoza.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja