Miljko.83 1 Napisano April 15, 2015 U prolazu, 32 postova Lokacija: Cuprija Motocikl: Kawasaki er 5 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari evo da se pozalim i da objasnim moje neiskustvo kako kaze majstor koje ce me kostati poprilicno. Danas sam se spustao niz jednu blagu nizbrdicu u sestoj brzini pri 50 km/h.bez gasa gde mi se u jednom trenutku zaculo kao da mi ispao lanac.Medjutim jeste lanac ali brekaste kako kaze majstor da sam ga pokidao ali dok ga ne otvori nista ne moze da mi kaze. A motor mi je radio kao satic,juce sam mu merio potrosnju koja je bila 4.3l na 100km.Sad moram nov lanac ,ulje i kozna sta jos iz greske kao amater Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano April 15, 2015 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje je sto 50km/h u sestoj? Kao i pitanje za iskusnije- da li je zbog toga stradao lanac??? Ili slucajnost Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miljko.83 1 Napisano April 15, 2015 U prolazu, 32 postova Lokacija: Cuprija Motocikl: Kawasaki er 5 Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje je sto 50km/h u sestoj? Kao i pitanje za iskusnije- da li je zbog toga stradao lanac??? Ili slucajnost Ni sam neznam zasto, takav je nagib bi nekih 200 metara a losiji put i JBG.A za iskusenje neznam tako mi je majstor rekao da strada najcesce lanac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zagadjenje 66 Napisano April 15, 2015 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Beograd/Mirijevo Motocikl: SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko je prešao taj lanac? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano April 15, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih rekao da je tebi lanac samo bio dotrajao.. a pukao je,eto,doslo mu.. a mozda i nije pukao nego je preskocio zub i ti si cuo udarac ventila o cilindar.. ne mora da bude strasno ako si odmah pritisao kvacilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano April 15, 2015 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam bas cuo da lanac razvoda ventila najcesce puca na leru ili motornom kocenju zato sto se tada razlabavi pa lupeta po masini. A ER5 moze opusteno nizbrdo u 6 brzini 50kmh, nista mu ne fali. Ja bih rekao da je tebi lanac samo bio dotrajao.. a pukao je,eto,doslo mu.. a mozda i nije pukao nego je preskocio zub i ti si cuo udarac ventila o cilindar.. ne mora da bude strasno ako si odmah pritisao kvacilo. Pa i kad pritisne kvacilo agregat i dalje radi i udara po ventilima... Jedino ako se odma ugasi zbog kvacila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano April 15, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Dali ti se cuo lanac u agregatu dok radi motor? Ranije? Pitanje je i za ostale! Meni se dok radi motor bilo na leru ili u voznji cuje malko lanac u agregatu Znam da se komsiji na gpz-u tako cuo lanac i da je on vikao da je to tako na tom agregatu normalno.. ne znam koliko je to istina.. treba li da se zabrinem i odem kod majstora da mi proveri spaner i lanac? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano April 15, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Dali ti se cuo lanac u agregatu dok radi motor? Ranije? Pitanje je i za ostale! Meni se dok radi motor bilo na leru ili u voznji cuje malko lanac u agregatu Znam da se komsiji na gpz-u tako cuo lanac i da je on vikao da je to tako na tom agregatu normalno.. ne znam koliko je to istina.. treba li da se zabrinem i odem kod majstora da mi proveri spaner i lanac? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano April 15, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam bas cuo da lanac razvoda ventila najcesce puca na leru ili motornom kocenju zato sto se tada razlabavi pa lupeta po masini. A ER5 moze opusteno nizbrdo u 6 brzini 50kmh, nista mu ne fali. Ja bih rekao da je tebi lanac samo bio dotrajao.. a pukao je,eto,doslo mu.. a mozda i nije pukao nego je preskocio zub i ti si cuo udarac ventila o cilindar.. ne mora da bude strasno ako si odmah pritisao kvacilo. Pa i kad pritisne kvacilo agregat i dalje radi i udara po ventilima... Jedino ako se odma ugasi zbog kvacila.Pa ako je doslo do remecenja intervala otvaranja ventila i hoda cilindra on ce se ugasiti sam cim stisnes kvacilo a ako ne stisnes onda ce te inercija gurati jos neko vreme i mogu se iskriviti ventili i slomiti cilindar.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miljko.83 1 Napisano April 16, 2015 U prolazu, 32 postova Lokacija: Cuprija Motocikl: Kawasaki er 5 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam bas cuo da lanac razvoda ventila najcesce puca na leru ili motornom kocenju zato sto se tada razlabavi pa lupeta po masini. A ER5 moze opusteno nizbrdo u 6 brzini 50kmh, nista mu ne fali. Ja bih rekao da je tebi lanac samo bio dotrajao.. a pukao je,eto,doslo mu.. a mozda i nije pukao nego je preskocio zub i ti si cuo udarac ventila o cilindar.. ne mora da bude strasno ako si odmah pritisao kvacilo.Pa i kad pritisne kvacilo agregat i dalje radi i udara po ventilima... Jedino ako se odma ugasi zbog kvacila.Pa ako je doslo do remecenja intervala otvaranja ventila i hoda cilindra on ce se ugasiti sam cim stisnes kvacilo a ako ne stisnes onda ce te inercija gurati jos neko vreme i mogu se iskriviti ventili i slomiti cilindar.. Kada mi se to desilo motor mi je radio i dalje perfektno u leru i primao gas e kad sam ga ugasio vise nije hteo ni da zavergla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano April 16, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Javi kako si prosao,nadam se da ti nista nije osteceno ! Ne bi trebalo.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zagadjenje 66 Napisano April 16, 2015 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Beograd/Mirijevo Motocikl: SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Ju ju ju.... Aj nadamo se da je sve ok... sa što manje štete. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano April 16, 2015 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Ja bas dosta koristim motorno kocenje, ne znam koliko je to lose po lanac 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zagadjenje 66 Napisano April 16, 2015 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Beograd/Mirijevo Motocikl: SV650 Prijavi odgovor kao problematičan I ja ga dosta koristim. Ali ovde je verovatno lanac bio pregazio dosta km. Samo da je sa ventilima sve ok Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano April 16, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan a sta kazete za zvuk lanca iz agregata? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zagadjenje 66 Napisano April 16, 2015 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Beograd/Mirijevo Motocikl: SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene sve ok. Kad sam išao da gledam Inazumu u Srbobran, lik što je prodavao je prokomentarisao kako mi je agregat tih, a kod njegovog kuma na GPZ lanac ubija i tako već godinama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano April 16, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Pa da odem ja ipak preventivno,nego se bojim rezultata.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miljko.83 1 Napisano April 16, 2015 U prolazu, 32 postova Lokacija: Cuprija Motocikl: Kawasaki er 5 Prijavi odgovor kao problematičan Pa i moj motor je radio veoma tiho i dva tri majstora sam pitao dali treba mozda da stelujem ventile gde su mi rekli da nema potrebe jer mi motor odlicno radi.Sa mnogima sam pricao i u 95% slucaja su mi rekli da nisam smeo da vozim u sestoj pod toliko malim brojem obrtaja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12919 Napisano April 16, 2015 Ne silazi, 7414 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Sumnjicav sam. Los lanac bregaste pravi buku na leru, sve vise i vise da cak iako ne kontas princip agregata imas jasan znak da postoji problem. Inace, ne pucaju tako lako. Da li ti je zablokirao zadnji tocak kada se desila havarija? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano April 16, 2015 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan a sta kazete za zvuk lanca iz agregata? U leru i sme da se cuje al ako ti se cuje u voznji bolje ti to odma zameni nego da ti pukne negde, ne daj boze pri vecoj brzini! U pravu je Alekre da oni ne pucaju tek tako ali kad vec se cuje u voznji to znaci da on i pod velikim obrtajima lupeta po masini a to nikako nije dobro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miljko.83 1 Napisano April 16, 2015 U prolazu, 32 postova Lokacija: Cuprija Motocikl: Kawasaki er 5 Prijavi odgovor kao problematičan Sumnjicav sam. Los lanac bregaste pravi buku na leru, sve vise i vise da cak iako ne kontas princip agregata imas jasan znak da postoji problem. Inace, ne pucaju tako lako. Da li ti je zablokirao zadnji tocak kada se desila havarija? Ma kakvi zablokirao ,spustao sam se jos 100 metara i kad sam stao jos je u leru lepo radio.Do sada sam se sa mnogima konsutovao i sumljaju da je lanac bregaste.Sad sam zvao majstora kog do sad nisam ni poznavao i prica mi neke price zavlaci me kao rasturio sam ti motor pa me zovi sutra uvece,sumljiv sto posto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano April 16, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan A cekaj jel ima neki spaner? Mora nesto da ga zateze majku mu.. mozda se samo spaner zaglavio u nekom polozaju pa ne nateze lepo.. otici cu kod majstora svakako.. ne cuje se to ne znam koliko nego sam ja malo paranoik posle ove Miljkove situacije,uplasi me covek.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano April 16, 2015 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Naravno da ima i naravno da je moguce. Mozda ti je lanac dobar ali je spaner crko pa ga ne nateze. Sumnjicav sam. Los lanac bregaste pravi buku na leru, sve vise i vise da cak iako ne kontas princip agregata imas jasan znak da postoji problem. Inace, ne pucaju tako lako. Da li ti je zablokirao zadnji tocak kada se desila havarija? Ma kakvi zablokirao ,spustao sam se jos 100 metara i kad sam stao jos je u leru lepo radio.Do sada sam se sa mnogima konsutovao i sumljaju da je lanac bregaste.Sad sam zvao majstora kog do sad nisam ni poznavao i prica mi neke price zavlaci me kao rasturio sam ti motor pa me zovi sutra uvece,sumljiv sto posto Onda ti nije pukao lanac SIGURNO, eventualno prezubio za jedan zub ali to ce neko strucniji da kaze dal moze tako da radi, Drugaru je na autoputu zveknula radilica pa je tako lupao ali je radio, radio i u mestu al kad smo ga ugasili vise nije hteo da pali. Nazalost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12919 Napisano April 17, 2015 Ne silazi, 7414 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ma kakvi nije taj agregat prezubio. Ko ti je taj majstor? Veze on nema ili pokusava da oklepa po usima. Glupo je da pricamo napamet, ti si bio na motoru ali ta prica sa lancem bregaste je bezvezna. Da li tebi sada motoric pali i radi? Ima li nekih zvukova, krljanja? Bas bas retko se desava da lanac prezubi, posle xxxxx kilometara pocne da se cuje malo, pa malo vise, pa lupa i tek onda pod opterecenjem moze da preskoci sa lancanika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zagadjenje 66 Napisano April 17, 2015 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Beograd/Mirijevo Motocikl: SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Sumnjicav sam. Los lanac bregaste pravi buku na leru, sve vise i vise da cak iako ne kontas princip agregata imas jasan znak da postoji problem. Inace, ne pucaju tako lako. Da li ti je zablokirao zadnji tocak kada se desila havarija? Ma kakvi zablokirao ,spustao sam se jos 100 metara i kad sam stao jos je u leru lepo radio.Do sada sam se sa mnogima konsutovao i sumljaju da je lanac bregaste.Sad sam zvao majstora kog do sad nisam ni poznavao i prica mi neke price zavlaci me kao rasturio sam ti motor pa me zovi sutra uvece,sumljiv sto posto Pa ako je rasturio motor, odmah bi trebao da zna da li je lanac pukao ili je samo prezubio!! Sumnjivo! Danas mi se posle duže vremena opet desilo ono sa trzanjem prilikom prvog ubacivanja u prvu. Ono sa blagim turiranjem kao što je predložio bigbag86 je dalo efekta No jutros zaboravih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...