hard_rock 7449 Napisano Jun 22, 2016 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam primetio inace da zna pritisak da mi spadne nakon mesec dana, malo vise za 0,3-0,4 bara, nzm jel to normalno?Gume su 3 god stare, dobre, nisu krpljene niti busne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Radovan91 12 Napisano Jun 22, 2016 U prolazu, 56 postova Lokacija: Beograd, Surcin Motocikl: Suzuki Bandit 600s Prijavi odgovor kao problematičan Kolege hvala na brzim odgovorima, popravim pritisak vec danas.... Meni je isto padao pritisak na proslom motoru ali zbog starih guma sigurno... Ove godine sam stavio Michelin i ne menja se pritisak...Da ne gubis mozda na iglici, to ti je najlakse za proveru, pa kreni od toga... Poslato sa ALE-L21 uz pomoć Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10466 Napisano Jun 22, 2016 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam primetio inace da zna pritisak da mi spadne nakon mesec dana, malo vise za 0,3-0,4 bara, nzm jel to normalno?Gume su 3 god stare, dobre, nisu krpljene niti busne Zavisi kakav genijalac ti je montirao gume, ja sam imao isti problem, samo sto su mi jos vise ispustale, i na kraju se ustanovilo da mi je bila losa farba na rubovima felne gde naleze guma, i zbog toga je ispustala guma, onda je vulkanizer to lepo ocistio, montirao gumu, i evo, drzi guma vec 2 meseca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Jun 22, 2016 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam primetio inace da zna pritisak da mi spadne nakon mesec dana, malo vise za 0,3-0,4 bara, nzm jel to normalno?Gume su 3 god stare, dobre, nisu krpljene niti busne Zavisi kakav genijalac ti je montirao gume, ja sam imao isti problem, samo sto su mi jos vise ispustale, i na kraju se ustanovilo da mi je bila losa farba na rubovima felne gde naleze guma, i zbog toga je ispustala guma, onda je vulkanizer to lepo ocistio, montirao gumu, i evo, drzi guma vec 2 meseca Sve je moguce, praticu stanje redovno i doduvavati na fabricke vrednosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
arnyman 1729 Napisano Jun 22, 2016 Drug član, 2753 postova Lokacija: MNE-SRB-BIH-CRO (trenutno Herceg Novi)) Motocikl: GPZ 500 Street Twin Prijavi odgovor kao problematičan Guma ispušta vazduh sama od sebe, pogotovu što je starija to je i poroznija. Al ako je treba dopumpavat jednom sedmično onda je nešto drugo u pitanju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4410 Napisano Jun 23, 2016 Advanced Member, 1966 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Da vam se malo umešam u temu Nedavno sam za svog KLE-a kupio hladnjak od GPZ-a. Po informacijama koje sam imao trebalo bi da su identični što se u praksi pokazalo kao neistina. Naime, položaj i vrsta termo prekidača nisu isti. E sad, mene zanima koja je oznaka termoprekidača sa GPZ-a, gde to ima da se kupi i koliko može koštati? Da li možda odgovara od nekog automobila? Mislim da mi je to najbezbolnija opcija jer mi se stvarno ne mili tražiti još jedan hladnjak... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lazarbgd 12 Napisano Jun 24, 2016 Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki ER5, Lyberty125, Typhoon 50... Prijavi odgovor kao problematičan A sto ne bi tvoj termo davac stavio na ovaj hladnjak, mislim ako je problem sto je predpostvljam KLE-ov siri od GPZ-ove rupe to se da resiti verovatno kod bilo kog kiler servisa. Pitaj neki servis trebalo bi da moze da sa starog hladnjaka odseces lulu i da ti na novi hladnjak zavari ili hatlertuje istu. Uglavnom ja se snabdevam sa polovnim delovima ovde u bg-u u moto klinici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćefa bajker 102 Napisano Jun 26, 2016 Svrati ponekad, 249 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kymco Agility City 125,Agility City 200,SuZuki Boulevard M90, Honda NC 700 s Prijavi odgovor kao problematičan Gligo,imam drugara koji radi hladnjake (i varenje plastike) ovde u NS,pa ako se odlucis za tu varijantu...poslacu ti njegov br.u poruci.... da ne reklamiram jelda.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikola_bb 19 Napisano Jun 28, 2016 Svrati ponekad, 139 postova Lokacija: Skopje Motocikl: Pegaso Strada Prijavi odgovor kao problematičan Vozim gs500 razmisljam da prejdem na er 5 samo zbog to sto je novij motor novo godiste. E sad sta je plus minus? Sent from my COOLPAD 8297W using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10466 Napisano Jun 28, 2016 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Vozim gs500 razmisljam da prejdem na er 5 samo zbog to sto je novij motor novo godiste. E sad sta je plus minus? Sent from my COOLPAD 8297W using Tapatalk Malo toga, prednosti: Lepsi je udobnije sediste, malcice (5-6 ks) jaca masina vodenjak , bolje podnosi ganjanje mane: samim tim sto je vodenjak, imas jednu stvar vise na motoru o kojoj moras da brines, voda/antifriz ER masinama je slabija tacka spaner lanca bregaste osovine, to prvo proveri kad ga uzmes Nemoj previse znacaja da dajes godistu, jer ako je nesto novije to ne znaci da mu nije dusa izvadjena, eto moj motor ima 25 godina, i u boljem je stanju od mnogih daleko novijih motora koje sam video, to je od motora do motora, neki su lomovi, a neki ocuvani. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Jul 9, 2016 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan http://www.winwin.rs/auto-moto-oprema/auto-oprema/automobilske-sijalice/auto-sijalica-osram-night-breaker-unlimited-12v-h4-60-55w-64193nbu-blister-4757420.html Konkretno mislim na ove plavo ofarbane sijalice-ima li nekog primetnog poboljsanja? Ima li neko iskustva, ima li vajde od ovih sijalica? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zagadjenje 66 Napisano Jul 10, 2016 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Beograd/Mirijevo Motocikl: SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam uzeo NB plus i progledao. Okrugli far na Hornetu. Plaćao 1000 din na KP 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanče019 239 Napisano Jul 27, 2016 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: Vidikovac Motocikl: KTM 790 Adv Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima! Skoro sam kupio Kawasaki ER-5, 2003 godište. Motor je uvežen iz Italije, ima sitne tragove od padanja (ogrebotine) ali nista nije iskrivljeno, polomljeno itd. tako da je to manje bitno. Uglavnom, motor lepo radi i lepo ide. Promenio sam mu filter ulja i vazduha (mada je filter vazduha bio nov, tako da imam jedan u rezervi) i promenio ulje, IPON FullPower KATANA 10W40, oprao lanac i to bi bilo to sto sam mu radio. Ostalo mi deluje sve u redu, sto se tice creva, nigde nisu ostecena, pohabana itd.. Ne znam sta jos da mu proveravam/menjam? Gume su bukvalno nove, i dalje imaju iglice. Nov sam u svemu ovome tako da mi je svaki savet dobrodošao. A evo i par sličica: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Jul 27, 2016 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Dobrodosao Malo da osvezis pomalo zamrlu temu Pa sto se tice guma mozes proveriti DOT broj cisto da vidis koje su godine proizvedene, da nisu stare. Mozes proveriti stanje prednjih kocionih plocica na primer, ako su potrosene zamenis. Takodje i dobos nazad, ako ga koristis. Pred zimu antifriz. U svakom slucaju uzeo si pouzdanu masinu koja bas i ne zahteva previse titranja oko nje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveti Atila 618 Napisano Jul 27, 2016 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Zemun / Žarkovo Motocikl: Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Motor izgleda cakum pakum Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mare1991 23 Napisano Jul 27, 2016 U prolazu, 57 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Neki BMW Prijavi odgovor kao problematičan Ja treba sad da zamenim gume na er5 , ako ima neka preporuka gde, pucajte. trenutno su na njemu pireli sport deamon zadnja je 140 umesto 130 i trosi mi oko 6l stalno , pa kapiram da je zbog gume. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10466 Napisano Jul 27, 2016 Hronični Motociklopata, 7315 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600 Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Ja treba sad da zamenim gume na er5 , ako ima neka preporuka gde, pucajte. trenutno su na njemu pireli sport deamon zadnja je 140 umesto 130 i trosi mi oko 6l stalno , pa kapiram da je zbog gume. Nema ta potrosnja veze s gumom. Pogledaj Heidenau K63-64 , to su Nemacke gume, dobre su a nisu preskupe, imao sam ih na bivsoj Hondi CB500 evo link: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/78436-altes-doo-moto-gume-moto-ulja/page-29#entry1864667 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanče019 239 Napisano Jul 28, 2016 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: Vidikovac Motocikl: KTM 790 Adv Prijavi odgovor kao problematičan Napred mi je Sportec ms interact dot 1013, a puzadi Dunlop arrowmax GT501 dot 2913, i prednja i zadnja su po fabrickim dimenzijama. Diski i dobos su odlicni, nisam primetio nikakve nedostatke prilikom kocenja. Danas sam radio prokletu homologaciju, cekam da mi to stigne pa da ga registujem i da mogu legalno da ga vozim, a ne ovako sve po nekim sokacima I da, sad me ceka zamena stop svetla, jer ne radi. I taman cu da promenim svetla u satu, video sam da je ovde neko to radio i bas mi se dopalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano Jul 28, 2016 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Potrosnju mozes smanjiti sa stelovanjem ventila i sinhronizacijom karburatora. 6l normalne voznje je puno al ako ga cepas onda nije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mare1991 23 Napisano Jul 28, 2016 U prolazu, 57 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Neki BMW Prijavi odgovor kao problematičan Sta znam ja msm da ga ne cepam mnogo karburatore i ventile je odradio Joca profimoto , vrv je stvar sto je stalno gradska voznja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12561 Napisano Jul 28, 2016 (promenjeno) Ne silazi, 7335 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ja treba sad da zamenim gume na er5 , ako ima neka preporuka gde, pucajte. trenutno su na njemu pireli sport deamon zadnja je 140 umesto 130 i trosi mi oko 6l stalno , pa kapiram da je zbog gume. Savetujem ti da koristis fabricke dimenzije. Dobar izbor u tom rangu je Continetal i Michelin. To sto trosi 6 je nenormalno. Meni nikada nije presao 4.5 za skoro 6 godina. Nekada se vrteo i oko 4. Naravno tu utice dosta faktora sem same voznje. Svecice, filter, stanje karburatora, pneumatici lanac i lancanici, itd. Promenio Jul 28, 2016 član Alekre 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mare1991 23 Napisano Jul 28, 2016 U prolazu, 57 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Neki BMW Prijavi odgovor kao problematičan Da da i ja sam planirao da vratim fabricki 130, majstor Joca mi je rekao da je motor odlican sve sam menjao na njemu od gore pomenutog osim filtera vazduha jer je delovao dosta nov ali cu i to promeniti. Videcemo kad stavim druge gume dal se nesto menja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanče019 239 Napisano Avgust 6, 2016 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: Vidikovac Motocikl: KTM 790 Adv Prijavi odgovor kao problematičan Potrebna pomoć. Otišao mi je izgleda km sat. Prestao je da meri pređene kilometre, dok sve ostalo meri i lepo pokazuje (brzinu, obrtaje, nivo goriva..) Ne znam šta se pokvarilo, km sajla ne verujem jer, po mojoj nekoj logici prestao bi da pokazuje brzinu kretanja, dakle šta bi to moglo biti? Da li to neko popravlja? Ili gde to kupiti i zameniti to što je crklo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
madeforexport 80 Napisano Avgust 6, 2016 Svrati ponekad, 126 postova Lokacija: UE Motocikl: ER- 5 Prijavi odgovor kao problematičan I meni je prestao da meri ukupnu kilometrazu na 39999,dok dnevnu broji i pokazuje brzinu. . .nemam pojma sta je,a nisam ni cackao,uglavnom,tako je 2 nedelje.Ako bude neki pametan savet,taman i da ja sredim svoj km sat,tj brojac ukupne kilometraze. Послато са Lenovo P70-A уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanče019 239 Napisano Avgust 7, 2016 Svrati ponekad, 254 postova Lokacija: Vidikovac Motocikl: KTM 790 Adv Prijavi odgovor kao problematičan Meni ni jedno ni drugo ne meri Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...