MarkoTs 6 Napisano April 4, 2015 U prolazu, 58 postova Lokacija: Trstenik Motocikl: Suzuki Bandit GSF 600N ,Sky rst50 Prijavi odgovor kao problematičan E da, ER-ovci ako ima neko ko zna kako se menjaju svecice bez skidanja rezervoara neka me prosvetli posto sam ja morao da skinem.. onu na levom cilindru.. mozda i uspes nekom magijom da skines al onu desnu,nema sanse.. zeznuta je i kad je rez skinut.. smeta ono za antifriz,nema mesta.. ja imam neki poseban cevasti kljuc sa zglobom za ove Brisk svecice sto sam kupio.. postavicu sutra sliku, mozda ima da se kupi takav i za ngk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zagadjenje 66 Napisano April 4, 2015 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Beograd/Mirijevo Motocikl: SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Desi mi se na prvom paljenje da kad ubacim u prvu brzinu (držim kvačilo) motor kao da krene, štucne i ugasi se. Odmah upalim i samo teram dalje. To se dešava samo na prvom paljenju, kasnije ne. A motor pali normalno, bez ikakvih problema. Jel imao neko sličnu situaciju i da li znate do čega bi moglo biti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10595 Napisano April 4, 2015 Hronični Motociklopata, 7364 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan mozda ti kvacilo slabo odvaja, dok se malo ne ugreje, probaj da zategnes malo sajlu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zagadjenje 66 Napisano April 4, 2015 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Beograd/Mirijevo Motocikl: SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Može biti, no.... Sajla je menjana, a isto se dešavalo i sa starom. Ali probaću sa zatezanjem pa ću videti ima li efekta. Nego mi neobično što baš kod prvog paljenja. Znači bukvalno, upalim, ubacim u prvu, ugasi se (po nekad, nekad se ne desi ništa), i dalje sam u prvoj, držim kvačilo (tj nisam ga ni puštao), upalim i vozim. Kasnije kad stanem i ponovo krećem, ništa neobično se ne dešava Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano April 4, 2015 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Zaturiraj na prvom paljenju, tj na prvom ubacivanju u brzinu na oko 2.5K obrtaja. I meni se to desavalo. Pogotovu ako ti hladan radi na oko 1000obrtaja. Znaci samo malko gas da drukne na 2K obrtaja i rokni ga u prvu. Javi sta si uradio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikola9 15 Napisano April 4, 2015 U prolazu, 86 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Yamaha Beluga 125 Prijavi odgovor kao problematičan Kao vrhunac svih onih problema koji je motor imao tokom ovih poslednjih par dana desilo se i to da je pustio gorivo u karter, a u lje u njemu nije prešlo ni 500km i svjećice su stradale. Trebao bi u toku sledeće sedmice da ide kod majstora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano April 4, 2015 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Cuti kad nisi na autoput izasao sa takvim uljem. Dobro si prosao! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano April 4, 2015 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Kao vrhunac svih onih problema koji je motor imao tokom ovih poslednjih par dana desilo se i to da je pustio gorivo u karter, a u lje u njemu nije prešlo ni 500km i svjećice su stradale. Trebao bi u toku sledeće sedmice da ide kod majstora. E ovo mi ide na onu stvar realno desilo se i meni jednom ali je gorivo ipak izaslo na prelivno crevo (sto ne znaci da nesto nije otislo u karter). Glupava vakuumska slavina. Ja svake godine menjam one gumice na slavini i zavrcem na off bas zbog toga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano April 4, 2015 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Moj Kawasaki nije imao OFF poziciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano April 4, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Kao vrhunac svih onih problema koji je motor imao tokom ovih poslednjih par dana desilo se i to da je pustio gorivo u karter, a u lje u njemu nije prešlo ni 500km i svjećice su stradale. Trebao bi u toku sledeće sedmice da ide kod majstora. E ovo mi ide na onu stvar realno desilo se i meni jednom ali je gorivo ipak izaslo na prelivno crevo (sto ne znaci da nesto nije otislo u karter). Glupava vakuumska slavina. Ja svake godine menjam one gumice na slavini i zavrcem na off bas zbog toga. ti bar imas off,sta mi da kazemo sa er-ovima.. jedino recsenje je ugradnja obicne slavine ili el.ventil.. nema druge. ja cu el.ventil da stavim,kupio sam,cim provalim gde mogu da ga udenem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano April 4, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Desi mi se na prvom paljenje da kad ubacim u prvu brzinu (držim kvačilo) motor kao da krene, štucne i ugasi se. Odmah upalim i samo teram dalje. To se dešava samo na prvom paljenju, kasnije ne. A motor pali normalno, bez ikakvih problema. Jel imao neko sličnu situaciju i da li znate do čega bi moglo biti?pri prvom paljenju ulje je hladno i gusto,kasnije se zagreje i razredi,meni na to lici.. koju gradaciju sipas? meni zimi tako na kolima kad je minus,upalim pod kvacilom ,menjac van brzine,pustim kvacilo i auto malo krene i stane.. znaci krene u neutralu,pogoni ga gustina ulja.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hard_rock 7449 Napisano April 4, 2015 Ne silazi, 6084 postova Motocikl: GS1250Adv curi ulje na semering Prijavi odgovor kao problematičan Kao vrhunac svih onih problema koji je motor imao tokom ovih poslednjih par dana desilo se i to da je pustio gorivo u karter, a u lje u njemu nije prešlo ni 500km i svjećice su stradale. Trebao bi u toku sledeće sedmice da ide kod majstora. E ovo mi ide na onu stvar realno desilo se i meni jednom ali je gorivo ipak izaslo na prelivno crevo (sto ne znaci da nesto nije otislo u karter). Glupava vakuumska slavina. Ja svake godine menjam one gumice na slavini i zavrcem na off bas zbog toga. ti bar imas off,sta mi da kazemo sa er-ovima.. jedino recsenje je ugradnja obicne slavine ili el.ventil.. nema druge. ja cu el.ventil da stavim,kupio sam,cim provalim gde mogu da ga udenem. Ma ko zna i to off kako radi. Koliko znam gpz bi trebalo da ima PRI opciju umesto OFF mada opet slavina je original ko ce ga znati. Te godine kada mi je prelilo nisam siguran da li je bila slavina na off ili ne. El. ventil zakon. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano April 4, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Moj Kawasaki nije imao OFF poziciju.pa Er nema off.. ne znam zasto to nisu stavili,mada kad ode ona gumica u slavinici,dzaba ti i off. u principu tu su iglice u karbu problem sto ne zatvore nego dozvole prelivanje.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Miljko.83 1 Napisano April 5, 2015 U prolazu, 32 postova Lokacija: Cuprija Motocikl: Kawasaki er 5 Prijavi odgovor kao problematičan Kao vrhunac svih onih problema koji je motor imao tokom ovih poslednjih par dana desilo se i to da je pustio gorivo u karter, a u lje u njemu nije prešlo ni 500km i svjećice su stradale. Trebao bi u toku sledeće sedmice da ide kod majstora. E ovo mi ide na onu stvar realno desilo se i meni jednom ali je gorivo ipak izaslo na prelivno crevo (sto ne znaci da nesto nije otislo u karter). Glupava vakuumska slavina. Ja svake godine menjam one gumice na slavini i zavrcem na off bas zbog toga. ti bar imas off,sta mi da kazemo sa er-ovima.. jedino recsenje je ugradnja obicne slavine ili el.ventil.. nema druge. ja cu el.ventil da stavim,kupio sam,cim provalim gde mogu da ga udenem. Da ti pomognem,ja sam moj el. ventil pricvrstio isod karburatora na sparingu 2.5cm koji je iskrivljen u slovo P ali cirilicno i sa izbusenim rupama na krajevima i pricvrsceni za sraf koji je kao drzac agregata. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nikola9 15 Napisano April 5, 2015 U prolazu, 86 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Yamaha Beluga 125 Prijavi odgovor kao problematičan A najžaljivije mi je što sa tim uljem nisam ni 500 km napravio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zagadjenje 66 Napisano April 5, 2015 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Beograd/Mirijevo Motocikl: SV650 Prijavi odgovor kao problematičan Desi mi se na prvom paljenje da kad ubacim u prvu brzinu (držim kvačilo) motor kao da krene, štucne i ugasi se. Odmah upalim i samo teram dalje. To se dešava samo na prvom paljenju, kasnije ne. A motor pali normalno, bez ikakvih problema. Jel imao neko sličnu situaciju i da li znate do čega bi moglo biti?pri prvom paljenju ulje je hladno i gusto,kasnije se zagreje i razredi,meni na to lici.. koju gradaciju sipas? meni zimi tako na kolima kad je minus,upalim pod kvacilom ,menjac van brzine,pustim kvacilo i auto malo krene i stane.. znaci krene u neutralu,pogoni ga gustina ulja.. 15w50 Bardhal polusintetika Sad ste me zamislili.... ER5 ima PRI, RES i ON? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano April 5, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Desi mi se na prvom paljenje da kad ubacim u prvu brzinu (držim kvačilo) motor kao da krene, štucne i ugasi se. Odmah upalim i samo teram dalje. To se dešava samo na prvom paljenju, kasnije ne. A motor pali normalno, bez ikakvih problema. Jel imao neko sličnu situaciju i da li znate do čega bi moglo biti?pri prvom paljenju ulje je hladno i gusto,kasnije se zagreje i razredi,meni na to lici.. koju gradaciju sipas? meni zimi tako na kolima kad je minus,upalim pod kvacilom ,menjac van brzine,pustim kvacilo i auto malo krene i stane.. znaci krene u neutralu,pogoni ga gustina ulja.. 15w50 Bardhal polusintetika Sad ste me zamislili.... ER5 ima PRI, RES i ON? U ja sipam bardahl ali 10w40 ono je redje dosta.. postoji mogucnost da se to zbog toga desava.. jednostavno je pre gusto na ovoj temperaturi.. kad bude 25C+ nece ti se to desavati.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano April 5, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Imas u service manuel-u tabelu koje gradacije idu za koje regione podeljeno po klimatskim uslovima na istim. Baci oko.. mi spadamo u 10w40 opseg. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoTs 6 Napisano April 5, 2015 U prolazu, 58 postova Lokacija: Trstenik Motocikl: Suzuki Bandit GSF 600N ,Sky rst50 Prijavi odgovor kao problematičan ja sam sipao ipone 15-w50 i nemam nikakvu zamerku sto se tice paljenja pri hladnijem vremenu..meni se to gasenje motora desava jedino ako zaboravim copavu pa ubacim u prvu i hocu da krenem.. slikao sam kljuc za svecice.. mnogo je bolji od onih cevastih.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zagadjenje 66 Napisano April 5, 2015 Svrati ponekad, 252 postova Lokacija: Beograd/Mirijevo Motocikl: SV650 Prijavi odgovor kao problematičan To sa ćopavom je nešto drugo. A ovi simptomi koje imam su mi se i letos po nekad dešavali Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano April 5, 2015 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Opet kazem, ne ubacujte u prvu kada ste na leru nego ga samo malo zaturiraj na 2K... Kod paljenja naravno, posle po gradu ka krecete sa semafora normalno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano April 5, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan ja sam sipao ipone 15-w50 i nemam nikakvu zamerku sto se tice paljenja pri hladnijem vremenu.. meni se to gasenje motora desava jedino ako zaboravim copavu pa ubacim u prvu i hocu da krenem.. slikao sam kljuc za svecice.. mnogo je bolji od onih cevastih.. I uspevas bez dizanja rezervoara da zamenis sa ovim kljucem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoTs 6 Napisano April 5, 2015 U prolazu, 58 postova Lokacija: Trstenik Motocikl: Suzuki Bandit GSF 600N ,Sky rst50 Prijavi odgovor kao problematičan ja sam sipao ipone 15-w50 i nemam nikakvu zamerku sto se tice paljenja pri hladnijem vremenu.. meni se to gasenje motora desava jedino ako zaboravim copavu pa ubacim u prvu i hocu da krenem.. slikao sam kljuc za svecice.. mnogo je bolji od onih cevastih.. I uspevas bez dizanja rezervoara da zamenis sa ovim kljucem? nikada nisam probao bez skidanja rezervoara da zamenim svecice znam da sam se sa starim cevastim za desnu svecicu namucio a sa ovim ocas posla.. jos ima plastiku unutra koja drzi svecicu.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Astral 6236 Napisano April 5, 2015 I'm the fear addicted, a danger illustrated !, 3919 postova Lokacija: Lyon Motocikl: Klx650,a Tdm u srcu. Prijavi odgovor kao problematičan Ma nije frka ni skinuti rezervoar ,nego zbog zamene na putu ne daj Boze.. zbog toga spominjem.. ali svakako izgleda kao korisna stvarcica.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bigbad86 825 Napisano April 6, 2015 Drug član, 2285 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda Sevenfifty Prijavi odgovor kao problematičan Postavljao sam temu par postova gore. provereno moze bez skidanja rezervoara, tj ja sam dva puta menjao i nikad nisam skidao rez. Malo je pipavo ali moze. Ima i slike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...