MoToM 3876 Napisano Novembar 15, 2022 (promenjeno) Ne silazi, 5016 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Triumph Daytona 1000 Prijavi odgovor kao problematičan On 14.11.2022. at 15:11, MOTOM je napisao: Ducati PANIGALE V4 R 998cc for sale for £38,995 in Beeston, Nottingham WWW.AUTOTRADER.CO.UK Ducati PANIGALE V4 R 998cc for sale in Beeston, Nottingham from Ducati Nottingham - Find your perfect bike today with Auto Trader To je cena osnovnog modela (https://ducatiserbia.rs/bikes/panigale-v4-r/ Ima i opcija The Panigale V4 R is also available in racing configuration with full titanium racing exhaust system and open clutch cover in carbon fibre, not included in the standard equipment, but available as Ducati Performance accessories. izađe na preko 52K €! Promenio Novembar 15, 2022 član MOTOM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5352 Napisano Novembar 15, 2022 Integrisan, 13045 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Iz Yamahe su pretprošle sezone dojavili da im ne pada na pamet da proizvode serijski motor od 40K makar izašli iz takmičenja. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
easy naked 1100 Napisano Novembar 15, 2022 Drug član, 2599 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, MOTOM said: izađe na preko 52K €! Bude 49 999 za Black Friday 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9879 Napisano Novembar 16, 2022 Drug član, 4456 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, to crank je napisao: Iz Yamahe su pretprošle sezone dojavili da im ne pada na pamet da proizvode serijski motor od 40K makar izašli iz takmičenja. Јапанци гурају своје и имају своју филозофију што треба да се поштује. Ако било ко од учесника у шампионату максимално искористи свако правило у своје добит зашто је то лоше? Зар неко спречава рецимо кавасаки или јамаху да направе бољи мотор? Колико видим да то није случај или сам можда пропустио ту вест. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5352 Napisano Novembar 16, 2022 Integrisan, 13045 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Мали Ћаћа said: Зар неко спречава рецимо кавасаки или јамаху да направе бољи мотор? Ne isplati im se ulaganje u razvoj takvog motora, ne mogu sa japanskim bedževima da ih prodaju šminkerima za tolike pare. A trkačka populacija je jako mala i već saturirana Ducati-em i BMW-om. Čini mi se da smo videli sve od Japanaca što se tiče ICE sportskih motora. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9879 Napisano Novembar 16, 2022 Drug član, 4456 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, to crank je napisao: Ne isplati im se ulaganje u razvoj takvog motora, ne mogu sa japanskim bedževima da ih prodaju šminkerima za tolike pare. A trkačka populacija je jako mala i već saturirana Ducati-em i BMW-om. Čini mi se da smo videli sve od Japanaca što se tiče ICE sportskih motora. Што значи безпотребе трошимо слова Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5352 Napisano Novembar 16, 2022 Integrisan, 13045 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan 10 minutes ago, Мали Ћаћа said: Што значи безпотребе трошимо слова :)) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10553 Napisano Novembar 16, 2022 Hronični Motociklopata, 7343 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Slobodno nek naprave neku papreno skupu homologation specijalku, rasprodaće se to brzo siguran sam, ima šminkera koji vole Japansko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1238 Napisano Novembar 16, 2022 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da ovde nije pitanje zele li japanci napraviti nesto od 40k ili ne. Vise je pitanje sta Dorna zeli da uradi sa sampionatom. Logicno pitanje za nelogicnu Dornu je zasto je ok da se skidaju obrtaji a nije ok da motocikli sa manjom cenom imaju neki od benefita. Neka spuste onda homologaciju na 10 motocikala i cenu dignu na 100k pa nek isteraju nove Honde RC213V-S i Ducati Desmosedici RR za 2023. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
easy naked 1100 Napisano Novembar 16, 2022 Drug član, 2599 postova Lokacija: Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Samo mi nije jasno po čemu je to Panigale bolji od Japanaca, zar nije zaključak da je fora u Bautistinom zglobu i u činjenici da ne može da zakuca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10553 Napisano Novembar 16, 2022 Hronični Motociklopata, 7343 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan pre 48 minuta, ARES je napisao: Neka spuste onda homologaciju na 10 motocikala i cenu dignu na 100k pa nek isteraju nove Honde RC213V-S i Ducati Desmosedici RR za 2023. Ako to urade, imaćemo dva motogp šampionata Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
СајберГастарбајтер 2716 Napisano Novembar 16, 2022 .., 1740 postova Prijavi odgovor kao problematičan Кад се већ паламуди, можда оно правило о минималном броју примерака да се промени? Мислим беше 125 да се направи пред хомологацију, 250 прве године и 1000 продатих комада после. Хтели својевремено пре пар година да уђу у тркање и Бимота и Априлија (да се врати), али не могу да испрате ове цифре продаје. Свакако би било занимљиво да и неки други играчи уђу у трку, а не само велики. Можда би се и Тријумф и КТМ осмелили. Никад се не зна. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2440 Napisano Novembar 16, 2022 Andragog, 5008 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Bice SBK 1100 ccm, ka tome se ide.... ali Japanci ne prate tu priču iz EU... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1238 Napisano Novembar 16, 2022 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, easy naked said: Samo mi nije jasno po čemu je to Panigale bolji od Japanaca, zar nije zaključak da je fora u Bautistinom zglobu i u činjenici da ne može da zakuca. Ne kazem ni da je ni bolji ni losiji. Retko kada kometarisem da je nesto bolje ili losije jer kao sto i sam znas dosta parametara utice, pogotovu u ovom sportu. Nagledali smo se slucaja gde je neko sampion a klupski kolega pozadi. Elem, mene najvise interesuje posten pravilnik, jer ako imas algoritam od xy ulaza (i ne secam se vise) za racunjanje smanjenja obrtaja, zato onda ne racunas koliko je neko u deficitu jer je manje novca ulozeno u razvoj. Meni obe ove stvari zvuce glupo. Isto to se odnosi kao sto sam napomenuo i za dulati pre par godina sa V2. Dodavali su im kilazu, smanjivali usis i slicno. Isto je sa wssp, jasno je da je ovo prelazna godina ali da li je tebi normalno da u jednoj klasi imas V2, 3 i 4 cilindra. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 14038 Napisano Novembar 16, 2022 Ne silazi, 6093 postova Prijavi odgovor kao problematičan R1 il' nijedan 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5481 Napisano Novembar 16, 2022 Ne silazi, 4889 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Zbog inflacije max cena koštanja je podignuta na nešto oko 44.000 eure. Zato je prezentacija V4R-a kasnila nedelju dana od prvobitnog zakazivanja, čekali su zvaničnu potvrdu cene jer V4R (mislim) da prave sa finansijskim gubitkom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9879 Napisano Novembar 16, 2022 Drug član, 4456 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, ARES je napisao: Mislim da ovde nije pitanje zele li japanci napraviti nesto od 40k ili ne. Vise je pitanje sta Dorna zeli da uradi sa sampionatom. Logicno pitanje za nelogicnu Dornu je zasto je ok da se skidaju obrtaji a nije ok da motocikli sa manjom cenom imaju neki od benefita. Neka spuste onda homologaciju na 10 motocikala i cenu dignu na 100k pa nek isteraju nove Honde RC213V-S i Ducati Desmosedici RR za 2023. Дали је мото 15.000€ или 45.000€ то није важно, јер ти мотори у стварности прелазе 100.000€ кад се заврши спремање за шампионат. Рецимо само им задње виљушке усвим опцијама премашују 50.000€... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1238 Napisano Novembar 16, 2022 (promenjeno) Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan Cena zadnje viljuske je ogranicena na 10k eura a za lezajeve, distancere, klizac lanca i ostalo na 2000 eura. Ali nije to poenta, vec da ako hoce da prave takmicenje zanimljivim i samo trkanje pa valjda nije fora da ako si tri brzi od mene da te ustrojimo (ne mislim doslovno ). Koja je onda poenta inzinjeringa, i uvek ponavljam kako napraviti razliku izmedju vozaca i motora. Po meni jedini nacin je cena razvoja motocikla. Da li je to komplikovano izracunati, naravno da jeste, ali po meni manja smejurija od ovoga sada sto rade. Znaci mozda skinuti cenu aftermarket delova koji dolaze u radnji, tockovi, kandze auspusi i doci do neke cene. Za modele koji su ispod najskupljeg dozvoliti neke upgrade-e. Promenio Novembar 16, 2022 član ARES 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 14038 Napisano Novembar 17, 2022 (promenjeno) Ne silazi, 6093 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da pitam jednu glupost mozda je poznata ali nisam nigde procitao i zapamtio. Da li postoji ogranicenje po pitanju teritorije na kojoj se realizuje ta kolicina prodatih komada, odnosno da li mora da bude i prodaja u EU? Pitam zbog eco normi koje japanci nesto tesko uspevaju da ispune. Da li sada hipoteticki Suzuki moze da ucestvuje i ako nema prodaju u EU? Promenio Novembar 17, 2022 član dvlns Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2841 Napisano Novembar 17, 2022 Drug član, 2754 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan 16 minutes ago, dvlns said: Da pitam jednu glupost mozda je poznata ali nisam nigde procitao i zapamtio. Da li postoji ogranicenje po pitanju teritorije na kojoj se realizuje ta kolicina prodatih komada, odnosno da li mora da bude i prodaja u EU? Pitam zbog eco normi koje japanci nesto tesko uspevaju da ispune. Da li sada hipoteticki Suzuki moze da ucestvuje i ako nema prodaju u EU? Tj. da li Suzuki moze da ucestvuje u BSB,a ima li uposte i smisla kad ga ne prodaju na ovom trzistu. Mislim da bi zabari i tome doskocili, broj komada i teritorija. Secam se kako je Lancia pravila prevare 80-tih kad se pojavio Audi Q. Nocu slali kombije da posipaju so po zaledjenoj stazi a za homologaciju vodili strucnjake na parking sa 250 od 500 potrebnih vozila, zatim na rucak a u medjuvremneu prevezli kola na drugu lokaci i tu ih odveli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
to crank 5352 Napisano Novembar 17, 2022 Integrisan, 13045 postova Lokacija: Buda/Szigliget Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro pitanje. Mislim da nema veze gde se prodaje ako je po lokalnim normama. US i EU norme nisu identične. Zvanične norme su skoro svugde dosta stroge. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3323 Napisano Novembar 17, 2022 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, Ninja66 je napisao: Mislim da bi zabari i tome doskocili, broj komada i teritorija. Secam se kako je Lancia pravila prevare 80-tih kad se pojavio Audi Q. Nocu slali kombije da posipaju so po zaledjenoj stazi a za homologaciju vodili strucnjake na parking sa 250 od 500 potrebnih vozila, zatim na rucak a u medjuvremneu prevezli kola na drugu lokaci i tu ih odveli. Jedva riješih post 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2841 Napisano Novembar 17, 2022 Drug član, 2754 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Prejebali bi svaku vrstu homologacije, mislim na Ducati. Lancia sa pogonom na 2 tocka protiv dominantnog Audi Quatro , WRC reli 80-tih godina. Posle puno godina sami pricali kakvim su se prevaricama sluzili. 250 kola sa parkinga na parking,500 bio minimum za homologaciju, jos kaze dok mi rucamo i zamajavamo ove iz FIM, kola prolaze pored restorana. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BRACO 3323 Napisano Novembar 17, 2022 Pobjednik motogp kladionice 4X, 5457 postova Lokacija: Sokolac RS Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow Prijavi odgovor kao problematičan Skonto sam prvi dio oko 4x4 nego ovo sa micanjem auta, tipa 'ajte vi malo oko vatre i ražnja saćemo mi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ARES 1238 Napisano Novembar 17, 2022 Drug član, 2318 postova Lokacija: Beograd-Vracar Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, dvlns said: Da pitam jednu glupost mozda je poznata ali nisam nigde procitao i zapamtio. Da li postoji ogranicenje po pitanju teritorije na kojoj se realizuje ta kolicina prodatih komada, odnosno da li mora da bude i prodaja u EU? Pitam zbog eco normi koje japanci nesto tesko uspevaju da ispune. Da li sada hipoteticki Suzuki moze da ucestvuje i ako nema prodaju u EU? Moze, pravilnik kaze USA+EU+Azija. Cak i ako vise ne prodaju, ovogodisnji model je dobio homologaciju. 2007 u SuperStock-u je Alstare tim nastupao sa k6 modelom, ne K7. Znamo i zasto k5&k6 . 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...