Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki V-Strom 800

Recommended Posts

• U prolazu, 62 postova
  • Motocikl: Suzuki DRZ400s, Suzuki V-Strom 800DE

Možda bi to bila neka treća "velika" mana da i pomenuta konkurencija sa evro 5+ motorima ne greje. 

Strom se bas brzo "ugreje" i za 3min upali ventilator 🫠 

Ako sam u šorcu, što je retko, oseti se mnogo, naročito desno. Kad su moto-pantalone, podnošljivo je.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 293 postova
  • Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE (u dolasku)

Hvala @Airbourne Rocker

Čim ga pokupim i pređem prvih 1000 km (razrada i to), krećem lagano da ga testiram – koliko mi vreme dozvoli, naravno.
Vibracije sam osetio kad sam ga vozio, ali iskreno, ne smetaju mi preterano… i prethodni ih je imao, pa ništa strašno.

Toplota? Ima je svaki Euro 5 i Euro 5+ motor – neki više, neki manje. Probajte da vozite KTM 890 ili Husky 901 po gradu kad je preko 35 stepeni, pa ćemo pričati.

Što se tiče večite dileme oko tubed vs tubeless... pa ne znam, prošli mi je isto bio sa unutrašnjom, i za tri godine samo jednom sam probušio gumu. Videćemo, ako budžet dozvoli – možda i to rešim kasnije.

Za sad mi je prioritet crash bar, handguards, skid plate i naravno tail tidy – jer ovaj fabrički nosač tablice je baš ružan.
I da, Veridian Cruise ide sigurno… ali to je već ozbiljan trošak – oko 400 evra sa dostavom, plus montaža koju ne mogu sam da odradim😅

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 161 postova
  • Motocikl: Transalp750 / cbf1000 / Tomos Tori

Kad stigne cestitam :)

Probao sam DE, super univerzalan motor, deluje kvalitetno, lepo se vozi, i mislim da je VS transalp bukvalno samo stvar licne preferencije ili ko da bolju ponudu.. 

A eno ziv primer gore, nabrojao si 1000ku lagano odma sa vrata, sto zapravo svi urade, koji god motor uzeli u kojoj god kategoriji. A gde je prtljag, gde su setovi guma (ko ce da cepa vise kategorija jednim motorom) itd..

Tako da sve je to ok.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 12 postova
  • Motocikl: Honda CBF 600S 2004.

Sve u svemu, za 9300km sam stvarno zadovoljan.
Moj je RE pa mi je vizir veći. Možda bi malko bolji bio veći / širi jer imam neke blage turbulencije po telu kad je vetar ali i to mi je ok.
Zamerku jedino imam na grejanje desne dekle, čudan far (bez maglenki ne baca uopšte ispred motora nego nekako u daljini) i te neke sitne vibracije jer su mi otpali maglenka i proširenje ćopave pa sam morao uzimati opet i staviti lepak za šrafove. Sem toga, sve pozitivno.
Najviše sam se navukao na quickshift koji mi je trebalo da provalim kako da ne trza na dole ali sad je to savršeno.

Sent from my REA-NX9 using Tapatalk

• Svrati ponekad, 100 postova
  • Motocikl: Suzuki VStrom 800 RE

Na par prethodnih stranica opisao sam inicijalne utiske  ( RE Model ) kao i opremu koja je do tada  montirana. Sada, 4k km kasnije mogu i ja da se zapljunem sa par utisaka :)

Minus:

Vibracije između 4 i 5,5k RPM

Grejanje desne noge u uslovima gradske vožnje

Promena zvuka prilikom stezanja i otpuštanja kvačila u leru ( to se smanjilo promenom ulja ali je i dalje prisutno )

Plus:

Agregat ( u A modu )

Kočnice ( u poređenju sa prethodnim 650 XT )

Vešanje ( takođe, u poređenju sa 650 XT )

QS

Potrošnja

Udobnost

...

Za pređenih 4k km skoro 2k km su su vožnje u paru..Banja Luka, Trebinje..motor definitivno ima dovoljno snage i ona se odlično, linerano isporučuje ( ponavljam, u A modu dok je B ...onako a C baš kilav ) Ni jednog trenutka se nisam osetio inferiorno u društvu mnogo jačih motora. Dodatna oprema je raspoloživa i manje-više ima je na lageru pa svako može da okiti svoj primerak po želji i potrebi bez da mora da juri robu po inostranstvu.

Da danas kupujem motor opet bih uzeo isti. 

Screenshot_20250714-084219.Photos.png

• Sviđa mi se 3

• Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE (u dolasku)
On 7/13/2025 at 9:46 AM, SrdjanRadivojev said:

Kad stigne cestitam :)

Probao sam DE, super univerzalan motor, deluje kvalitetno, lepo se vozi, i mislim da je VS transalp bukvalno samo stvar licne preferencije ili ko da bolju ponudu.. 

A eno ziv primer gore, nabrojao si 1000ku lagano odma sa vrata, sto zapravo svi urade, koji god motor uzeli u kojoj god kategoriji. A gde je prtljag, gde su setovi guma (ko ce da cepa vise kategorija jednim motorom) itd..

Tako da sve je to ok.

Slažem se, Transalp je stvarno super za tu cenu, ali Suzuki mi je jednostavno bolje legao — i to je na kraju presudilo.

Što se tiče dodatne opreme, skoro svaki  dolazi 'go kao pištolj' — neki više, neki manje...

Mali update — motor još uvek nije stigao (neće još sigurno koju nedelju🥲),
ali su zato već poručeni štitnici za ruke Barkbusters i crash bar od SW-Motech-a.

Što se tiče skid plate-a, mislim da ću uzeti AXP Racing, i to iz više razloga:

– lakši je od svih ostalih
– drugačije je napravljen, pa donekle štiti agregat i pumpu sa strane prilikom pada
– pri udarcu se ne ulubi, već raspoređuje silu po celoj površini
– i najbitnije — ovaj put ću poslušati ljude koji imaju više iskustva od mene  🤣

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja