Sharky - Alex 6425 Napisano April 29, 2023 Drug član, 1833 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo vec kod propisa, polozih testove za A pre mesec dana, bez greske, dok sam se podsecao pravila naucio svasta novo (vozim auto vec 22 godine) Sto se kruznog toka tice, na njega se gleda kao i na raskrsnicu, nema iskljucenja iz unutrasnje trake, to je kao kada bi ste iz leve trake skrenuli desno. Sto se tice ukljucenja u kruzni tok, ako ispred kruznog toka nema obrnuto trougao imate prednost u odnosu na one u kruznom toku, (dolazite im sa desne strane i isto je kao na raskrsnici) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano April 29, 2023 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Sharky,onda nek stave onima u kruzni tok naopak trougao,da znaju da ja imam prednost i da me ne ubiju Koliko dugo ti trajala ta skola,mislim da smo prosle godine o tome pricali nesto ovde 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3732 Napisano April 29, 2023 Drug član, 994 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Upravi tako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6425 Napisano April 29, 2023 (promenjeno) Drug član, 1833 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Jos jedna zanimljivost, neko je ovde pisao da u naseljenom mestu gde ima dve saobracajne trake moze da vozi levom i da “tupi” 20km/h, ne moze, tj moze ukoliko ne ometa druge ucesnile u saobracaju, ti vozis levom 20 a ja iza tebe 50 po ogranicenju, ometas me @Bojan82 trajala nedelju dana, otisao u petak da se raspitam kako sta, kazu imas AM i B ne treba ti teroretska obuka mozes sledeci petak na polaganje, ja tih 7 dana po sat vremena listao ona pitanja i prodjoh Promenio April 29, 2023 član Sharky - Alex 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3732 Napisano April 29, 2023 Drug član, 994 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Isto tako, imaš pravo da me obidješ sa desne strane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7774 Napisano April 29, 2023 -, 1755 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan pre 21 minuta, Sharky - Alex je napisao: Jos jedna zanimljivost, neko je ovde pisao da u naseljenom mestu gde ima dve saobracajne trake moze da vozi levom i da “tupi” 20km/h, ne moze, tj moze ukoliko ne ometa I da vozis 50 po ogranicenju a ja iza 60 ometas me i moras da se maknes. To samo negiraju ovi sto voze lade, jugice i ostale slicne skalamerije... 2 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2461 Napisano April 29, 2023 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan I da vozis 50 po ogranicenju a ja iza 60 ometas me i moras da se maknes. To samo negiraju ovi sto voze lade, jugice i ostale slicne skalamerije...Jesi ozbiljan?Sent from my 2107113SG using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2057 Napisano April 29, 2023 (promenjeno) Drug član, 810 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Što se kružnog toka tiče, po ko zna koji put. Isprekidane linije između traka na kružnom toku, kao i isprekidane linije na bilo kom putu, dozvoljavaju da vozilo prelazi preko njih. Kada se prelaze linije iz unutrašnjih ka spoljnim trakama kružnog toka i obrnuto poštuju se pravila o prestrojavanju kao i na bilo kom drugom putu a vozila sa spoljne strane kružnog toka imaju prednost. Dakle, ukoliko nema nikoga u spoljnim trakama, dozvoljeno je isključivanje iz unutrašnje trake kružnog toka uz poštovanje prednosti. Primeri: Kružni tokovi gde je dozvoljeno presecanje traka: Na ovom primeru, beloj škodi je dozvoljeno da skrene u Nemanjinu, ali mora da ispropušta sve iz spoljnih traka. Jedini član po kom bi mogao eventualno da bude kažnjen je 48, stav 2 (Vozač je dužan da, na dovoljnom odstojanju pred raskrsnicom, vozilom izvrši prestrojavanje i zauzme položaj na saobraćajnoj traci predviđenoj za prolazak kroz raskrsnicu u smeru u kojem želi nastaviti kretanje). Kružni tok na kom nije dozvoljeno presecanje traka: Bukvalno ni jedan član ZOBS-a nije posvećen posebno kružnom toku. Dakle, sva opšta pravila se primenjuju, samo što izgleda drugačije u odnosu na put. Promenio April 29, 2023 član Mr_Wolf 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano April 29, 2023 (promenjeno) Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Ja u gradu kao oni "Posetioci". Ne znam grad pa koristim navigaciju. Ona kaže skrenite desno. Ja u traci za pravo, desna puna do čepa, otvara se semafor, kao po pravilu na svakoj nepoznatoj raskrsnici ja prvi. Onda se tako provozam, duplo km svaki put. Prošli put sa NBG krenem kući preko Zemuna. Bar bio lep dan za vožnju. Da me neko zaustavio i pitao gde ću, ne bi znao šta da mu kažem. Zovi pauka! Promenio April 29, 2023 član Bojan82 1 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2610 Napisano April 29, 2023 Drug član, 1149 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Džim Džarmuš je napisao: kao i na regularnim putu koji nije k.tok, važe pravila Sve smo već napisali ..samo se ponavljamo. U svakom slučaju nije na izmet ponoviti,dobro dođe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2610 Napisano April 29, 2023 Drug član, 1149 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, Bojan82 je napisao: Ja u gradu kao oni "Posetioci". Haha Žakuj... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano April 29, 2023 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Bolesnici su se vratiliiiii!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 2594 Napisano April 29, 2023 ODUSTO OD DIJETE, 2649 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: GSX650F & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam pre desetak dana na kružnom kod arene imao čukanje. Ja u krajnoj desnoj i lik iz srednje seče da izađe i pravo svojim branikom u moj zadnji levi točak. Sreća pa sam imao široke felne koje su šire par cm od rubova tako da je samo uspeo da izgrebe svoj branik a meni ništa. Sva sreća da su sad branici plastični a ne metalni kao nekad. Ja mu kažem ti si kriv, ja nemam štetu malo ispoliraj branik i da se razilazimo. On meni kaže ti si se uključivao u kružni i trebao si me propustiti jer imaš trougao. Ja ga gledam jel normalan, kakvo uključenje ja u kružnom kao i on. Zapeo on da zove murju, ima kasko, zovi kad si zapeo. Došao pandur, sva sreća rade kamere baš na 20m od čukanja. Objasnio mu pandur da ako nije siguran u njegovu priču a kamera pokaže da sam u pravu on je nagrabusio. Kad je čuo to promenio priču i odustao od uviđaja, potpisao da odustaje. Sat vremena sam izgubio na suncu. Nisam hteo da zatežem sad ja, još kad sam čuo da je pop, bio u civilu. Eto kad ljudi ne znaju propise a tupe, posle mi rekao kad smo odlazili da me nije ni video i palo izvinjenje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2610 Napisano April 29, 2023 (promenjeno) Drug član, 1149 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Bradati druid se plaši snimka kao Kačavenda . Ako,ako nek obnovi poslednje dve zapovesti zajedno sa propisima u saobraćaju. Promenio April 29, 2023 član Džim Džarmuš 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
damjandugi 52 Napisano April 30, 2023 Svrati ponekad, 96 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW K 1600 GT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, ser je napisao: I da vozis 50 po ogranicenju a ja iza 60 ometas me i moras da se maknes. To samo negiraju ovi sto voze lade, jugice i ostale slicne skalamerije... Nije istinina. Obe trake u gradu su ravnopravne. Micanje je potrebno na putu rezerviranom za motorna vozila i na autoputu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3732 Napisano April 30, 2023 Drug član, 994 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Džim Džarmuš je napisao: Sve smo već napisali ..samo se ponavljamo. U svakom slučaju nije na izmet ponoviti,dobro dođe. Treba ponavljati, jer čini mi se da 90% ljudi nema pojma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7774 Napisano April 30, 2023 (promenjeno) -, 1755 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan pre 37 minuta, damjandugi je napisao: Nije istinina. Obe trake u gradu su ravnopravne. Micanje je potrebno na putu rezerviranom za motorna vozila i na autoputu. Micanje je potrebno u gradu, a na autoputu i moto putu ne smes da vozis levom trakom osim ako pretices! Promenio April 30, 2023 član ser Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7774 Napisano April 30, 2023 -, 1755 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Gordak985 je napisao: Jesi ozbiljan? Sent from my 2107113SG using Tapatalk Da. Tj to za lade i juga aludiram na travelmana jer je po njemu ispravno da vozi levom trakom po nekom praznom bulevaru svog juga 50 na sat Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano April 30, 2023 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Pa ispravno je zato što je ograničenje brzine u gradu 50,osim ako neki znak ne kaže drugačije 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7774 Napisano April 30, 2023 -, 1755 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Pa sta, kako ti znas da ja idem preko ogranicenja? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 807 Napisano April 30, 2023 Zainteresovan, 495 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Bojan82 je napisao: Pa ispravno je zato što je ograničenje brzine u gradu 50,osim ako neki znak ne kaže drugačije Nije, nikom ne smes da smetas pa makar isao i 200. I nisam to rekao ja, tako kaze i zakon. Ima ko o tome vodi racuna. Ali u gradu to ne pije vodu jer se brze kretanje vozila u desnoj NE smatra preticanjem. Tako da na deonicama gde je kretanje levom dozvoljeno samo prilikom preticanja ne smes da se kreces levom iako si na ivici prekoracenja(preticanje desnom je tu strogo zabranjeno). Na deonicama gde su obe trake ravnopravne vozi gde hoces. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano April 30, 2023 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, ser je napisao: Pa sta, kako ti znas da ja idem preko ogranicenja? Pa ne znam.Niti me interesuje. Ja vozim do ograničenja. Da se razumemo. Ne pričam o sebi. Ja vozim po gradu kakav je tok saobraćaja, to je i moja brzina. Kud svi Turci... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8218 Napisano April 30, 2023 Ne silazi, 2146 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Ja i dalje pokušavam da razumem ovde što se piše,a po meni je kontra diktorno.Duple trake u ,,naseljenom mestu"gde je ograničenje 50km,ja idem levom trakom i neko iza mene ide 100km,moram da se sklonim iako i ja i on znamo da krši zakon,ja poštujem ograničenje od 50km,znači ja bih svesno podržao njegovo kršenje pravila.A trubi se da moramo da sugerišemo jedni drugima na ponašanje.Ne,ne sklanjam se,ako je ubeđen da ja kršim pravila saobraćaja neka zove policiju da je bahato vozim.Onda se po Beogradu pojave kamere koje snimaju po 5 traka i onda kuknjava.Gde se to toliko juri po Bg-u,šta je to šta će da pobegne,ako ne stigneš brzinom od 100km.Ne ,nisam od onih svetaca koji ne krše ograničenja,ali ne u naselju,gde je isuviše vozila,neiskusnih vozača,odsutnih ljudi za volanom,pešaka koji se šetaju kao po livadi,zašto ne sačuvati sami sebe. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2610 Napisano April 30, 2023 Drug član, 1149 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Prosto je..kao i svaka tema kad dostigne svoj kvalitativni vrhunac kreće palamuđenje ega.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11194 Napisano April 30, 2023 Ne silazi, 2245 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Ovde smo svi fini,napolju krsimo sve sto se moze krsiti od zakona. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...