FFBikerSar 804 Napisano Octobar 12, 2022 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan Ovo mora da je bilo zabavno - baš sam se slatko nasmijao čitajući. Koji levati... Jezero Faaker: Nisu svi stigli Kontrole na autoputu: Prema Harley-Davidsonu, više od 50.000 Harleya iz cijele Europe sudjelovalo je u oktobru na Evropskoj Bike Sedmici u Faaku u Koruškoj. Bavarska policija za autoputeve iskoristila je najveći evropski motoristički festival, koji organizira Harley-Davidson, kao priliku da baci pogled na motocikle koji putuju prema Austriji autoputem A8 između Minhena i Salcburga. Rezultat: Od 360 provjerenih motocikala, 189 je isključeno iz saobraćaja od strane posebno obučenih službenika u skupinama za kontrolu motocikala - stopa od 57 posto. "U većini slučajeva problem je bila neprihvatljiva buka zbog neregistrovanih ili manipuliranih auspuha", rekao je Roman Gold, šef policije za autoputeve u Holckirhenu, i sam motociklist. Prednjačio je bio Harley sa 111 dB(A) kod u dozvolu upisanh 92 dB(A) buke u stajaćem stanju. Osim ovakvih prekršaja koji dovode do oduzimanja saobraćajne dozvole, službenici su podnijeli i 16 kaznenih prijava protiv vozača Harley-a, na primjer zbog zloupotrebe registarskih pločica (od nečitkih do falsifikovanih) ili vožnje bez vozačke dozvole. Kao svojevrsni usputni ulov, policajci su zaustavili i tjuniran Fiat 500 koji je bio 18 dB(A) preglasan. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8108 Napisano Octobar 12, 2022 Solo Rider, 3140 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7659 Napisano Octobar 12, 2022 Drug član, 2934 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Kako 18db preglasno? Mozda 180 u sto isto sumnjamПослато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6074 Napisano Octobar 12, 2022 Drug član, 3019 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Dozvoljena buka + 18 db Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 804 Napisano Octobar 13, 2022 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan 9 hours ago, Bigor said: Kako 18db preglasno? Mozda 180 u sto isto sumnjam Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока U Njemačkoj se u saobraćajnu upisuje izmjerena buka u stajaćem stanju pri homologaciji, ta stoji i na tipskoj pločici sa brojem šasije. Ovom sa Fiatom 500 je bila 18 dB preko te vrijednosti, znači mutio je s auspuhom. U Tirolu su recimo zabranili ulazak u tu pokrajinu svim motorima kojima ta buka u stajaćem stanju prelazi 95 dB, dakle tamo ne smiju ni sa original auspuhom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8108 Napisano Octobar 13, 2022 Solo Rider, 3140 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Ми смо сви фасцинирани како је све уређено "преко" итд. али не видимо између редова која је цена свега тога. Ради, заради, плати,отплати и тако сваки дан ....да би имао одмор 15 дана и онда идеш да чујеш звуке родног краја и одлепиш до јаја. Немам ништа против.....ко воли нек' изволи, само без пљувања по Србистану.....плиз 4 1 8 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7659 Napisano Octobar 13, 2022 Drug član, 2934 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan U Njemačkoj se u saobraćajnu upisuje izmjerena buka u stajaćem stanju pri homologaciji, ta stoji i na tipskoj pločici sa brojem šasije. Ovom sa Fiatom 500 je bila 18 dB preko te vrijednosti, znači mutio je s auspuhom. U Tirolu su recimo zabranili ulazak u tu pokrajinu svim motorima kojima ta buka u stajaćem stanju prelazi 95 dB, dakle tamo ne smiju ni sa original auspuhomImao sam tu spravicu za mjerenje jednom, 18Db je bukvalno tisina. E ako je mozda bila neispravna onda ja grijesimПослато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
damjandugi 52 Napisano Octobar 13, 2022 Svrati ponekad, 95 postova Lokacija: Ljubljana Motocikl: BMW K 1600 GT Prijavi odgovor kao problematičan Nisi dobro razumeo,šta piše. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9696 Napisano Octobar 13, 2022 Drug član, 4417 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Мајко мила, а ја мислио да су овде већи дебили него у европу... има наде за ове моје овде . Мада нама на стази је ограничење 95 децибела. Негде има 100 децибела, али то постаје реткост Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 804 Napisano Octobar 13, 2022 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Bigor said: Imao sam tu spravicu za mjerenje jednom, 18Db je bukvalno tisina. E ako je mozda bila neispravna onda ja grijesim Послато са Redmi Note 8 помоћу Тапатока Nisi skontao. Ovdje je 18 dB PREKO one upisane vrijednosti koja važi za to vozilo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bigor 7659 Napisano Octobar 13, 2022 Drug član, 2934 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Bosanac 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vex 3967 Napisano Octobar 13, 2022 (promenjeno) Drug član, 467 postova Lokacija: v.gradiste Motocikl: V2- americki Prijavi odgovor kao problematičan Cekaj a sta kada legalno ima preko tiih famoznih 92db? Znaci registeovan, ali nekome smeta, pa sutra mozda bude 85, 75... Jbes tu demokratiju. Stavljace nebulozne znakove pored puta? Ja cak i ne znam koliko db ima moj izduv Promenio Octobar 13, 2022 član vex Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2629 Napisano Octobar 13, 2022 Drug član, 1292 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Ne može da bude legalno i da je preko vrednosti dozvoljene propisima. Ta dva su u suprotnosti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8108 Napisano Octobar 13, 2022 Solo Rider, 3140 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Nije da nekom smeta, nego zakon domaćina kaže da nemože. Pa nama se motori registruju, a onda skidaš DB killer, Kina ledovi i posle u EU problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6034 Napisano Octobar 13, 2022 Drug član, 4140 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Po mom osobnom viđenju donošenje takvih odredbi je čisti populizam, bolje rečeno zeleni fašizam.I ljut sam na kolege sa kojekakvim preglasnim rorama.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivica744 6085 Napisano Octobar 13, 2022 Ne silazi, 1816 postova Lokacija: valjevo Motocikl: mali strom Prijavi odgovor kao problematičan pre 28 minuta, el classico je napisao: Po mom osobnom viđenju donošenje takvih odredbi je čisti populizam, bolje rečeno zeleni fašizam. I ljut sam na kolege sa kojekakvim preglasnim rorama. Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Mene nervira sto u amerikama moze sve (po pitanju vozila) a u evropi nista. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8108 Napisano Octobar 13, 2022 Solo Rider, 3140 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan I kod nas sve može ....mi smo America bre za Evropu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vex 3967 Napisano Octobar 13, 2022 Drug član, 467 postova Lokacija: v.gradiste Motocikl: V2- americki Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, vasa.93 je napisao: Ne može da bude legalno i da je preko vrednosti dozvoljene propisima. Ta dva su u suprotnosti. Ovo su prpisi u okolini Salzburga, ne u celoj Austriji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
feniks 1889 Napisano Octobar 14, 2022 Zainteresovan, 740 postova Lokacija: Srbija i okolina Motocikl: Tomos 14 M 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je u Koruškoj već postala tradicija. Septembar 2018. Faak am Seeu, sa 120000 učesnika i organizovanim policijskim snagama. Bavarska policija je proverila 465 motocikala, a kod 257 su otkrili nedostatke. Od auspuha, do vožnje bez dozvole i nepropisnih (tuđih) tablica, ćelavih guma, čak i slučaj skinutog štitnika pogonskog kaiša. Šampion je bio mladi Poljak čija je mašina imala buku 119,7 db(A), umesto dozvoljenih 92 db(A). U medicinskom smislu 120 db(A) se smatra pragom bola. Rezonanca auspuha (koju i čujemo) vs rezonanca G-5 mreže (efekat mikrotalasne i šaputanje u glavi). Prvo je "štetno", a ovo drugo se ne dovodi u pitanje (Austrija je lider ove mreže). Vreme će pokazati, šta je štetnije. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 804 Napisano Octobar 14, 2022 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, vex said: Cekaj a sta kada legalno ima preko tiih famoznih 92db? Znaci registeovan, ali nekome smeta, pa sutra mozda bude 85, 75... Jbes tu demokratiju. Stavljace nebulozne znakove pored puta? Ja cak i ne znam koliko db ima moj izduv Nije to neka opšta vrijednost. Nego je tom Harley-u koga navode u članku, kome je kao dozvoljena vrijednost u saobraćajnu uneseno 92 dB, izmjereno 111 - to znači da je za 19 dB "prefurao". Tu se automatski oduzima saobraćajna, vozilo isključuje iz saobraćaja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 804 Napisano Octobar 14, 2022 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan 8 hours ago, vex said: Ovo su prpisi u okolini Salzburga, ne u celoj Austriji Ograničenje da motori ne smiju biti bučniji od 95 dB u stajaćem stanju važi samo za pokrajinu Tirol, ne za Salzburg. Ovo su bili postavili vanredne kontrole na autoputu A8 između Minhena i Salzburga upravo povodom susreta na Faaker jezeru, jer imaju iskustva iz prijašnjih godina - znaju ko dolazi i sa kakvim motorima. Bolje spriječiti... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2629 Napisano Octobar 14, 2022 Drug član, 1292 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan 18 hours ago, vex said: Ovo su prpisi u okolini Salzburga, ne u celoj Austriji Aha. I? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vex 3967 Napisano Octobar 14, 2022 Drug član, 467 postova Lokacija: v.gradiste Motocikl: V2- americki Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, vasa.93 je napisao: Aha. I? Sta ti nije jasno? Jel sutra krenes iz Nis kad kod Aleksinca te kazne za nesto sto si u Nis ispravan. Jel decko treba i da nacrtam? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2629 Napisano Octobar 14, 2022 Drug član, 1292 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Ne treba, dečko, uopšte da mi se obraćaš tim tonom. I da, sasvim je normalno da me u Aleksincu kazne ako prekršim neki od propisa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vex 3967 Napisano Octobar 14, 2022 Drug član, 467 postova Lokacija: v.gradiste Motocikl: V2- americki Prijavi odgovor kao problematičan Pa stvarno si deckonja, ako zakon kaze da je za tvoj motor 98 db prihvatljivo i dobijes odobrenje, a nadje se neki nakurnik koji kaze- u mom kalifatu je limit 88- i popijes kaznu. Stvarno ne vidis problem. I mladji si 20 god, kako hoces da te nazovem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...