Jump to content

Moto Zajednica

Folija na Vizir od kacige ?

Recommended Posts

• Drug član, 797 postova
  • Motocikl: Honda NT1100

Postoje fotogrej viziri odavno ali ih malo ko koristi

https://billyscrashhelmets.co.uk/tag/photochromic-visor/

Inače, što se vožnje motora tiče, fotogrej stakla imaju ozbiljnu manu da je potrebno neko vreme za tranziciju - i to duže za odtamnjivanje nego za zatamnjivanje što u saobraćaju može da bude opasno. Zato se takvi viziri uglavnom koriste na stazi.

Promenio član Mr_Wolf
  • Sviđa mi se 3

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 233 postova
  • Motocikl: Tomos APN6 Grasshopper Benelli BN 125 ex-Red Baroness Honda VFR 800 VTEC Maleficent Ducati Multistrada 1200s

Šojkin vizir košta 2 glave i treba mu do 2 minuta do potpunog zatamnjenja 

WWW.SHOEI-EUROPE.COM

Best view With visors in various tinted or mirrored versions you can easily individualise your helmet. Our equip it for…

• Svrati ponekad, 151 postova
  • Motocikl: RS 125; Derbi GP1 250; Daytona 675

E ovako, odustao sam od lepljenja bilo koje folije na vizir, bio sam danas u CFS (tako se zovu, bave se prodajom i ugradnjom folija) dobro sam popricao na zadatu temu sa jednim zaposlenim, odgovor je bio, manje više, isti kao vaš:

Folije za stakla ne mogu lepo da legnu na plastiku, sto se tice folija koje idu na stop svetla (plastiku) kaze da su probali i da bude zamuceno tako da svakako ne preporucuju ovakav poduhvat. Neću zaključati temu, ali svakako kao zaključak na sve je da se jednostavno ne lepi folija na vizir, jer ce u 95% slučajeva biti ili zamućeno, ili da se neće lepo zalepiti, ili pak nesto treće, ovih 5% sam ostavio u rezervi u slučaju da je neko ipak uspeo. Hvala svima na savetima. Pozdrav 

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 2915 postova

evo ja da dodam.Lepio sam još pre 15 godina kinesku najeftiniju foliju za autostakla .Nesećam se da li iznutra ili spolja.Zalepio sam samo gornji deo od 4 cm da napravim sebi senku tokom vožnje od oktobra do aprila kad je sunce jako nisko,Radi posao jer ne gledam direkt kroz foliju .Može da se zalepi čak i obična folija u bolji koja se uopšte ne providi.Trenutno gledam formulu i vidim da su njihovi viziri takvi i da imaju neka senila.

To sam uradio jedno 2-3 godine a posle me mrzelo ali dosta znači naročito ako se vozi krajem novembra a sunce tuče direkt u tebe

• Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja