Jump to content

Moto Zajednica

Potreban cilindar i klip za KTM 640 lc4 2006 god

Recommended Posts

• Andragog, 4986 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Ja sam vozio LC4 640 adv sa hilznovanim cilindrom. Radi lepo, ne gubi ulje, jedina je razlika što se malo više greje, mislim ventilator se češće pali. Nikad se nije pregrejao, čak ni u ekstremnim situacijama, brdo, planina, prva +35 c.

Teško ćeš naći org. cilindar da valja. Pozzz:takoje:

Promenio član srbac
  • Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 0 postova

hvala na savetu. Provericu sa majtorom al rece mi da mora i klip da se menja jer mi je zakucao  na 150 km/h i rekao mi je da najbolje da nadjem i klip i cilindar zajedsno kako bi sve pasovalo kako treba  u smislu ako narucujem samo klip velika je verovatnoca da nece pasovati. NE RAZUMEM SE BAS NESTO MNOGO pa mi je svaki savet dobrodosao jos jednom hvala

• Ne silazi, 4807 postova
hvala na savetu. Provericu sa majtorom al rece mi da mora i klip da se menja jer mi je zakucao  na 150 km/h i rekao mi je da najbolje da nadjem i klip i cilindar zajedsno kako bi sve pasovalo kako treba  u smislu ako narucujem samo klip velika je verovatnoca da nece pasovati. NE RAZUMEM SE BAS NESTO MNOGO pa mi je svaki savet dobrodosao jos jednom hvala
Значи, купиш клип и хилзнујеш цилиндар. А ако је закуцао на 150 и клипњача није добро 100%.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• Andragog, 4986 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS

Ako već hilznuješ, kupiš klip standardne mere. Hilznovanje se radi posle kupovine klipa, da bi majstor mogao uzeti meru. Postoje nekoliko raznih proizvođaća i svako ima neke svoje mere, heheh.

Hilznovanje starog cilindra ti ide oko 4000-5000 din. Pozz

Promenio član srbac
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 1074 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure

Pre hilznovanja proveri cene novog cilindra i klipa.

Ja sam skoro radio na drz 400. Hilznovanje oko 100 eur i klip oko 200 po secanju, a nov cilindar i klip su oko 450. Da sam znao dodao bih jos tih 150, nema sanse da je isto hilzna i niksil

Promenio član lemy
  • Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 6561 postova
  • Motocikl: konzerviran

..isto tako, kako je već pomenuto...dooobro proveri radilicu i klipnjaču, jer ako je to bio udarac (u motoru) pri brzini od 150 na sat, prilično je verovatno da problema ima još. Nekako sumnjam da nema i druge štete.

Ako samo tek tako staviš, taj drugi cilindar i klip, bilo hilznovano, bilo novo...to lako može da bude samo bacanje para. 

Razumem da je želja velika da se sve ponovo vrati u život...pride i da se potroši što manje, ali motor za to ne zna. Treba mu dati šta mu treba...ili ne dirati ništa.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• U prolazu, 0 postova

Hvala drugari , Ja sam za varijantu da kupim novi klip i cilindar  ali ne mogu nigde da nadjem. Majstor je cak kontaktirao glavnu proizvodnju delova u Austriji i oni nemaju. Godinu dana mi je vec motor u garazi i resio sam da trazim nesto polovno ako ima neko negde jel vise nzm sta da radim ubi me cekanje. Majstor je cak slao cilindar negde nzm gde kako bi nasli odgovarajuci klip ali bezuspesno. Ostalo je na meni da se iscimam i nadjem tako da pomagajte bajkeri 

• Drug član, 1353 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014
Hvala drugari , Ja sam za varijantu da kupim novi klip i cilindar  ali ne mogu nigde da nadjem. Majstor je cak kontaktirao glavnu proizvodnju delova u Austriji i oni nemaju. Godinu dana mi je vec motor u garazi i resio sam da trazim nesto polovno ako ima neko negde jel vise nzm sta da radim ubi me cekanje. Majstor je cak slao cilindar negde nzm gde kako bi nasli odgovarajuci klip ali bezuspesno. Ostalo je na meni da se iscimam i nadjem tako da pomagajte bajkeri 
Probaj ovde MRG Kula - Mašinska radionica Gažo

Dože Đerđa, Кула 436144
025 723993

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 527 postova
  • Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300

Nemam veze sa KTM-om, ali mi je čudno da baš godinu dana čekaš bez delova ...

Evo na linku firma u Nemačkoj koja radi setove klip+cilindar, a imaju i set sa klipnjačom. Generalno na tim oglasima bi morao naći nešto odgovarajuće za tvoju mašinu. Imaju i čitave mašine, ali koliko vidim papreno skupo, po 1200eur...

Gerade bei #eBayKleinanzeigen gefunden. Wie findest du das?

https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/ktm-lc4-540-600-620-625-640-660-zylinder-kit-gehont/1498568351-306-1634?utm_source=sharesheet&utm_medium=social&utm_campaign=socialbuttons&utm_content=app_android

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 0 postova
On 21. 9. 2022. at 16:39, srbac je napisao:

Ako već hilznuješ, kupiš klip standardne mere. Hilznovanje se radi posle kupovine klipa, da bi majstor mogao uzeti meru. Postoje nekoliko raznih proizvođaća i svako ima neke svoje mere, heheh.

Hilznovanje starog cilindra ti ide oko 4000-5000 din. Pozz

Da li imate kontakt od majstora koji hilznuje cilindar? Hvala na odgovoru! KTM lc4

Promenio član Kringe

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja