boza_kg 4886 Napisano April 1 Drug član, 3703 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno. Samo eto, treba biti svestan - kroz ime Vespa prodaju ti kult i tradiciju, da ne kažem maglu, a od toga je zapravo malo šta praktično ostalo. Samo treba biti svestan toga, i ceniti hladne glave. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zhex 158 Napisano April 1 Svrati ponekad, 236 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Vespa GS 160, Vespa GTS 300 HPE Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, boza_kg je napisao: Moj drugar iz detinjstva ima nekoliko Vespi, i (pra)starih i novih. Totalni je frik za njih, u udruženju je vesperadosa i tako to... Ali opet ima i jedan Beverly, za po gradu Šta sam hteo reći - ovako ja to vidim - Vespa ima kultni status, izaziva simpatije gde god da se pojaviš, među vlasnicima ima entuzijasta, bogatih duhom, sjajnih ljudi za druženje i tako to. Ali da je nešto praktična, pa i nije baš. Ekonomična tek nije. Vidi, ja sam vozio beverly 350 i meni je udobnije sedeti na vespi, gts naravno. Ne vidim zašto je manje praktična i ekonomična nego beverly... Imaju isti motor, samo je vespa malo manja i zgodnija za manevrisanje. Inače, ovu moju sam uzeo u Pazaru i doterao je u cugu do NS, s jednim stajanjem od 5 minuta zbog goriva... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4886 Napisano April 1 Drug član, 3703 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Joj, da ne pretpostavljam sad zašto. Znam da ima i Bev 500 i često ga vozi. Al može biti da čovek samo voli da ima više različitih skutera, a može to da si priušti. Ima i neku prastaru Lambrettu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2559 Napisano April 1 Drug član, 1127 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan I meni deluje da je nova gts kvalitetnija od beva.Žale se na toj novoj na toplotu ispod sedišta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zhex 158 Napisano April 1 Svrati ponekad, 236 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Vespa GS 160, Vespa GTS 300 HPE Prijavi odgovor kao problematičan Moja stara gts 250 grejala, isto ko i ova. Samo nikako čokoladu pod sic i nemaš problema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2559 Napisano April 1 Drug član, 1127 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan A ove nove imaju valjda katalizator ili kako se već zove.. pa to dogreva..Gledao sam da stavljaju naknadno neku foliju,izolaciju..Ali ok to možda nekom i neće smetati,možda nije drastično . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2550 Napisano April 4 Drug član, 1612 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan On 1. 4. 2024. at 12:24, boza_kg je napisao: Na žalost Piaggio je sad deo kineske Zongshen grupacije, a Vespe se prave u Vijetnamu, koliko čitam, ali opet od kineskih delova. U Italiji se samo dizajniraju. Ideja je jasna - napravi što jeftinije, prodaj što skuplje Zongshen i Piaggio saradjuju odavno ali ne znam baš da su Kinezi kupili Piaggio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4886 Napisano April 4 (promenjeno) Drug član, 3703 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ima već po Netu dosta informacija, to je tzv "joint venture" dil, gde je Piaggio manjinski vlasnik unutar grupacije. Ali suštinski, svi popularni modeli, i Aprilia i Piaggio, se davno već prave u Kini, od kineskih delova, osim deo proizvodnje Vespe koja je u Vijetnamu. Promenio April 4 član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12744 Napisano April 4 Ne silazi, 7378 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Naša firma radi instalacije za Vespu. Fabrika je u Indiji. Za Ducati takođe. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4886 Napisano April 4 Drug član, 3703 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Da, neki modeli manje Vespe (50-125cc) se rade u Indiji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2550 Napisano April 4 Drug član, 1612 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, boza_kg je napisao: Ima već po Netu dosta informacija, to je tzv "joint venture" dil, gde je Piaggio manjinski vlasnik unutar grupacije. Ali suštinski, svi popularni modeli, i Aprilia i Piaggio, se davno već prave u Kini, od kineskih delova, osim deo proizvodnje Vespe koja je u Vijetnamu. Saradjuju odavno sa Zongshen-om zbog potreba Azijskog tržišta i u tom projektu su mozda manjinski partner ali Piaggio je i dalje italijanska kompanija. I "jači" brendovi se prave u Kini, Vijetnamu, tako i Piaggio i Vespa, glad za profitom je glavni motiv. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SlobodanR1 3097 Napisano April 5 Drug član, 1060 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: YZF R1 Prijavi odgovor kao problematičan Juče samo imao prilike da provozam novu Vespu 300 gts..Oduševljen sam motorom..Povoznost, kočnice grizu, a ubrzanje, nema onog čupanja, trzanja, samo hop i ode, ode.. Baš mi se đasvi, iako sam za skutere T-Max tip 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bakica 137 Napisano April 8 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: NBG Motocikl: Piaggio Beverly 300 hpe Prijavi odgovor kao problematičan Još uvek čekam moju... Nadam se da će biti ove nedelje, pa javljam svoje utiske. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zhex 158 Napisano April 12 Svrati ponekad, 236 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Vespa GS 160, Vespa GTS 300 HPE Prijavi odgovor kao problematičan Pošto nema teme sa kvarovima vespe GTS, napisaću ovde, možda bude još nekom od koristi. Dakle, vespa natankovana, ugašena uveče, radila super. Ujitru pali, kreće kako treba, ali od 20 km/h mnogo slabo vuče. Posle 60 opet sve OK. Prva sumnja, naravno, gorivo. Istočeno, sipano novo, ista stvar. I ko zna šta bismo joj sve radili da drugar slučajno nije isključio ASR. Gle čuda, sve radi kako treba! Zaključak: povremeno rekalibrisati ASR, definitivno hoće da pobrljavi. Procedura opisana u uputstvu. Sprovedena i kao da joj ništa nije ni bilo! Probajte pre nego što poludite ili vam neko od "majstora" proda priču... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4886 Napisano April 13 Drug član, 3703 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan A ima li smisla taj ASR držati uključenim? Nikad to nisam imao, ne znam dal mi nedostaje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zhex 158 Napisano April 13 Svrati ponekad, 236 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Vespa GS 160, Vespa GTS 300 HPE Prijavi odgovor kao problematičan On je uključen po defaultu, možeš da ga isključiš. Koristan je na klizavom, to stoji. Mene lično je dva puta neprijatno iznenadio kod malo žešćeg starta, motor iznenada skinuo gas, mogao sam ozbiljno nadrljati da je i auto iza startovao malo žešće. Srećom nije. Ja lično sam old school (više zbog godina staža nego iz ubeđenja) i nisam pristalica tih elektronskih džidža-bidža. Jbg, ceo život vozim bez toga, preživljavam nekako . 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4886 Napisano April 13 Drug član, 3703 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Vozio sam par puta skutere koji to imaju, na kratko, ali valjda se nije tad uključivalo. Možda grešim dušu, ali mislim da bih to odmah isključio, da mi ne zbunjuje mali mozgić. Kad je klizavo, vozim opreznije 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bakica 137 Napisano Maj 8 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: NBG Motocikl: Piaggio Beverly 300 hpe Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je za manje iskusne dobra stvar, pogotovu kod jačih motocikala... Dešavalo mi sa kod agresivnijeg obilaska sporih vozila u toku promene pravca dam gas jače nego što bi trebalo i tada mi se uključi kontrola proklizavanja. Da je nije bilo, šta bi se desilo ne znam. Možda bi bilo samo blago potpisivanje zadnjeg točka, a možda bi i guza otišla gde ne treba... P.S. Moja Vespa još uvek nije stigla, polako počinjem da pi*dim... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zhex 158 Napisano Maj 8 (promenjeno) Svrati ponekad, 236 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Vespa GS 160, Vespa GTS 300 HPE Prijavi odgovor kao problematičan Ako si uzeo u PGS-u, nešto kasne u poslednje vreme... Čekaju da se popuni narudžbina, valjda... Promenio Maj 8 član zhex Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bakica 137 Napisano Maj 9 (promenjeno) Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: NBG Motocikl: Piaggio Beverly 300 hpe Prijavi odgovor kao problematičan Nije problem kada svesno čekaš mesec, dva, tri i upoznat si sa tim. Problem je kada je priča da im motor stiže naredne nedelje, a evo je već šesta nedelja i motora još nema. Nisam ja neko ko voli da forsira i dosađuje, poprilično sam strpljiv čovek, ali da sam znao da ću ga čekati mesec ipo dana uopšte ga tu ne bih ni uzeo. Našao bih na drugom mestu neki na lageru u boji koja mi je ok i to je to. I nervira me kad nemam nikakvu informaciju već moram da zivkam stalno da bih nešto saznao, a smatram da sam korektan kupac ''povratnik'' jer mi je ovo treće vozilo kod njih, plus što sam uzimao i dodatnu opremu i rezervne delove itd., pa očekujem da bar imam validnu informaciju... Do sad su bili korektni svaki put, ali ovaj put moram da ih kritikujem. Promenio Maj 9 član bakica 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BobaNP 68 Napisano Maj 9 U prolazu, 40 postova Lokacija: Nova Pazova Motocikl: Aprilia SXR 50 '23 Prijavi odgovor kao problematičan @bakica Није до њих, све поруџбине иду преко словенаца, и они ако им утрчи неки купац, а немају тај модел на стању, узимају из "туђих"(наших) поруџбина. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bakica 137 Napisano Maj 10 Svrati ponekad, 103 postova Lokacija: NBG Motocikl: Piaggio Beverly 300 hpe Prijavi odgovor kao problematičan Samo ću reći da je vozilo kaparisano i rezervisano pre debelo više od mesec dana, i trebalo je da stigne bar pre 20 dana, prema njihovom obećanju. Njihova logistika, organizacija i politika me kao kupca najmanje zanima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BobaNP 68 Napisano Maj 10 U prolazu, 40 postova Lokacija: Nova Pazova Motocikl: Aprilia SXR 50 '23 Prijavi odgovor kao problematičan Све ми је јасно...речено ми за 3 недеље, и на крају било 85 дана... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2559 Napisano Maj 10 Drug član, 1127 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Ja dok sam čekao Bev u svakom trenutku sam mogao da povučem kaparu . Ali cene polovnih su bile takve da mi se isplatilo da čekam.To i prodavci znaju.Jebi ga ,nisu prva ruka sve ide preko Slovenaca. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4886 Napisano Maj 10 Drug član, 3703 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam nedavno sa ženom gledao duznem neku garnituru za sedenje, za dnevnu sobu. Svidela nam se jedna, dobra i cena, kažu isporuka od 60-90 dana. Šta bre 90 dana? Obična garnitura? Da zaboravim šta sam naručio, ko zna dal ću da budem živ... I tako odosmo u drugi salon, i kupili ono što ima za odma'. Tako da znaju to trgovci, ako ti kažu istinu, ode ti na drugo mesto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...