Zarkela 1632 Napisano Jul 22, 2022 Drug član, 1013 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, dule0911 je napisao: Koliko sam se zajebao pokazace vreme Istinu zboris, kao i svi mi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3402 Napisano Jul 24, 2022 Drug član, 1364 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan Kako smo sredili tocak od TA: Stare zice su zapekle i tocak nije mogao da se centrira pa smo narucili nove iz honde (oko 120e), dok su stigle, par zica smo uspeli da spasemo al svakako smo ubacili sve nove. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3402 Napisano Jul 25, 2022 (promenjeno) Drug član, 1364 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan Kako je pocelo: Promenio Jul 25, 2022 član Desmo 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dule0911 261 Napisano Jul 30, 2022 U prolazu, 73 postova Lokacija: Thun, CH Motocikl: Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Htedoh u temi "sta vas je danas obradovalo", al vrv nemam dovoljan broj postova za taj podforum...Prvi dan posle polaganja da vozim svoj motor, presao 220km za popodne bez ikakvog cilja i namere, od toga jedno 80km po kisi i svaki metar je bio kez na licu. Sad pranje za sutrasnju voznju.Bice lepa ova avantura. 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3402 Napisano Avgust 1, 2022 Drug član, 1364 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan Potrebna mi je plastika br19 sa slike, TA 1993 600V Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3402 Napisano Januar 23, 2023 (promenjeno) Drug član, 1364 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko radi adaptere za klešta?Disk je 318mm Promenio Januar 24, 2023 član Desmo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6069 Napisano Januar 24, 2023 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Meni je naš forumaš @đunta poklonio takav extender, ne znam ko mu je pravio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3402 Napisano Januar 24, 2023 Drug član, 1364 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan Za ovo godiste (1993) je malo specifican jer je rastojanje između otvora na štapu 116.8mm dok je na starijoj TA 102mm: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3402 Napisano Januar 30, 2023 Drug član, 1364 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan Valjalo bi proveriti tockove Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3402 Napisano Januar 31, 2023 Drug član, 1364 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan Ako nekog interesuju uglovi: Cilindri 52°, radilica 76° Firing order Front (232°), Rear (488°) Izvor: https://www.moto4.ru/downloads/Service_Repare_Manual_Honda_XL600_650V_Transalp_XRV750_AfricaTwin_87_07_st_font_fin.pdf https://www.youtube.com/watch?v=Wx7zNUZQ2NE 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3402 Napisano Januar 31, 2023 Drug član, 1364 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan Nisam siguran da je ovo tacno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Desmo 3402 Napisano Februar 3, 2023 Drug član, 1364 postova Lokacija: Caltavuturo Motocikl: Air cooled flat six Prijavi odgovor kao problematičan 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shomsi 29 Napisano Februar 24, 2023 U prolazu, 54 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Transalp XL700 Prijavi odgovor kao problematičan Izvinite ako nije pitanje za ovu temu, planiram da pazarim neki TA, uglavnom gledam od 99 god pa nadalje, koliko mi novci dozvole naravno.. Ono sto me zanima je koliko je lako naci potrosne i rezervne delove za motocikl star 20-25god? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1061 Napisano Februar 25, 2023 Drug član, 1081 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Potrosne , filteri, svećice, lanci, lako. Rezervne ako nema ovde ima na eBay. U sustini Transalp je popularan i rasiren motocikl pa delova ima, nije egzotika 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
atirudra 56 Napisano Februar 25, 2023 Sir, 147 postova Lokacija: Subotica Srbija Motocikl: Honda Transalp XL 600 iz 95te Prijavi odgovor kao problematičan krenuo ja na Divcibare iz Subotice, pre Beograda krene lupkanje u zadnjem tocku , 15 km jos sam na autoputu. Stanem naravno, zovnem direktora MASa ( Moto Asoc Srbije ) i posle par min nazoe me cova iz Smedereva. Mogu li doci do njega ili a dode kombijem ?? Reko nemoj kombi jos mi ide toccak I krenem pomalo u sasvim drugom smeru od Divcibara ka NIS u . Stignem u Smederevo , nademo se i BUBI zameni lezaj u zadnjem tocku , kupio u nekoj trafici na cosku . hahahahaa e toliko o tome kako se mogu nac rez delovi za Transalpa . Sad naravno nijjej bas sve bbas tako al uglavnom jeste lako naci , Bogu hvala nece motor da lezi kod majstora godinama . Bubi sa devojkom Smederevska tvrdava . I naravno krenuh dalje za Divcibare , jos mi je taj lezaj u tocku i vrti se ( nosikajuci 3 u jedan MENE sa 191 kilu) . 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shomsi 29 Napisano Mart 1, 2023 U prolazu, 54 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Transalp XL700 Prijavi odgovor kao problematičan Kako vam deluje ovaj primerak? Vec neko vreme je u oglasima Honda XL650V Transalp WWW.POLOVNIAUTOMOBILI.COM Honda XL650V Transalp, 2003. godište, Enduro / Cross, vozilo prešlo 90000 km, Obrenovac. Cena 3.100 € - Motori - Polovni Automobili Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1061 Napisano Mart 1, 2023 Drug član, 1081 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Pa ovo ti nije daleko otidji pogledaj. Na slikama ne vidim neku ociglednu manu a po opisu deluje kao odrzavan primerak. To sto je na oglasima mesecima mislim da nije zabrinjavajuce. Nisam čuo nikog u skorije vreme da je nešto brzo prodao a da nije bas ispod cene. Relanost je da sve stoji po oglasima mesecima, samo se dizu cene 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
XRV RD04 34 Napisano Mart 5, 2023 U prolazu, 38 postova Prijavi odgovor kao problematičan Prijatelji pozdrav-pitanje.Treba mi zadnji disk za afriku rd04 '90g. dimenzija 256mm.Da li je na transalpu takav disk?Imate li neku ideju za trazenje,hvala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boky327 513 Napisano Mart 24, 2023 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Bandit 400, Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan Da se upisem i ja u temu. Prije par dana sasvim neplanski dodjoh u posjed jednog TA. Model iz 1999 god. sa 50k km. Moj prvi "ozbiljan" motor Potrebno je malo lickanja i dotjerivanja estetike, ali onako na prvu izgleda sasvim korektno. Ulje, filteri i svjecice su spremni samo cekam prvo slobodan dan da to sve izmijenjam. Juce sam na kratko stigao da se provozam i primjetio jedan cudan zvuk. Cuje se jasno na snimku, prilikom spustanja obrtaja na ler cuje se "cak". Nista preglasno, primjeti se samo ako se bas spustim do masine. Pretpostavljam zvuk lanca. Odgledao dosta snimaka na yt i iscitao sto sam uspio da nadjem, u vecini slucajeva je zvuk loseg lanca bio mnogo glasniji nego kod mene. Pretpostavljam da nije normalno ali me zanima koliko je opasno bar u ovo stadijumu? Zvuk se cuje samo prilikom spustanja na ler, u vecim obrtajima se ne cuje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5912 Napisano Mart 24, 2023 Drug član, 2042 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pratim. Već duže imam sličan zvuk, ali čak ne uvek, ponekad primetim. Dobio sam sugestije da je vrv povezano sa strujom, da možda varnica malo probija negde. Nisam imao vremena da se posvetm ovome, a motor svakako radi i ide perfektno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boky327 513 Napisano Mart 24, 2023 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: Bandit 400, Transalp 600 Prijavi odgovor kao problematičan Vidis o tome nisam razmisljao. Vjerovatno je i tako nesto moguce. Ispraticu i ja na duzi period situaciju, pogotovu kad se zagrije. Snimak je napravljen dok je motor bio hladan. Cak i ako je lanac pretpostavljam da nije alarmantna situacija, jer svaki lanac koji sam ja do sad cuo, a da je bio za zamjenu, je bio mnogo bucniji tj zveketao mnogo vise od ovog sto ja cujem. Zato sam i pisao, ovdje sigurno ima iskusnijih od mene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5912 Napisano Mart 24, 2023 (promenjeno) Drug član, 2042 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Evo linka do mog posta: https://forum.bjbikers.com/topic/24952-moto-elektrika-i-elektronika-pitanja-i-odgovori/page/92/#comment-2626516 Koliko se sećam, bilo je predloga da se uzme fajtalica, pa se isprska sve oko bobine i kabla svećice. Uz malo sreće onda je po mraku moguće i videti varnicu ako probija. edit: Doduše sad kad sam opet poslušao oba snimka - možda i zvuče malo drugačije. Tj. možda je kod tebe nešto drugo u pitanju. Promenio Mart 24, 2023 član antir3ality 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miloslukic 77 27 Napisano April 23, 2023 U prolazu, 57 postova Lokacija: valjevo Motocikl: Kawasaki 305 gpz, yamaha 500 fzr,honda transalp 600, honda st 1100 pan european Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima. Sve je manje postova pa da malo razbijem monotoniju. Naime, juce pri ulasku u Smederevo prestaje obrtaljka i rad jednog cilindra. Na momente proradi. Zamenio sam mesta zicama na CDI ali sam dobio samo da radi normalno na leru i obrtaljku. Jedan cilindar prestaje da radi pri dodavanju gasa. Tako i u povratku za Valjevo. Na motoru je Joskin regler koji je uvek punio oko 16v( za 6 god samo jedu sijalicu zamenio, akumulator dopunjavam na svakih 1000-1500km destilovanom vodom i zadnji mi je sluzio 4god.). Primetim da kad upalim dugo ili zmigavac napon malo opadne ali motor proradi i ide skoro normalno. I tako do 15 km do kuce gde sam stao da se pozdravim sa drugarom ne gaseci motor. U nastavku putovanja ,posle 120 km mucenja ,motor je normalno radio na oba cilindra i tako do kuce. Nisam imao mira, poceo sam da pregledam kontakte. I naisao sam na ovo ka na slikama. Ja ne znam kako je uopste ovo i imalo kontakt ni od cega je ovo dzek sa reglera, ni sta je ovo u dzeku( dal je stopljena plastika ili nesto drugo). Ako ima neko neku ideju a ja cu da krenem sa ciscenjem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6069 Napisano April 23, 2023 Svakom po zasluzi, 12432 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Dobio si hladne lemove na levom CDI (gledano u pravcu voznje). Probaj da otvoris taj CDI sa strane suprotnoj kontaktima i prelemis konektor i deo ispod, sve gde su kontakti sumnjivi. Ni Joskin, a ni bilo koji drugi regler ne sme da puni sa vise od 14 - 14.5V tako da pogledaj da li su sve zice lepo spojene. Taj tropinski konektor je od tri faze koje dolaze iz namotaja alternatora. Najbolje ga odseci i stavi novi ili direktno zalemi zice. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miloslukic 77 27 Napisano April 23, 2023 U prolazu, 57 postova Lokacija: valjevo Motocikl: Kawasaki 305 gpz, yamaha 500 fzr,honda transalp 600, honda st 1100 pan european Prijavi odgovor kao problematičan Da li mogu te 3 zice da se povezu klemama, jer od dzeka nema nista a eventualno zbog ponovnog skidanja? I da li moze da bude nesto motoru sto se duze vozio na 1 cilindru? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...