lemy 1083 Napisano Jul 23, 2013 (promenjeno) Drug član, 1090 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure Prijavi odgovor kao problematičan Mali update, Klipovi ocišćeni i razrađeni , sada je sve ok. Kocionu tecnist nisam menjao jer sam zaboravio d aponesem crevo, a glupo mi da ispustam ulje po drugarovoj garazi. Kako bilo, tecnost sam kupio, pa cu je zameniti do sledeće sezone. Ali ne lezi vraze, tesko da cu se navozati ove godine. Pri kupovini mi je prodavac rekao da treba zemeniti lamelu i lanac i lancanike. Ja sam mislio da ću se provuci ovu sezonu, ali tesko. Lamela slajfuje , posebno kada je dvoje na motoru, uzbrdo nesmem ni da pomislim kako će ići. Kada mu dam gas na sa 4-5.000 obrtaja on zakuca u crveno a motor ide istom brzinim. Dobra stvar je što to znači da je motor ok i da ima snage . Ali mozda cu laganom voznjom i izgurati sezonu, mada me strah kako cu u preticanje. Da li da trazim neku posebnu karku lamela ili sta mi daju u prodavnici, i da li se menjaju opruge. Ja bih ih licno menjaom, nisu 100 dukata, a sigurno su se za sve ove godine sabile. Drugi problem koji sam primetio je lanac. Na oko se vidi da je istegnut ali ne deluje strasno. Međutim kada sam ga provozao, cuo sam neko krljanje od pozadi i rekao bih da je lanac u pitanju. Kada se stavi na centralnu nogaru i ubaci u brzinu vidi se da lepo šamara, što imlicira da se neravnomero istegao. Pitanje za iskusne, koliko je opasno da se vozi sa obakvim lancem. Na oko nema nikakvih ostećenja, lancanik je relativno ok (viđao sam i mnogo gore). Svakako cu menjati preko zime sve u kompletu. Drugo pitanje koji lanac uzeti. Svi hvale DID ali mi u jednoj prodavnici rekose da imaju jos dve marke i mislim da mi je preporucio RK, cena je ista.Sa druge strane tu je i Regina. Opet sam oduzio, ali volim da se razumemo. Sad bacih pogled u Lous. Ima Regina set na popustu 110 eur, čimi mi se kao dobra ponuda, prosto za ne propustiti. DID isto na popustu 130eur, mada poust vazi još 3 dana, tako da je realno 160eur. Takođe ima i lamela Lucas kao i opruge. Kakav je ovaj brend ? Promenio Jul 24, 2013 član lemy Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 997 Napisano Jul 24, 2013 Very Funny Rider, 1134 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Gde kupiti pinjon i zna li neko cenu? Drugaru malopre na voznji prestao da radi kilometar sat,sajla je cela gledali smo,pretpostavljamo da je pinjon ili... Posto smo nas dvojica slabi oko mehanike dajte neki savet http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/21087-honda-xl600-v-transalp/page__st__4120 http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/21087-honda-xl600-v-transalp/page__st__4140 Pisalo se o tome.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoxbl 70 Napisano Jul 26, 2013 Dobar dan dobri ljudi.., 225 postova Lokacija: Banja Luka,Republika Srpska Motocikl: Transalp 600 PD06 91.god.;Africa twin RD03 Prijavi odgovor kao problematičan Ekipa do cega moze biti kad se naginjem u krivinu pri manjoj brzini pocne mi tresti guvernala? Negdje je pisalo da sad nebi trazio ..sta je razlog prilikom oduzimanja gasa da puca iz auspuha(topa) ? Honda transalp 600 v 91 god. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6182 Napisano Jul 26, 2013 Svakom po zasluzi, 12448 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Drmanje guvernala? Može biti od loše gume, manjeg pritiska u prednjoj gumi, starog ulja u štapovima, loši ležajevi upravljača... Pucanje pri oduzimanju gasa je česta pojava i 99% je uzrok probušen auspuh i loše naštelovan karb. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoxbl 70 Napisano Jul 26, 2013 Dobar dan dobri ljudi.., 225 postova Lokacija: Banja Luka,Republika Srpska Motocikl: Transalp 600 PD06 91.god.;Africa twin RD03 Prijavi odgovor kao problematičan Drmanje guvernala? Može biti od loše gume, manjeg pritiska u prednjoj gumi, starog ulja u štapovima, loši ležajevi upravljača... Pucanje pri oduzimanju gasa je česta pojava i 99% je uzrok probušen auspuh i loše naštelovan karb. HVALA!!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoxbl 70 Napisano Jul 26, 2013 Dobar dan dobri ljudi.., 225 postova Lokacija: Banja Luka,Republika Srpska Motocikl: Transalp 600 PD06 91.god.;Africa twin RD03 Prijavi odgovor kao problematičan ARAKIS posto vidim da se dosta razumijes u ove nase lutkice Sta mi je naj bitnije da imam kod sebe kada krenem na duzi put (moj duzi put bi iznosio 500 km u komadu i nebi prelazio 1500 km) sajle,ulja....ITD.? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6182 Napisano Jul 26, 2013 Svakom po zasluzi, 12448 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Proveri i podmaži sajle pre puta, dolij ulje do max, proveri nivo antifriza i kreni... Eventualno ponesi odgovarajuće ključeve za skidanje prednjeg i zadnjeg točka ako negde pukne guma, mali električni kompresor može da pomogne da prođeš i 50 km ako rupa na unutrašnjoj gumi nije prevelika. Izolir traku, neki "plus i minus" šrafciger i to je to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoxbl 70 Napisano Jul 26, 2013 Dobar dan dobri ljudi.., 225 postova Lokacija: Banja Luka,Republika Srpska Motocikl: Transalp 600 PD06 91.god.;Africa twin RD03 Prijavi odgovor kao problematičan Proveri i podmaži sajle pre puta, dolij ulje do max, proveri nivo antifriza i kreni... Eventualno ponesi odgovarajuće ključeve za skidanje prednjeg i zadnjeg točka ako negde pukne guma, mali električni kompresor može da pomogne da prođeš i 50 km ako rupa na unutrašnjoj gumi nije prevelika. Izolir traku, neki "plus i minus" šrafciger i to je to Vec spakovano Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6182 Napisano Jul 26, 2013 Svakom po zasluzi, 12448 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ...možda i rezervnu prednju unutrašnju gumu, za nevolju može da stane i u zadnju spoljašnju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Jul 26, 2013 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan e ako moze par reci o tome i saveta nedaj boze ode guma rupa veca a negde u nedodjiji.... ja imam komplet montiraca, mali kompresor, lepak i fleku za gumu,,,, ali nikad nisam probao i da skinem gumu sa montiracima a kamoli da ju promenim, koliko je to moguce, da li je izvodljivo na putu i ako moze neki savet na tu temu... dopada mi se ideja sa prednjom unutrasnjom i to cu da nabavim e da i pitanje, zasto su bolje zbice, a sta im je mana, po meni bi bilo lakse da su tubeles, onda onaj crv kompresor i resen problem, zasto se i dalje prave tockovi sa zbicama? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Jul 26, 2013 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan e da i oko kompresora, ja sam uzeo na pijaci i skinuo svu plastiku sa njega, duplo je manji sad i ladno staje ispod sedista Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Jul 26, 2013 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Da skines spoljnu gumu, moras da bude jak na rukama. Nije to lako. A treba ti I ona famozna sapunica za montazu........ Najbolje je ne busiti gume..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1968 Napisano Jul 27, 2013 Drug član, 1856 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan e da i oko kompresora, ja sam uzeo na pijaci i skinuo svu plastiku sa njega, duplo je manji sad i ladno staje ispod sedista I po mogucnosti ne stajati na muku vlasnicima TA600 koji nemaju prostor ispod sedista. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 997 Napisano Jul 27, 2013 Very Funny Rider, 1134 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan 1374835826[/url]' post='1527692']Da skines spoljnu gumu, moras da bude jak na rukama. Nije to lako. A treba ti I ona famozna sapunica za montazu........ Najbolje je ne busiti gume..... Po ovome sto si napisao ne bih rekao da si skidao gumu na TA? 3 mala pajsera i WD sprej bez ikakve muke odrade posao.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mrva 541 Napisano Jul 27, 2013 Zainteresovan, 728 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara Prijavi odgovor kao problematičan To vec zavisi dosta od same gume Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6182 Napisano Jul 27, 2013 Svakom po zasluzi, 12448 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan e ako moze par reci o tome i saveta nedaj boze ode guma rupa veca a negde u nedodjiji.... ja imam komplet montiraca, mali kompresor, lepak i fleku za gumu,,,, ali nikad nisam probao i da skinem gumu sa montiracima a kamoli da ju promenim, koliko je to moguce, da li je izvodljivo na putu i ako moze neki savet na tu temu... dopada mi se ideja sa prednjom unutrasnjom i to cu da nabavim e da i pitanje, zasto su bolje zbice, a sta im je mana, po meni bi bilo lakse da su tubeles, onda onaj crv kompresor i resen problem, zasto se i dalje prave tockovi sa zbicama? Jeste da je muka ali kad u nedođiji ode guma mora da se menja. Najteže je skinuti ivicu gume sa felne ali ima tu jedno jako dobro pomoćno sredstvo - ćopava Točak sa probušenom gumom namestiti tako da vrh ćope udari tačno na sastav gume i felne i uz jači pritisak guma se odlepljuje od felne. Sad jačim šrafcigerima ili pajserčićima izbacite ivicu spoljašnje napolje iz felne. Kada izvadite unutrašnju ili je zalepite tip-top flekicama ili menjajte rezervnom. Opet pajserima ubacite spoljašnju u felnu i kompresorom naduvajte unutrašnju. Ne zaboravite da sapunom, nekom kremom ili sl. namažete ivicu spoljašnje gume - lakše će leći na felnu. Žičane felne su odlične za off zato što su "elastične" - udarcem u neku rupu tamo gde bi aluminijumska felna pukla, žičana prođe bez oštećenja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Jul 27, 2013 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan 1374835826[/url]' post='1527692']Da skines spoljnu gumu, moras da bude jak na rukama. Nije to lako. A treba ti I ona famozna sapunica za montazu........ Najbolje je ne busiti gume..... Po ovome sto si napisao ne bih rekao da si skidao gumu na TA? 3 mala pajsera i WD sprej bez ikakve muke odrade posao.. Nisam skidao na TA, bogu hvala, ali bilo je dosta skidanja ranije na MZ-u i Jawi tako da dobro znam kakva je to muka. Kao sto Arakis rece, treba je odlepiti prvo, a onda ide sve lakse. Sve u svemu bolje se nekako dovesti do vukanizera... Ne znam moze li pomoci onaj sprej za gume, posto imamo unutrasnju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1227 Napisano Jul 27, 2013 Zainteresovan, 924 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam moze li pomoci onaj sprej za gume, posto imamo unutrasnju? hmm to i mene zanima? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Jul 27, 2013 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Džabe sprej ako imate unutrašnju gumu. Jbg, radi samo na tubeless i to ponekad, ne uvek. Nego, kad skidate spoljašnju gumu sa felne, obratite pažnju da pajserima ili šrafcigeriima je pocepate unutrašnju. Kad vraćate unutrašnju pa potom spoljašnju na felnu, onda je mogućnost da pocepate unutrašnju milion puta veća pa zato obratite milion puta više pažnje inače ćete džabe krečiti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Jul 27, 2013 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Ma lepo ja kazem "ne busiti gume".... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shuster 151 Napisano Jul 27, 2013 Svrati ponekad, 242 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Opet Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Opa mene nesto poceo da zeza prednji cilindar,kao radi malo pa zabode...radi oba neko vreme ja ga ugasim i sl put za par sati kad upalim on radi normalno pa opet zabode.....sta moze tu da me zeza oko cilindra??????? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Jul 27, 2013 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan CDI Sent from my LG-P990 using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Jul 28, 2013 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Moracu da vas razocaram sve koji mislite da sprej ne radi posao na felnama sa unutrasnjim gumama. Ja sam vozio gumu na spreju negde oko 8 hiljada km. Ne kazem da je to neko dugorocno resenje, ali za ne daj Boze je sasvim u redu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Jul 28, 2013 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Odlicno. Idem da nabavim jedan, za svaki slucaj..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1227 Napisano Jul 28, 2013 Zainteresovan, 924 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Moracu da vas razocaram sve koji mislite da sprej ne radi posao na felnama sa unutrasnjim gumama. Ja sam vozio gumu na spreju negde oko 8 hiljada km. Ne kazem da je to neko dugorocno resenje, ali za ne daj Boze je sasvim u redu. Pa to me je zanimalo, bar do prvog vulkanizera da se dovucem. Znaci moze Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...