Jump to content

Moto Zajednica

Honda XL600 V -Transalp

Recommended Posts

• Drug član, 1423 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

Moze da se skine katalog guma za motore kao i dimenzije guma i modeli.

http://www.kelenayu.com/

Jedno je katalog a drugo je sta imaju na stanju!

Katalozi su cisto da se upoznas sa asortimanom i ako kojim slucajem u magacinu postoji vise od jednog modela da mozes da se odlucis  ;)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svakom po zasluzi, 12398 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Sad sam došao kući, vozikao se i uživao....18 stepeni u Bgd ;D

Kupio sam obe unutrašnje gume, što kaže Neško zadnja je Sava a prednja je Vee Ruber. Obe 1470 dinara. Imaju gomilu moto guma na lageru i spoljašnjih i unutrašnjih, obećali su da će mi poslati cenovnik sa stanjem u magacinu na moj mail, pa ću videti. Ljudi su predusretljivi i ljubazni, zvrndali smo zajedno po magacinu gde ima spoljašnjih guma i za skutere.

Zaboravih...put me naneo u blizinu Ivana, momka što pravi vizire za motore.

Svratio, upoznao se i već sutra će mi biti gotov vizir,  povišen i "iskrivljen" na vrhu  - čini mi se da Joška ima nešto slično - cena 3500 dinara....ubiće me žena, sve pare potroših na motorče ;D

Znači, ovo je bio moj spisak želja pre mesec dana:

1. Sat, merač spoljne temperature, napona... - izvodljivo, uskoro - čeka se da naš Joška dovrši svoj ultra gedžet

2. Dve utičnice za napajanje: gps & radio-komunikacija,mobilni tlf i slično - videćemo šta ima na Adi - Naručeno, treba da stigne

3. Četiri žmigavca - samo da nađem lep prekidač, crveni sa trouglom - ima u Radio klubu, samo da nafatam vremena da odem

4. Sirena - kupljena dvoglasna, čeka lepše vreme - kupljeno, biće namešteno sad za vikend

5. Night-breaker farovi - ima na više mesta i sijalice i podnožja za H4 - odustao

6. Biper za žmigavce - kupljen, čeka lepše vreme - namešteno, pišti za medalju

7. Trepćuća LED stop svetla - radi se na tome - nisu baš trepćuća, ali namešteno i svetli, ubi ;D

8. Grejači ručica - za sad ništa

9. Touring vizir - naručen, sutra gotov i idem na ugradnju

10. Crash bar & nosači kofera - hmmm, Aca mi daleko, za sad, ali biće, što pre...

11. Scottoiler - sve komponente nabavljene, samo da se ugradi

12. Zvučnici - slušalice i mikrofon u kacigi - namešteno

Trebalo bi još u toku ovog meseca da zamenim zejtin, filter zejtina i prednje pločice, da dovršim poslove sa spiska i biće tip-top za akcijašenje ;D

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Arakise, ne razumem bas odluku da odustanes od Nightbreaker sijalica sto je od zivotne vaznosti, a da radis prekidac za sva cetiri migavca sto je po meni savrseno nepotrebno.

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Pa bas od zivotne vaznosti i nije, ali svakako korisnije od pola stvari sa spiska

Dobro sam razmislio pre nego sto sam ono napisao i mislim da je bas od zivotne vaznosti. Dobra svetla mnogo znace, da ne raspredam sad pricu o vremenima, ustedama, kracem putu kocenja itd. Nasi putevi su prepuni zivotinja, pesaka, neosvetljenih zapraga i traktora, ma... svega i svacega. Dobra svetla su od zivotne vaznosti. Biper migavaca, ili sva cetria migavca, ili grejaci rucica su ipak druga kategorija,  po mom misljenju.

• Enduraš, 6368 postova
  • Motocikl: CRF300L

Od zivotne vaznosti je prilagoditi brzinu uslovima i stanju puta, znaci ako imas bolja svetla mozes brze da vozis, manje se zamaras i manje naprezes oci. Znaci dobra svetla su po meni velika prednost (ja imam night breaker), a ne zivotna vaznost. Ko prilagodi svoju voznju losim svetlima, takodje nece imati problema, ali gde je tu uzivanje u voznji ?

Iz nekih drugih razloga sam trenutno odustao...biće do marta...

Nego, napao sam kumašina danas da rasturimo pinjon za pokazivanje kilometraže, pošto mi nije radio kilometar sat, bogami bila akcija...

Prvo smo podigli motorče na neki metalni kanister, taman da se lepo odigne prednji točak.

Zatim je palo odšrafljivanje one aluminijumske ploče - osigurača osovine, a zatim i izvlačenje osovine prednjeg točka.

Najzad, izvadismoi kućište pinjona. Pre toga odšrafili sajlu kilometar sata, zavrteli je malo i kazaljka brzinomera podskakuje - dobro je, sajla nije u prekidu i radi i kilometar sat.

Otvorili kućište pinjona, vrlo lako se vadi plastični uložak - pinjon, koji je...šta?....jeste, oblajznuo :(

Probali malo da ga očistimo ali slaba vajda, mora novi. Čuo sam da postoji jedan majstor na Ceraku, koji ima mašine za pravljenje ovakvih plastičnih zupčanika koji imaju zube pod uglom - naležu na puž pinjona, pa ću se raspitati ovih dana...

Uglavnom, vratili sve na mesto i otišli pevajući ;D

Ovde stoji sklop pinjona 1.jpg

Postolje za TA 5.jpg

Proverili smo, puž lepo izgleda i lepo se okreće...izgleda da je samo plastika.

Obrati paznju na preposlednju sliku  http://tecnica.transalp.it/faidate.php?id=110  ako "prenosnik" ima veliki aksijalni hod opet ce pojesti plastiku. Metalno kuciste operi lepo benzinom benzinom i koristi iskljucivo litijumsku mast za podmazivanje plastike .

Čini mi se da smo i tu aksijalnu stranu pomeranja proverili. Zazora naravno ima, ali nije veliki, možda 1 mm kada vučem onaj pravougaonik na koji se natiče sajla. Naravno da zazora mora biti, ali zazora ima i između plastičnog pinjona i središnjeg dela "nosača"....

Čini mi se da smo i tu aksijalnu stranu pomeranja proverili. Zazora naravno ima, ali nije veliki, možda 1 mm kada vučem onaj pravougaonik na koji se natiče sajla. Naravno da zazora mora biti, ali zazora ima i između plastičnog pinjona i središnjeg dela "nosača"....

1 mm je ok tako da bi zamena plastike trebalo da odradi posao.

Znači, ovo je bio moj spisak želja pre mesec dana:

1. Sat, merač spoljne temperature, napona... - izvodljivo, uskoro - čeka se da naš Joška dovrši svoj ultra gedžet

2. Dve utičnice za napajanje: gps & radio-komunikacija,mobilni tlf i slično - videćemo šta ima na Adi - Naručeno, treba da stigne

3. Četiri žmigavca - samo da nađem lep prekidač, crveni sa trouglom - ima u Radio klubu, samo da nafatam vremena da odem

4. Sirena - kupljena dvoglasna, čeka lepše vreme - kupljeno, biće namešteno sad za vikend

5. Night-breaker farovi - ima na više mesta i sijalice i podnožja za H4 - odustao

6. Biper za žmigavce - kupljen, čeka lepše vreme - namešteno, pišti za medalju

7. Trepćuća LED stop svetla - radi se na tome - nisu baš trepćuća, ali namešteno i svetli, ubi ;D

8. Grejači ručica - za sad ništa

9. Touring vizir - naručen, sutra gotov i idem na ugradnju - danas ugrađen ;D

10. Crash bar & nosači kofera - hmmm, Aca mi daleko, za sad, ali biće, što pre...

11. Scottoiler - sve komponente nabavljene, samo da se ugradi

12. Zvučnici - slušalice i mikrofon u kacigi - namešteno

Trebalo bi još u toku ovog meseca da zamenim zejtin, filter zejtina i prednje pločice, da dovršim poslove sa spiska i biće tip-top za akcijašenje ;D

Urađena stavka broj 9 ;D

Bogami jeste, naš Bera mi expresno poslao tank torbu Louis 70 i 3 kataloga ;D

Bera.jpg

Malopre sam se vratio kući, mrtav umoran i gladan, iskreno zaboravio sam totalno na slikanje...je l' može sutra ili moram dole do garaže?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja