Jump to content

Moto Zajednica

Honda XL600 V -Transalp

Recommended Posts

• Zainteresovan, 957 postova
  • Motocikl: Varadero PGM-Fi

Drugari, postao sam ponosan vlasnik odličnog primerka ovog modela i to primerka iz 1999-te. Kupio sam ga od člana Boba Vet-a. Vidi se da je održavan, što sam se uverio kad sam došao da pogledam motor. Vidimo se na drumu...1moto3.gif

U zdravlju ga vozio :takoje:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 332 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS / Yamaha FZS 1000 / Yamaha TDM900 / Yamaha XTZ 750 SuperTenere

drugari, ima li neko predstavu zasto mi ne radi prednji cilindar?

motor je do juce palio kao mina skoro bez verglanja, al danas pokusah da ga upalim, prvo je malo vise verglao i upalio je ali samo je radio na zadnji cilindar?

posle sam pogledao koliko imam goriva i ima ga zaista vrlo malo. moze li biti do toga ?

:zdravo:

To mi smrdi na cdi, preporucujem ti čika Rajka (Arakis) on je tata i mama mata za takve stvari :D jel tako čika Rajko :lol:

znam, cika arakis mi je sredio vec jedan CDI, onaj koji je zaduzen za obrtaljku i zadnji cilindar, nikakvih vise problema nisam imao, cak ga je posteno iststirao kod sebe, i hvala mu na tome. :D

inace, danas sam usuo goriva i upalio je odmah i radi normalno, tj rade mi oba cilndra. :)

hvala drugari. :)

:zdravo:

• Svrati ponekad, 332 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS / Yamaha FZS 1000 / Yamaha TDM900 / Yamaha XTZ 750 SuperTenere

bez goriva na jedan cilindar ide. :D

totalno sam zaboravio kad sam sipao, sreca pa se odmah setih da pogledam bez da rasturam nesto.

moram da se naviknem na nemanje meraca goriva. :)

• Çelebi, 2415 postova
  • Motocikl: Imam

bez goriva na jedan cilindar ide. :D

totalno sam zaboravio kad sam sipao, sreca pa se odmah setih da pogledam bez da rasturam nesto.

moram da se naviknem na nemanje meraca goriva. :)

To je još jedna draž motociklizma. Lagana neizvesnost koliko goriva imaš i dokle ćeš stići :)

• Svrati ponekad, 405 postova
  • Motocikl: Africa Twin rd04

Kako da najbezbolnije podignem zadnji deo (5cm)? Amortizer...dogbones(gde da nabavim iste)??

Lakse ti je da skines ceo amortizer, rasturis ga i na onu Usicu dovaris 15mm maticu sa navojem u sredini. Vratis sve to nazad i bice motor visi za nekih 40mm na tocku.

Imam ja to od starog amortizera. Ne znam da li pasuje na TA..

http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/68005-delovi-za-africu-twin-rd04/page__st__20

Imas tamo na prvoj slici gde sam merio oprugu, u cosku tu Usicu. Pa baci pogled..

• Drug član, 1855 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150

Cemu ovo sluzi (a uz to i ne radi)? :lol:

Glup sam...ne kapiram 1neznam.gif

Citat iz jednog crtanog filma... a pitanje je bilo, cemu "ono" sluzi, ali nema veze, Arakis je odgovorio. :D

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3649 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Kolege, treba mi savet!

U poslednje vreme, pri oštrijem ubrzanju, (kao i pri naglijem dodavanju gasa na uzbrdici) čuje se glasno "tandrkanje" i lupnjava, pri čemu motor ne ubrzava (kao da lanac ili neki zupčanici "preskaču")? Lanac je inače dobro zategnut (ali su i lanac i lančanici već prilično istrošeni). Kvačilo mi takođe već odavno proklizava po malo, ali to se ispoljava vrlo finio i "uglađeno" a ovo izgleda kao da se nešto lomi!?

Ima li neko slično iskustvo?

Mislim da si "obrijao" prednji lančanik. Skini polugu menjača, skini plastični poklopac pa pogledaj na šta liči :neznam:

Ubaksuzira me Rajko! Evo kako trenutno izgleda prednji lančanika na mom TA! Mislim da ovo može da se tera bar još dvadestak hiljada km.1moto3.gif1zvizduk.gif!

C6DB2D4E-6EF7-AB4B-BE20-CFD8CE024CD6_thumb.jpg

(Powered by frubar.net)

Nego kad sam već tu, da zamolim nekog ko je već menjao lančanike (a da mu je prednji lančanik u boljem stanju nego moj) da mi isti ustupi (normalno po nekoj ceni), da se "spasim" dok ne kupim i zamenim komplet lanca i lančanika. Ponuda mi treba baš HITNOOOOOO!

Može i na tel. 063 106 39 37.

• BIG ENDURO FREAK, 645 postova
  • Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987

Kolege, treba mi savet!

U poslednje vreme, pri oštrijem ubrzanju, (kao i pri naglijem dodavanju gasa na uzbrdici) čuje se glasno "tandrkanje" i lupnjava, pri čemu motor ne ubrzava (kao da lanac ili neki zupčanici "preskaču")? Lanac je inače dobro zategnut (ali su i lanac i lančanici već prilično istrošeni). Kvačilo mi takođe već odavno proklizava po malo, ali to se ispoljava vrlo finio i "uglađeno" a ovo izgleda kao da se nešto lomi!?

Ima li neko slično iskustvo?

Mislim da si "obrijao" prednji lančanik. Skini polugu menjača, skini plastični poklopac pa pogledaj na šta liči :neznam:

Ubaksuzira me Rajko! Evo kako trenutno izgleda prednji lančanika na mom TA! Mislim da ovo može da se tera bar još dvadestak hiljada km.1moto3.gif:zvizduk:!

C6DB2D4E-6EF7-AB4B-BE20-CFD8CE024CD6_thumb.jpg

(Powered by frubar.net)

Nego kad sam već tu, da zamolim nekog ko je već menjao lančanike (a da mu je prednji lančanik u boljem stanju nego moj) da mi isti ustupi (normalno po nekoj ceni), da se "spasim" dok ne kupim i zamenim komplet lanca i lančanika. Ponuda mi treba baš HITNOOOOOO!

Može i na tel. 063 106 39 37.

:lol: ovoliko potrosen prednji zupcanik jos nisam video, zamisli motor ti se jos uvek pokrece sa istim :lud: honda je to nema sta :lol:

Neka, sad bar provereno znam dokle mogu da trosim svoj :jee:

• Друг члан, 636 postova
  • Motocikl: Honda Transalp

Cemu ovo sluzi (a uz to i ne radi)? :lol:

Glup sam...ne kapiram 1neznam.gif

Citat iz jednog crtanog filma... a pitanje je bilo, cemu "ono" sluzi, ali nema veze, Arakis je odgovorio. :D

Nisam ja arakis :stabre:>:(

Za Žileta šaljemo odma brzom poštom

Ma kakva bre brza pošta? Moja supruga već stigla u Beograd i čeka da preuzme lančanik!0takoje.gif

Prijatelji hvala na brzoj pomoći! Pamtim!1care.gif

• Podržavam 1

Odnet lančanik, kurir stiže do supruge za 10 minuta :)

Tačno u 1600 časova lančanik uručen mojoj "lepšoj polovini" i večeras će da bude montiran (lančanik). Hvala još jednom Rajku, Scubi i svima koji su učestvovali u "akciji spasavanja" ili su ponudili pomoć. Ništa lepše nego kad čovek ima dobre ljude oko sebe. Sebe smatram srećnim i bogatim čovekom.

pecass user_popup.png

Postavljeno Danas, 15:51 PM

Ziko - zreo si sa Deauvile-a - pozdrav od kolega po motoru1moto3.gif

Deauvile je za penzionere (starkelje) popovanje.gif. A mi mlađi (dobrodržeći) vozimo prave motoreBJB-Transalp.gif!

Ovaj komentar je zbog mog drugara Ede Hadžisulejmanovića koji takođe vozi Deauvile. Dobar motor 1moto3.gif.

• Podržavam 2

• Very Funny Rider, 1127 postova
  • Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07

@zika56

Drago mi je da ces resiti problem...taj stari lancanik je ubijen do koske 1staa.gif

Ja sam malo eksperimentisao sa dodatnim osvetljenjem i evo rezultata...

Posedujem maglenke koje imaju H3 55w sijalice sto je pretpostavljam malo previse opterecenja za regler i akumulator...mada mi i dalje nije jasno kako trandza isporucuje 310w na 5000obr a ne moze maglenke da podnese...bas bzvz :(

Ne bitno krenuo sam u alternativu i na preporuku prodavca led sijalica kupim ova LED mogu reci CHUDA! Koriste se za rikverc svetlo na automobilima ali bogami mogu i kao dodatno osvetljenje...jedna ima 7W sto je ogromna razlika u odnosu na zarulje :)

dscn1006c.jpg

Evo te male...high power diode...

dscn1008m.jpg

H3 55W

dscn1009mq.jpg

LED 7W

dscn1010r.jpg

dscn1012f.jpg

dscn1011i.jpg

Sad krecem u izradu kucista za ove lampice...nabavio sam sijalicna grla sad jos samo neko parce alu lima...

Ko hoce da se upusti u iradu istih...na raspolaganju sam...

P.s. Malo pre sam probao ove LED u mrklom mraku i svetle ODLICNO!! i da se stave 2 na jednu stranu..hmmm 1lol.gif

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 442 postova
  • Motocikl: Aprilia Scarabeo

Ja sam malo eksperimentisao sa dodatnim osvetljenjem i evo rezultata...

Posedujem maglenke koje imaju H3 55w sijalice sto je pretpostavljam malo previse opterecenja za regler i akumulator...mada mi i dalje nije jasno kako trandza isporucuje 310w na 5000obr a ne moze maglenke da podnese...bas bzvz :(

Ne bitno krenuo sam u alternativu i na preporuku prodavca led sijalica kupim ova LED mogu reci CHUDA! Koriste se za rikverc svetlo na automobilima ali bogami mogu i kao dodatno osvetljenje...jedna ima 7W sto je ogromna razlika u odnosu na zarulje :)

:takoje:

Mare a gde nadje te sijalice?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja