Boba Vet 72 Napisano Februar 8, 2012 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Pozarevac Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Prosle zime skinuo oba tocka, doneo ih u stan i lagano, trljao zice panol pastom i sijaju se jos uvek.Ona je odlicna i protiv rdje, koristio sam je i kao klinac za moped, biciklu, branik od auta i sl. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Februar 8, 2012 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Moze i sa celicnom vunom. Naporan i dosadan posao, ali zima valjda i sluzi za takve stvari. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4178 Napisano Februar 8, 2012 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Problem žica je praktično ne rešiv. One su pocinkovane i vremenom je došlo do korozije i popuštanja tog zaštitnog završnog cinkovanog sloja. Sledeća faza vremenom je pojava klasične rđe. Kiselinama i anti rostom će se skinuti prestali sloj cinka i nakon toga golo gvojze i pojačana rđa. Sva jaka abrazivna sredstva ala šmirgla, gruba pasta...samo još više skida zaštitu mada trenutno daju rezultat. Biciklisti primenjuju abraziv da zapoliraju a potom krpu sa naftom i tako održavaju stanje kolko tolko dobrim. Postoji nemačka pasta kod Luisa, Autosol, ima 4 vrste zavisno od namene, jako dobro čisti oksid hemijski i potom ostavlja zaštitni sloj al se mora sve ručno, no jako brzo ide pertlom. I naravno, povremeno se mora na isti način održavati. Postoje sprejevi sa tečnim metalom, ne boja već baš tečni metal, cink, aluminijum, bakar i mesing, oko 95%, koji dobro prijanjaju na cink i obojene metale al nisam uspeo da saznam da li opstaju kao samostojeći ili mora da ide neki završni sloj nečega. Postoji i sprej sa efektom sivo eloksiranog aluminjuma, malko liči na bronzu za čunkove.Sadrži u sebi već aktivnu hemijsku vezivnu komponentu za obojene metale, gde spada i cink, ima sjajan finiš i možda je rešenje da se žbice preprskaju al predhodno da se dobro odmaste i malko orapave. Mislim da je ovo optimalno rešenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano Februar 8, 2012 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan Djunta daj link te paste bas za zice iz Louisa ako nije problem da vidim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stivog 75 Napisano Februar 8, 2012 U prolazu, 88 postova Lokacija: jug Motocikl: TA 94 Prijavi odgovor kao problematičan Đunta ako ne uspem ništa drugo pokušaću sa tim sprejem, samo još kad bi znao koji sprej Đorđino, da uzmemo tu pastu po pola? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4178 Napisano Februar 8, 2012 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Djunta daj link te paste bas za zice iz Louisa ako nije problem da vidim? Đunta ako ne uspem ništa drugo pokušaću sa tim sprejem, samo još kad bi znao koji sprej Đorđino, da uzmemo tu pastu po pola? http://www.louis.de/_20fb034d4b5641669378770e6ffe73ced5/index.php?topic=wgr&grwgr=340&wgr=430&hersteller=0&anzeige=0&typ_id= Ima 4 tipa, sad ne znam koja bi išla na pocinkovani. Možda ona za metal. Zanimljivo je da neće recimo pasta za eloksirani aluminijum na obični i obrnuto. Uzeo sam sve pa zato znam. Sprej je redak al ima u jednoj farbari u V.Stepe u Beogradu, cca 10€. Znači sprej za obojene metale ali sa podlogom-vezivom-voš prajmerom u sebi. Ima neke 3 boje, mislim siva, braon e dal beše zlatnjikava, ne znam. Ako rešiš, naći ću ti broj telefona. ( Trgovci hoće da uvale sprej za alu felne ali koji samo po završnom izgledu izgleda tako al mora preko podloge ala voš prajmer, znači običana boja je u pitanju i to se ljuspa vremenom). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano Februar 8, 2012 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan Đunta ako ne uspem ništa drugo pokušaću sa tim sprejem, samo još kad bi znao koji sprej Đorđino, da uzmemo tu pastu po pola? Hocu sto da ne ,samo da vidimo da li ce nam djunta dati taj link. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano Februar 8, 2012 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan Djunta ja sam recimo za pastu Koja od ovih ovde,mislim koju bih ti uzeo kad bih kupovao za tebe? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4178 Napisano Februar 8, 2012 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Đunta ako ne uspem ništa drugo pokušaću sa tim sprejem, samo još kad bi znao koji sprej Đorđino, da uzmemo tu pastu po pola? Hocu sto da ne ,samo da vidimo da li ce nam djunta dati taj link. Kad Đunta nije odgovorio (dao, čak i 1/2 pljeske), pitaj uvek Đuntologa. Ima gore link. Djunta ja sam recimo za pastu Koja od ovih ovde,mislim koju bih ti uzeo kad bih kupovao za tebe? Ja sam uzeo sve 4 plus još tamo neke. Male su i jeftine. Ja na BMW-u imam čist aluminijum, obruči i hromirane žbice, neće da se ukrste paste. Čuvena Panol pasta je dobra al dok nisam prešao Autosolom. Na motorima ima potrebe za sve četiri manje više al ajd, nisu svi kicoši ko ja. Za TA, obavezno ona za anodizirane metale, felne, jer žice i obruči u paketu stradaju. Za same žice bih uzeo onu za metal-hrom. Ostale su za čist aluminjum, za eloksirani i inoks. Isto zanimljivo, ona za metal-hrom, neće na inox od čega mi je auspuh recimo. Autosol je Made in Germany, što je kuriozitet koji ne pamtim kad sam poslednji put video, sve PRC-Čajna. Otuda baš 4 tipa, tipično germanski bez globalističkog uniseksa. Ako se mislite, dođite kad hoćete, po krpicu pa će probate i izaberete. PDV neću da zaračunam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano Februar 8, 2012 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan Stani polako,znaci ta koju ti preporucujes moze i felne da ocisti? Ili da kupim jedan za felne a drugi za zice sto nije problem jer kad cistim jedno bar da ocistim i drugo? Hajde jos nesto da te zamolim,daj mi tacan naziv da bi je nasao medju svim ovim pastama jer se bas ne snalazim sa ovim svapskim jezikom. P.S Bice 2xPDV Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4178 Napisano Februar 8, 2012 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan P.S Bice 2xPDV Ne mogah da odolim. Za obruč-felnu od eloksiranog-anodiziranog aluminijuma: http://www.louis.de/...tnr_gr=10004422 Za žbice, hromirano, metal: http://www.louis.de/...tnr_gr=10004015 Malo da se pojasnimo, žutu eloksažu koja spadne sa obruča, one sitne tačkice i kraterčiće neće da vrati ko da ništa nije bilo, već će lepo da očisti i usija celu površinu i skine galvanski oksid oko tih rupica al će one ostati doduše manje vidljive i zaštićene od daljeg širenja dok je sve optočeno zaštitnom skramom. Oni kažu oko 6 meseci ako se ne varam. Isto to važi i za žbice, skinuće praškast oksid, ukloniti patinu i rđu i zasijati površinu i čuvaće je opet neki period. Sad uradiš detaljno a posle je održavanje mnogo jednostavnije. Čisto te upozoravam da ne očekuješ nove točkove pa posle ispadne Đunta kriv. Dugo sam kontao kako da napravim što boljim nekadašnji TA pa sam tako i zaključio. Doduše na sadašnjem Banetovom su točkovi bilo više nego dobri, ne odlični po mome, tako da je rezultat uz veoma malo truda bio odličan. Inače, da ih uradiš skroz je uzaludno, sve se rasplete, obruči na de eloksiranje pa na eloksažu, pa nove žbice, pa pletenje, centriranje, ne pije vodu. Predlažem da dođeš i probamo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano Februar 8, 2012 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan @Djunta Razumem te,ne trazim ja sad da to postane novo nego u ovim hladnim danima da se malo pozabavim zicama kad me vec ovde neki napomenuse jer mi TA bas po mom meraku a bas te zice malo bodu oci.Daleko sam,da je malo blize naravno dosao bih da probamo sto da ne,mada cim dodje malo lepseg vremena mozda se i predomislim i dodjem a za PDV ili ako dolazis na moj kraj ili kad dodjem ja tamo @Stivog Sta kazes ti na sve ovo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4178 Napisano Februar 9, 2012 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan @Djunta Razumem te,ne trazim ja sad da to postane novo nego u ovim hladnim danima da se malo pozabavim zicama kad me vec ovde neki napomenuse jer mi TA bas po mom meraku a bas te zice malo bodu oci.Daleko sam,da je malo blize naravno dosao bih da probamo sto da ne,mada cim dodje malo lepseg vremena mozda se i predomislim i dodjem a za PDV ili ako dolazis na moj kraj ili kad dodjem ja tamo Pa nemaš kud osim da uzmeš i probaš. Nije neka kinta baš. Moja pradedovina je sa druge strane Kopa, Toplica i vrlo radu ću na leto da obrnem turu preko brda. @Stivog Sta kazes ti na sve ovo? Di sme šta da kaže protivu mene, onda on dođe 4 X PDV. Nađi nekog da mu dam paste pa vrati il nekoga od mojih sugrađana u koga veruješ i ima sličan problem pošalji da probamo. Biće bez PDV-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano Februar 9, 2012 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan @Djunta Hvala za savete i linkove :takoje:stvarno si dosta pomogao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djorke 270 Napisano Februar 9, 2012 Svrati ponekad, 278 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp XL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Transalp ekipo, Izvinite sto vam ovako upadam u komunikaciju, ali imam jedno pitanjce za vas. Trazim prvi motor, a obzirom da trazim putni enduro, nekako mi je prirodno Transalp zapao za oko. Ovo su moje potrebe: Ne treba mi motor za offroad, vec za asfalt. Enduro mi odgovara zato što sam visok 190cm,pa na motoricima izgledam smesno i nije mi udobno. Iz BG-a sam, i hocu nesto da idem na posao (radim u centru i poludeh od trazenja mesta za parkiranje auta, a motor mogu ispred kancelarije). Takodje, hocu vikendima da se vozikam po Srbiji (od malih rastojanja tipa Avala, Kosmaj i sl, do malo daljih relacija tipa Zlatibor, Tara ...). Ako mi se svide duge ture - mozda i do mora (sto da ne). Gledam i Freewind, ali on mi je mozda mali, a i znam da je Transalp skuplji sa razlogom. Uglavnom, da se vratim na moje pitanjce: po vasem misljenju da li mogu da kupim pristojnog transalpa za dve i kusur hiljade godiste oko 99 . Ne bih ludovao sa cenom, obzirom da mi je prvi motor, ali takodje ne bih kupovao neki krs samo zato sto je jeftiniji. Ukoliko imate neki savet ili predlog bio bi vam zahvalan (zaista trazim prvi motor i nemam pojma ). Takodje ako znate neki dobar na prodaju pa preporucujete da kontaktiram prodavca i sl. Hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Februar 9, 2012 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Transalp za prvi motor izvanredan. Nema promašaja. Od 1997. do 2000. se pravio i Italiji. Po meni najbolje da nađeš neki u pristojom stanju bez obzira na godište. Za početnika su nebitne razlike u zavisnosti od godišta motora ( moje neko iskustvo ). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Februar 9, 2012 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan S obzirom na tih 190 moja bi preporuka vise isla za Afriku, mada je i TA super izbor. Neces pogresiti. Moja preporuka svakako ide modelima od 97 godine zbog 2 diska napred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djorke 270 Napisano Februar 9, 2012 Svrati ponekad, 278 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp XL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na savetima, Razmisljao sam o Africi, ali mi je malo skupa a i nisam siguran koliko je dobra za prvu (u pravom smislu te reci) makinu. Kostaju dobre po 3 000 (uzeo bi motor koji nije preterano star), a to me malo vuce u dubiozu sa paricama. Sveo sam izbor na Transalpa ili Freewinda. To mi deluje kao izbor obzirom na neiskustvo. Transalp zato sto je ... paaaa Transalp i ima dobru reputaciju. Takodje, sedeo sam na dva komada i lepo upakujem noge (retkost za mene) i udobno mi je. Freewind gledam zbog cene, a i hvale taj motorcic (mada nikad nisam seo na njega, icicu da gledam neki ove nedelje pa cu videti da li mi odgovara) Kazem, ne pokusavam da ustedim, samo trazim dobar motor - a jako je zeznuto kada nemas pojma ... Ima nekih po oglasima koji se vrte vec pola godine i to je to (valjda bi ih neko pazario do sada da valjaju ... ). Retko iskoci nesto dobro. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano Februar 9, 2012 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan Kazem, ne pokusavam da ustedim, samo trazim dobar motor - a jako je zeznuto kada nemas pojma ... Ima nekih po oglasima koji se vrte vec pola godine i to je to (valjda bi ih neko pazario do sada da valjaju ... ). Retko iskoci nesto dobro. Pozdrav Djorke,ovde se ne bih slozio sa tobom,ne mora da znaci da je taj motor koji se vuce po oglasima los,pre ce biti da je kriza druze. Za izbor izmedju TA i Freewinda to ti moras sam da odlucis i vidis sta tebi vise odgovara vazno je da si odabrao enduro,udobni motori a mozes malo i van puta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1932 Napisano Februar 9, 2012 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Djorke Budi svestan da bez obzira na godiste neces naici(kod nas) na pravu kilometrazu. To zna da bude poprilicno nezgodno, zato sto se gubi trag o servisnom intervalu. Savetovao bih ti da, razmotris varijantu uvoza nekog motora sa servisnom istorijom. Ima ljudi koji to rade, raspitaj se, a ako ti treba jos neki kontakt javi. Inace, TA je odlican izbor za prvi motor, preporucujem model PD10(1997-1999} sa dva diska napred. Nemoj se plasiti da potrosis malo vise para, za solidniji i mladji primerak, kasnije se isplati. Takodje, u forumu "Oglasi", imas podforum "Pomoc prijatelja", pa tamo mozes da postavis link prema oglasu koji te zanima i da pitas za savet i misljenje o konkretnom motoru. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4178 Napisano Februar 9, 2012 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan @Djunta Hvala za savete i linkove :takoje:stvarno si dosta pomogao Uživaj u sređivanju... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stivog 75 Napisano Februar 9, 2012 U prolazu, 88 postova Lokacija: jug Motocikl: TA 94 Prijavi odgovor kao problematičan @Djunta Razumem te,ne trazim ja sad da to postane novo nego u ovim hladnim danima da se malo pozabavim zicama kad me vec ovde neki napomenuse jer mi TA bas po mom meraku a bas te zice malo bodu oci.Daleko sam,da je malo blize naravno dosao bih da probamo sto da ne,mada cim dodje malo lepseg vremena mozda se i predomislim i dodjem a za PDV ili ako dolazis na moj kraj ili kad dodjem ja tamo Pa nemaš kud osim da uzmeš i probaš. Nije neka kinta baš. Moja pradedovina je sa druge strane Kopa, Toplica i vrlo radu ću na leto da obrnem turu preko brda. @Stivog Sta kazes ti na sve ovo? Di sme šta da kaže protivu mene, onda on dođe 4 X PDV. Nađi nekog da mu dam paste pa vrati il nekoga od mojih sugrađana u koga veruješ i ima sličan problem pošalji da probamo. Biće bez PDV-a. Malo kasnim sa odgovorom ali šta sad. Ja sam za svaki dogovor, što se mene tiče ovo i nisu neke pare za pastu koju je Đunta preporučio, za 4XPDV nema problema. Toplica je inače i meni blizu tako da Djordjino na proleće se vidimo. Sad sam pokušao sa čeličnom vunom i purol pastom. Žice - nikakav rezultat ali je zato prednja viljuška kao nova. Đunta, pošto sam ja često poslom u Beogradu, šta misliš da ja od tebe otkupim tu pastu koja ti je ostala čisto da probam da sredim žice, ako ni to ne uspe, predajem se. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Februar 9, 2012 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Znaci da kontaktiram ja Arakisa ili da cekam leto pa skocim ja do Bg malo se provozam i to zajedno resimo posto nije neka zurba?Ali opet da ponovim ako neko zna za ove H3 od 35w gde se imaju kupiti nek javi,hvala unapred Nisu bas od 35w. Ali takodje moze da zavrsi posao: http://shiva-automotive.net/shiva/index.php?cPath=174_901&osCsid=6cac4780670cdad7694ca44079ed3fa2 I ne moras da budzis sa diodama. Nego samo bocnes kao svaku sijalicu.. Imas tamo vise resenja pa baci pogled.. Mozda moze i jeftinije da se nadje. Potrazi na netu.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano Februar 9, 2012 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan Znaci da kontaktiram ja Arakisa ili da cekam leto pa skocim ja do Bg malo se provozam i to zajedno resimo posto nije neka zurba?Ali opet da ponovim ako neko zna za ove H3 od 35w gde se imaju kupiti nek javi,hvala unapred Nisu bas od 35w. Ali takodje moze da zavrsi posao: http://shiva-automot...94ca44079ed3fa2 I ne moras da budzis sa diodama. Nego samo bocnes kao svaku sijalicu.. Imas tamo vise resenja pa baci pogled.. Mozda moze i jeftinije da se nadje. Potrazi na netu.. Mozda je bas ovo idealno resenje za mene ko zna Inace maglenke su narucene iz Nemacke,stizu oko 15og Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4178 Napisano Februar 9, 2012 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan @Stivog-da ne citiram, paste sam uzeo za svoju kolekciju kozmetike, isprobao da vidim šta čine tako da ću ih tek koristiti pa ne mogu da ti ih preprodam. Ali nije problem da ti dam probaš pa ako dobiješ rezultat možeš da ih zadržiš il da naručimo druge. Kad god hoćeš možeš da ih uzmeš. Ko što sam rekao već mislim da nije moguće zadovoljavajuće izvršiti sanaciju. Operi žbice, pusti da se osuše i onda prstom prevlači preko njih. Ako ti ostaje sivi trag na prstu nije dobro. Verovatno zato žičanje ne može da uglača površinu jer se stalno osipa cinkani oksid. Gvožđe se cinkuje radi korozivne zaštite i na kraju procesa se vrši takozvana pasivizacija koja bude žuta, siva ili srbrnjikava i ima neki sjajić. Kad to popusti dolazi do osipanja nanetog sloja cinka koji biva praškast, mat olovno siv i otire se pomalo dok se ne pojavi čisto gvožđe koje potom ubrzano korodira. Problem je galvanski spoj naplatka obruča i gvozdene žice koji čini pojačano trošenje "slabijeg" metala, aluminijuma i cinka koji mislim da je nižeg reda. Atmosfera, vlaga, kiselost sredine pojačavaju proces koji je nepovratan, tj. cink se ponaša kao takozvana žrtvena anoda i topi se vremenom i tako čuva gvojze od rđanja. U isto vreme i aluminijum isto tako reaguje i otuda sitni kraterčići tamno sive boje. Vreme čini svoje na žalost. Žice i niplovi se ponovo mogu skroz uspešno precinkovati, to košta smešno al sav ostali posao, raspleti-spleti je pozamašan. Trenutno su moji niplovi i gomila raznoraznih šrafova na cinkovanju koji su korodirali zbog uvrtanja u aluminijum. Ako ti panol pasta i čelična vuna nisu dali vidno poboljšanje mislim da dalje u tom smeru ne vredi ići. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...