Bokes 2986 Napisano Octobar 1, 2010 Drug član, 1057 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan Jos malo mi fali Bokes Ma nisam sumnjao u tebe. Još da napraviš i rolbarove, pa da ne moram da se vozim do Ace. Ima sve pare da mi pokupiš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dkorsa85 200 Napisano Octobar 1, 2010 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda crf300l rally Prijavi odgovor kao problematičan Ali nisam zbog toga navratio, negn da vas pitam nešto. Ima li neko nosač centralnog kofera za TA, onaj liveni. Kupio bih Na mom motoru skinut a treba mi ko leba. Ne bih pravio ako ne moram. Unapred zahvalan. Dobices ga od mene ( centralni nosac, javi mi se na pp ) samo prvo meni neko da pomognete oko bocnih nosaca za kofere. Naime treba da kupim nosace za bocne kofere i na njima nema onaj nastavak za migavce pa ako neko ima to ili ima neku ideju kako to da resim neka kaze. Rec je o givijevim nosacima. Hvala unapred. poz. jel mislis na givijeve wingrack-ove? ako na to mislis, postoje dva modela: sa i bez produzetaka za migavce. u varijanti da imas model bez migavaca, jednostavno ih pomeri malo unazad. ja sam imao identicnu situaciju. migavce postavis na metalne ushi koje pricvrscujes za plocu na bajku. ukoliko sam te pogresno razumeo, sori na praznim recima. pozdrav odlicno.hvala.A posle se pitam kako to meni nije palo ma pamet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 2986 Napisano Octobar 1, 2010 Drug član, 1057 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan A uzgred,ja pravim centralni stender,pa bih zamolio nekog ko ima,da ga slika sa one strane gde se granici sa ramom.Ja sam nesto pravio,al mi se ne dopada granicenje.A ko ima volje,moze i slike iz dva-tri ugla. Pozz :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
b2man 236 Napisano Octobar 1, 2010 taraba, 612 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: enduro Prijavi odgovor kao problematičan @dkorsa85 ako treba da ti saljem neke fotke, cisto da vidis kako izgleda, slobodno zovi. drugarski pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlada#4 37 Napisano Octobar 3, 2010 U prolazu, 88 postova Lokacija: Zemun-nbgd Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima! hajde malo pomoci za novog Transalpasa... prvo pitanje- gde bih moga da nadjem manual za download za mog TA, 90.god...?? a drugo je, hteo bih da postavim stitnike za ruke, one klasicne Hondine... gde bih to mogao pronaci... novo ili polovno-manje je bitno. pozdrav i hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5856 Napisano Octobar 3, 2010 Svakom po zasluzi, 12405 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Originalne Honda u Louisu nema...pitaj Beru? Link za down nemam, ima ga negde u ovoj temi ;D a imam i ja kompletan service manual u telefonu, mogu da ti prebacim blututkom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1932 Napisano Octobar 3, 2010 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan prvo pitanje- gde bih moga da nadjem manual za download za mog TA, 90.god...?? a drugo je, hteo bih da postavim stitnike za ruke, one klasicne Hondine... gde bih to mogao pronaci... novo ili polovno-manje je bitno. Cao Vlado, Pravo da ti kazem i ja sam se, kad sam kupio TA zanosio time da nabavim manual, pa da ja tu nesto, sta znam. Onda sam shvatio da osim promene ulja, filtera, eventualno, rashladne tecnosti i filtra za vazduh tu u stvari nema sta da se radi, a za sve ostalo, tu je BJB i LJUDI (namerno velikim slovima), veruj mi nema brige. Sto se onih stitnika tice u Luisu ima ovih: http://www.louis.de/_1040a60953b189832051fbfbb37cbdf764/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=470&wgr=390&list_total=22&anzeige=0&page=2&artnr_gr=10019601 , ne znam kakvi su ali kostaju 10e Ovi: http://www.louis.de/_1040a60953b189832051fbfbb37cbdf764/index.php?topic=artnr_gr&article_context=detail&grwgr=470&wgr=390&list_total=22&anzeige=0&page=2&artnr_gr=10019645 , znam da su super, ali kostaju 63 evra (ovo sa slike je samo deo) Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Octobar 3, 2010 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Manual za TA: http://www.bajkeri.com/downloads/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vlada#4 37 Napisano Octobar 4, 2010 U prolazu, 88 postova Lokacija: Zemun-nbgd Prijavi odgovor kao problematičan Hvala PeterPan! @boki.64- znam ja te "fine LJUDE" sa BJB-a...evo vidis, jedan se vec javio da mi ga bluTUTNE... :) ...nego, onog svog kineza sam znao u dusu, bukvalno koji sraf je za sta, pa bih 'teo i novu masinu lepo da upoznam... sto bi rekao cika Bogi: " I think this is the beginning of a beautiful friendship..." Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Octobar 4, 2010 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nema na cemu! Kao sto Boki kaze: menjaj ulje i filtere na vreme i to je to! Stitnike pogledaj na ebay-u. Uglavnom ih ima, polovnih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Silvana 111 Napisano Octobar 4, 2010 U prolazu, 59 postova Lokacija: Ban. Novo Selo Motocikl: Bandit 007 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima! Vozim TA 600 iz '96. godine i redovno pratim temu, a sad bih zatražila i savet. Auspuh mi je varen, ali loše, pa sam razmišljala ili da ga popravljam (Debeljan savetuje peskiranje, varenje nanovo i farbanje) ili da kupim drugi (dala sam oglas da tražim). Imate li dobrih ideja, majstora koji bi to mogao obaviti ili neko prodaje svoj auspuh pošto je bio u Adi kod Roberta u poseti ;D? Hvala unapred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1932 Napisano Octobar 4, 2010 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Cao, Posalji PP @thelordu sa foruma vidi sta je uradio sa svojim originalnim auspuhom. Pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lani 0 Napisano Octobar 6, 2010 U prolazu, 34 postova Lokacija: NBGD Prijavi odgovor kao problematičan Treba mi neki dobar a povoljan majstor za sinhronizaciju karburatora a da je u Beogradu. Dajte predlog, ili kod koga vi odrzvate svoj TA? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Octobar 17, 2010 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Danas krenem u vožnju od oko 120 km. Negde na pola puta, počinje Transalp prilikom dodavanja gasa da guta knedle. U početku slabije pa sve jače i jače. Kada držim konstantan gas i dodam sve je u redu. Ali kad oduzmem gas pa dodam proguta knedlu pa krene. Magla celim putem, mada ne verujem da je struja. Ako neko zna neka javi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Octobar 18, 2010 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na savetima. Pokušaću sve što ste mi u ovoj temi predložili :-[. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jocke 170 Napisano Octobar 18, 2010 Svrati ponekad, 114 postova Lokacija: БГД Motocikl: Варадеро Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav Očekivao sam da će ti se javiti neko ko je imao takav problem. Po logici stvari trebalo bi da imaš problem sa karburatorima. Verovatno glave one membrane (izgledaju kao neki plovci). To se dešava zbog prljavštine ili su oslabile opruge koje ih potiskuju. Malo je nepristupačno, mora da se skinu sve plastike i rezervoar, sajle itd... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MunjaV 1 Napisano Octobar 19, 2010 U prolazu, 12 postova Lokacija: Mirijevo Prijavi odgovor kao problematičan Najjednostavnije ti je da za pocetak proveris filter za vazduh. Skines levi plastiku ispod sedista i tri srafa na plasticnom kucistu filtera. Imao sam slican problem kada sam kupio motor, filter je bio toliko prljav, sa svim onim macama po sebi da nije prolazilo dovoljno vazduha i motor je gubio snagu (nekad je radio lepo, a nekad ne). Tad sam ga zamenio i od tada prede... Ako si ovo vec eliminisao, poslusaj savete kolega. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Octobar 19, 2010 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Ma filter je dobar. Postoje indicije, u razgovoru sa vozačima automobila, da je gorivo na Lukoil pumpi u Negotinu prljavo. Pre puta sipao sam gorivo na Lukoilu. Dobro je da je kraj sezone pa se ne nerviram mnogo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Octobar 19, 2010 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imas na karburatorima po jedan sraf sa strane na dnu. Sluze za ispustanje benzina iz karburatora. Srafcigerom ih odvrni malo i ispusti gorivo iz lonceta. Mozda pomogne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano Octobar 19, 2010 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ma filter je dobar. Postoje indicije, u razgovoru sa vozačima automobila, da je gorivo na Lukoil pumpi u Negotinu prljavo. Pre puta sipao sam gorivo na Lukoilu. Dobro je da je kraj sezone pa se ne nerviram mnogo. Nece se zalijeciti preko zime. Imas problem s karburacijom, a po opisu gotovo sam siguran da su ti membrane na karburatorima pokidana. Ako se vratis par strana nazad primjetit ces da sam ja opisivao isto svoj kvar. Kvar je rijesen kod vidika s foruma za vise nego fer cijenu. Karburatore dole i otvori one poklopce gore na vrhu. Ispod njih su ti (vjerojatno probusene) membrane. Kad to vec radis dok ti majstor reparira membrane iskoristi priliku pa ocisti cijeli karburator. Membrane su ti polako pustale vec duze vrijeme, nisu pukle odjednom, ali te motor polako navikavao na to. Iznenadit ces se kako fino ide s novim membranama. ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Octobar 19, 2010 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Videću ovih dana pa javljam rezultat. Iskustvo više za sve nas! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano Octobar 19, 2010 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Stavio sam Leo Vinchi auspuh na TA. Dobio sam bolji zvuk, laksi motor par kila i mozda sada malo lakse dise u niskim/srednjim okretajima. Zato mu sada smeta svaki klinac. I lose gorivo, i prljav zracni filter, a jucer sam cak mijenjao i one male spuzvane filtere za membrane karburatora. Svako malo dobije knedlu i ne prima lijepo gas. S tvornickim auspuhom nije imao tih problema. Sta bi bilo da se popnem na vecu nadmorsku visinu mogu samo pretpostavljati. Dakle potrebno je prilagoditi zracni filter i karburatore novom auspuhu. Da spomenem jos da auspuh nije otvoreni, samo protocniji. Kako je sto god da napravim davalo samo privremene rezultate oko "knedle" na kraju sam otvorio karburatore. Prednji cilindar je imao polublokiran choke, i membrane na karburatorima su bile poderane. Membrane mi je reparirao vidik s foruma. Namontirao sam ih i "stvar" radi! Moja preporuka! ...sa 117 strane ove teme... Da jos jednom preporucim vidika za membrane. Motor je s novim membranama bio na cca 2000 nadmorske visine. Sve 5, radio je bez greske. Potrosnja oko 5,5 kao i prije kvara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Octobar 19, 2010 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Alera . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16965 Napisano Octobar 20, 2010 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3637 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Za Debeljan. Imao sam slično ponašanje motora pre šest meseci. Kod mene je uzrok bio pocepane membrane. Ja sam ih okrpio silikonom i drže tako već oko 8.500km. Ali planiram da se obratim kod Vidika radi dugoročnog sređivanja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Octobar 21, 2010 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Hvala i tebi Žiko. Javljam rezultat Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...