đunta 4179 Napisano Avgust 27, 2010 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se sa defanzivnim voženjem. Abs nije savršen ko što mnogi misle, recimo ne pomaže ako se podbije točak, odnosno bočno prokliza. Na autu ne volim Abs već smatram da bolje mogu da kontrolišem i silu i blokiranje a na motoru bi možda voleo da ga imam. Dobra kočnica je potrebna onom ko jurca, ne prtičamo sad o tome, i kad nenadano nešto ispadne što se teško može predvideti jer đavo nikad ne da mira. Te sitacije su svakako retke i neko prođe čitav vozački staž bez toga, al uvek ima ono ali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Avgust 28, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan ABS,anti bloking sistem ili vec kako to bese! vozim godinama sa njim na autu,licno mislim da u gradu ne vredi mnogo cak mislim da ponekada produzava put kocenja jer gume ne mogu da "zagrebu"! naravno gledajuci i praksi provereno u toku zime nagazis abs u upravljas autom u zeljenome pravcu a da pri tom on ne dobije "sanke"! u suprotnome ako ti zatreba da ga naglo nagazis pedala kocnice odskoci i moras biti spreman da u takvim situacijama vodis borbu sa pedalom nebi li odradila svoje! sve u svemu licni utisak je da je pametna stvar negde na otvorenome izbeci neku situaciju ili u nekome pravovremenome reagovanju daje mogucnost da se izvuces! kod motora verujem da nece biti proklizavanja tocka,pa da pobegne prednjica! iskreno bih voleo da neko ko vozi nesto sa tim cudom podeli svoja iskustva sa nama,mada takvi ne sede na netu i drdaju forume!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hellena 60 Napisano Avgust 29, 2010 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Manite se ABS-a , imate novu drugaricu, komentarišite malo...Kako vam se sviđa? ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Avgust 29, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan photo shop ili o cemu se radi? a ako si pitao za misljenje,tu si napravi kardinalnu gresku. ovde su misljenja u jako sirokom dijafazonu! naravno da je najbitnije da se tebi dopada,meni licno ne!! uzivaj u voznji!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefgi 21 Napisano Avgust 29, 2010 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: nbgd Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi imam problem. Poceo je motor da mi ljulja i to pri ubrzavanju i manjim brzinama. Medjutim kad se ide brze a obara se motor dosta, opet dolazi do ne tako prijatnog ljuljanja. Kupio sam novu prednju gumu i tocak treba malo da se balansira-znaci nista strasno. Zadnja guma je pri kraju ali nema nikakvih deformiteta. Ulje u stapovima je dobro i oni lepo i ujednaceno amotrtizuju. Ostaje mi sumnja na ove VALJKE na slici ili kako se to vec zove. Naglasavam da ljuljanje nije jedva primetno vec onako odistinski. Pitanje......Sta vi mislite gde je problem? Kako se zovu ovi valjci i gde da porucim potrazim neka cena? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bokes 2986 Napisano Avgust 29, 2010 Drug član, 1057 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Atlantic 500 Classic Prijavi odgovor kao problematičan @HELLEN Pozdrav hellena. Jel to ''Frankestajn'' konacno gotov? Ja licno mislim da bi mu svetla boja mnogo lepse stajala. Tako taman vizuelno gubina gabaritim, rekao bih. Naravno, ovo je apsolutno subjektivno misljenje i verovoatno se mnogi nece sloziti, ali.... U svakom slucaju je najbitnije da si medju nama i ja te zelim dobrodoslicu i puuuno bezbedno predjenih kilometara Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Avgust 29, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan Manite se ABS-a , imate novu drugaricu, komentarišite malo...Kako vam se sviđa? ;D ako je zadrugaricu,onda nesto ovako. zapelo mi za oko zbog boje! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Avgust 29, 2010 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan Manite se ABS-a , imate novu drugaricu, komentarišite malo...Kako vam se sviđa? ;D Sto ljudi sto cudi. Moj TA je skroz crn i meni se ovaj kocept na slici mnogo svidja. TA sa dominanto crnom bojom meni upravo izgleda jako mocno ali naravno to je samo jedno, subjektivno misljenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lani 0 Napisano Avgust 29, 2010 U prolazu, 34 postova Lokacija: NBGD Prijavi odgovor kao problematičan Prvo pozdrav za Hellenu. A sto se ljuljanja motora tice. Ja sam imao slican problem, tj. najprimetnije ljuljanje je bilo na malim brzinama i kod ubrzanja. problem je resen zamenom ulja u viljuskama. naime kolicina ulja je bila dobra ali je ulje izgubilo viskozitet vremenom. sipao sam i malo gusce ulje i promena je bila drasticna. ja bih naravno voleo da je jos utegnutiji ali boze moj tako je kad covek sa R motora predje na enduro. ps. moguce je i to da su ti valjci otisli jer se svaka guma vremenom haba, kao i lezaj volana tj prednje viljuske. ja takodje razmisljam ovih dana o zameni tog lagera u viljusci i kako da proverim zadnji amortizer. moj motor je star i sve je to verovatno zrelo za zamenu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Avgust 29, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan Manite se ABS-a , imate novu drugaricu, komentarišite malo...Kako vam se sviđa? ;D Sto ljudi sto cudi. Moj TA je skroz crn i meni se ovaj kocept na slici mnogo svidja. TA sa dominanto crnom bojom meni upravo izgleda jako mocno ali naravno to je samo jedno, subjektivno misljenje. koco tvoj se ne racuna u kategoriju obicnih,tvoj je extra machina! ;) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hellena 60 Napisano Avgust 29, 2010 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Jeste urađeno je u photošopu i to je primer kako želim da ofarbam motor koji sam konačno sklopila juče, ali je u 5 boja Mora da bude crna boja jer u saobraćajnoj piše crn, tako da mora da bude 60% crne. Sviđa mi se u ovoj varijanti sa malo belih detalja. Deluje moćno i dominantno, a slaže se i sa Čehovom tenerom Koga zanima, evo linka do teme, pa vidite kako izgleda sad mukica. http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=58283.100 I da, svetac ja sam žensko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Avgust 29, 2010 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne bi crnu za tebe, a i Cehe ima crn motor. Ja bi racimo farbao u belo mat i dodao crvenu i plavu straftu preko tanka isto mat. EDIT Sto se tice saobracajne nece ti niko do registracije praviti problem sigurno kad opises da su ti krali itd. a na sledecoj reg na tehnickom ide promena boje i nova saobracajna. To ti je 300 din trosak sto realno nije nista nego da zbog toga juris crnu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Avgust 29, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan znam,pratim temu! imao transalap,prodao! ostao u srcu!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hellena 60 Napisano Avgust 29, 2010 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Ja ne bi crnu za tebe, a i Cehe ima crn motor. Ja bi racimo farbao u belo mat i dodao crvenu i plavu straftu preko tanka isto mat. Neću da liči na klasičnog transalpa kad već imam mogućnost da napravim nešto drugačije. A i ne može da bude beo, saobraćajna - crn. Dakle mora da bude crn, ali može da se kombinuje sa još nekim bojama. Gledam i da me izađe što jeftinije, znaš da sam student i keša nemam. Jedna boja je nabolja varijanta, a sa nalepnicama mogu da se igram. Slobodno predlaži, nešto mi se možda svidi. I oprosti što sam komplikovana, to je zato što sam dizajner, a mi smo malo tvrdoglavi kad nam se nešto sviđa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Avgust 29, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan ovo je maaaaalo drugacije,japanski i i tengvar ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano Avgust 29, 2010 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan Ako ide u crnu kombiniraj mat crnu i tamno sivu (antracit) Razbit se tu ujednacenost. Ljuljanje motora: koje gume imas na njemu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefgi 21 Napisano Avgust 29, 2010 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: nbgd Prijavi odgovor kao problematičan Ako ide u crnu kombiniraj mat crnu i tamno sivu (antracit) Razbit se tu ujednacenost. Ljuljanje motora: koje gume imas na njemu? Anakee. Napred nova, nazad pri kraju ali nema nikakvih vidnih ostecenja. Viljuske isto mislim da su dobre i ostala je sumnja na te valjke koje ne znam gde da kupim niti kako da proverim da je to to? Da li neko ima ideju gde to mogu da nadjem ili porucim iz louisa na primer ili tako nesto? Svaki predlog za otklanjanje problema je i vise nego dobro dosao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svetac 527 Napisano Avgust 29, 2010 Drug član, 1448 postova Lokacija: subotica Motocikl: Honda ness 150 Prijavi odgovor kao problematičan meni se to ljuljanje desvalao i na reliju su me kolege savetovale i nasli gresku,posle probanja motora! greska je bila u meni nemam dovoljno kg!!da,izgleda sasavo ali je problen resen jednostavno! naginjanjem napred kada pocne da ljulja,pomera se tezista i time se savlada aerodinmika transalpa. postoji po meni bolja varijanta koja se pokazala sigurna u mome slucaju,u momentu kada zaljulja na momenat se cimne malo prednja kocnica da spusti nos i onda gas NEMA vise ljljanja ili plivanja! proveri ne kosta nista! hvala ekipi RIDE OR HIDE za taj savet!! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Avgust 29, 2010 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan @stefgi Ja pojma nemam o kakvom ti valjku pricas? Ako ja dobro vidim sta si obelezio na slici to je poklopac i ispod njega se nalazi sraf koji ti drzi zadnju vikjusku. Ako mozes pojasni kakv valjak? Lelujanje moze biti iz vise razloga. Neki su lose gume, neizbalansirani tockovi, problem sa stapovima(ulje ili opruge ili krivi), krivi trouglovi ili su se samo stapovi pomerili u trouglovima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Joseph B. 142 Napisano Avgust 30, 2010 Drug član, 1300 postova Lokacija: Temerin Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan @hellena Mat crna! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefgi 21 Napisano Avgust 30, 2010 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: nbgd Prijavi odgovor kao problematičan meni se to ljuljanje desvalao i na reliju su me kolege savetovale i nasli gresku,posle probanja motora! greska je bila u meni nemam dovoljno kg!!da,izgleda sasavo ali je problen resen jednostavno! naginjanjem napred kada pocne da ljulja,pomera se tezista i time se savlada aerodinmika transalpa. postoji po meni bolja varijanta koja se pokazala sigurna u mome slucaju,u momentu kada zaljulja na momenat se cimne malo prednja kocnica da spusti nos i onda gas NEMA vise ljljanja ili plivanja! proveri ne kosta nista! hvala ekipi RIDE OR HIDE za taj savet!! Kod mene sigurno nije taj problem posto ovaj motor vozim drugu sezonu i od skora se javio problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefgi 21 Napisano Avgust 30, 2010 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: nbgd Prijavi odgovor kao problematičan @stefgi Ja pojma nemam o kakvom ti valjku pricas? Ako ja dobro vidim sta si obelezio na slici to je poklopac i ispod njega se nalazi sraf koji ti drzi zadnju vikjusku. Ako mozes pojasni kakv valjak? Lelujanje moze biti iz vise razloga. Neki su lose gume, neizbalansirani tockovi, problem sa stapovima(ulje ili opruge ili krivi), krivi trouglovi ili su se samo stapovi pomerili u trouglovima... Postoje neki valjci gumeni tu negde na spoju rama i zadnje viljuske. Koliko ja znam nisu vezani samo srafom. Zato i pitam sta i kako u slacuju da gresim. Nisam imao nikakav pad, udarac ili slicno odkada su se pojavila ta lelujanja. Otisao mi je lezaj volana i njega cekam da nabave ali ljuljanje nije zbog njega. Uskoro cu menjati zadnji tocak mada ne verujem ni tu da je resenje. Promenicu i ulje amortizera iako nema potrebe jer lepo rade. Ostaje jos samo tu nesto na spoju zadnje viljuske i rama ili tako nesto. Zato i pitam sta i kako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
quasaar 1027 Napisano Avgust 30, 2010 Călător motocicleta, 2361 postova Lokacija: Novi Sad / Mlecni Put Motocikl: Bez... jednog dana ponovo :) Prijavi odgovor kao problematičan @stefgi Ja pojma nemam o kakvom ti valjku pricas? Ako ja dobro vidim sta si obelezio na slici to je poklopac i ispod njega se nalazi sraf koji ti drzi zadnju vikjusku. Ako mozes pojasni kakv valjak? Lelujanje moze biti iz vise razloga. Neki su lose gume, neizbalansirani tockovi, problem sa stapovima(ulje ili opruge ili krivi), krivi trouglovi ili su se samo stapovi pomerili u trouglovima... Postoje neki valjci gumeni tu negde na spoju rama i zadnje viljuske. Koliko ja znam nisu vezani samo srafom. Zato i pitam sta i kako u slacuju da gresim. Nisam imao nikakav pad, udarac ili slicno odkada su se pojavila ta lelujanja. Otisao mi je lezaj volana i njega cekam da nabave ali ljuljanje nije zbog njega. Uskoro cu menjati zadnji tocak mada ne verujem ni tu da je resenje. Promenicu i ulje amortizera iako nema potrebe jer lepo rade. Ostaje jos samo tu nesto na spoju zadnje viljuske i rama ili tako nesto. Zato i pitam sta i kako. U vezi ljuljanja... ljuljalo je i meni... a gume bila kao dobra ali pri kraju... Eeeeee kako je sve prestalo kada sam zamenio gumu!!! To sto nema za okon vidljivih deformiteta to ne znaci nista... par grama ovamo ili onamo i da vidis kako ljulja Menjaj gumu a ako se posle toga jos zadrzi malo neke nestabilnosti na prednjoj strani onda jos zamenis ulje u prednjim viljuskama i icice pravo kao strela Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefgi 21 Napisano Avgust 30, 2010 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: nbgd Prijavi odgovor kao problematičan @stefgi Ja pojma nemam o kakvom ti valjku pricas? Ako ja dobro vidim sta si obelezio na slici to je poklopac i ispod njega se nalazi sraf koji ti drzi zadnju vikjusku. Ako mozes pojasni kakv valjak? Lelujanje moze biti iz vise razloga. Neki su lose gume, neizbalansirani tockovi, problem sa stapovima(ulje ili opruge ili krivi), krivi trouglovi ili su se samo stapovi pomerili u trouglovima... Postoje neki valjci gumeni tu negde na spoju rama i zadnje viljuske. Koliko ja znam nisu vezani samo srafom. Zato i pitam sta i kako u slacuju da gresim. Nisam imao nikakav pad, udarac ili slicno odkada su se pojavila ta lelujanja. Otisao mi je lezaj volana i njega cekam da nabave ali ljuljanje nije zbog njega. Uskoro cu menjati zadnji tocak mada ne verujem ni tu da je resenje. Promenicu i ulje amortizera iako nema potrebe jer lepo rade. Ostaje jos samo tu nesto na spoju zadnje viljuske i rama ili tako nesto. Zato i pitam sta i kako. U vezi ljuljanja... ljuljalo je i meni... a gume bila kao dobra ali pri kraju... Eeeeee kako je sve prestalo kada sam zamenio gumu!!! To sto nema za okon vidljivih deformiteta to ne znaci nista... par grama ovamo ili onamo i da vidis kako ljulja Menjaj gumu a ako se posle toga jos zadrzi malo neke nestabilnosti na prednjoj strani onda jos zamenis ulje u prednjim viljuskama i icice pravo kao strela Daj Boze da je samo guma posto sam naviao na svoj motor da je miran na pravcu kao bubica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Avgust 30, 2010 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan I obavezno balansiraj tockove kad zamenis gumu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...