Lani 0 Napisano Novembar 27, 2009 U prolazu, 34 postova Lokacija: NBGD Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam montirao te manzentne narucene preko luisa, ali nisam bas nesto zadovoljan. prvo dimenzija nije idealna za TA, malo su predugacke, a drugo materijal je tanak i nekako se guzvaju te harmonike. drugar je stavio iste takve na yamahu xt koja cak ima duzu viljusku ali ni na njoj ne stoje kako treba. to je moje iskustvo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano Decembar 2, 2009 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ajmo brzo mi treba odgovor ! Koliko ulja se sipa kad se menja i filter ??? Hvala ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gojko 210 Napisano Decembar 2, 2009 Zainteresovan, 543 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Kawasaki zzr 1400 i Bmw r1200gsa Prijavi odgovor kao problematičan 2.4lit sa filterom 2.2 bez filtera A u 650 od 2000god RD10 2.3 sa filterom ili 2.1 bez filtera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lani 0 Napisano Decembar 2, 2009 U prolazu, 34 postova Lokacija: NBGD Prijavi odgovor kao problematičan Cestitke na novom motoru komsinice Mina. videh juce crveni na mesto starog.nek je sa srecom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano Decembar 3, 2009 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan 2.4lit sa filterom 2.2 bez filtera Hvala ! Nisam bila sigurna da li je 2,4 ili 2,6 ... slabo mi pamcenje Cestitke na novom motoru komsinice Mina. videh juce crveni na mesto starog.nek je sa srecom. Tnx ! Uradili smo Kvarisha i ja juche servis, zamenili ulje i filter, kochiono ulje i stavili nightbreakere umesto obichne sijalice TA radi ko zmaj ! Prezadovoljna sam ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefgi 21 Napisano Decembar 3, 2009 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: nbgd Prijavi odgovor kao problematičan Gde si uzela nightbreak-ere i za koliko para? Jel velika razlika u odnosu na obicne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Decembar 3, 2009 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Meni je crklo oboreno na nightbreak-eru posle mesec dana, nisam imao prilike ni da ga isprobam nocu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mina 545 Napisano Decembar 3, 2009 ♥Amor Vincit Omnia♥, 1524 postova Lokacija: Beograd/Kina Motocikl: Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan Uzela sam od Thelorda... on kupio sebi ali je stavio xenone... pitaj njega gde je kupio... I jeste istina da krace traju nego obichne sijalice...ali razlika je velika.... Ali imam jedan nightbreaker u rezervi i obichnu sijalicu u rezervi tako da se ne brinem puno i ako crkne za par meseci... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Decembar 3, 2009 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan xenon na TA :o ajde Thelorde da cujemo recept ako nista drugo daj preporuku za nabavku tih nightbreaker lampica da i ja to konacno nakacim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
joska 63 Napisano Decembar 3, 2009 I=U/R, 2061 postova Lokacija: Temerin Motocikl: Transalp `97 Prijavi odgovor kao problematičan Ako hoces xenon na TA,kontaktiras lepo matu16v i narucis kod njega. I ja sam uzeo od njega i zadovoljan sam.(Biksenon je u pitanju,da ima i kratko i dugo svetlo) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefgi 21 Napisano Decembar 3, 2009 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: nbgd Prijavi odgovor kao problematičan Da i meni je Mata ponudio tako da ako ima jos nekog da hoce da stavi xenone mozemo po pola. To je i Mata predlozio posto mu je komplet za automobile. U pitanju je bixenon kao sto je Joska rekao i to je sada dobio noviji model koji se ne kvari. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Decembar 3, 2009 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Koliko kosta set za motor? (tj. pola kompleta) BTW: ne zaboravite, ako idete van Srbije (a mozda i kod nas po novom zakonu) ne smete na faru koji nema podesavanje visine i uredjaj za pranje imati ksenon sijalice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kochaMatori 1108 Napisano Decembar 3, 2009 Bona Fides, 1310 postova Lokacija: Kraljevina Mirijevo - Beograd Motocikl: http://www.motoscout.de Prijavi odgovor kao problematičan ma ne bih ja xenon (po svaku cenu) nego nisam znao da to neko radi... nightbreaker ce biti dovoljno. i onako ne vidim ni danju a kamoli po noci ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 98 Napisano Decembar 3, 2009 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan I ja sam uzeo kod Mate. Uzeo sam H4 sa obicnim debljim trafoom i boju 6000k. Fora je u tome sto sijalica nije klasicni bixenon ,tj. nema jednu sijalicu za kratko a drugu za dugo svetlo vec postoji samo jedna sijalica. Prednost ovog sistema je sto nema zadrske pri prebacivanju na dugo svetlo tj. moguce je blicanje. Stos je u tome sto kada prebacite na dugo svetlo sijalica se puvuce recimo 1,5cm u nazad i na taj nacin baca dugo svetlo jer je drugaciji fokus. Razlika je vise nego ocigledna u odnosu na nightbreaker bio bi slobodan da kazem dan i noc razlika. Ugradnja nije puno komplikovana ali ima dosta posla. Mata je ugradjivao kod mene skoro puna 3 sata. Potrebno je napraviti custom instalaciju sa releima kako bi se obezbedilo stalno napajanje balasta. Bar kod TA moze sve to lepo da se upakuje ispod maske fara i balast i instalacija tako da nema brige, za neke druge motore bi mozda bilo potrebno stavljati slim trafo. Uglavnom mislim da se ne isplati ugradjivati sam. Takodje garancija je godinu dana tako da sam miran. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefgi 21 Napisano Decembar 3, 2009 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: nbgd Prijavi odgovor kao problematičan Koliko kosta set za motor? (tj. pola kompleta) BTW: ne zaboravite, ako idete van Srbije (a mozda i kod nas po novom zakonu) ne smete na faru koji nema podesavanje visine i uredjaj za pranje imati ksenon sijalice. Meni je nudio mata za 120 ili 130e pa po pola izadje oko 60ak eura. Sad cujemo od Thelorda da je on sam uzeo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Purec92 19 Napisano Decembar 7, 2009 Svrati ponekad, 242 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Suzuki GSX-R 750 1995, Cagiva Mito 125 1992-na prodaju Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav sekto, evo kako stvari stoje kod mene. Prodao sam moju masinu i trenutno sam u potrazi za motorom, i odluka je pala na Transalp, samo jos cekam malo para i pocinjem trazenje motora. Neke od sektasa sam malo smarao na facebook-u oko motora ;D i njima se ovom prilikom zahvaljujem. Zanima me sledece: 1) Za koliko para moze da se nadje pristojan primerak, do 94. godista posto ne znam da li ce biti para za mladje 2) Na sta treba posebno obratiti paznju pri kupovini, neke karakteristicne boljke 3) Koliko je ovaj motor pogodan za nekoga ko prelazi sa 125cm3 4) Citao da je veoma jednostavan za odrzavanje ali me zanimaju standardne stvari, tipa na koliko km se menja ulje, filteri, plocice i tome slicno 5) Koliko para treba izdvojiti za poviseni vizir ukoliko ga motor vec ne poseduje 6) Koliko para treba izdvojiti za crash bar ukoliko ga motor vec ne poseduje Ajde neka to bude pocetak a ako me bude jos nesto zanimalo pitacu vas ;D Nadam se da cete do proleca imati jos jednog clana u sekti Pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Decembar 7, 2009 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj jos da razmisljas o opremi dok ne kupis motor, mozda vec ima sve, kao moj npr Do 94 godista znaci od 1987 do 1994, malo je sirok diapazon ali cene su ti u principu nesto ispod 2.000 i nesto preko 2.000, zavisi u kakvom je stanju. Sto se tice voznje nemas problema, nije nesto brz niti ostar motor, samo se treba navici na tezinu i visinu ako ti to nije problem onda bez brige. Ulje i filter ulja menjas na 5-6000km sve ostalo po potrebi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bojanboka 3 Napisano Decembar 7, 2009 Svrati ponekad, 177 postova Prijavi odgovor kao problematičan imao je jedan primerak 94 godiste u oglasima za 2000e pre jedno mesec dana ali ne znam da li je prodat 1) oko 2000e se krece cena u zavisnosti od stanja i opreme 2) treba da obratis paznju kako radi motor na leru, da li radi mirno i ravnomerno ili mu poskakuje obrtomer malo vise pa cas skoci ler gas cas pada, to znaci ili su prljavi karburatori ili nisu lepo ustelovani ili mozda i nesto gore, obavezno da nije paljen pre nego sto si dosao, da nigde ne curi ulje, mora biti skroz suv motor i ostale klasicne stvari, diskovi, felne koje moraju biti zute ako su bele to znaci da su menjane, da li se cuje izduvni ventil na zadnjem cilindru. 3) pogodan je za nekog ko prelazi jer se lako vozi 4) ovo ti je rekao TA96 5)poviseni vizir mislim da je oko 3500din kod ivana 6) crash bar ti je nov u kappa radnji bio 6700 u kralja petra ali nazoves i pitas a ovako ljudi sto prave moze se naci za nekih 70e a koji je kvalitetniji sam odluci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefgi 21 Napisano Decembar 8, 2009 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: nbgd Prijavi odgovor kao problematičan imao je jedan primerak 94 godiste u oglasima za 2000e pre jedno mesec dana ali ne znam da li je prodat 1) oko 2000e se krece cena u zavisnosti od stanja i opreme 2) treba da obratis paznju kako radi motor na leru, da li radi mirno i ravnomerno ili mu poskakuje obrtomer malo vise pa cas skoci ler gas cas pada, to znaci ili su prljavi karburatori ili nisu lepo ustelovani ili mozda i nesto gore, obavezno da nije paljen pre nego sto si dosao, da nigde ne curi ulje, mora biti skroz suv motor i ostale klasicne stvari, diskovi, felne koje moraju biti zute ako su bele to znaci da su menjane, da li se cuje izduvni ventil na zadnjem cilindru. 3) pogodan je za nekog ko prelazi jer se lako vozi 4) ovo ti je rekao TA96 5)poviseni vizir mislim da je oko 3500din kod ivana 6) crash bar ti je nov u kappa radnji bio 6700 u kralja petra ali nazoves i pitas a ovako ljudi sto prave moze se naci za nekih 70e a koji je kvalitetniji sam odluci ovde recimo nisi u pravu jer svakome ali bas svakome ko ima TA (a ima nas fala Bogu) je motor cudnih zvukova dok se bar malko ne zagreje makar minut. Uostalom jako je bitno da motor zagrejan nema zvukove i da radi mirno a dok je hladan to je sasvim normalno. Nek uzme i provoza motor kad se zagreje. Nema kod ta nista specificno ili tesko za opravku...dobra je to masina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Decembar 8, 2009 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Svoj Transalp 600v ( na avataru ) sam kupio pre oko mesec dana od člana foruma za 2100 evra. Godište 1993. ( verovatno ). U prilično dobrom stanju. Pitanje za sektu, da li hoće da popije ulje ako je 5w-40, a ne 10w-40. Isto tako " verovatno " je prešao 38000km. Što se nightbreakera tiče, imam iskustvo na svom automobilu. Lepo drže dok ne odem na more u C.G. ili G.R. i tada crknu. Pouzdana informacija je da rade na višoj temperaturi vlakna ( zato i daju jaču svetlost ), ali da im upaljena svetla danju po vrućini ne odgovaraju ( nema dovoljno hlađenja ). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6143 Napisano Decembar 8, 2009 Svakom po zasluzi, 12443 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam Nightbreaker-e stavio u martu i da čuknem u drvo vozio ih celo leto i na +40 a bogami i po ovoj 'ladnoći i ništa im ne fali Trudio sam se da svoj TA opremim sa svim onim što je meni potrebno, pa sam ugradio: Dodatno stop svetlo i malu elektroniku koja kad pritisnem kočnicu stop trepne 3 puta i onda se upali za stalno - bolja uočljivost, dve dodatne sirene, dva prekidača - za sva 4 migavca i za uključenje ventilatora na hladnjaku (koji skoro da nikad nisam uključivao, čak i po vožnji na 40+ po Bgd gužvi motor se ne pregreva), utičnicu za 12V - za GPS, punjače mobilnih, kompresor..., Nosač za GPS Crypton, povišen vizir (Ivan), alarm, automatski podmazivač lanca - INSIS (po ideji Vladamira i Acepn), dodatni "satić" sa senzorom na prednjem točku, pokazuje pređeni put, brzinu, prosečnu brzinu..., ovih dana, kad budem nahvatao vremena završiću Joškin Gadget pa ću i njega da ugredim...negde... ;D...da, zaboravih i kreš-barove (by Scuba i KumRale) a u izradi su nosači za zadnja dva kofera koja su odavno kupljena ali drugari ne postizavaju da ih oprave ... Baš razmišljam ovih dana šta još mogu da "nabudžim" na TA a da je korisno? Ajd' neke ideje ako imate? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefgi 21 Napisano Decembar 8, 2009 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: nbgd Prijavi odgovor kao problematičan Odgovor je prost...mikro talasnu, cesmu sa filterom(mali rezervoar tipa 2-3 litre), pisoar neki pokretni, hladjenu komoru za neki sladoled i to je to u principu =) Jel valjaju ti crashovi kappini? Kako bi stajali kod mene onako metalik crashovi? Te boje mi je agregat,felne, zastita motora, rucice za suvozaca.....kako bi to cucnulo? Kako da napravim neki nosac za telefon....na njemu mi je gps, muzika? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6143 Napisano Decembar 8, 2009 Svakom po zasluzi, 12443 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam za te Cappa kreševe, na mom TA su Scubini i odlični su, znam da slične pravi i Acapn iz Paraćina. Nosač za mobilni je neki kineski koji sam malo ojačao i evo služi već godinu dana, prošao je i ceo Reli i još uvek je 100% funkcionalan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefgi 21 Napisano Decembar 8, 2009 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: nbgd Prijavi odgovor kao problematičan Koliko para ti crashovi i koje boje? Moze neka slika nosaca za telefon? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6143 Napisano Decembar 8, 2009 Svakom po zasluzi, 12443 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Za prvo pitanje pošalji pp Scubi, a evo slike nosača: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...