zika56 16908 Napisano Novembar 23, 2013 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja danas registrovao moj TA. 14.260 din sa besplatnim tehnickim pregledom!!! Ne kapiram zasto toliko. Polisa osiguranja je nesto oko 7.700 din, a bogu hvala nikakvih udesa i steta nemam!! Mislim da nas drzava klepa gde stigne.... Pa ko ti kriv kad hoćeš da voziš nov motor?:-) Da je Trandža stariji od dve banke registracija oko 12.000. Meni je polisa osiguranja bila 7.735 din. (marta meseca). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Novembar 23, 2013 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Evo ja danas registrovao moj TA. 14.260 din sa besplatnim tehnickim pregledom!!! Ne kapiram zasto toliko. Polisa osiguranja je nesto oko 7.700 din, a bogu hvala nikakvih udesa i steta nemam!! Mislim da nas drzava klepa gde stigne.... Pa ko ti kriv kad hoćeš da voziš nov motor?:-) Da je Trandža stariji od dve banke registracija oko 12.000. Meni je polisa osiguranja bila 7.735 din. (marta meseca). Gde je to nov motor star 11 godina! TA je 2002. Svuda u svetu to godiste je istorija. Nego ovi lopovi iz osiguranja uopste ne daju premijske razrede za motocikle. Na zadnje 3 polise nista nisam dobio, iako nisam imao nikakve stete. Na kolima daju svake godine po 10% premiju ako nema stete, max je 30%. U cemu je fora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Novembar 23, 2013 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Fora je u tome da ti uzmu pare. Sramotno je to da za motor stariji od 10 godina uzimaju toliku sumu za registraciju i osiguranje! A sada jedan vic. Znate šta kaže vlasnik osiguravajuće kuće kada ustane? Ne daj Bože nikome... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoxbl 70 Napisano Novembar 24, 2013 Dobar dan dobri ljudi.., 225 postova Lokacija: Banja Luka,Republika Srpska Motocikl: Transalp 600 PD06 91.god.;Africa twin RD03 Prijavi odgovor kao problematičan Drustvo kako se skida klip sa kljesta kocnica? Bukvalno su zapekli...PD06 je u pitanju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoxbl 70 Napisano Novembar 24, 2013 Dobar dan dobri ljudi.., 225 postova Lokacija: Banja Luka,Republika Srpska Motocikl: Transalp 600 PD06 91.god.;Africa twin RD03 Prijavi odgovor kao problematičan evo malo slika na prvoj znaci kako se skida klip koji gura plocice..na drugoj je ulje koje je bilo unutra i treca je posuda za ulje od prednje kocnice i zanima me kako se skida onaj klipic unutra koko li se vec zove sto ga pritiska rucica.. Unapred zahvalan! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Novembar 24, 2013 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Evo seme kocionog cilindra. Koliko vidim lako se rastura Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoxbl 70 Napisano Novembar 24, 2013 Dobar dan dobri ljudi.., 225 postova Lokacija: Banja Luka,Republika Srpska Motocikl: Transalp 600 PD06 91.god.;Africa twin RD03 Prijavi odgovor kao problematičan Evo seme kocionog cilindra. Koliko vidim lako se rastura Hvala na odgovoru ..imam ja manuel od 500 strana i imam ovaj crtez ali ne vidim kako odvrnuti od 10 do 15 daj dio me zanima kako se skida nema sarafa gumica je okolo ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zoxbl 70 Napisano Novembar 24, 2013 Dobar dan dobri ljudi.., 225 postova Lokacija: Banja Luka,Republika Srpska Motocikl: Transalp 600 PD06 91.god.;Africa twin RD03 Prijavi odgovor kao problematičan E ovo me zanima... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Surla85 685 Napisano Novembar 24, 2013 Zainteresovan, 340 postova Lokacija: Bečej Motocikl: Aprilia ETV 1000 Prijavi odgovor kao problematičan ja koliko vidim izvadis br.11 osigurac,pa izadje klip Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Novembar 25, 2013 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan gde ima ta gumica pod brojem 10 da se nabavi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 983 Napisano Novembar 25, 2013 Very Funny Rider, 1124 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Sama gumica bez da se nabudzi tesko...mada ima nov set na wemoto http://www.wemoto.com/bikes/honda/xl_600_vv_transalp/97/picture/rebuild_kit_brake_mastercylinder_-_front/ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rne 26 Napisano Novembar 26, 2013 (promenjeno) U prolazu, 57 postova Lokacija: leskovac Motocikl: honda transalp Prijavi odgovor kao problematičan Drugari koje su duzine i debljine sajle za kvacilo i gas. Transalp 98 Promenio Novembar 26, 2013 član rne Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Novembar 26, 2013 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Sama gumica bez da se nabudzi tesko...mada ima nov set na wemoto http://www.wemoto.co...linder_-_front/ svaka cast na pronalasku! to trazim vec dugo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Decembar 10, 2013 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavisa-TRANSALP 7 Napisano Decembar 17, 2013 U prolazu, 20 postova Lokacija: Prnjavor Motocikl: Transalp 700 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari potrebna mi je pomoc, slavinica ne propusta gorivo, rasklapao sam ju ali sve mi se cini ok, nista nije ni zaprljano niti pocepano. Na izlaznoj cevcici mogu da propirim kroz slavinu (u kontra smjeru, ka rezervaru) ali pri pokusaju da "povucem" gorivo iz rez. pravi mi vakum. <br> EDIT: Gorivo proslo alii i dalje vergla uludo, nece d upali <br><br> Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16908 Napisano Decembar 17, 2013 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Drugari potrebna mi je pomoc, slavinica ne propusta gorivo, rasklapao sam ju ali sve mi se cini ok, nista nije ni zaprljano niti pocepano. Na izlaznoj cevcici mogu da propirim kroz slavinu (u kontra smjeru, ka rezervaru) ali pri pokusaju da "povucem" gorivo iz rez. pravi mi vakum. <br> EDIT: Gorivo proslo alii i dalje vergla uludo, nece d upali <br><br> Proveri da ti nije pocepano crevo koje ide od priključka za vakuum, ili da se nije iščupala. U svakom slučaju prvo obezbedi vakuum da bi slavina propustila protok goriva. Bez toga ne biva. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slavisa-TRANSALP 7 Napisano Decembar 17, 2013 U prolazu, 20 postova Lokacija: Prnjavor Motocikl: Transalp 700 Prijavi odgovor kao problematičan Eh da, kada ustima navucem vakum gorivo krene ali kad sve vratim na svoje mesto nece, e sad da li karburator ili nesto drugo sto "pravi" vakum Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5771 Napisano Decembar 17, 2013 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Moguće da ti je začepljeno to tanko crevo za vakuum ili cevčice u glavi motora. Pročačkaj to malo nekom žicom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lukabx 46 Napisano Decembar 19, 2013 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Beograd-Banjica Motocikl: Yamaha Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Evo da se i ja zapljunem kao ponosni vlasnik PD06, i da probam da pomognem kolegi. Cim gorivo ide kad povuces ustima vakuum na crevcu, znaci da u njemu nije problem, ako ide kad bas lagano uvuces. Ako treba veci vakuum moguce je da negde falsira na spoju sa glavom ili da je zapuseno. Eto bar malo da iskljucis neke stvari. Ako je sa crevom sve ok, onda mogu da te zezaju neke malo ozbiljnije stvari, osim ako nije zapusen vakuum na glavi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lukabx 46 Napisano Decembar 19, 2013 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Beograd-Banjica Motocikl: Yamaha Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan A mogao bih i da pitam nesto. Raskupusao sam TA da se na zimu poigram sa farbanjem posto nije bas u nekom stanju estetski i da sredim neke mehanicke stvari. Naravno icice u fabricku kombinaciju boja, onu plavo belu sa zutom razdelnom linijom. Mnogo me je nerviralo lelujanje volana pa sam utvrdio da su dosta omeksale gumice(silen blokovi) na gornjem trouglu kroz koje prolaze nosaci kormana, pa me zanima kako ste vi to resavali? Gde mogu da se nadju originali i po kojoj ceni ili postoji neko drugo resenje za to? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 983 Napisano Decembar 19, 2013 Very Funny Rider, 1124 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Prvo moras malo bolje da razjasnis lelujanje volana? Jel se desava sta kad pustis na kratko ruke sa volana...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lukabx 46 Napisano Decembar 19, 2013 Svrati ponekad, 113 postova Lokacija: Beograd-Banjica Motocikl: Yamaha Super Tenere 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ne ne, ranije je tresao ali sam sad to resio. Sad kad pustim sve je normalno. Znaci kad ulazim u krivinu a u njoj su i neke blage neravnine, motor se napred izuvija kao pihtija, i to sam skoro siguran da potice iz gumica sto nose volan. Eto valjda sam malo uspeo da razjasnim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5771 Napisano Decembar 19, 2013 Svakom po zasluzi, 12398 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Nije do tih guma - amortizera (osim ako nisu totalno uništene) već do ulja u štapovima i ležaja upravljača. Zato se uvija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vacr0 293 Napisano Decembar 19, 2013 Svrati ponekad, 358 postova Prijavi odgovor kao problematičan Da potvrdim sto je Arakis rekao. To sto ti se uvija u krivinama, nije do gumica guvernala, vec do prednjih vila koje su izgleda premekane ili su opruge otisle. Potrbno je da promenis ulje u njima, samim tip zamenis semeringe i izvrsis inspekciju lezaja guvernala, koji dosta uticu na obaranje motora u krivinama. Izmeris duzinu opruga i proveris da li je u servisnim granicama. PS Usput proveri da li su ti vile i trougao krivi i da li im je potrebno peglanje jer je motor 88 god, jer ko zna gde je ganjan i sta mu se izdesavalo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6324 Napisano Decembar 19, 2013 Enduraš, 6368 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Proveri i da nije zadnja viljuska dobila lufta, hoce i od toga da se uvija motor u krivini. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...