MaRRe 983 Napisano Jun 17, 2013 Very Funny Rider, 1124 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice potrosnje Bokijevog transalp-a..uopste ne mora da trosi 10lit ako se normalno vozi. Cak sta vise trosice isto dok se gas daje u granicama normale. Kontam da je najveca razlika ako ga ganjas konstatno 130-140 pa ce tu verovatno da sigurno guta od standardnog motora. Ja se zadovoljavam sa trenutnih 45-50konja koliko god da vec ima ovaj moj magarac...ali sa suvozacem i punim koferima uvek fali tih 15-20...sto je Boki i dobio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1924 Napisano Jun 17, 2013 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Napisi ukratko kako si dosao do tih 64 KS. Teško! Šalim se, međutim moram da kažem da se radi o "računskih" 64KS, jer tek treba da se uradi testiranje na Dynojet-u. Inače pitanje je upućeno "na pogrešnu adresu", ja sam samo platio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Jun 17, 2013 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Napisi ukratko kako si dosao do tih 64 KS. Teško! Šalim se, međutim moram da kažem da se radi o "računskih" 64KS, jer tek treba da se uradi testiranje na Dynojet-u. Inače pitanje je upućeno "na pogrešnu adresu", ja sam samo platio. Sta god bilo, racunskih ili pravih konjica, javi ko je "prava adresa". Imam jednu ideju za zimski projekat...... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Jun 17, 2013 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Napisi ukratko kako si dosao do tih 64 KS. Ukratko, ozbiljno znanje, ozbiljna računica, ozbiljan rad i ozbiljne prepravke. Nema ukratkije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Jun 17, 2013 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje neki Trasnalp susret da napravimo i svako po litru goriva u Bokijev Transalp i proba. Scubo, možeš i sa BMW-om da dođeš... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1924 Napisano Jun 17, 2013 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Napisi ukratko kako si dosao do tih 64 KS. Teško! Šalim se, međutim moram da kažem da se radi o "računskih" 64KS, jer tek treba da se uradi testiranje na Dynojet-u. Inače pitanje je upućeno "na pogrešnu adresu", ja sam samo platio. Sta god bilo, racunskih ili pravih konjica, javi ko je "prava adresa". Imam jednu ideju za zimski projekat...... Motor je rađen kod Skube u radionici, osim obrade glava motora, koji su rađeni u nekoj radionici specijalizovanoj za taj posao. Najbolje neki Trasnalp susret da napravimo i svako po litru goriva u Bokijev Transalp i proba. Scubo, možeš i sa BMW-om da dođeš... Ne moraš ništa da sipaš. Ako si stvarno zainteresovan, javi se pa ćemo se organizovati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Jun 17, 2013 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Najbolje neki Trasnalp susret da napravimo i svako po litru goriva u Bokijev Transalp i proba. Scubo, možeš i sa BMW-om da dođeš... Pa naravno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1924 Napisano Jun 17, 2013 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Mene interesuje samo jedno... koliko li sad tek guta goriva? Evo, malo pre sam sipao i ispada da je potrosio 5,8L/100Km. To je malo vise nego ranije. Pre mi je u gradu trosio oko 5,5L, a van grada(magistralni put) oko 4,5L Predpostavljam da bi trebalo jos malo podesiti karburatore, a da to ne dovede do gusenja motora. Videcemo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano Jun 17, 2013 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan Napisi ukratko kako si dosao do tih 64 KS. Teško! Šalim se, međutim moram da kažem da se radi o "računskih" 64KS, jer tek treba da se uradi testiranje na Dynojet-u. Inače pitanje je upućeno "na pogrešnu adresu", ja sam samo platio. Sta god bilo, racunskih ili pravih konjica, javi ko je "prava adresa". Imam jednu ideju za zimski projekat...... Motor je rađen kod Skube u radionici, osim obrade glava motora, koji su rađeni u nekoj radionici specijalizovanoj za taj posao. Najbolje neki Trasnalp susret da napravimo i svako po litru goriva u Bokijev Transalp i proba. Scubo, možeš i sa BMW-om da dođeš... Ne moraš ništa da sipaš. Ako si stvarno zainteresovan, javi se pa ćemo se organizovati. Javim se sigurno kad me put nanese za BG, ,baš me zanima kako ide Transalp... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nemus 1332 Napisano Jun 18, 2013 Svrati ponekad, 246 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha XJ600 Diversion Prijavi odgovor kao problematičan Opet problemi!!! Prvo mi je crkla membrana na slavinici, ona velika.Pa mi je Vidik napravio drugu (odlično odradjeno) ali sada kada upalim motor gorivo curi na onom prvom odušku na slavinici na koje ne dolazi vakum crevo Jel mogu taj odušak samo da zapušim ili jednostavno da zapalim motor i lišim sebe muka? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 983 Napisano Jun 18, 2013 Very Funny Rider, 1124 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Opet problemi!!! Prvo mi je crkla membrana na slavinici, ona velika.Pa mi je Vidik napravio drugu (odlično odradjeno) ali sada kada upalim motor gorivo curi na onom prvom odušku na slavinici na koje ne dolazi vakum crevo Jel mogu taj odušak samo da zapušim ili jednostavno da zapalim motor i lišim sebe muka? Trebao si kupiti original tu membranu a ne pravljenu. A takodje obrati paznju da li si montirao kako treba...mozda zbog toga curi! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Jun 18, 2013 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan @Nemus Jedno rešenje je da kupiš OEM membranu a drugo rešenje je da osušiš celu slavinicu, sve zadihtuješ masom i koristiš je bez vakuuma. Treće nema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1924 Napisano Jun 19, 2013 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan @Nemus Jedno rešenje je da kupiš OEM membranu a drugo rešenje je da osušiš celu slavinicu, sve zadihtuješ masom i koristiš je bez vakuuma. Treće nema A, da li je rešenje kupiti kit za reparaturu slavine iz Luisa? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Jun 19, 2013 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan A može i tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kumche 332 Napisano Jun 20, 2013 Svrati ponekad, 290 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Honda varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Poceo sam od sebe da dize temperaturu,iznenada,koji mu je vrag????????? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Jun 21, 2013 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Poceo sam od sebe da dize temperaturu,iznenada,koji mu je vrag????????? U mestu, u vožnji, uvek, ponekad... opiši malo kad i kako se to manifestuje. Šta si na njemu menjao/radio nposredno pre nego što je počeo da se greje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kumche 332 Napisano Jun 21, 2013 Svrati ponekad, 290 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Honda varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan U voznji,podigne je za par milimetara od nule i tu stoji.Po gradu ga digne cas posla do paljenja ventilatora.To se nije desavalo ranije.Nisam nista radio,sem ciscenja filtera za vazduh. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 983 Napisano Jun 21, 2013 Very Funny Rider, 1124 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Moze da bude da pre nisi vozio po ovolikoj vrucini? Pa ti sad cudno...inace hoce na ovim vrucinama i moj da upali lagano ventilator...a sve je u najbolje redu sa motorom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rne 26 Napisano Jun 21, 2013 U prolazu, 57 postova Lokacija: leskovac Motocikl: honda transalp Prijavi odgovor kao problematičan Drugari potrebna pomoc,moj prijatelj kupio Transalp 93 pa hoce da kupi rolbarove.Svaka informacija dobrodosla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Jun 21, 2013 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Ja tu neb' ništa dir'o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Jun 21, 2013 (promenjeno) BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Gume, unutrašnje i spoljašnje, kao i ležajevi oba točka su dobili update ovih dana, a da, legle su i nove pakne u zadnji tocak Promenio Jun 21, 2013 član Iron_Floyd 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Jun 23, 2013 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Muči me jedna stvar... kada sam ubacivao ležajeve... prvo ubacim jedan dok ne legne do kraja (naravno našao sam komad cevi koji je ležaj po spoljnoj ivici pritiskao) proverio ležaj, i sve fino trči... međutim... ubacim čauru koja stoji između ležajeva, i ubacim i drugi ležaj.. sve dokle god nije nalegao do kraja.. i ležajeve jedva da mogu da okrenem rukom jer ta čaura kao da je ispala velika.. zapravo srednji delovi lezaja tesno udaraju u tu čauru. Čaura se nije iskosila. Stoji lepo i paralelno. Isto mi se desilo i sa prednjim točkom. Jel to treba tako dok se ležajevi ne razrade? Sent from my LG-P990 using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 983 Napisano Jun 23, 2013 Very Funny Rider, 1124 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan To se i meni desilo na zimu....i da...tako treba da bude Neka me neki majstor ispravi ako gresim. Imao sam problema sa vracanjem osovine prednjeg tocka. Ali posle nekih 500km kad sam opet vracao sve je islo kako treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Jun 23, 2013 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Pomislio sam. Jer ta čaura (spacer) mora da bude ultra precizno odsečena na pravu dužinu inače bi unutrašnji delovi ležaja upadali unutar glavčine prilikom stezanja osovine, i naravno pokvarili bi se... Kada sam skidao stare, čak je postojao i zazor od 1mm između te čaure i centra ležaja... verovatno zato što su ti ležajevi bili poprilično potrošeni.. em su se i tako jedva okretali.. prešli su ipak 82000km Sent from my LG-P990 using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stanebane 643 Napisano Jun 24, 2013 Svrati ponekad, 442 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia Scarabeo Prijavi odgovor kao problematičan Mene u zadnje vreme ponekad motor zeza pri malo vecem gasu,recimo kad ga poteram 120,140..... jednostavno na trenutak prekine kao da nema goriva pa se na trenutak ugusi ili ugasi nisam siguran.Kad oduzmem gas i krenem ponovo postepeno brze nekad pregura,proguta i nastavi normalno a nekad po par puta ponovi isto i posle odredjenog vremena krene normalno.Nekad se desi da par dana nema nikakvih problema. Molim strucne za pomoc,hvala Sejn Momci kod mene se ovo isto desava, kako resiti ovaj problem? Ne naidjoh na odgovor. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...