kumche 333 Napisano Mart 22, 2013 Svrati ponekad, 290 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: Honda varadero 1000 Prijavi odgovor kao problematičan covek je pitao gde mu je nestalo vise od 2,3 litre antifriza. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5843 Napisano Mart 22, 2013 Svakom po zasluzi, 12405 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan U karter? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Mart 22, 2013 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan A cilindri? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misko.p 30 Napisano Mart 22, 2013 Svrati ponekad, 142 postova Lokacija: NG Motocikl: Africa Twin 1000 Prijavi odgovor kao problematičan covek je pitao gde mu je nestalo vise od 2,3 litre antifriza. tako je danas prvo sto sam uradio je provera nivoa ulja i sve je u redu, zatim sam dolio nekih 2dl antifriza u posudu za tecnost ,upalio motor malo da radi i to je to, ali sada znam da kada se isprazni ceo sistem za hladjenje ne ide 2l antifriza nego vise oko 2,3l , mozda 2l staje samo u hladnjak u svakom slucaju hvala vam ljudi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Mart 22, 2013 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan Evo fotke sjedoguza danas bilo 4 god doba od snega, kise, do sunca i oblaka vetar da i ne spominjem niz vetar ide ko lud otima se al zato uz vetar mada sam konstatovao da je najgori bocni vetar :jee:e da i pitanje, koliko ce se spustiti motor ako bi stavio nogare, moze jedna slika odole da vidim ako nije problem ja i danas najasio al srecom na blato nije bilo tvrdo 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nemir 226 Napisano Mart 23, 2013 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan jedva cekam da sednem na motor, sad imam Burgmana... al kad vidim fotke mog prethodnog, Transalpa, nije mi dobro, ceznja, drugaciji je trip... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5843 Napisano Mart 23, 2013 Svakom po zasluzi, 12405 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Baš tako, na skuteru si metrosexualac , enduro je za prave momke Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SmokeS 339 Napisano Mart 23, 2013 Svrati ponekad, 405 postova Lokacija: Beograd - Vozdovac Motocikl: Africa Twin rd04 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste, sve je ok sto ste rekli i slazem se sa tim, mozda sam i malo preterao za vodu. I ja koristim 1:1 antifriz i destilovanu vodu, ali sustina je da veca kolicina antifriza nece uticati na obaranje kazaljke temperature na instrument tabli, pre svega sam to hteo da istaknem kada sam mislio o upotrebi vode ili destilovane vode u sistemu. Naveo sam da antifriz sprecava koroziju u sistemu jos u prvom pitanju. Kao sto kolega Aleksandar kaze, danasnji noviji hladnjaci se prave od aluminijuma upravo zbog korozije koje se javljaju zbog visokih temperatura kljucanja u sistemu. Znam i to da antifriz moze da se kupi za 400 din kao sto ste i naveli, ali je u kvalitetu hemije i podmazivanja sistema mnogo losiji u odnosu na one od po 1000 i + dinara. Takvi antifrizovi traju krace i treba ih cesce menjati (period od 1-2 god). To je slicno kao i ulje koje koristimo u agregatima (koliko para, toliko muzike), ali da ne razduzujemo, samo sam hteo istaci sustinu. Moram da te ispravim za par stvari sto si naveo za antifriz. Kolege su vec napisale neke stvari, ali antifriz utice i na smanjenje temperature. Ne drasticno ali utice. Antifriz ima visu tacku kljucanja! Pravljen je tako da lakse prima toplotu i lakse je otpusta. Sam antifriz je malo agresivan i hoce da nagriza delove sistema, tako da nema potrebe ici ispod -25 kod nas. Ako idete u Sibir, trebace vam cist antifriz Sluzi i za podmazivanje sistema! Drugo, ako ostavite motor preko zime sa vodom u sistemu necete se provesti veselo ako zaledi. Ako vec vozite sa vodom (sto je ), onda cim zahladni ispustite vodu iz sistema = muke sa ovakvim promenom vremena. Takodje ako voda nije destilovana ima kamenca.. Tako da moze da se nakupi i zapusi sistem. Ja sam uzeo marly antifriz g12. 1000 din litar. Propisan je da se menja na 10 god.. Racunica je jasna.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Mart 23, 2013 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan sta je sad ovo i afrika se umesala alo urednik baci ga medju svoje sve se to raspustilo nacisto Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Mart 23, 2013 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Baš tako, na skuteru si metrosexualac , enduro je za prave momke Fotografija govori više od reči Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shuster 151 Napisano Mart 27, 2013 Svrati ponekad, 242 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Opet Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Ponovih se ja centralnim stenderom i kolicima za garazu A evo i komplet Ne pitajte sta kosta! imam i ja na Trandzi centralni al ne umem da je podignem,,,,,,, Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Mart 27, 2013 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan Ponovih se ja centralnim stenderom i kolicima za garazu A evo i komplet Ne pitajte sta kosta! imam i ja na Trandzi centralni al ne umem da je podignem,,,,,,, Imas kratak kurs iz dizanja TA na stender, najkasnije 27. Aptila na Jugovu. Na kraju zalicemo sve pivom..... Guta casti.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maski 1033 Napisano Mart 27, 2013 chef, 1843 postova Lokacija: na proplanku Prijavi odgovor kao problematičan kod zamene ulja, ima li neki skriveni trik koji mora zna.... neki zavrtanj na koji mora da se obrati pažnja...? il kako kaže manuEl? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Aleksandar67 82 Napisano Mart 27, 2013 Svrati ponekad, 383 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Vstrom 1050 XT Prijavi odgovor kao problematičan kod zamene ulja, ima li neki skriveni trik koji mora zna.... neki zavrtanj na koji mora da se obrati pažnja...? il kako kaže manuEl? Nema trikova. Skines zastitu motora, odvijes sraf za ispustanje ulja i to je to. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5843 Napisano Mart 27, 2013 Svakom po zasluzi, 12405 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan ...i pre toga odšrafiš čep za dolivanje ulja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maski 1033 Napisano Mart 28, 2013 chef, 1843 postova Lokacija: na proplanku Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nimmin 6716 Napisano Mart 28, 2013 čeka dobru titulu, 1375 postova Lokacija: Bečmen, Surčin Motocikl: KTM 390 ADV, VF 750 SABRE Prijavi odgovor kao problematičan Jos uvek sam u potrazi za mrezicom na bocnoj plastici, ima li neko nesto da ponudi, ili neki savet gde da nadjem... Šta bi sa mrežicom, nadje li nešto da paše? Da li bi ti odgovarale od korpi za kišobrane ili onih za papir, postoje i neki stalci za novine, sve radjeno od mrežice sitnih polja i plastificirano u crno ili sivo? Vidjao sam to svojevremeno čak i po velikim marketima i nije nešto velika cifra. Razmisli i o toj varijanti jer se lako seče i relativno lako savija, provereno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vacr0 293 Napisano Mart 30, 2013 Svrati ponekad, 358 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jos uvek sam u potrazi za mrezicom na bocnoj plastici, ima li neko nesto da ponudi, ili neki savet gde da nadjem... Šta bi sa mrežicom, nadje li nešto da paše? Da li bi ti odgovarale od korpi za kišobrane ili onih za papir, postoje i neki stalci za novine, sve radjeno od mrežice sitnih polja i plastificirano u crno ili sivo? Vidjao sam to svojevremeno čak i po velikim marketima i nije nešto velika cifra. Razmisli i o toj varijanti jer se lako seče i relativno lako savija, provereno. Haha, takodje sam razmisljao o tome. Videcu po gradu jos sta ima i sta se nudi, jos uvek smo da kazem u potrazi, ali ima vremena za to i nije mi hitno . Inace sto se tice sredjivanja TA, nisam nista radio poslednje 2 nedelje, vreme je bilo katastrofa, a i narednih dana ce isto biti. Za sada su mi stigle nalepnice, ali slike posle kada ih budem nalepio na plastike! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Mart 30, 2013 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan E kupio unibantov akumulator i trajo taman 6 meseci i gecrk odno ga na reklamaciju kazu javice mi za par dana dal dobijam novi a ja sezonu otvorio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zakis 88 Napisano Mart 31, 2013 Svrati ponekad, 323 postova Motocikl: Honda Transalp xl650v Prijavi odgovor kao problematičan danas probao da ispraznim rezervoar do dna i uspeo rezerva, zadnja bela crta je 4.5 litre, a ukupno staje 18.4 litre Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 983 Napisano April 1, 2013 Very Funny Rider, 1125 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari, hoce jos neko da radi dog bones za svoj TA? Bilo da spusti/digne zadnji kraj...? Jeftinije je ako nas je vise... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PaPaja 1182 Napisano April 3, 2013 Zainteresovan, 912 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa Twin AS 2024 Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da mi je crkao akumulator, gde da kupim u Bg.-u novi i koji? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano April 3, 2013 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da mi je crkao akumulator, gde da kupim u Bg.-u novi i koji? http://www.batterycentar.rs/ YUASA i nema glava da te boli. Od unibata i slicnih sranja, bez, a mozes i VARTA, ako ih ima jer ja kad sem trazio za AT pre dva meseca nigde nije bilo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cedo11 2460 Napisano April 3, 2013 Drug član, 1292 postova Lokacija: Lazarevo Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10 Prijavi odgovor kao problematičan I uzmi sa gelom, nemoj kiselinski akumulator da uzmeš. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stanebane 643 Napisano April 3, 2013 Svrati ponekad, 442 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia Scarabeo Prijavi odgovor kao problematičan Pa vako, naj povoljniji aku. za nase mezimce sam nasao na sajtu link doduse bez kiseline i formiranja mdjtim kilo kiseline kosta oko 80 dindži pa formiranje mozes uraditi sam, a mozes ga odneti u neki servis(250-300d). U Batery centru trnutno nemaju adekvatnu bateriju a kad ce da dobiju NEZNAMO. Vartine batreije imas na Vilinim vodama u firmi Torex kiselinski je 3820 a agm 5390 kinata oni su valjda uvoznici i distributeri istih al najbolje da ih nazoves pa da proveris sta imaju link Trece ubodi malko po GOOGLE-u razne interesantne zverke vrebaju tamo pa i akumulatori. Pozzz 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...