NicolaS 665 Napisano Octobar 14, 2012 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Beograd, Banjica Motocikl: BMW R1200GS / Yamaha FZS 1000 / Yamaha TDM900 / Yamaha XTZ 750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan kod mene se malo radilo, stavljen far koji sam kupio od kolege TINDIRBP, i ofarbana prednja maska zato sto je bila u losem stanju. za sada samo ona a preko zime i ostale bocne plastike. slike malo kasnije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Octobar 18, 2012 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Izgleda da je dosao kraj Transalpu :'( http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=832790 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Octobar 18, 2012 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jeste. Postavio sam isti link na prethodnoj stranici. Izgleda da vise nije u modi proizvoditi ovakve motocikle i fabrike se sve vise orijentisu na asfalt. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Octobar 18, 2012 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Jeste. Postavio sam isti link na prethodnoj stranici. Izgleda da vise nije u modi proizvoditi ovakve motocikle i fabrike se sve vise orijentisu na asfalt. Razumem potrebu za uskladjivanjem euro normi i sve sto uz to ide ubrizgavanje, katalizatori itd itd ali u momentu kada je prodaja motora u velikom padu (u italiji -30% u odnosu na proslu godinu) oni umesto da ponude trzistu ekonomicne motore za razlicite svrhe maa .... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Iron_Floyd 408 Napisano Octobar 18, 2012 BIG ENDURO FREAK, 645 postova Lokacija: Novi Sad; Zrenjanin; Motocikl: Honda TRANSALP XL600V 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi ne sekirajte se, svakako retko ko od nas bi mogao da kupi taj novi motor... Pritom, ja i da imam para ne bih ga kupio vec bih ulozio kes u modernizovanje postojeceg. Jer ovi stari koje imamo su mnogo kvalitetnije radjeni sto se tice dugotrajnosti, nego sve danasnje legure iz 5 reciklaze... Da mi neko da 100k evra npr da idem na put oko sveta, isao bih svojim TA.. jer drugom motoru ne verujem... Kako kazu, bolje znanog djavola, nego neznanog andjela To je neki moj deo price.. TA ima toliko mnogo, da stvarno ni nasi pra unuci nece imati oskudicu sa delovima.. tako da.. Cenite sta imate, i uzivajte u voznji i ne opterecujte se time sto se TA vise ne proizvodi 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
scuba 15 Napisano Octobar 18, 2012 Çelebi, 2415 postova Lokacija: Beograd - Vuk Motocikl: Imam Prijavi odgovor kao problematičan Naši Transalpovi su pravljeni u doba kada su ljudi bili od čelika a brodovi od drveta. Znači, u vreme kad se znalo kako se to radi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djordjino 254 Napisano Octobar 18, 2012 Zainteresovan, 957 postova Lokacija: Kopaonik-Raska Motocikl: Varadero PGM-Fi Prijavi odgovor kao problematičan Toliko su dobro napravili ovaj TA 600 da nema potrebe praviti novije nesto jer ce ovi trajati jos ihahaj ,ja mislim da je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vacr0 293 Napisano Octobar 18, 2012 Svrati ponekad, 358 postova Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NicolaS 665 Napisano Octobar 20, 2012 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Beograd, Banjica Motocikl: BMW R1200GS / Yamaha FZS 1000 / Yamaha TDM900 / Yamaha XTZ 750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan drugari, zanima me jedna stvar, dal je neko menjao onaj dihtung poklopca ventila i dal je komplikovano, posto mi tu pusta? moj deluje poprilicno propalo, i imam osecaj da bih mogao da ga uguram unutar masine kad ga pipnem. evo par slika. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1932 Napisano Octobar 20, 2012 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Treba prvo da se skine rezervoar, pa karburator, a sam poklopac se drzi na dva srafa i on se lako odsrafljuje, samo je posle potrebno malo gimnastike i maste da "sidje" i on. Inace povedi racuna kada ga budes vracao da ne pretegnes srafove da ne bi oplaznuli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NicolaS 665 Napisano Octobar 20, 2012 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Beograd, Banjica Motocikl: BMW R1200GS / Yamaha FZS 1000 / Yamaha TDM900 / Yamaha XTZ 750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan aha, potrebno je i karburator skinuti? uh, dal bih ja znao to da vratim posle kako treba? predpostavljam da nema kod nas da se kupi dihtung, vec mora od preko da se narucuje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vacr0 293 Napisano Octobar 20, 2012 Svrati ponekad, 358 postova Prijavi odgovor kao problematičan drugari, zanima me jedna stvar, dal je neko menjao onaj dihtung poklopca ventila i dal je komplikovano, posto mi tu pusta? moj deluje poprilicno propalo, i imam osecaj da bih mogao da ga uguram unutar masine kad ga pipnem. Ovako druze stoje stvari. Ne moras da menjas dihtung, jednostavno je potrebno da dotegnes poklopac ventila. Moj motor je 87 god, dihtung nikada nije menjan. Imao sam isti problem kada sam uzeo motor, ali to je jedna od mana TA, da ispusta ulje na zadnjem cilindru. To se desava upravo zbog popustanja dihtunga, ali se problem moze resiti jako jednostavno i jeftino. Kada skines srafove na poklopcu ventila, potrebno je samo da dodas po jos jednu platnu ispod srafova, a zatim opet vratis srafove, dotegnes i problem je resen. Time srafovi jace guraju poklopac na dole i pritiskaju dihtung. Mozes sve to izvesti bez skidanja karburatora i rezervoara ako imas tanke prstice kao ja koje ce se provuci do srafica, naravno uz pomoc alata. Evo srafa koji se nalazi na poklopcu glave cilindra (pod brojem 6). Ispod njega je platna (pod brojem 7), a novu platnu stavis izmedju 6 i 7, znaci izmedju srafa i fabricke platne. Isti takav sraf se nalazi paralelno od prvog. PS Ne treba da stavis neku debelu platnu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NicolaS 665 Napisano Octobar 20, 2012 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Beograd, Banjica Motocikl: BMW R1200GS / Yamaha FZS 1000 / Yamaha TDM900 / Yamaha XTZ 750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan hvala na informacijama drugari. jeste, zadnji cilindar i to samo sa leve strane motora, sa desne suvo kao barut. al zato leva strana, katastrofa, posle voznje mi tu pusti ulja toliko da napravi baricu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vacr0 293 Napisano Octobar 20, 2012 Svrati ponekad, 358 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kada popravis, nemoj zaboraviti da proveris nivo ulja! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NicolaS 665 Napisano Octobar 20, 2012 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Beograd, Banjica Motocikl: BMW R1200GS / Yamaha FZS 1000 / Yamaha TDM900 / Yamaha XTZ 750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan ma kakvi, pre svake voznjice bacim pogled. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sejn 17 Napisano Octobar 22, 2012 Svrati ponekad, 139 postova Prijavi odgovor kao problematičan Toliko su dobro napravili ovaj TA 600 da nema potrebe praviti novije nesto jer ce ovi trajati jos ihahaj ,ja mislim da je to. Slazem se ljudi u potpunosti s vama! Toje slucaj kod svih proizvodjaca,ne samo kod Honde ,sve gore i gore.Nemozemo mi tu nista promenuti.Mada i pored toga nemam ja primedbi ni na moj TA 650 a nebih se bunio ni sa jednim GS-1200 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vacr0 293 Napisano Octobar 22, 2012 Svrati ponekad, 358 postova Prijavi odgovor kao problematičan Toliko su dobro napravili ovaj TA 600 da nema potrebe praviti novije nesto jer ce ovi trajati jos ihahaj ,ja mislim da je to. Slazem se ljudi u potpunosti s vama! Toje slucaj kod svih proizvodjaca,ne samo kod Honde ,sve gore i gore.Nemozemo mi tu nista promenuti.Mada i pored toga nemam ja primedbi ni na moj TA 650 a nebih se bunio ni sa jednim GS-1200 To ti je ova prica... http://www.moto-berza.com/moto-vesti/strane-vesti/opoziv-dva-bmw-ova-modela---k-1200-r-i-k-1200-s/ Moj TA uskoro puni 26 godina, a ja uskoro 21 Mozda sam za neke klinac, ali se odlicno razumem u ovu masinu za svoje godine. Sve u svemu, znam da na mom TA ni jedan lezaj nije korozirao, cak ni lezaji u zadnjoj viljusci, niti je jedan bilo kada menjan za sve te godine (provereno). Eto kakva su bila vremena i kako se to dobro nekada proizvodilo i znalo da se radi, a danas su legure sve losije, proizvodi sve ocajniji, a majstori sve losiji. I da mi punude u zameni novo za staro, GSa za TA, ne bih ga prihvatio, jer znam da me moj TA odmah sutra moze odvesti do Tokija bez ikakvih problema. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dkorsa85 200 Napisano Octobar 23, 2012 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda crf300l rally Prijavi odgovor kao problematičan EEEEEeeeee jeeesteeee!Precera ga Ja bi moj dao za GS-a pa bi ga prodo i kupio tri transalpa Evo juce sa Obedske bare... Povratak prirodi na smo pola sata od bg-a 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Octobar 24, 2012 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast. Odlična fotografija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 983 Napisano Octobar 24, 2012 Very Funny Rider, 1125 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Nesto mi mnogo cist ovaj sa slike mora to malo dirty Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dkorsa85 200 Napisano Octobar 24, 2012 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda crf300l rally Prijavi odgovor kao problematičan Zaboravio sam da napisem da sam ovog slepog putnika nasao na plastici hladnjaka,tako se cvrsto drzao da sam ga jedva otkacio.Izgleda da mu se dopala voznja .Bio je slogiran dva tri min,taman dok sam napravio par fotografija a onda je zapalio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sejn 17 Napisano Octobar 25, 2012 Svrati ponekad, 139 postova Prijavi odgovor kao problematičan EEEEEeeeee jeeesteeee!Precera ga Ja bi moj dao za GS-a pa bi ga prodo i kupio tri transalpa Evo juce sa Obedske bare... Povratak prirodi na smo pola sata od bg-a Hahahahaha BMW je EXTRA al triput je triput!!! Mislim da mesamo babe i zabe. BMW je prica za sebe,za mnoge od nas nazalost ne ispricana.(tu mislim i na sebe naravno). A,TA sta reci za te pare i tu namenu nema bolje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dkorsa85 200 Napisano Octobar 25, 2012 Svrati ponekad, 186 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda crf300l rally Prijavi odgovor kao problematičan Upravo tako.Mnogi smatraju logicnim sledom da posle transalpa pazare Varadera ili velikog gs-a.Ja se s tim ne slazem i mislim da ako neko vozi transalpa a misli da ce sa ova dva motora moci isto grrrrrdno se vara ili pak ako je to ono sto ga zanima onda trenutno sedi na pogresnom motoru jer za iste pare je mogao pazariti tdm-a ili deauville.Po meni transalp je odlican fun(zabavan) motor a logican sled je africa ili u naj boljem slucaju mali gs.Ah taj F800gs PS: Unapred se izvinjavam velikim strucnjacima za voznju koji bi mogli varadera uz malo muke a 1200gs lagano popeti uz masnu banderu ,na vas ovom prilikom nisam ni mislio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaRRe 983 Napisano Octobar 25, 2012 Very Funny Rider, 1125 postova Lokacija: NBG Motocikl: ホンダ Tamić Varadero XL Litra '07 Prijavi odgovor kao problematičan Ja napravih dodatna svetla za moj TA...testiranje za par dana..Sve LED sijalice..ukupna potrosnja 20w 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vacr0 293 Napisano Octobar 25, 2012 Svrati ponekad, 358 postova Prijavi odgovor kao problematičan Svaka ti cast na kreativnosti i ideji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...