milanns 193 Napisano Mart 9, 2011 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw gs1200lc Prijavi odgovor kao problematičan Drugari negde sam procitao da ste pricali o pucanju na auspuhu kod motornog kocenja.Sad me zanima sta je lek za to danas sam se vozao malo i pocela da puca nije strasno ali nervira, u medjuvremenu prestelovani ventili, ulje u motoru,kocnicama i antifriz i jos nesto, zadnja dobos kocnica skripi kao luda a pakne su dobre jel tu ima nekakvog leka ili samo da menjam pakne i koje da kupim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hellena 60 Napisano Mart 10, 2011 Zainteresovan, 927 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Transalp 600V Prijavi odgovor kao problematičan Drugari negde sam procitao da ste pricali o pucanju na auspuhu kod motornog kocenja.Sad me zanima sta je lek za to danas sam se vozao malo i pocela da puca nije strasno ali nervira, u medjuvremenu prestelovani ventili, ulje u motoru,kocnicama i antifriz i jos nesto, zadnja dobos kocnica skripi kao luda a pakne su dobre jel tu ima nekakvog leka ili samo da menjam pakne i koje da kupim Uf, što si osetljiv...Pa ti kupi električni motor Zadnja škripi pa škripi, pogotovo posle kiše Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Mart 10, 2011 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ima leka, ali necemo da ti kazemo, dok ne postavis slike motora! Ako su karburatori u redu i ako ste uradili sinhronizaciju istih onda je gotovo pa sigurno air cut-off valve u pitanju. To ti je ona pomocna mala membrana sa strane na karburatoru. Poprilicno je skup, ali ga vidik sa foruma uspesno reparira. Moze biti da je sve u redu i ne treba da diras nista, jer Transalp zna da pucketa iz auspuha pri oduzimanju gasa i kod motornog kocenja. Zadnja kocnica kod mene skripi dok je jednom dobro ne zabodem. Kasnije je sve ok. Jesi uspeo da skines manual? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanns 193 Napisano Mart 10, 2011 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw gs1200lc Prijavi odgovor kao problematičan Idem da ga slikam,manual sam skinuo ali sa drugog sajta karburatore nisam dirao malo mi nije jasno tu oko njih,jedan vakumetar se kaci na ono crevo od slavine za za gorivo a drugi vakum bi trebalo da se uzme iz glave sa onog krstastog srafa i tu da se uvrne neki reducir za vakum ako sam u pravu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanns 193 Napisano Mart 10, 2011 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw gs1200lc Prijavi odgovor kao problematičan Evo moje tarabe Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanns 193 Napisano Mart 10, 2011 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw gs1200lc Prijavi odgovor kao problematičan Znam da cete me ubiti zbog slika ali grugacije ne znam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hacky 802 Napisano Mart 10, 2011 Zainteresovan, 554 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Nasteluj karburatore i pucanje ce se smanjiti ali ako malo pucketa nije strasno. Ako ces sam da radis, a nisi siguran kako i sta, slikaj sve postepeno kako budes rastavljao, da znas kako da sastavis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeterPan 357 Napisano Mart 10, 2011 ,, 1032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Slike ce vec smanjiti neko od urednika. Da bi bile manje trebalo bi da ih smanjis pre nego sto ih postavis. Ja ih smanjujem na 800*600. Motorce ti inace izgleda lepo! Vakumetar kacis na crevo i na mesto onog srafa koje si opisao. Proveri i sraf za vazduh koji treba da je odvrnut 2,5 kruga. Mozda ti ova tema bude od pomoci: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/54949-pucanje-iz-auspuha-honda-ta-600v/page__hl__pucanje+iz+auspuha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuleta 842 Napisano Mart 10, 2011 Drug član, 873 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan Milane, taraba ti je do j... Bas mi se 'dja! Vredelo je cekati da ova moja kantica od kompa otvori slike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanns 193 Napisano Mart 12, 2011 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw gs1200lc Prijavi odgovor kao problematičan Sad sam sisao sa motora a od 9 jutros sam na njemu i vidim da mi je temperatura mala dodje do kraja onog belog polja i to je to,znaci termostat ne valja jel neko zna posto je isti ili pase od neceg, mislim da mi je to uzrok onog pucanja iz auspuha o kom sam vam vec pricao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Mart 13, 2011 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Sve je u redu druze, ako si ga vozio na otvorenom. Probaj da testiras tako sto ces se prvo provozati pa onda ostavi motor na suncu jedno 10ak min u leru da radi pa da vidis dal ce povecati temp. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milanns 193 Napisano Mart 13, 2011 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw gs1200lc Prijavi odgovor kao problematičan Kad ga ostavim da radi u leru digne temp i uoali ventilator Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Mart 13, 2011 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Opusti se sve je normalno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rusic 261 Napisano Mart 14, 2011 Prekidach, 1093 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda Africa Twin CRF1000L & Suzuki DR 650 SE Prijavi odgovor kao problematičan kolege transalperi, ako nekom zatreba lamela: http://forum.bjbikers.com/index.php?/topic/61930-lucas-lamele-i-federi-za-transalpa/ ja dobio pogreshnu stvar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuleta 842 Napisano Mart 15, 2011 Drug član, 873 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan Narode, jedno pitanje... Jel znate mozda, kod stelovanja ventila sta se desi sa dihtungom poklopca ventila? Jel moze opet da se iskoristi, ili se kupuje nov i gde? Ili se mozda koristi ona masa za ptivenje kao kod automobila? Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5932 Napisano Mart 15, 2011 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Nov u Luisu, Bera, Sale - Trstenik A budi nežan i suFtilan i pazi na dihtung kada skidaš poklopac i ništa mu neće biti...možda malo onog crvenog silikonskog zaptivača i to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuleta 842 Napisano Mart 15, 2011 Drug član, 873 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno! Sad jos jedno pitanje, jel oni idu u paru? Za svaki cilindar po jedan dihtung? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5932 Napisano Mart 15, 2011 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan E to već ne znam, nisam do sad naručivao Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuleta 842 Napisano Mart 15, 2011 Drug član, 873 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: ... Prijavi odgovor kao problematičan OK hvala jos jednom, zzoP Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Mart 15, 2011 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Čitam na netu neko istraživanje , zašto kod uzdužnog motora ( bez obzira da li je u V rasporedu ili redni ) uvek brže strada zadnji cilindar. Navodno zbog lošijeg hlađenja zadnjeg cilindra on ima višu radnu temperaturu. Isto tako zadnji cilindar nema ( ili ima vrlo malo ) prirodnog hlađenja. Kao zaključak ide priča da bi trebalo povećati protok rashladne tečnosti kroz zadnji cilindar i ( ili ) dodati poseban termostat za rashlađivanje zadnjeg cilindra. Nisam ovo napisao da bi Mi sad pravili neke inovacije nego čisto kao informacija 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5932 Napisano Mart 15, 2011 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Lično mislim da je problem u samom položaju zadnjeg cilinda kod koga ima samo malo opstrujavanja vazduha. Cevi za rashladnu tečnost su istog prečnika kod oba cilindra ali izgleda da to nije ovom jadničku pozadi dovoljno Možda je problem i u starim pumpama za vodu, trebao bi da je otvorim i očistim, da li tu leži problem ako je slabiji protok antifriza? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
debeljan 822 Napisano Mart 15, 2011 Zainteresovan, 859 postova Lokacija: Negotin Motocikl: Honda XL1000 2004. Prijavi odgovor kao problematičan Neznam da li su isti prečnici cevi za rashladnu tečnost za oba cilindra. Ako jesu, onda je zadnji stvarno jadničko. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5932 Napisano Mart 15, 2011 Svakom po zasluzi, 12419 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Treba premeriti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brki82 210 Napisano Mart 16, 2011 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: Kraljevo Prijavi odgovor kao problematičan Čitam na netu neko istraživanje , zašto kod uzdužnog motora ( bez obzira da li je u V rasporedu ili redni ) uvek brže strada zadnji cilindar. Navodno zbog lošijeg hlađenja zadnjeg cilindra on ima višu radnu temperaturu. Isto tako zadnji cilindar nema ( ili ima vrlo malo ) prirodnog hlađenja. Kao zaključak ide priča da bi trebalo povećati protok rashladne tečnosti kroz zadnji cilindar i ( ili ) dodati poseban termostat za rashlađivanje zadnjeg cilindra. Nisam ovo napisao da bi Mi sad pravili neke inovacije nego čisto kao informacija To je tacno,al za Hondu to ne vazi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
brki82 210 Napisano Mart 16, 2011 Svrati ponekad, 354 postova Lokacija: Kraljevo Prijavi odgovor kao problematičan Ja jutros skinuo,po receptu iz upustva ,kad posle pogledam a ono ima i na You Tubu, mislim da nebi bilo na odmet znati zameniti lezaj na tocku.Pre izvesnog vremena poceh da da citam putopis o daleeeekom putu.I kada sam naisao da akteri tog istog putopisa ne znaju da zamene lezaj,dalje nisam ni citao.Da se ogradim,ovo se odnosi samo na dugoprugase a ko ne putuje daleko ne treba zanti i ne mozemo sve znati,ali ja da krenem na put od nekoliko hiljada kilometara u pi...ovac a da ne znam nesto ovako osnovno,stvarno sramota 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...