Jump to content

Moto Zajednica

..... evo jos jednog vapaja za pomoc

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 493 postova
  • Motocikl: strom 650 vs aprilia 650

da pocnem svoj tugospev ...  :D

prvo da se izvinim ako sam vec u nekom obliku trazio ovde pomoć jel više ne znam ni koga sam pitao a ni ko mi je šta sve rekao i predložio a očigledno da i nisu bile predložene dobre stvari čim sam još u istom sosu...  o čemu se radi ... motorić imena Honda prezimena cm 400 godista 84 je krenuo da mi troši ulje, i ja umesto da dolivam i dolivam, odlučih da ga rastavim i tu kreću muke .... sada ne mogu da nadjem karike za njega a nemogu ni da sklopim makinu jel nemam dihtunge 

.... pa bih zamolio sve dobronamerne ljude da mi pomognu da ih nadjem ( trazio sam na nemackom ebay , i kod gedze doduse covek mi nudi za 120 e ,a cini mi se da je to malko previse )

ako neko ima predlog ili savet samo neka pise  inače mašina je ista kao od CB-a   

i da prečnik klipa je 7 cm sa 4,5 cm debljine  a karika je debljine 1,2 mm i širine 3mm

Unapred zahvalan

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Saznaj uz pomoc manuala tacan serijski broj delova koji ti trebaju pa se javi Saletu iz Trstenika . Ako nemas taj manual reci pa da probamo da nadjemo. Mada bi me cudilo da pocnes generalku bes service manuala.

• :), 5945 postova
  • Motocikl: Bicikl

pa naruci kod saleta iz trstenika,037715130,,mada ti po klipu otprilike i idu od 50 do 60 e karike,,a ko ti to sklapa.....taj neka ti i obezbedi delove,to je bar prosto...

imam  manuel za njega skinuo sam sa neta..... ali ako  kaze bokliić  da su to te cene onda bih otisao kod gedze....

inače ja "sklapam" tj  trenutno sam samo rasklopio  :)

aha,,,,,,,,pa nek ti je sklapanje sa srecom,,,nego jel ima gedza nove,,ili narucuje preko saleta,cisto da ti neuzme procenat  ;) ;) ;) ;)

p.s. jel ces znati ti to da uzubis,da ravnomerno stegnes sve sto treba,i jel ti treba jos nesto od delova,mozda imam ja nesto ,,znam da imam ram felne,satove,po nestto od masine itd,,

p.s. kad vec stavljas nove karike,trebalo bi promeniti i lezajeve na radilici,,,,,hoce da prolupa sa starim lezajevima,nije pravilo al se desi...

• Drug član, 874 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

Koji si ti lik... Sto ubi Hondu?  ;D Dihtunge mozes da narucis iz Louisa, odes na Bike-Datenbank (pri vrhu ekrana stoji) pa pronadjes svoj model i izlista ti sve za njega. Set svih zivih dihtunga je 40ak evra. Nazalost, karike nisam nasao... Postavio bih ti link, ali ne znam kako...  ::)

• Zainteresovan, 645 postova
  • Motocikl: BMW F900GS

Pozdrav,

ja sam radio sa drugarom CB400 (isti motor ko kod CM400).

Ovako redom:

- karike smo stavili od Fiat-a. E sad, motor nije mnogo vozen (pochelo ruzno vreme) tako da ne znam kako ce se ponashati, ali ochekujemo da ce biti ok. Ove karije smo nashli u radnji pri dnu ulice Vojvode Stepe. Nisam siguran za broj, ali mozesh da odesh kod strugara "Crnobrnja" pa ce ti on reci (nas je on uputio na tu radnju. Inache prechnik cilindra je 70.50mm (nije tachno 70.00mm). Jedino shto cesh morati 4 kompleta da uzmesh (jebiga, auto = 4 cilindra) i to izadje oko 5000din. Pasuju taman. Vodi smao rachuna da nije bushen blok vec i da nisu klipovi od neke "specijale". premeri lepo i precizno !

Ako imash manual pod nazivom: Honda Cb400 Cb450 Cm400 Cm450 Twins Nighthawk (1978-1987) - Service Manual 400 Pag(Eng) pogledaj starnu 141. Ukoliko nemash ovu knjigu, obavezno je nabavi.

- dihtung za glavu smo naruchili da nam naprave (neka firma iz mladenovca) i chekali ih mesec dana.... Prvo su nam napravili bez onih metalnih prstenova, pa smo vracali na doradu pa opet nazad...i tako prodje vreme :) Dihtung za cilindre smo sami izrezali, mada ja to bash ne bih preporuchivao... Inache to imash na ebay. Izadje oko 60€ recimo za sve dihtunge:

Svi dihtunzi

Dihtung glave motora

Dihtung bloka motora

Sad vidi shta ti treba i shta ti se isplati vishe. Takodje, raspitaj se da nema kod nas mozda povoljnije. chini mi se da je nas pravljenje dihtunga glave izashlo oko 1500din, ali nism siguran....letos je to bilo.

- ja bih ti josh preporuchio, kao shto je rekao i bokilic,  da pregledash stanje lezajeva klipnjache (na radilici). Ukoli ko su dobri ne diraj ih, medjutim ako nisu, obavezno zameni. Dalje, kada si vec otvorio makinu pregledaj lanac shto okrece bregastu ('cam chain' u onom manual-u), i njegov shpaner. Rekao bih da je to slaba tachka ovog agregata...bar sam tako negde prochitao. A i kada smo sklopili mashinu posle 5 dana je taj lanac pukao pa aj jovo nanovo :) NJega imash u KDM-u (mislim da je DID) za 5300din ili na ebay duplo jeftinije (mada nije ni kvalitet isti, rekao bih).

Onda pregledaj ventile i siceve ventila, mozda treba da se obrade. OBAVEZNO produvaj kanale za podmazivanje. Znachi ovo je stavka pod obavezno, i trazi neki poseban trud. Mozesh kompresorom, mada u nedostatku moze i chista pumpa za gume sa dodatkom vrha olovke da posluzi (samo pazi da niej stara, zardjala, prljava... da ne uduvash neku prljavshtinu pa napravish gore).

Proveri sile zatezanja glave i zatezi po redosledu koji je naveden u manual-u.

Sve shrafove koji idu u aluminium zatezi rukom dokle god moze, pa tek onda kljuchem (lako se **ebe loza u aluminiumu pa je onda to nova komplikacija.

Ne pada mi sad nishta vishe na pamet. Ako se setim dodacu.

Takodje, bilo shta ako te zanima pitaj. Vrlo rado cu ti pomoci ako znam. Nisam celu mashinu sam sklapao pa onda ima delova koje neznam ili se ne secam vishe napamet.

Eto sad, ja se raspisao, ne znam da li si radio ovo pre, pa prenosim svoja iskustva u detalje. Secam se kako je nama bilo kad smo prevodili knjigu i patili se prvi put, pa reko da ti olaksham koliko god je moguce :)

Pozdrav, i srecan rad !

P.S. bokilic, da nemash slavinu za rezervoar (sa sve sitom), koliko bi cenio prednju felnu (moja malo izubijana)?

slavinu nemam,felnu....mislim da imam,to jest sigurno imam,al nemam pojma kakva je,,

p.s. sto se dihtunga tice imas klimgera u smederevskoj palanci,ja kod njega pravim godinama vec dihtunge,izvanredni su,i jeftiniji naravno,pravi ih odma,moz i postom da mu posaljes,,,,

• Svrati ponekad, 364 postova
  • Motocikl: CB125 K3

Klingerit za dihtunge imas u Karadjordjevoj u prodavnici Tehnohemija.

Dihtung glave motora radis u Ruskoj ulici u Zemunu (ne znam broj), u radnji za izdradu dihtunga Oran2 (u dnu ulice, sa desne strane, pred kucom stoji tabla). Cekas ili pola sata ili jedan dan (zavisi kako je majstor raspolozen). Pravio sam dihtunge glave i u Mladenovcu, u Jugoazbestu, ali majstor iz Zemuna se pokazao kvalitetnijim, jeftinijim i brzim.

Srecno!

• XL, 460 postova
  • Motocikl: BMW F800GS, HONDA SH125i

Klingerit za dihtunge imas u Karadjordjevoj u prodavnici Tehnohemija.

Dihtung glave motora radis u Ruskoj ulici u Zemunu (ne znam broj), u radnji za izdradu dihtunga Oran2 (u dnu ulice, sa desne strane, pred kucom stoji tabla). Cekas ili pola sata ili jedan dan (zavisi kako je majstor raspolozen). Pravio sam dihtunge glave i u Mladenovcu, u Jugoazbestu, ali majstor iz Zemuna se pokazao kvalitetnijim, jeftinijim i brzim.

Srecno!

Управо дођох из Земуна, од мајстор Аце (062/223-025), направио ми за десни декл (декл квачила), испаде мало већи, али што кажу: "од вишка...", свака препорука...

• U prolazu, 65 postova
  • Motocikl: Suzuki Vstrom 650

i posle kazu "srbija ne valja!!"pa u kojoj drzavi bi se neko setio da stavi karike od fiata na hondu(mada sam ja stavljao od peugeot-a i lezajeve od fiata na guzzi-a ) ;D,i da prave dihtunge u zemunu ;D.ZBOG TOGA OBOZAVAM OVU ZEMLJU!!!

• Drug član, 1777 postova

i posle kazu "srbija ne valja!!"pa u kojoj drzavi bi se neko setio da stavi karike od fiata na hondu(mada sam ja stavljao od peugeot-a i lezajeve od fiata na guzzi-a ) ;D,i da prave dihtunge u zemunu ;D.ZBOG TOGA OBOZAVAM OVU ZEMLJU!!!

Svuda se to radi! A mi to ne radimo zato sto su Srbi neki poseban narod, nego zato sto smo prinudjeni da se snalazimo... Svuda je tako, nismo mi nikakav izuzetak, a sto se tice nekih drugih naroda mi smo mala deca za budzenje ;)  Ja bi npr. vise voleo da ne moramo da budzimo, nego da mozemo da odemo u prodavnicu i kupimo bas ono sto nam treba

Ljudi  hvala puno, i to od sveg srca                  sescu veceras i natenane procitati sve posto sam sada u frci .....      jos jedanput hvala veliko svima

... nemate pojma koliko sam srećan   idem sutra u tu radnjicu da uzmem karike, samo da proverim supatje  ta radnjica je negde bliže auto komandi, a ovaj čovek ima onu radnju za obradu glave i ostalih stvari  sa leve strane kad se spuštaš ka komandi, negde u viini instituta Kirilo Savić ?     .... ćale ide po dihtunge i    bogami biće nešto  :D :D :D      samo još da pitam bokilic-a  kolika je prognoza da će karike držati  ili nema veze .......     i da šta je  KDM za taj lanac... 

hvala svima još jednom :-)

• U prolazu, 41 postova

Koji si ti lik... Sto ubi Hondu?  ;D Dihtunge mozes da narucis iz Louisa, odes na Bike-Datenbank (pri vrhu ekrana stoji) pa pronadjes svoj model i izlista ti sve za njega. Set svih zivih dihtunga je 40ak evra. Nazalost, karike nisam nasao... Postavio bih ti link, ali ne znam kako...  ::)

da,ti dihtunzi su u neoriginalu,nemoj slucajno uzimati dihtung za glavu kod luisa...mi smo imali problema sa nasim...gura kompresiju u vodeni prostor...mozes koristiti stare dihtunge za glavu...jer su limeni,skines onaj crni teflon i nabavis hemiju,zelene boje reaguje samo na toplotu,GM-ova,koristi se kod opela kada se sastavljaju kucista menjaca bez dihtunga...sve u svemu za te dihtunge ti je to najbezbolnija varijanta...tuba je oko 1200-1600din!pozz

• Drug član, 1898 postova
  • Motocikl: BMW F650

Hehehe, kad se samo setim.

tamo negde pocetkom 80-tih, pukne meni karika na DKW-u 250,  koje sam ja muke imao dok je nisam nasao. Celu Srbiju sam prespartao noseci klip u ruci, cak sam isao kod nekog cuvenog RAUSA u Kraljevo i naravno, covek nije imao. Mesec dana ja tako jurim karike i onako sav ocajan, slucajno svratim kod komsije automehanicara (500 metara od moje kuce).

Dam mu ja onaj klip, ispricam mu ja gde sve nisam isao i koga sve nisam zvao. Uze on onaj klip, premeri i samo rece:

-" Pa ovde idu original karike od BUBE"

Pokloni on meni karike, ja trci kuci sav srecan i odma se bacim na pakovanje masine. Posle sat vremena sam se vozio  ;D

• Enduraš, 6386 postova
  • Motocikl: CRF300L

Uvek moze da se nadje neka zamena. Meni kad je zaribala gilera 125cc nije bilo sanse da nadjem karike. Onda drug koji mi je popravljao motor uzme klip, nosio ga je redom i nadje karike od motorne testera husqvarna koje pasuju original :)

• Svrati ponekad, 303 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF650S

Evo i ja da se nadodam ,na MTZ 250 "orig'nal"Skodine(i karike ,i klip (sve skode vazdushare,stim sto postoji model gde je u dlaku isti,to neznam tachno,ali u principu svi ljubitelji i poshtovaoci istog,to znaju bolje od mene),a shto se tiche dihtunga,imam jednog drugara koji(njegov zakljucak) skontao da skoro sve jednocilindricne Endure(vazdushare)"Trpe" Silikon umesto dihtunga,"ako negde slucajno brzo krene da pushta,ili ga nisi dobro stavio,ili uzmes skinesh deo ,pa ponovo stavish silikon"njegove rechi,Shto se tiche njegove"Babe"Honda XL 600,vozio,drao XT-ove i ostalu boraniju(ovo se salim,za boraniju)i to zarko leto +35(asfalt izmedju dva vozila GSP-a na semaforu 75C)i nishta,silikon drzi kao lud(tj ,kao dihtung)A cela pricha je proizshla iz nepokolebljive zelje za voznjom a nemanja or.dihtunga ,posle zamene karika(posle ,valjda samo sam motor zna koliko je kilometara provrteo).

.... dihtunge  cu ipak napraviti kod onog coveka u zemunu,    a bitno mi je da  te karike mogu da drže ( po vašim iskustvima ),  sklopiću ga tamo posle nove pa pišem rezultate :-)  ,  a jel se razradjuje tu nešto ili ne, obzitrom da samo karike menjam

Evo i ja da se nadodam ,na MTZ 250 "orig'nal"Skodine(i karike ,i klip (sve skode vazdushare,stim sto postoji model gde je u dlaku isti,to neznam tachno,ali u principu svi ljubitelji i poshtovaoci istog,to znaju bolje od mene),a shto se tiche dihtunga,imam jednog drugara koji(njegov zakljucak) skontao da skoro sve jednocilindricne Endure(vazdushare)"Trpe" Silikon umesto dihtunga,"ako negde slucajno brzo krene da pushta,ili ga nisi dobro stavio,ili uzmes skinesh deo ,pa ponovo stavish silikon"njegove rechi,Shto se tiche njegove"Babe"Honda XL 600,vozio,drao XT-ove i ostalu boraniju(ovo se salim,za boraniju)i to zarko leto +35(asfalt izmedju dva vozila GSP-a na semaforu 75C)i nishta,silikon drzi kao lud(tj ,kao dihtung)A cela pricha je proizshla iz nepokolebljive zelje za voznjom a nemanja or.dihtunga ,posle zamene karika(posle ,valjda samo sam motor zna koliko je kilometara provrteo).

ja nesto se nesecam da su skode vazdusare,,mozda neki bas bas praijstorujski model,,,a dihtung glave tesko da ce silikon da zameni,,,,,za ostatak tu i tamo.......moze,moze dihtung kvacila itd....ali na glavi motora,,,tesko,ne samo zbog kompresije vec i zbog magistrale za ulje kojom se podmazuje bregasta koje se vulja pod pritiskom od 4 bara,itd itd,,,mogu bocni nije problem,ali te dihtunge napravis cas posla,dihtung ispod stubline takodje,,,,

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja