Jump to content

Moto Zajednica

Novopečen

Recommended Posts

• U prolazu, 2 postova
  • Motocikl: Royal Enfield Himalayan 450

Pozdrav svima,

Zovem se Lazar, živim u Beogradu, i položio sam za A kategoriju tek prošle godine.
Nemam mnogo iskustva u vožnji motora, ali radim na tome da ispravim to! 

Imam skuter u vikendici SYM Symphony ST 125, ali sam razmatrao za Beograd da kupim Honda CB500X jer mi se čini najpribližnijim onome što mi odgovara - nije preveliki za početnike ni za grad, može da ide off road a i po putu, i nije preskup. Nažalost ova akcija mi je propala jer je u Hondi rasprodat, a nisam našao ni na polovnjacima primerke.

Da li imate neki savet za drugi motor ili da čekam i dočekam Hondu da stigne na lager dogodine?

Promenio član lazgop
  • Sviđa mi se 5

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 2 postova

Slažem se za novo, jedino mi je mrsko da čekam sledeću godinu, pošto su mi u Hondi (honda-srbija) rekli da će im stizati novi motori na lager tek sledeće godine :/ Da li ima neki drugi način da nabavim ovaj motor nov? Možda da uvezem, medjutim to mi zvuči komplikovano

• Drug član, 669 postova
  • Motocikl: Kymco VisaR 110, Honda VFR1200XD, Tomos A3 SL, Sherco SEF-300

CB500x je fantazija motor za početnika. Ako imaš volje da čekaš, to je bombona mašina.

• Podržavam 1

• U prolazu, 74 postova
  • Motocikl: Honda XL650V Transalp

Ja sam uzeo polovnu Hondu XL650V Transalp jer nisam hteo da cekam na cb500x. Mozda sledece sezone uzmem... Za iste namene, delimicno daily gradska i medjugradska voznja, delimicno vikend voznje.
Transalp nije za grad, za ostalo je ok.

Dobrodosao!

• Hvala 1

• U prolazu, 2 postova

Verovatno ću onda sačekati sledeću godinu za cb500x, taman dok rešim logistiku posedovanja motora u gradu, gde ga čuvati zimi, za koju ga banderu ispred zgrade vezati noću i slično. Hvala na odgovorima!

• Drug član, 571 postova
  • Motocikl: u dolasku HONDA NT1100 (2025), BMW C400 GT (2020), ex HONDA Africa 1000 DCT (2016)

Добро нам дошао на форум добре вожње, дружења и забаве :BJB3:

• Hvala 1

• U prolazu, 2 postova

Pozdrav ljudi,

puno je prošlo od mog post-a, i mnogo stvari se promenilo od tad, kao i moj odabir motora.
Pa rekoh da se pohvalim da sam kupio Royal Enfield Himalayan 450, i sad (jedva) čekam da stigne.

• Sviđa mi se 9

• U prolazu, 2 postova

@markommarko

Nije mi mrsko da udjem u detalje :D

Boja je Hanle Black, verzija sa tubeless gumama. Od dodatne opreme sam stavio veći vetrobran, crash-bar za motor (agregat), ojačanu metalnu zaštitu korita (zaboravio sam pravi naziv), i jedan kofer, zatrebaće :) 

Od opreme trenutno samo jaknu imam 

WWW.MOTOLAND.RS

Dizajnirana tako da uliva poverenje nevezano za uslove vožnje Offtrack 2 H2O je pogodna za celogodišnju vožnju,

a trenutno sam u potrazi za kacigom i rukavicama (saveti za oba veoma dobrodošli).

Imam snimak primerka iz salona koji je praktično sa istom opremom i u istoj boji ali ne mogu da okačim snimak, tako da evo dva loša screenshot-a sa snimka :D 

Screenshot 2025-02-27 at 12.18.04.png

Screenshot 2025-02-27 at 12.18.12.png

• Sviđa mi se 4

• Drug član, 2210 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Baš lepa kombinacija boja!
Snimak okači na yt, pa cepni link ovde. Ne mogu da verujem da postoji neko ko kupi motor a ne slika ga 😄

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• U prolazu, 2 postova

Nažalost ove slike (i snimak) su samo za salonski primerak, a moj komad ću tek videti uživo krajem aprila :/ 
Kada on stigne budi siguran da će biti mnogo slika, čak i u novčaniku uz porodične :D 

Odlična ideja za youtube, nikad pre nisam uploadovao snimke, tako da evo ga ovaj salonski primerak 

• Sviđa mi se 4

• Svrati ponekad, 133 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

Lep je, a i slaže ti se jakna uz kombinacije boja 🙂 Za rukavice ja volim marku "five" (ima ih u Moto šopu Garaža), ali ti uzmi koje su ti najlepše, koje ti prijaju, ali i koje imaju onu plastiku na dnu šake (ako padneš, da ti kliza ruka). A za kacigu razmišljam uskoro da kupim Nexx wst.3, jer mi je najlepša koju sam video u poslednje vreme, pa ti eto preporučujem nju 🙂 Ako kupuješ full-face, gledaj da ti je 22.06 oznaka, da ti odgovara veličina i da imaš unutrašnji tamni vizir za zaštitu od sunca. Sve ostalo zavisi od novca koji si spreman da izdvojiš. I pametno bi bilo da nije crna (zbog sunca i vidljivosti)

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja