Ninja66 2842 Napisano Decembar 16, 2008 Drug član, 2754 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam dva Tengai-a i dve TA. TA je ugladjeniji a Tengai laksi . Verovatno je samo stvar ukusa ali i kupiti iole očuvan primerak. A SuperTenere je off-road skoro koliko i TDM. Probao, a TDM imao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abdullah100k 8 Napisano Decembar 16, 2008 IRON WILL, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voleo bih da imam motor Prijavi odgovor kao problematičan Za 1800 bi mozda mogao da nadjes nekog TA sad preko zime samo ako je 90' onda ces imati problem sa nogama. Ima da se savijes k'o kifla a to tebi ne odgovara. Ae da nadjemo nekog pa da vidis i sam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NikolaCruss 10 Napisano Decembar 16, 2008 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Koji su modeli TA, po godistima? U smislu razlike u velicini? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abdullah100k 8 Napisano Decembar 16, 2008 IRON WILL, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voleo bih da imam motor Prijavi odgovor kao problematičan Jooj morao bih da pogledam na pdf-u detaljno ali znam da ovi stariji imaju (za tebe) opasno blizu seduste i nogostupe. E sad, nije on nizak ali ti zato noge budu savijene k'o na R-u E to je kvecka kod TA Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Decembar 16, 2008 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Ako sad kupis na brzaka, imaces dosta vremena da se kajes. Eto vidis kako se Gremlin kaje zbog toga sto nije Afticu kupo ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abdullah100k 8 Napisano Decembar 16, 2008 IRON WILL, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voleo bih da imam motor Prijavi odgovor kao problematičan Ako sad kupis na brzaka, imaces dosta vremena da se kajes. Eto vidis kako se Gremlin kaje zbog toga sto nije Afticu kupo ;D ;D ;D ;D Bravo shefe! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2024 Napisano Decembar 16, 2008 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Nikola, razmisli i o Africi 650 zbog vise stvari, ali dve cu navesti: uz malo srece i truda mozes da je nadjes za oko 2000, a ima najvise sediste od svih modela (90cm). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gremlin 24 Napisano Decembar 16, 2008 Drug član, 2143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nikola, razmisli i o Africi 650 zbog vise stvari, ali dve cu navesti: uz malo srece i truda mozes da je nadjes za oko 2000, a ima najvise sediste od svih modela (90cm). Ali ima slabe prednje kocnice... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dexterr 1969 Napisano Decembar 16, 2008 Aktivirao se na času, 3277 postova Lokacija: Suburbia, blok 45 Motocikl: 1 Litar Honde Prijavi odgovor kao problematičan [move]SuperTenere!!![/move] Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abdullah100k 8 Napisano Decembar 17, 2008 IRON WILL, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voleo bih da imam motor Prijavi odgovor kao problematičan [move]1600 evra[/move] Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Hacky 899 Napisano Decembar 17, 2008 Zainteresovan, 569 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan [move]Jedite kod Dzoa ;D[/move] Ih pa majku mu kolko moze da bude los za te pare? Ja sam isto razmisljao o njemu kao o sledecem motoru, a ovaj sto ga prodaje kolega Jumbo deluje do 00. Voleo bi da procitam konkretno sta jos toliko ne valja osim tog famoznog kontra-tega (koji btw ne znam ni cemu sluzi) Ajde Cope, nemoj da te mrzi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Decembar 17, 2008 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Nikola, a da ti ipak sacekas i skupis parice. Sta ti vredi da kupis neku krsinu, pa opet da treba da ulazes u njega, a nisu ni delovi kao za kineza po 1000-2000din. Sacekaj lepo prolece, vidi situaciju, pa ako budes imao novaca pazari nesto, ako ne vozi kineza i sledecu sezonu, pa onda gledaj sta da uzmes, a do tad ces vec moci da gledas nesto pametnije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6430 Napisano Decembar 17, 2008 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam svog bivseg TA '89 god kupio za 1800e i slatko sam se navozao sa njim. Posle kako su dolazile parice sam ga polako sredjivao sitnicu po sitnicu, na kraju je bio extra motor bez mane. Za te pare imas i pristojnu superteneru da kupis, i ja sam pre kupovine TA razmisljao i o ST, ali su mi tada ljudi savetovali da mi je za pocetak bolji TA i nisam se pokajao. Kada posle skupis jos para i pozelis da promenis ili podmladis motor, svakako ces lakse prodati TA od ST ili ne daj boze Tengaia. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
johnynovak 4 Napisano Decembar 17, 2008 Svrati ponekad, 471 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ih pa majku mu kolko moze da bude los za te pare? Ja sam isto razmisljao o njemu kao o sledecem motoru, a ovaj sto ga prodaje kolega Jumbo deluje do 00. Voleo bi da procitam konkretno sta jos toliko ne valja osim tog famoznog kontra-tega (koji btw ne znam ni cemu sluzi) Ajde Cope, nemoj da te mrzi kontra teg ti smanjuje vibracije kod jednocilindrasa, ili ti jednostavno receno, ide u suprotnom pravcu u odnosu na klip i tako smanjuje vibracije. a kod KLR-a tj tengai-a je spaner koji zateze lanac kontra tega losiji i ume da pukne ako lanac nije lepo utegnut, ali kao sto laki rece ima kit da se kupi koji to resava i vozas se bez problema, mada ako je to sve i dalje u dobrom stanju onda treba samo da na svakom redovnom servisu to dotezes i to je to Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Decembar 17, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan [move]Jedite kod Dzoa ;D[/move] Ih pa majku mu kolko moze da bude los za te pare? Ja sam isto razmisljao o njemu kao o sledecem motoru, a ovaj sto ga prodaje kolega Jumbo deluje do 00. Voleo bi da procitam konkretno sta jos toliko ne valja osim tog famoznog kontra-tega (koji btw ne znam ni cemu sluzi) Ajde Cope, nemoj da te mrzi Tengai posle 35.000km Prvi put - sam popizdeo kad mi rikno glavni snop instalacije koji ide uz ram do fara i prekidača na ručkama. Toliko je loše napravljeno da je od upotrebe levo-desno negde došlo do prekida žice pa mi se gasio far usred vožnje - strava prava. Da mi čovek od koga sam kupio motor nije dao na uvid punu kutiju zamenjenih lanaca i katanaca verovatno ga ne bih kupio. Drugi put - i pre nego što sam dao oglas da ga dajem bud zašto, bio sam na OMV-u i oprao ga šmrkom. Ispraznio sam posle ceo akumulator ne bi li motor upalio. Naravno nije upalio, već sam otišao kod ortaka u kafanu da se smirim i popijem kiselu i duplu kafu, i prikupim mokraću da se posle popišam na enduro motor kome smeta malo vode na struji... Ljudi, gledao sam kako dva klinca pijana zaleću Paggio Free u savsko jezero, a zatim ga za opkladu palei na dva-tri poteza kurblom pošto im je ušla voda u akumulator i neće da vergla - sramota! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abdullah100k 8 Napisano Decembar 18, 2008 IRON WILL, 972 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voleo bih da imam motor Prijavi odgovor kao problematičan Tengai posle 35.000km Prvi put - sam popizdeo kad mi rikno glavni snop instalacije koji ide uz ram do fara i prekidača na ručkama. Toliko je loše napravljeno da je od upotrebe levo-desno negde došlo do prekida žice pa mi se gasio far usred vožnje - strava prava. Da mi čovek od koga sam kupio motor nije dao na uvid punu kutiju zamenjenih lanaca i katanaca verovatno ga ne bih kupio. So fuckin true, hebao sam se sa tim govnjivim prekidacem samo tako... Drugi put - i pre nego što sam dao oglas da ga dajem bud zašto, bio sam na OMV-u i oprao ga šmrkom. Ispraznio sam posle ceo akumulator ne bi li motor upalio. Naravno nije upalio, već sam otišao kod ortaka u kafanu da se smirim i popijem kiselu i duplu kafu, i prikupim mokraću da se posle popišam na enduro motor kome smeta malo vode na struji... Ljudi, gledao sam kako dva klinca pijana zaleću Paggio Free u savsko jezero, a zatim ga za opkladu palei na dva-tri poteza kurblom pošto im je ušla voda u akumulator i neće da vergla - sramota! A joooj, meni nije to pravio, doduse nisam ga zaletao u vodu ali kise, bare, pranja, sranja, stvarno mi je uvek palio... tj. dok mi neko nije izbusio akumulator silom ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NikolaCruss 10 Napisano Decembar 19, 2008 Zainteresovan, 830 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan ... već sam otišao kod ortaka u kafanu da se smirim i popijem kiselu i duplu kafu, i prikupim mokraću da se posle popišam na enduro motor kome smeta malo vode na struji... Au, da li je istinitije moglo biti receno!! Drugari, hvala na iskrenim savetima, digao sam ruke od tengaia kao sorte definitivno. Izmedju ostalog i zato sto ako cu vec da resavam pitanje ,motora, onda mi trebaju dva cilindra i putna sposobnost, posebno sto planiram da putujem i sa zenom. Opcije su TA, ST ili Africa, zavisno od toga sta se nadje i sta finansije dozvole, a kakve su finansije, verovatno ce biti starija od mene ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jumbo 8 Napisano Decembar 20, 2008 U prolazu, 24 postova Lokacija: LAZAREVAC Motocikl: VN15 Prijavi odgovor kao problematičan Posto je citava ova prica krenula kao posledica mog oglasa na koji se dobri Nikola javio, prosto sve vreme osecam potrebu da posle silnih mudrih reci prozborim i ja po koju. Ono sto mi nije dalo da se ranije javim je upravo zelja da ne ispadne da uticem na odluku naseg Nikole koji je trazio savet. Napokon posle tri strane Velikih Misli i Fantasticnih Saveta, Nikola je konacno odustao od Tengaje pa mi je dao zeleno svetlo da nesto kazem. Mozda se ne bih ni javio u ovoj temi da se gospodo neki od vas nisu prebaljezgali. Neki se popisase a bogami poce i iskenjavanje po jednom sasvim pristojnom i pouzdanom motoru. Tengai na 55000 Nikakvih problema sa bilo kojim sklopom. Motor redovno pran u perionici pod visokim pritiskom. Isti svaki put odvezen iz perionice bez problema. U septembru seo na Tengai star 17 godina, otisao malo do Sutomora , vratio se kuci , ukupno oko 1100 km u dva dana sa prosecnom potrosnjom oko 4,5 - 5 l/100km. Postovani vlasnici TA, ST, AT, XT, DR, lingfua , jongcung, sangping i ostalih renomiranih marki smete li na takav put? Koliko vasi neegzoticni modeli trose? Pogotovo ST koje su vam puna usta. Mislite li da ako Nikola ima preko 2m da njegov motor treba da trosi preko 10 litara? Pa i ja imam 190 cm i 110 kg. Covek nema mnogo para, oko1800E maximum pa dajte realne savete, bez napamet naucenih teorija o odredjenim markama i modelima, manite se prazne price i lecenja kompleksa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pedriic 1 Napisano Decembar 20, 2008 Svrati ponekad, 436 postova Lokacija: BGD Prijavi odgovor kao problematičan Jah! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2842 Napisano Decembar 20, 2008 Drug član, 2754 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan Posto je citava ova prica krenula kao posledica mog oglasa na koji se dobri Nikola javio, prosto sve vreme osecam potrebu da posle silnih mudrih reci prozborim i ja po koju. Ono sto mi nije dalo da se ranije javim je upravo zelja da ne ispadne da uticem na odluku naseg Nikole koji je trazio savet. Napokon posle tri strane Velikih Misli i Fantasticnih Saveta, Nikola je konacno odustao od Tengaje pa mi je napokon dao zeleno svetlo da nesto kazem. Mozda se ne bih ni javio u ovoj temi da se gospodo neki od vas nisu prebaljezgali. Neki se popisase a bogami poce i iskenjavanje po jednom sasvim pristojnom i pouzdanom motoru. Tengai na 55000 Nikakvih problema sa bilo kojim sklopom. Motor redovno pran u perionici pod visokim pritiskom. Isti svaki put odvezen iz perionice bez problema. U septembru seo na Tengai star 17 godina, otisao malo do Sutomora , vratio se kuci , ukupno oko 1100 km u dva dana sa prosecnom potrosnjom oko 4,5 - 5 l/100km. Postovani vlasnici TA, ST, AT, XT, DR, lingfua , jongcung, sangping i ostalih renomiranih marki smete li na takav put? Koliko vasi neegzoticni modeli trose? Pogotovo ST koje su vam puna usta. Mislite li da ako Nikola ima preko 2m da njegov motor treba da trosi preko 10 litara? Pa i ja imam 190 cm i 110 kg. Covek nema mnogo para, oko1800E maximum pa dajte realne savete, bez napamet naucenih teorija o odredjenim markama i modelima, manite se prazne price i lecenja kompleksa. Tako je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Зорге 695 Napisano Decembar 20, 2008 Drug član, 3087 postova Lokacija: The very heart of southern Banat Prijavi odgovor kao problematičan Postovani vlasnici TA, ST, AT, XT, DR, lingfua , jongcung, sangping i ostalih renomiranih marki smete li na takav put? Koliko vasi neegzoticni modeli trose? Pogotovo ST koje su vam puna usta. А и ти пријатељу, к'о да си иш'о на "Дакар рели"... Имам "Томоса" два'ес' година старог којим би смео да се провозам до Монтенегра и назад и требало више времена од та твоја два дана, нажуљ'о би буљу знатно више него што си ти, ал' није то пут до краја света. То што ти помињеш није у питању да ли је неки мотор добар или лош, већ да ли је исправан. А сам немам ништа против Тангаија осим што ми се не допада естетски, мада ми је "то-исто-само-мало-другачије" КЛР један од најомиљенијих мотоцикала уопште. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MISIRAC 42 Napisano Decembar 20, 2008 Svrati ponekad, 240 postova Lokacija: ŠABAC Motocikl: CBR 1000 F krmačica Prijavi odgovor kao problematičan Posto je citava ova prica krenula kao posledica mog oglasa na koji se dobri Nikola javio, prosto sve vreme osecam potrebu da posle silnih mudrih reci prozborim i ja po koju. Ono sto mi nije dalo da se ranije javim je upravo zelja da ne ispadne da uticem na odluku naseg Nikole koji je trazio savet. Napokon posle tri strane Velikih Misli i Fantasticnih Saveta, Nikola je konacno odustao od Tengaje pa mi je napokon dao zeleno svetlo da nesto kazem. Mozda se ne bih ni javio u ovoj temi da se gospodo neki od vas nisu prebaljezgali. Neki se popisase a bogami poce i iskenjavanje po jednom sasvim pristojnom i pouzdanom motoru. Tengai na 55000 Nikakvih problema sa bilo kojim sklopom. Motor redovno pran u perionici pod visokim pritiskom. Isti svaki put odvezen iz perionice bez problema. U septembru seo na Tengai star 17 godina, otisao malo do Sutomora , vratio se kuci , ukupno oko 1100 km u dva dana sa prosecnom potrosnjom oko 4,5 - 5 l/100km. Postovani vlasnici TA, ST, AT, XT, DR, lingfua , jongcung, sangping i ostalih renomiranih marki smete li na takav put? Koliko vasi neegzoticni modeli trose? Pogotovo ST koje su vam puna usta. Mislite li da ako Nikola ima preko 2m da njegov motor treba da trosi preko 10 litara? Pa i ja imam 190 cm i 110 kg. Covek nema mnogo para, oko1800E maximum pa dajte realne savete, bez napamet naucenih teorija o odredjenim markama i modelima, manite se prazne price i lecenja kompleksa. Tako je. rekao sam sebi da se necu oglasaviti po ovom pitanju ali ga preteraste, ovde su komentari tipa rekla kazala ili neko mi rekao da je to los motor a najmanje je onih koji to pricaju iz sopstvenog iskustva 1991 kupljen u Sloveniji presao sa njim 85000 prodat u Somboru 2000 godine gde se jos vozi za 9 godina zamenjena membrana na slavini goriva btw covek ima 1600 evrica i to je to ,najlakse je reci stisni se malo pa kupi nesto drugo , e pa drugari stisnite se malo vi pa mu dodajte da kupi to nesto drugo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ninja66 2842 Napisano Decembar 20, 2008 Drug član, 2754 postova Lokacija: Sr.Mitrovica Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM Prijavi odgovor kao problematičan E sad ga pretera ... 85000 km... Ti ga sigurno nisi prao WAP-ovkom i vrteo kormanom levo-desno, inače ne bi toliko prešao. :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jumbo 8 Napisano Decembar 20, 2008 U prolazu, 24 postova Lokacija: LAZAREVAC Motocikl: VN15 Prijavi odgovor kao problematičan А и ти пријатељу, к'о да си иш'о на "Дакар рели"... Pa po nekima ovde za egzoticno zeleno djubre je taj put ravan letu na mesec. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cope 215 Napisano Decembar 21, 2008 Drug član, 2247 postova Lokacija: Beograd/Šumadija Motocikl: Triumph Tiger 800xc Prijavi odgovor kao problematičan Jumbo, sve to stoji, neka kupi dečko motor - tengai, pa posle možemo da nastavimo temu, možda mu se posreći pa se rodi velika ljubav, ko zna :) Moj "pokojni" tengai se još uvek vozi, a promenio je posle mene barem 3-4 vlasnika, od kojih su neki učili da dižu na zadnji, neki se suljali po autoputu.... :) Jedan put do Sutomora je smejurija što se tiče naprezanja agregata, u odnosu na svakodnevnu gradsku vožnju, te slobodno mogu da procenim da je jedan predjeni kilometar u gradu ekvivalent deset kilometara otvorenog puta, ako ne i više... Grad je teren na kome padaju ispit svi manje kvalitetno uradjeni motori, pa i tenera itd..... Dakle moj konačan odgovor - Tengai, za ili protiv? - Protiv. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...