Jump to content

Moto Zajednica

Dogovori, planovi, predlozi....

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 238 postova
Ova priča ima smisao dok su na okupu ljudi sa podforuma ako krene okupljanje sa svih strana i gomile ljudi koji se ni po jednoj osnovi ne poznaju, samo će lićiti na još jedan moto skup u Srbiji sa kojih sam odavno pobegao.Ovo ipak treba da bude intimnan skup (trapava reč) manje grupe ljudi.Barem ja tako shvatam celu organizaciju predstoječeg druženja.

Joška,nekoliko puta sam pročitao tvoj post i nisam ukapirao da li se zezaš ili si "bacio na masu",ne daj Bože. Moje zapažanje je se zasnivalo na tendenciji da se ovo planirano druženje oglašava nekakvim plakatama po gradovima i da se zove gomila ljudi sa strane(pročitaj nekoliko postova unazad).Ti možeš doći i sa helikopterom, samo negde stavi malu nalepnicu "MZ".

Mislim da bi ti većina foruma zamerila za tvoj ne dolazak.

Vi izgleda zaboravljate da smo dobili podforum samo radi lakseg pracenja tebme MZ.  A  ne da se odvajamo po tome  STA KO VOZI

Mi smo svi ovde clanovi BJB a ne nekog MZ foruma ili podforuma .

Nikad do sada nisam gledao sta ko vozi, niti cu. Ko hoce da se odvaja od BJB nek se odvoji, i nek otvori forum MZ ili kako god da se zove.

Ja volim MZ ali cenim ljude, a ne njihove motore.

Slazem se da ne treba lepiti plakate po gradovima ili klubovima o nasem BJB okupljanju.Ali to ne znaci da samo onaj ko vozi,voli MZ ili da mora da ima neku nalepnicu MZ na motoru, moze da dodje na druzenje. To je naj veca glopost za mene.

Koliko sam ja ukapirao  ovo nase drzenje u Ovcar Banji je za sve clanove BJB (kao i svako dosad) a ne samo za ljubitelje MZ-a.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• I=U/R, 2061 postova
  • Motocikl: Transalp `97

Dobro,samo bez nervoze.Za plakate i ja mislim da nije dobra ideja.Nisam hteo da podizem strasti,mozda sam lose shvatio.Ma dolazim svakako,sta bih ja bez vas?

• Drug član, 3121 postova
  • Motocikl: '75 Honda cb 750F ss / '83 Jawa babetta typ. 207

...,sta bih ja bez vas?

Ma sta bi mi bez tebe i tvog "jednosmernog(od 6 ili 12v)" znanja  :D :D

U pravu ste, ovo je pre svega FORUM BJB pa onda PODforum MZ, tako da (sto se MENE tice) svako ko je ucestvovao u planiranju i dogovoru ovog sastanka na BJB-u je dobro dosao bez obzira sta trenutno vozi...!(pitajte ih samo koji im je bio prvi-ozbiljniji motor  ::) ;D ;D)

• Drug član, 4879 postova
  • Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251

Ako nemate ništa protiv ja bih narednih dana zvao kamp da se raspitam o uslovima i cenama, naročito za bungalove jer mi se ne nosi ništa suvišno.

Okvirni spisak imamo ali zbog raznih razloga nisu svi trenutno u mogućnosti da potvrde dolazak pa ja paušalno ocenjujem da će nas biti duplo više, na kraju to ipak bude tako.

Kada budem zvao što bi zbog naših dogovora trebalo da bude jedan dan od nedelje pitao bih sledeće:

1. Cena za bungalov

2. Cena za šator

3. Cena za ulazak u kamp po motociklu

4. Šta sa domaćinima - gostima, i oni dolaze motorima, kako da se oslobodimo tih troškova za ulazak u kamp?

5. Da li se ''dodatne pogodnosti'' u kampu naplaćuju? (kupatilo, bazen i sl.)

6. Obzirom na broj ljudi da li imamo pravo na neki popust?

7. Ukoliko se uplata izvrši ranije da li po tom osnovu imamo pravo na popust?

8. Način uplate: keš ili preko računa Asocijacije?

9. Da li je dozvoljena upotreba otvorenog plamena uz sve mere zaštite?

10. Mogućnost individualnog odlučivanja da li će posle jedne noći neko još ostati i uslovi za to?

11. Da li imaju frižider kojim možemo da se koristimo?

12. Da li oni dovode struju do mesta na kome boravimo ili mi nosimo kablove?

Šta još pitamo?

• I=U/R, 2061 postova
  • Motocikl: Transalp `97

Cek,cek..kamp? Placanje?Bungalovi? Mozda ja nisam u toku...Ali ako je ikako moguce,ne bih da cimam opremu za kampovanje.Bungalov je ok,ako je neka normalna cena.Spominjao se i neki planinarski dom za 50 din/noc.Sta je sa tim?

• Drug član, 832 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

5. Da li se ''dodatne pogodnosti'' u kampu naplaćuju? (kupatilo, bazen i sl.)

Da ne bude zabune, bazen se nalazi u blizini (oko 300 metara) , a ne u samom kampu. Kao sto sam vec rekao cena dnevne ulaznice je bila 300 dinara poslednji put kada sam isao, ali vredi svaki dati dinar pa i vise!  ;)  Inace, otvoren je do 11 sati uvece (ili do ponoci, nisam siguran).  8)

I naravno, da se i ja zapljunem!  ;D

• Drug član, 1306 postova
  • Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom)

;D ;D ;D  Ovo posebno...kao i to da li svojim cvajama ne ugrozavamo floru i faunu  ;D ;D ;D

Sta cu, profesionalna deformacija.  ;D ;D ;D

Sanse da cu se druziti zajedno sa vama su sve vece, ali jos ne smem nista zvanicno obecati.

• Drug član, 2681 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100

MZ RIDER@

Osnova za komunikaciju a tako i za forum je čitanje i razumevanje postova kao i kompletan redosled. Moj post je usledio na ideju Duleta Sleša da lepi plakate na svoju ruku i tako reklamira skup van foruma..

Podforum nije otvoren samo zbog lakšeg pračenja več zbog posebnih potreba koje zahtevaju MZ vozila kao i specifikum vozaća.Da ima više starovremenskih vozila na forumu, verovatno bi bio otvoren još jedan podforum za ta vozila jer svaki pokret takvih vozila zahteva specijalne uslove i ne uklapaju se u organizacijone potrebe BJB foruma.Jedan MZ u grupi velikih motora je još i podnošljivo ali ako krene 15-tak MZ-ja od kojih je većina u lošem stanju, samo razmisli kako bi se odvijala vožnja.

Vrlo dobro znam o čemu ti prićam jer iza mene ima dosta iskustava te vrste.

Navedi mi u kom postu piše da je napomenuto izostavljanje dolaska bilo kog člana BJB foruma i razumeću tvoj post.Do tada ga smatram ne potrebnim iznošenjem informacija bez osnova.To je isto i za deljenje ljudi ,kao što si rekao ,šta ko vozi.Ko je i gde pomenuo tu glupost.

Vadjenje reći ili dve iz konteksta teksta je u krajnjem slućaju zlonamerno jer ako nastaviš da čitaš posle izvadjenih reći piše :ako krene okupljanje sa svih strana i gomile ljudi koji se ni po jednoj osnovi ne poznaju, samo će lićiti na još jedan moto skup u Srbiji sa kojih sam odavno pobegao.

Da li članovi BJB foruma spadaju u:okupljanje gomile sa svih strana koji se ni po jednoj osnovi.....da ne nastavljam dalje ali mislim da je dovoljno da članstvo BJB ne spada pod ni jednu pomenutu formaciju.

Post za Jošku ni ne želim da komentarišem jer ako nisi razumeo šaljiv ton koji nosi onda je sve džaba.

Još jedno, da si malo ozbiljnije pratio rad foruma,pročitao bi sličan tekst u kome sam napisao da za cirka 3.500 din može se imati forum MZ-a ali da stvarno nema potrebe za to dok ovaj segment BJB foruma radi.Da sam imao želje to bi i uradio i nebi čekao da mi ti objašnjavaš šta treba da radim. To spada u još jedan zlonameran ispad na forumu ali nema veze, ja to neću shvatiti ozbiljno jer si verovatno brz na "gasu" i ako ,ima nešto i u tehnici.Ima vremena.

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Eto nije me bilo par dana ovde ) racunar mi bio na popravci, i odmah se zakuvalo.  Sto se mene tice , mislim da nema potrebe za plakatima , ovo je nas skup.  Mislim da su dobrodosli svi sa BJB koji se ovde prijave na vreme.  Nemam nista protiv ni onih koji nisu sa BJB'a, ako ih nas clan prijavi i najavi ovde , naravno ako se i drugi slazu.  Nije mi bitno ko sta vozi i cime ce doci.  Mozda i nisam u pravu, to je moje misljenje, a i drugi mogu da se izjasne, pa se lepo dogovorimo.

Probao bih da ovu drugu priču koja ide paralelno sa dogovorima kanališem jer shvatam da svi i mislimo i pričamo isto. Ako se naše mišljenje promeni promeniće se i delovanje, nema diktata ''odozgo'', u našoj kući mi smo gazde.

A naša je kuća veća od naše sobe, Asocijacija je naša pa sa njom i Forum kao medij.

Ne bih sad ulazio u tu problematiku jer da budem iskren ta će pitanja tek da se otvore a evo i zašto.

Već dosta dugo se radi novi Sajt i Forum. Odavno je to gotovo ali nikako da se postavi: ovo može bolje, ono može bolje, jebi ga uvek nešto može bolje a do tada je ovako kako jeste.

Novi sajt bi trebao da ima više novih i svežih tekstova što mora da povuče dodatan napor u okviru redakcije. U planu su i novi urednici jer koliko god to izgledalo neobavezno strašan je napor i velika obaveza a opet životi se menjaju i ljudi vremenom dobijaju neke druge obaveze koje ne idu uporedo sa Forumom.

Nov izgled Foruma je usaglašen sa željama članova koje su zastupali svi moderatori, sve što je sugestija članova mora da na neki način bude implementirano. Zato i nije gotov posao, željama nikada kraja.

Ja sam imao samo jednu želju, da se MZ Svet izmesti iz Garaže. Nije ni ovde loše ali kada smo već autonomna celina neka bar budemo u okviru Motora, nije bre ovo otpad majku mu, svi su nam motori za primer, niko se do sada od nas nije postideo.

Sem nas otvoriće se još jedan podforum ali mi je glupo da o tome pričam kada se ništa nezna, ''stihijski razvoj je u toku'' a stihija svašta donese sa sobom, i dobro i loše.

U svakom slučaju u okviru nove postavke BJB-a kao medija imaćemo sve isto ''samo na boljoj lokaciji''.  ;D

E zbog toga mislim da će se sigurno neko naći uvređen ili iznenađen što je tako pa zbog toga mislim da će po ovim pitanjima problemi tek uslediti. Jesam spreman na diskusiju o odnosu delova i celine samo u njoj nikako ne uživam, imamo bre pametnija posla, eto ova je tema za to.

Izlazim iz OFF-a.

Spisak:

1. Vuja

2. Joska

3. Duki

4. Drumskalisica

5  Vlada Afrika

6. Zmajcek (ako "vreme" dozvoli...)

7. Zverinjak

8. Djomla

9. MZ

10. Picasoo Mz

11. Dule Slash

12. Svakak

13. Lalajko

14. Arakis

15. MZ RIDER

16. Kataklinger

17. bigbad86

18. Vojakis

19. Turbopeđa

20. Gile

Informacije o troškovima smeštaja:

1. Cena za bungalov

2. Cena za šator

3. Cena za ulazak u kamp po motociklu

4. Šta sa domaćinima - gostima, i oni dolaze motorima, kako da se oslobodimo tih troškova za ulazak u kamp?

5. Da li se ''dodatne pogodnosti'' u kampu naplaćuju? (kupatilo, bazen - 300 dinara dnevno, van kampa je)

6. Obzirom na broj ljudi da li imamo pravo na neki popust?

7. Ukoliko se uplata izvrši ranije da li po tom osnovu imamo pravo na popust?

8. Način uplate: keš ili preko računa Asocijacije?

10. Mogućnost individualnog odlučivanja da li će posle jedne noći neko još ostati i uslovi za to?

11. Da li imaju frižider kojim možemo da se koristimo?

12. Da li oni dovode struju do mesta na kome boravimo ili mi nosimo kablove?

Traže se nova pitanja da ih ne zovem svaki čas pa da me oteraju... znamo gde. ;D

;D ;D ;D  Ovo posebno...kao i to da li svojim cvajama ne ugrozavamo floru i faunu  ;D ;D ;D

Sta cu, profesionalna deformacija.  ;D ;D ;D

Sanse da cu se druziti zajedno sa vama su sve vece, ali jos ne smem nista zvanicno obecati.

Eto profesionalca kada se najmanje nadaš, istorija rađa velikane a oni se sami otkrivaju.  ;D

A treba nam da se pečenje ne kremira, važno je to.

• Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Eto Vujo, sad se otvorise jos neka pitanja, koja mozda i nisu toliko bitna

( da potsetim, mi smo ovaj nas sakup zamislili u varijanti '= subota dolazak i druzenje, nedelja = druzenje i odlazak ) , pa samim tim ne znam kolko ce nam bas trebati bazen i slicne stvari.  Takodje taj kamp u nacelu moze da bude mesto okupljanja, a i ne mora. Ko sto sam rekao ja treba da idem do Cacka privatnim poslom, pa cu sa Vujom 032 da obidjem teren, mozda nadjemo jos neko mesto gde se ne mora nista placati.  Struja nam bas i nije potrebna, jer moja je vikendica na desetak kilometara od jezera, pa mogu doneti i moj agregat koji imam tamo ( snage 1 kw ) , a to nam je vise nego dovoljno za osvetljenje.

Mislim da se sve ovo nekako malo zakomplikovalo i da ga treba maksimalno uprostiti , pa ne organizujemo letovanje, vec jednodnevno druzenje u prirodi sa rostiljanjem i kampovanjem .  Setite se Milivske klisure.  Svi koji su bili ynaju na sta mislim !

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Kakav agregat?? Da nam drnda celo vece pored usiju?? Ni za sta na svetu! Ne treba ni svetlo, ni struja. Ja sam izneo svoje misljenje - sto je moguce dalje od BILO KAKVE civilizacije i tragova coveka u bilo kom obliku. To je moje misljenje.

• I Love The Smell Of Two Stroke In A Morning, 1839 postova
  • Motocikl: MZ ETZ 250 SV 01-028

Mnogo iskomplikovaste ovu temu!! K'o da se ide na letovanje. Onda najbolje da se zakaze dogadjaj  od Petka do Nedelje??

Prosto sumnjam da bazen radi u Maju?? Obicno je sezona otvaranja od juna.

Elem uzmimo vazduh pa dogovor od pocetka?? :D

Mnogo iskomplikovaste ovu temu...

Vala jes' !

Sto neobaveznija varijanta to bolje..

Kao sto Lija rece:

... Setite se Milivske klisure.  Svi koji su bili ynaju na sta mislim !

Najbolje!

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Picasoo slazem se da je Milivska klisura bila odlicna i repriza toga nam treba. Ono sto nam ne treba je trestanje muzike, svetla, agregati i ostale civilizacijske tekovine.

Ono sto nam ne treba je trestanje muzike, svetla, agregati i ostale civilizacijske tekovine.

E svaka ti je zlatna Lalajko ...!!

Opustena varijanta (bez disko-psiho-modo-folka), odabrana ekipa druzenje i to je to !!

• ,, 1032 postova

Pratim razvoj situacije i uzimam hrabrost da se prijavim kao visegodisnji potrosac raznih vrsta dvotaktola. Jeste da sam promenio motor, ali mi je lepo u vasem drustvu ovde na forumu i zeleo bi da upoznam ljude sa kojima se dopisujem.  :)

Nisi lepo pratio temu Petre...!!!

copy>paste...

Evo ja cu kao DD to da ucinim umesto tebe, nadam se da nije prob??

1. Vuja

2. Joska

3. Duki

4. Drumskalisica

5  Vlada Afrika

7. Zverinjak

8. Djomla

9. MZ

10. Picasoo Mz

11. Dule Slash

12. Svakak

13. Lalajko

14. Arakis

15. MZ RIDER

16. Kataklinger

17. bigbad86

18. Vojakis

19. Turbopeđa

20. Gil

21.PetarPan

22.

Kakav agregat?? Da nam drnda celo vece pored usiju?? Ni za sta na svetu! Ne treba ni svetlo, ni struja. Ja sam izneo svoje misljenje - sto je moguce dalje od BILO KAKVE civilizacije i tragova coveka u bilo kom obliku. To je moje misljenje.

Pa i ja sam za to, ovo za agregat sam napisao - samo ako je bas neophodno. Nije me bilo nekoliko dana ( crko komp ), a vec se doslko i do bazena, i apartmana i bungalova i sta sve ne !

1. Vuja

2. Joska

3. Duki

4. Drumskalisica

5  Vlada Afrika

7. Zverinjak

8. Djomla

9. MZ

10. Picasoo Mz

11. Dule Slash

12. Svakak

13. Lalajko

14. Arakis

15. MZ RIDER

16. Kataklinger

17. bigbad86

18. Vojakis

19. Turbopeđa

20. Gil

21.PeterPan

22

• Drug član, 1306 postova
  • Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom)

Ono sto nam ne treba je trestanje muzike, svetla, agregati i ostale civilizacijske tekovine.

E svaka ti je zlatna Lalajko ...!!

Opustena varijanta (bez disko-psiho-modo-folka), odabrana ekipa druzenje i to je to !!

E sad, ako bi se nasla po koja akusticna gitara, uz logorsku vatru....kao u starim dobrim vremenima  ;D ;D ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja