ugac 1150 Napisano Maj 2, 2013 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan Ja i dalje bez konja. Varnica mi je slaba pa sam upalio motor direkno na žicu (bez kape). Nekad šalje varnicu nekad ne pa motor puca non-stop. Kada zamenim bobinu omske vrednosti su identične i ništa se ne dešava. Izgleda da je pikup? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Maj 2, 2013 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan jel si zvao Misu ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario M. 53 Napisano Maj 2, 2013 Svrati ponekad, 225 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Yamaha XT 600 E Prijavi odgovor kao problematičan Ja i dalje bez konja. Varnica mi je slaba pa sam upalio motor direkno na žicu (bez kape). Nekad šalje varnicu nekad ne pa motor puca non-stop. Kada zamenim bobinu omske vrednosti su identične i ništa se ne dešava. Izgleda da je pikup? Proveri masu da li je dobro stegnuta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Maj 2, 2013 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Zasto bi foija pukla ? Elasticna je,da bi je zalepio mora da se rastegne,cim se rastegne znaci da je savitljiva. To ti je on rekao da bi te skinuo sa dnevnog reda. Pre mesec dana sam uradio sve stoji kako treba. Slikacu ceo motor kad stignu nalepnice. bice da je tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ugac 1150 Napisano Maj 2, 2013 Drug član, 1366 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Orion craus 49 Prijavi odgovor kao problematičan jel si zvao Misu ? U više ponovljenih serija. Proveri masu da li je dobro stegnuta. Masa na akumulatoru? Mislim da je ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SADAN 862 Napisano Maj 2, 2013 Zainteresovan, 641 postova Lokacija: Mataruska Banja-Klina Metohija Motocikl: MZ ETZ150,Suzuki Bandit 650N Prijavi odgovor kao problematičan Ja i dalje bez konja. Varnica mi je slaba pa sam upalio motor direkno na žicu (bez kape). Nekad šalje varnicu nekad ne pa motor puca non-stop. Kada zamenim bobinu omske vrednosti su identične i ništa se ne dešava. Izgleda da je pikup? A da zamenis ceo kabal od bobini do svecice? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Maj 3, 2013 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi. Da li znate nekog ko popravlja-krpi plastike na motoru? Ili mozda da pravi nove. Pre nedelju dana sam imao saobracajku pa mi je stradala prednja maska i ona plastika oko satova. Moj je inace XT600 Tenere 3AJ, '90. godiste... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Maj 3, 2013 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi. Da li znate nekog ko popravlja-krpi plastike na motoru? Ili mozda da pravi nove. Pre nedelju dana sam imao saobracajku pa mi je stradala prednja maska i ona plastika oko satova. Moj je inace XT600 Tenere 3AJ, '90. godiste... Sale 069/605-660 meni je vario prednju masku pre par godina i extra je odradjeno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Maj 3, 2013 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NicolaS 665 Napisano Maj 5, 2013 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Beograd, Banjica Motocikl: BMW R1200GS / Yamaha FZS 1000 / Yamaha TDM900 / Yamaha XTZ 750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan Moj drugar od nedavno ima probleme sa njegovom yamahom pa smo resili da se obratimo vama. Ima yamahu xt600z (1vj agregat) koju je skoro sklopio posto je dozivela havariju, klip je polomio 2 ventila usled drugove nepaznje. Majstor mu je uradio ventile i glavu i motor smo sklopili, nastelovali ventile, obrnuli bar krugova rucno i vratili na ram. Ali nikako ne mozemo da ga upalimo na kurblu dok je ladan. Na vucu/gurku upali odmah i motor fino radi u leru, kad krene u voznju nekad radi i ide lepo i prima gas ok, a nekad pocne da trokira i da puca posle 6000 obrtaja. Ugasimo ga i posle upali na kurblu iz drugog puta dok je topao, cim se ohladi nece da pali sem na gurku/vucu. Cistili smo karburator, napravili membranu kod Vidik-a posto smo otkrili da je iscepana ali to nije pomoglo nista posebno. Sta bi mogao biti problem sto motor nece da pali na kurblu kad je ladan? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Maj 6, 2013 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao isti problem, ali su kod mene bile iscepane obe prirubnice i kad sam to zakrpio sve radi kao i pre, tj. pali i hladan i topao na prvi cim alnasera. Tvoj je na kurblu pa ne znam kakva je procedura sa dekompresorom, jer je kod mene automatski zbog alnasera. Mozda je nesto oko dekompresora...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NicolaS 665 Napisano Maj 6, 2013 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Beograd, Banjica Motocikl: BMW R1200GS / Yamaha FZS 1000 / Yamaha TDM900 / Yamaha XTZ 750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan kako bi to mogli da proverimo ? inace, ovaj model ima i anlaser al nesto nije u redu s njim, cini mi se da mu fali neki zupcanik. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Maj 9, 2013 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Ima u ovoj temi dosta iskusnijih pa ce ti objasniti sta bi moglo biti problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Maj 10, 2013 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Ko se odluči da napravi vizir na XT-u i Alu-plate evo odličnog rešenja: http://www.davidlamb...629image0007-2/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6185 Napisano Maj 10, 2013 Drug član, 3028 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan @NicolaS Prvo dobro pogledajte kako ste sklopili karburator. Vrlo je moguće da sauh ne radi kako treba. Drugo, imaš više puta ponavljano kako se ispituju prirubnice kod svih motora. Ajd, još jednom. Dok radi na leru, špricaj WD40 na gume (prirubnice, ne točkove :D ). Ako se pojavi promena u broju obrtaja, popucale su gume i vuku falš vazduh. Treće, proveri zazor ventila. Svećicu. Da li je odgovarajuće toplotne vrednosti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NicolaS 665 Napisano Maj 10, 2013 Svrati ponekad, 332 postova Lokacija: Beograd, Banjica Motocikl: BMW R1200GS / Yamaha FZS 1000 / Yamaha TDM900 / Yamaha XTZ 750 SuperTenere Prijavi odgovor kao problematičan @NicolaS Prvo dobro pogledajte kako ste sklopili karburator. Vrlo je moguće da sauh ne radi kako treba. Drugo, imaš više puta ponavljano kako se ispituju prirubnice kod svih motora. Ajd, još jednom. Dok radi na leru, špricaj WD40 na gume (prirubnice, ne točkove :D ). Ako se pojavi promena u broju obrtaja, popucale su gume i vuku falš vazduh. Treće, proveri zazor ventila. Svećicu. Da li je odgovarajuće toplotne vrednosti? Vazi, hvala vam na pomoci, cim uvatimo malo slobodnog vremena provericemo sve sto ste rekli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Maj 10, 2013 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ko se odluči da napravi vizir na XT-u i Alu-plate evo odličnog rešenja: http://www.davidlamb...629image0007-2/ Imam neki vizir od Transalpa 94-99 i razmisljao sam da napravim nesto ste ce se lako skidati ali nikako da nadjem vremena i nekog da mi uradi http://www.horizonsu...wn-p1020175.jpg Neko neobicno resenje za zastitu kofera predpostavljam. http://www.horizonsu...wn-p1020177.jpg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nash 488 Napisano Maj 12, 2013 Zainteresovan, 837 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Trenutno bez :/ Prijavi odgovor kao problematičan ne znam da li je ovde pravo mesto da pitam, gde se nalazi merac ulja na yamahi xt600z tenere (ne znam tacnu oznaku, ona sa dva okrugla fara napred 90-91god)? ujedno me interesuje i koje ulje sipati i kolicina... hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zuna89 193 Napisano Maj 12, 2013 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Srbija,Uzice Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8 Prijavi odgovor kao problematičan skines sediste i desnu bocnu plastiku i imas rezervar za ulje tu...veoma vazno kako se kod njih proverava ulje,zato sto dosta puta ume da slaze....znaci provozas je jedno 5-10 minuta da se dobro zagreje...izgasis motor i odma odvrnes cep izvadis obrises,uspravis motor i stavis ponovo cep u rezervoar ali ga ne zavrces samo stavis,izvadis i pogledas nivo...ulja ide oko 2l,sa zamenom i filtera ide malo vise...mada kod mene kad sam menjao uvek se pokazalo da stane i malo vise od 2l...tipa 2,4l... Ajde da napisem da je neka univerzala za taj motor ulje polusinteticko gradacije 15w50...mada moze i dosta drugih varijacija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Maj 13, 2013 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Modifikacija mog XT-a je konačno završena! Moglo bi se reći da je to sad neki hibrid između 2kf-a i 3tb-a. Evo šta je sve zamenjeno, tj. montirano u proteklih dve nedelje: - alu-felne od 2kf-a (sad je nazad 18-ica) - montirane nove gume Haidenau (napred K60 Scout, nazad K60 + nove unutrašnje gume) - zadnji amortizer je zamenjen i sada je na tom mestu amort od 2kf-a sa podešavanjem tvrdoće - zamenjeno je ulje i filter (sipan Silkolene Comp4 PS 20W-50 i MAN filter) - zamenjen je prednji disc - zamenjen je zadnji lančanik - zamenjena donja rolnica lanca - tank torba - i još neke manje stvari Ostaju još neke sitnice da se završe ali će to da sačeka još neki dan. Dole su vam uporedne fotografije pre i posle, pa kome se kako svide izmene. Što se visine tiče, motor je zamenom amortizera i zadnje felne dobio na visini nekih 4cm što mi je i bio cilj. Odustao sam od varijante pravljenja distancera za zadnji amort, jer sam želeo da imam mogućnost podešvanja tvrdoće, jer mi se čini da je moj originalni zadnji amortizer bio premekan. Utisci!? Totalno je drugačiji motor. Naročito na off vožnji. Trebaće mi vremena da se naviknem i prilagodim... Sad bih voleo da mogu da podešavam i prednje vile ali hmmm... Sva sreća što će Kepijada brzo da dodje, pa ako budem našao vremena da se priključim biće to brzo uhodavanje! btw, ima li još nekog zainteresovanog iz XT sekte ko će da prisustvuje Kepijadi? Lepo bi bilo da se tamo skupimo na jednom mestu, jer osim dobrog druženja sigurno će biti i dobra vožnja. Za zainteresovane link ka temi: http://forum.bjbiker...5-kotlina-2013/ Eto od mene toliko. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bishke 263 Napisano Maj 13, 2013 Drug član, 1083 postova Lokacija: BG-Avala Motocikl: zx6r Prijavi odgovor kao problematičan Prelepo ! Ako neko zeli istu ovakvu transformaciju imam sve sto je potrebno da se od 3TB-a napravi ovo sto je baltrekk napravio Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6185 Napisano Maj 13, 2013 Drug član, 3028 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Nemaš amortizer Ja ću biti na Kepijadi, stigle mi nove gume, čizme očekujem 25.5. Mada, i bez čizama idem, nije mi prvi put. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lord_oblivion 1362 Napisano Maj 13, 2013 Ne silazi, 6285 postova Lokacija: Meljak Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition Prijavi odgovor kao problematičan Baltrekk, od čega ti je ova kutija za alat, na levoj strani repa ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarko1983 79 Napisano Maj 14, 2013 Svrati ponekad, 321 postova Lokacija: Žagubica Motocikl: XT Prijavi odgovor kao problematičan Modifikacija mog XT-a je konačno završena! Moglo bi se reći da je to sad neki hibrid između 2kf-a i 3tb-a. Evo šta je sve zamenjeno, tj. montirano u proteklih dve nedelje: - alu-felne od 2kf-a (sad je nazad 18-ica) - montirane nove gume Haidenau (napred K60 Scout, nazad K60 + nove unutrašnje gume) - zadnji amortizer je zamenjen i sada je na tom mestu amort od 2kf-a sa podešavanjem tvrdoće - zamenjeno je ulje i filter (sipan Silkolene Comp4 PS 20W-50 i MAN filter) - zamenjen je prednji disc - zamenjen je zadnji lančanik - zamenjena donja rolnica lanca - tank torba - i još neke manje stvari Ostaju još neke sitnice da se završe ali će to da sačeka još neki dan. Dole su vam uporedne fotografije pre i posle, pa kome se kako svide izmene. Što se visine tiče, motor je zamenom amortizera i zadnje felne dobio na visini nekih 4cm što mi je i bio cilj. Odustao sam od varijante pravljenja distancera za zadnji amort, jer sam želeo da imam mogućnost podešvanja tvrdoće, jer mi se čini da je moj originalni zadnji amortizer bio premekan. Utisci!? Totalno je drugačiji motor. Naročito na off vožnji. Trebaće mi vremena da se naviknem i prilagodim... Sad bih voleo da mogu da podešavam i prednje vile ali hmmm... Sva sreća što će Kepijada brzo da dodje, pa ako budem našao vremena da se priključim biće to brzo uhodavanje! btw, ima li još nekog zainteresovanog iz XT sekte ko će da prisustvuje Kepijadi? Lepo bi bilo da se tamo skupimo na jednom mestu, jer osim dobrog druženja sigurno će biti i dobra vožnja. Za zainteresovane link ka temi: http://forum.bjbiker...5-kotlina-2013/ Eto od mene toliko. Lepo , lepo....na 3tb se moze podesavati tvrdoca amortizera, ne znam otkud ti to da ne moze. Visina je samo fiksna, ja sam recimo posle ubacivanja distancera omeksao zadnji amortizer malo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dača 43 Napisano Maj 14, 2013 Svrati ponekad, 157 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: XT600 Prijavi odgovor kao problematičan Po meni bolje da si napravio distancer,nego sto si stavio 18 icu pozadi,bas ih jje tesko naci. (ako ima neko neku polovnu da proda nek se javi,treba mom burazeru za xj) I kako ti se cini sa dvoje,sad je sediste pod vecim nagibom i ovaj pozadi uvek klizi na tebe? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...