Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha XT600 - all in one

Recommended Posts

• Ako gledaš u pod nikad nećes videti nebo, 1379 postova
  • Motocikl: K1600GT

Da javim da sam uspesno napravio gumicu slavine od plinske gumice i evo vec par dana drzi dobro. To je ova gumica post-11598-0-52724600-1387381491_thumb.jpg Mozda nekom i pomogne.

Nego sto je ova tema tako zamrla , niko nista ne radi na motorima ili ste tek sada poceli da se :moto3: pa nemate vremena.

Da li bi neko izasao u suret da mu posaljem moj regler da proba na svom motoru, kako bi bio siguran u kvar 100% pa da uzimam drugi. Inace on puni, ali napon varira od 12,4 V do 12,8 V sto i nije bas dovoljno. Kopntakte ispregledao koliko sam mogao , namotaje proverio po uputstvu jos samo regler da proverim.

Samo da vas podsetim da cu u Aprilu ili Maju 2014 organizovati susret XT-asa u mojim krajevima (Vrnjacka Banja, Goc , Stolovi) pa da imate negde na umu jednu voznjicu a i jagu ne smemo da izostavimo :)

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Da javim da sam uspesno napravio gumicu slavine od plinske gumice i evo vec par dana drzi dobro. To je ova gumica post-11598-0-52724600-1387381491_thumb.jpg Mozda nekom i pomogne.

Nego sto je ova tema tako zamrla , niko nista ne radi na motorima ili ste tek sada poceli da se :moto3: pa nemate vremena.

Da li bi neko izasao u suret da mu posaljem moj regler da proba na svom motoru, kako bi bio siguran u kvar 100% pa da uzimam drugi. Inace on puni, ali napon varira od 12,4 V do 12,8 V sto i nije bas dovoljno. Kopntakte ispregledao koliko sam mogao , namotaje proverio po uputstvu jos samo regler da proverim.

Samo da vas podsetim da cu u Aprilu ili Maju 2014 organizovati susret XT-asa u mojim krajevima (Vrnjacka Banja, Goc , Stolovi) pa da imate negde na umu jednu voznjicu a i jagu ne smemo da izostavimo :)

Sto posto ti je regler crkao, ne moras ni da proveravas...apsolutno isti slucaj sam imao i ja...uzeo Joskin regler, montirao i radi kao sat...zaboravio sam da sam ga uopste i menjao...topla preporuka za Joskin regler...

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Moj od 2. novembra stoji rastavljen. Rasturio ga da menjam lanac bregaste, ali pare odose na drugu stranu, usput promenio posao pa sad cekam prvu platu pa da ga sklapam i onda u zimske carolije...1moto3.gif0takoje.gif

• Svrati ponekad, 157 postova
  • Motocikl: XT600

E ovako,resio sam da ulepsam malo moju yamahicu. Naime kupio sam tockove od aprilie rs125,normalno beli :),e sad tu treba odredjene prepravke da se urade.

Lezajeve zadnjeg tocka sam caskom promenio,nasao lako. E sad imam problem sa prednjim. Aprilia nosi lezajeve 42 x 20. Debljina osovine na xt je 17mm,

tako da mi je potreban lezaj 42 x 17,gde naci?

Ajde ako moze neko da mi iskopa dimenzije semeringa u zadnjoj viljusci kod 3TB-a madamislim da je i kod starije ista osovina. Nemogu u manuelu da nadjem. Nosim viljusku na plastificiranje pa modam da ih skinem a nemogu nikako vec da ih ostetim.

• Ne silazi, 6285 postova
  • Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

E ovako,resio sam da ulepsam malo moju yamahicu. Naime kupio sam tockove od aprilie rs125,normalno beli :),e sad tu treba odredjene prepravke da se urade.

Lezajeve zadnjeg tocka sam caskom promenio,nasao lako. E sad imam problem sa prednjim. Aprilia nosi lezajeve 42 x 20. Debljina osovine na xt je 17mm,

tako da mi je potreban lezaj 42 x 17,gde naci?

U Astrid-u na Autokomandi, Beograd.

www.koyo.eu/en/component/jplaces/place/details/52_astrid_d_o_o.html?redirect=all

Delovi stigli sa plastifikacije.

Sad vecita dilema sklapati ili nastaviti sa rasklapanjem kad je vec pola rasklopljeno i plastificirati ram?

Sent from my LG-P700 using Tapatalk

• Drug član, 1366 postova
  • Motocikl: Orion craus 49

Sad vecita dilema sklapati ili nastaviti sa rasklapanjem kad je vec pola rasklopljeno i plastificirati ram?

I ram, i ram, ram, ram... :D

• Podržavam 2

• Svrati ponekad, 314 postova
  • Motocikl: Yamaha R1 2001/Honda XLV750R rd01/Aprilia RS125 2007/Yamaha XT660x/Yamaha MT03 660

Odustao od plastificiranja rama. Pocelo sklapanje.

Bice sledece godine .

nakon ovoliko uradjenog posla,ostalo je da izvadite masinu i prednje vile pa pjeskarenje,osnova i plastifikacija (nije to neki ni posao, a ni neka para) kako neko rece posle ce vas mrzeti. Nemojte da vas zavarava ovo zubato sunce, steta da to neodradite do kraja!!!

• Podržavam 1

Vec sam namontirao zadnju viljusku i i copavu i fuzastere , al neda djavo mira. Ako uspem da iskopam malo vremena u toku nedelje ipak dok nije kasno vadim masinu.

Tek kad sam poceo da sklapam vidim da je ruzna kombinacija ova crna sa sivim vec pomalo izbledelim ramom. hm .

Okacicu slike sutra.

No mene brine sta dalje :stabre: Znam. Kad zavrsim ram bice gde ces ovakvu masinu na nov ram . Pa i nju na farbanje. :stabre:

Samo da vam kazem prvobitno je samo viljuska trebalo da se odradi .

• Drug član, 991 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica

Vec sam namontirao zadnju viljusku i i copavu i fuzastere , al neda djavo mira. Ako uspem da iskopam malo vremena u toku nedelje ipak dok nije kasno vadim masinu.

Tek kad sam poceo da sklapam vidim da je ruzna kombinacija ova crna sa sivim vec pomalo izbledelim ramom. hm .

Okacicu slike sutra.

No mene brine sta dalje :stabre: Znam. Kad zavrsim ram bice gde ces ovakvu masinu na nov ram . Pa i nju na farbanje. :stabre:

Samo da vam kazem prvobitno je samo viljuska trebalo da se odradi .

Ima li fotki kako sad izgleda XT?

ps. Koju kombinaciju boja si planirao?

Yamahica je konacno potpuno rastavljena i ram spreman za peskarenje.

Ako je neko kupovao skoro lezajeve volana recite gde i posto. Ne cekaju mi se iz Nemacke.

Baltekk@

Kad sam rekao boju mislio sam na novu crnu boju delova koje sam plastificirao sa vec izbledelim sivim ramom.Nikako mi se ne uklapa. A boja motora generalno ostaje plava na radost ;)

Ovo je pred vadjenje masine,kasnije nisam slikao.

CAM00124.jpg

CAM00124.jpg

CAM00125.jpg

• U prolazu, 26 postova

Pozdrav

Zamrle teme nešto,pa da malo osvježim.

Bit če svi se voze! :)

Pošto mi je motor vani i pod ceradom,kiša ga pere nemilice. Na rebrima kod ispuha i ispod,u donjem dijelu bloka mi se stvorio kamenac. Bit če i dijelom jer nemam onaj nastavak blatobrana a vozim ga i po kiši.

Dali je netko imao taj slučaj i kako ga je riješio?

Probao sam i onim sredstvima za otapanje kamenca ali se dobro skorio.

Nešto malo skine ali trebat če tu ribanja mic po mic.

Pa eto,ako netko ima dobru šemu,pišite...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja