Jump to content

Moto Zajednica

Blic pitanja (u vezi motora)

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 110 postova
  • Motocikl: Kavasaki EN450A Yamaha Diversion 900

I meni lici da ne odvaja dobro,proveri dali se tako ponasa u svim brzinama,ako je isto malo popusti ili dotegni sajlu kvacila.

Promenio član vojakis

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 146 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021

@vojakis @cezarpa da li je moguce da ne odvaja lepo, jer kad krecem, to jes otpustam kvacilo, trebam da odpustim skoro vise od pola da bi krenuo 🤔... Svakako cu proveriti... Meni deluje da kad stisnem kvacilo, tada oduzmem vucnu silu sa lanca, to jest zadnji lancanik okrece lanac, a da pritom je mozda neka karika zaribala pa preskace... Ali opet ne bi trebalo da se oseti trzaj... Ebem li ga.. 

• Svrati ponekad, 110 postova
  • Motocikl: Kavasaki EN450A Yamaha Diversion 900

Rezimirali smo u drugoj temi doslo je do nesporazuma u izrazajnoj komunikaciji.

• Podržavam 1

• U prolazu, 14 postova
  • Motocikl: TOMOS BT50S 🖤

Pozdrav ljudi, može pomoć gde da tražim set za reparaciju kočnica za čeljust dimenzija klipova 30x13mm?

Tražim za Tomos BT50S za Grimeca kočnicu, našao sam iz Holandije set ali ne daje mi se 30e za poštarinu

Našao sam na KP set za reparaciju ali dimenzija klipova 30x20mm što je 7 milimetara duže nego što mi treba, jel glupo da uzmem brusilicom prvo da skinem 6mm pa onda fino da na staklu sa vodobrusnim papirom skinem još taj 1mm da bude  skroz ravno?

• Integrisan, 5844 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
1 minute ago, šećerni50s said:

Pozdrav ljudi, može pomoć gde da tražim set za reparaciju kočnica za čeljust dimenzija klipova 30x13mm?

Tražim za Tomos BT50S za Grimeca kočnicu, našao sam iz Holandije set ali ne daje mi se 30e za poštarinu

Našao sam na KP set za reparaciju ali dimenzija klipova 30x20mm što je 7 milimetara duže nego što mi treba, jel glupo da uzmem brusilicom prvo da skinem 6mm pa onda fino da na staklu sa vodobrusnim papirom skinem još taj 1mm da bude  skroz ravno?

Ja sam jako davno gumice radio u Zrenjaninu. Nosio sam im kocionu celjust i oni su mi po tome napravili.

Sigurnost Zrenjanin. Proveri da li jos uvek posluju. Bilo nesto ekstra jeftino.

• Hvala 1
  • Podržavam 2

17 minutes ago, šećerni50s said:

Hvala, izgleda da još uvek rade, kontaktiraću ih.

Onda mi još ostaje da se snađem za klipove ;)

Skines klesta i posaljes im. Oni ti urade i vrate nazad. 

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 470 postova
  • Motocikl: Kawasaki kle 500

@šećerni50s ja sam skoro poručivao od njih. Iznenadio bi se koliko oni zapravo već imaju gumica na stanju. Izmeriš klip, slikaš stare gumice i pošalješ na viber. Evo broj pa ih kontaktiraj

+38163500961

• Podržavam 1

• U prolazu, 14 postova

@Motorcyclist @VLAD81 sad sam ih upravo zvao, gumice imaju već izrađene u raznim dimenzijama tako da to ne bi trebalo da bude problem. Klipove najmanjeg prečnika imaju 38mm i to samo za kola, za motore ne izrađuju.

Opet se vraćam na ono moje pitanje, jel glupo da uzmem duže klipove i da ih kratim?

7 minutes ago, šećerni50s said:

@Motorcyclist @VLAD81 sad sam ih upravo zvao, gumice imaju već izrađene u raznim dimenzijama tako da to ne bi trebalo da bude problem. Klipove najmanjeg prečnika imaju 38mm i to samo za kola, za motore ne izrađuju.

Opet se vraćam na ono moje pitanje, jel glupo da uzmem duže klipove i da ih kratim?

Cudno, izradjivali su za bilo sta, samo posaljes klesta kod njih.

• Sviđa mi se 1

• Hronični Motociklopata, 7554 postova
  • Motocikl: Frezer 600ccm Plavi Grom

Ja kad sam kupio gumice kod njih tražili su da im pošaljem koji je model motora i prečnik klipova

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 14 postova

@VLAD81 tako je, uzeo sam gumice danas tako da ostaju još samo klipovi nekako da se srede.

Iz Sigurnosti su me uputili do jednog majstora za kog su tvrdili da rastura sve i svašta i da bi možda imao od nekog skutera klipove koji bi mi odgovarali, ispostavilo se da je to ni manje ni više nego @abarth_maniac koji mi je dao savet šta dalje da radim...

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 2789 postova
  • Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000
Pre 10 sati, šećerni50s je napisao:

@VLAD81 tako je, uzeo sam gumice danas tako da ostaju još samo klipovi nekako da se srede.

Iz Sigurnosti su me uputili do jednog majstora za kog su tvrdili da rastura sve i svašta i da bi možda imao od nekog skutera klipove koji bi mi odgovarali, ispostavilo se da je to ni manje ni više nego @abarth_maniac koji mi je dao savet šta dalje da radim...

Zao mi je sto si naleteo kad sam bas bio u guzvi. Zakomplikovalo mi se juce pa sam resavao problem, a musterije nisu iz ZR, pa sam morao bas da se iscimam da se resi sto pre. Ono kad od rutinskog posla nastane celodnevna avantura.

Ali se nadam da sam bio od pomoci. Javi sta ste uradili i obavezno naidji kad sklopis.

Zaboravio sam da ti kazem da bi trebalo da imam svasta od plocica za ta kljesta.

• Sviđa mi se 3

• Ne silazi, 2853 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125, Scarabeo 400i, Kawa ER5, trenutno Honda CBF 600 SA

Vidim tamo, u crnoj hronici, nastradao dečko i pominje se "high-side". Ne ide tamo da pitam, ako može neko da mi objasni, po srpski, šta je to ?

Hvala

• Sviđa mi se 1

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2646 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow (i crn zadnji lancanik)
pre 5 minuta, Blaza je napisao:

Vidim tamo, u crnoj hronici, nastradao dečko i pominje se "high-side". Ne ide tamo da pitam, ako može neko da mi objasni, po srpski, šta je to ?

Hvala

ukratko...to ti je kada zadnji tocak prokliza u nagibu tj izgubi grip, pa ga onda naglo dobije tj guma uhvati podlogu a rezultira time da se motor ritne kao besna kobila i izbaci te iz sedista...

ne pitaj me kako znam...

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1
  • Zbunjen 1

• Drug član, 2371 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Društvo, treba mi pomoć, brzo :)

U KYB viljške na CFMOTO po manualu ide neko KHL15-10 ulje. To je neko kawasaki ulje, i kajaba viljuške ga koriste. 

Ali nigde ne mogu da nađem podatke o viskozitetu ? Sa čime ga zameniti jer ga nije moguće naći kod nas? 
Pikiram Silkolene RSF, pokazao mi se dobro ranije, ali koji viskozitet ?

On 4/7/2025 at 3:48 PM, Motorcyclist said:

Imam pitanje. Isto mi se desavalo i na gpz, vfr i ovom, znaci do mene je. Kada sidjem sa motora nakon duze voznje utrne mi da prostite kita!

Kako da se odviknem na nabijanje na rezervoar? Prihvatanje istog kolenima, sedenje malo iza... Iako sam probao pa se vratim na staro. Navika.

Moram nesto pod hitno resavati. Sad sam bezao od kise, kad sam sisao sa motora znaci utrnuo... Nije ovo zajebancija.

• Haha 2

3 minutes ago, bajker71 said:

Mlad si ti još da imaš takve probleme!

Šta ćeš kada dođeš u moje godine?   😜

Ako ovako nastavim otkazace mi hidraulika pre vremena.

• Haha 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja