Krokodilo 2748 Napisano Utorak u 18:20 Ne silazi, 4850 postova Prijavi odgovor kao problematičan Зашрафи поклопац и затегни, кроз рупу прстом провери како се окрече преносни зупчаник, нормално у контра правцу од окретања алансера јер тако бендекс не ствара отпор. Ако иде тешко, или не иде уопште, код мајстора на фрезу да одузме не више од 0,5. Значи само део где улази осовина, никако целу додирну површину, јер тако си на истом. Исто добијаш и ако зупчаник скинеш 0,5 на магнетно брусање. На било коју бочну страну, зубе не дираш никако. Може и на дребонг исто.Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9898 Napisano Utorak u 19:36 Ne silazi, 2304 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Ma najlakše napraviti dohtung od tanjeg kartona, od kalendara. I onda ga tanko namaži silikonom sa obe strane, ako već nema da se kupi original. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1653 Napisano Utorak u 19:56 Drug član, 598 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 19 minuta, Blaza je napisao: Ma najlakše napraviti dohtung od tanjeg kartona, od kalendara. I onda ga tanko namaži silikonom sa obe strane, ako već nema da se kupi original. Jao, otkad nisam iskucavao dihtung od kartona. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2748 Napisano Utorak u 21:18 Ne silazi, 4850 postova Prijavi odgovor kao problematičan Или је дихтунг, или силикон, оба заједно је глупост. Има специјални Вурт намаз, који се маже на дихтунг али је практично проѕиран. Ако је дихтунг од клингерита, нема промашај, картон може бити "фитиљ" који спроводи уље из унутрашности агрегата према вани. Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
_funjara__ 79 Napisano Utorak u 22:10 Svrati ponekad, 180 postova Prijavi odgovor kao problematičan Evo probacu kod vas u Srbiju da nadjem dihtung orginal pa da mi posalju nekako do Novog Pazara jer mi je to najblize.. cekam i anlaser novi jer se ovaj trenutni sprzio, pa da probamo. Ako ne nadjem dihtung ni kod vas onda moram nesto praviti..Sent from my SM-A725F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9898 Napisano Utorak u 23:20 Ne silazi, 2304 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan https://kymco.rs/wp-content/uploads/2022/11/XCITING250.pdf https://www.tehnomotornis.rs/delovi-skutera-i-motorcikla-75/dihtunzi-103/12229-Garnitura dihtunga 250cc Prvi link, proveri da li je za tvoj model, možeš naći kataloški broj, pa onda ih pitaj za cenu. Drugi link, gugl me "odveo" mada nisam siguran da je za tvoj model. @_funjara__ napiši tačan model / godinu, možda još neko se uključi u potragu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
_funjara__ 79 Napisano juče u 16:49 Svrati ponekad, 180 postova Prijavi odgovor kao problematičan Moj model je Kymco xCiting 250, od 2005 do 2008 godine (moj je 2007) ali je isti dihtung za svakog xcitinga od 250cc.Ne mogu da nadjem broj sa ovog drugog linka da pitam od kojeg je motora. Pise da je za 250cc ali ne pise koji motor..Sent from my SM-A725F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4908 Napisano juče u 18:56 Drug član, 3719 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Potraži na https://www.bike-parts-kymco.uk/kymco-motorcycle/250-SCOOTER/XCITING/XCITING_250_AFI_4T_EURO_II/122 16€ je poštarina do Srbije, ne znam za CG. Šalju iz raznih EU zemalja (IT, FR...) ne iz UK Ili Aliexpress https://www.aliexpress.com/item/1005003153805796.html?spm=a2g0o.productlist.main.27.720f5a82ZWknqp&algo_pvid=9d9ec556-4c2a-4bd8-bd6c-15c12ca130f1&algo_exp_id=9d9ec556-4c2a-4bd8-bd6c-15c12ca130f1-13&pdp_npi=4%40dis!EUR!14.18!10.35!!!14.41!10.52!%40211b61a417351526712831663e69f1!12000024389552331!sea!SRB!2209224997!ABX&curPageLogUid=nSsVFxgAShIO&utparam-url=scene%3Asearch|query_from%3A a ima i mali milion moto sajtova https://www.maxiscoot.com/en/product/engine-gasket-set-kymco-x-citing-250-300cc-68293?srsltid=AfmBOopUGZ-X3adbutB5TZsf-MLstF-TXmC1GMrTJOAtlU8whTpTlkxV Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9898 Napisano pre 14 sati (promenjeno) Ne silazi, 2304 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan 11394-KHE7-900 Kontakt - kontaktiraj nas brzo i lako - Kymco Srbija KYMCO.RS Napiši svoju poruku i ostavi svoj kontakt, a mi ćemo ti odgovoriti u najkraćem periodu. Brzo i lako u par koraka. Tvoj Kymco Srbija. Pozovi i pitaj da li ima na stanju, i naruči. Ima i u Zagrebu, ne znam samo za slanje https://www.topmoto.hr/pretrazivanje?q=11394-KHE7-900 A ima i u makedoniji... Promenio pre 14 sati član Blaza Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2748 Napisano pre 13 sati Ne silazi, 4850 postova Prijavi odgovor kao problematičan Радови у гарантном року са увозницима "трече руке" је веома напорни посао који константно сервисеру троши енергију и живаца јер је на крају за све он крив. Зато то треба одјебати на време и радити поштено, али за свој џеб. Делови за Кимка су и код нас немогуча мисија, јер увозник за вечи добитак увози моторе без подршку фабрике и моли бога да не цркну у гарантном року. Кад цркну измишља епове од типа он поручио али неко му украо контејнер и ето сад је 100 000€ у булу. Па ти доџе на крају да уделиш неки динар сиротињи(мамицу ли им јебем)Sent from my SM-G998B using Tapatalk 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4908 Napisano pre 12 sati (promenjeno) Drug član, 3719 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Mogu da se nađu delovi za Kymco. Ne baš da uđeš s korpom u prodavnicu, ali može bez neke prevelike muke. Kao i kod ostalih, retko ko drži delove na stanju, osim potrošnih i ponekih koji se baš traže često. Modela ima mnogo, a skup je lager. Tako mu je to danas. 20 godina je star Xciting 250, a još ima delova. Promenio pre 12 sati član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2748 Napisano pre 12 sati Ne silazi, 4850 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mogu da se nađu delovi za Kymco. Ne baš da uđeš s korpom u prodavnicu, ali može bez neke prevelike muke. Kao i kod ostalih, retko ko drži delove na stanju, osim potrošnih i ponekih koji se baš traže često. Modela ima mnogo, a skup je lager. Tako mu je to danas. 20 godina je star Xciting 250, a još ima delova.Има делова Бозо у Грчкој, од пиле млеко код Баталоса. Него код нас и вас је проблем.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4908 Napisano pre 12 sati Drug član, 3719 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan A malecka smo mi tržišta, kod nas je sve problem. Za delove ćemo lako, dobave se, problem je i naći majstora da ti radove odradi ljudski. Čast ovde dobro poznatim izuzecima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2748 Napisano pre 11 sati Ne silazi, 4850 postova Prijavi odgovor kao problematičan Нечу да једем говна, моментално радим Голд Винк 1100 који је само пре 2000 километара ремонтиран у Србији(код "најбољег мајстора за Хонду"). Нечу ни град ни име да помињем, али оволико непедантно одраџено, то је чудо једно. И још да не схватиш да имаш криву радилицу, то је врх површности. Види се нови лежајеви а лежечи са оштечењима као да је вожен без уља. Да, мајстора је све мање и то је факат, а добар мајстор жели да наплати и ето ти новог проблема. Газда није без пара уопште, и не верујем да се ценкао за крајњи скор, разуме механику доста и кад је јуче гледао и слушао видео сам му сузе у очима. Каже пријатељ еј, пријатељ и још платио сам колко је потражио. ЈБГSent from my SM-G998B using Tapatalk 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6748 Napisano pre 11 sati (promenjeno) Ne silazi, 6574 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Dal' je moguće da je problem napraviti dihtung od klingerita? U trećoj deceniji 21. veka. Od pravog materijala, kakvi bre kartoni! Kvadratni metar toga ne košta više od 10€ max...može bar 20 takvih dihtunga od tog komada da se napravi i još gomila manjih. Ima ga u raznim debljinama, upravo zbog pomenutih distanci. Prva stvar koju sam učio u radionici...iako je dihtunga bilo...je pravljenje dihtunga. Promenio pre 11 sati član pronto 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2748 Napisano pre 11 sati Ne silazi, 4850 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dal' je moguće da je problem napraviti dihtung od klingerita? U trećoj deceniji 21. veka. Od pravog materijala, kakvi bre kartoni! Kvadratni metar toga ne košta više od 10€ max...može bar 20 takvih dihtunga od tog komada da se napravi i još gomila manjih. Ima ga u raznim debljinama, upravo zbog pomenutih distanci. Prva stvar koju sam učio u radionici...iako je dihtunga bilo...je pravljenje dihtunga.Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22162 Napisano pre 11 sati Integrisan, 9546 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan ... koja je to meni draz bila Pronto! Kao klinac sam vozio BT50 ( i trke vikendom, amaterske na "zastavinom parkingu"), rasturao ga non stop. Ocrtam na klingeritu deklu, pa rezem, zumbam Nekako sam voleo to, osecao se kao da sam celu masinu sam napravio, tako sa 15 godina. Ako je dihtung od tankog klingerita onda ga "kuckam" u krug gumenim ili plasticnim (mi smo ih zvali cilibarski) cekicem, da ivice dekle proseku materijal. Sada sam doziveo da me covek, koji se motociklom dovezao do mene pita- "Cime se pune gume?!?" Takvih je brdo, sta sa njima o motociklizmu pricati/kucati... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6748 Napisano pre 11 sati Ne silazi, 6574 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Pravljenje dihtunga, naročito za 2T mašine..je prilično važan posao. Tačnije preciznost je važna. Kod 4T mašina nije ništa manje bitno, ali sitne greške ne utiču na performanse. Tu treba obratiti pažnju..i to dobro, na otvore za prolaz ulja, nekad i rashladne tečnosti. Originalni duhtunzi su od istog materijala (ume da se razlikuje boja), pa kada se zainatim, napravim ga bude original japanski. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 646 Napisano pre 11 sati Svrati ponekad, 402 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 11 minutes ago, Krokodilo said: Нечу да једем говна, моментално радим Голд Винк 1100 који је само пре 2000 километара ремонтиран у Србији(код "најбољег мајстора за Хонду"). Нечу ни град ни име да помињем, али оволико непедантно одраџено, то је чудо једно. И још да не схватиш да имаш криву радилицу, то је врх површности. Види се нови лежајеви а лежечи са оштечењима као да је вожен без уља. Да, мајстора је све мање и то је факат, а добар мајстор жели да наплати и ето ти новог проблема. Газда није без пара уопште, и не верујем да се ценкао за крајњи скор, разуме механику доста и кад је јуче гледао и слушао видео сам му сузе у очима. Каже пријатељ еј, пријатељ и још платио сам колко је потражио. ЈБГ Sent from my SM-G998B using Tapatalk Reci grad i majstora, zato i sluze forumi, nema razloga precutati. Da znamo. Inace "pedantan majstor" je oksimoron . Nesto uvek moraju zabrljati sta god da rade, i mali servis da radis, nesto ce zeznuti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2748 Napisano pre 11 sati Ne silazi, 4850 postova Prijavi odgovor kao problematičan Reci grad i majstora, zato i sluze forumi, nema razloga precutati. Da znamo. Inace "pedantan majstor" je oksimoron . Nesto uvek moraju zabrljati sta god da rade, i mali servis da radis, nesto ce zeznuti.Ма да је ситница, нема проблема, овде много пропуста. Ево, сви дихтунзи нови а на сваком силикон, зашто? Сви оринзи стари, зашто? Нови дихтунзи на глави а главе криве, зашто? Наплачено хилзновање а није хилзнован, зашто? Радилица крива, зашто није то проверено и премерено? Уљна пумпа лоша, зашто?.......Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4908 Napisano pre 11 sati Drug član, 3719 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Trebao si da ga pitaš - "Ko ti ovo radio?" 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22162 Napisano pre 11 sati Integrisan, 9546 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Crkao vam je anlaser... -Sta je to!? Auuuuu, pa crkla su oba! 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4908 Napisano pre 11 sati Drug član, 3719 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ko ti bre ovo radio? - Pa ti mastore, prošle godine. A, vidim dobro je urađeno. 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
_funjara__ 79 Napisano pre 8 sati Svrati ponekad, 180 postova Prijavi odgovor kao problematičan Dal' je moguće da je problem napraviti dihtung od klingerita? U trećoj deceniji 21. veka. Od pravog materijala, kakvi bre kartoni! Kvadratni metar toga ne košta više od 10€ max...može bar 20 takvih dihtunga od tog komada da se napravi i još gomila manjih. Ima ga u raznim debljinama, upravo zbog pomenutih distanci. Prva stvar koju sam učio u radionici...iako je dihtunga bilo...je pravljenje dihtunga.Pokusacu to da uradim, sad da narucim dihtung pa da zbog toga da idem za Srbiju po losem vremenu ne pada mi napamet..Trazicu taj klingerit i pokusati sam da ga napravim.Hvala na savjetima dobri ljudi.Sent from my SM-A725F using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6140 Napisano pre 4 sati Drug član, 3020 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Klingerita ima dve vrste. Običan i armirani. Za dihtung, običan. Drugo, ima ih različitih debljina. Ovde je potreban tanak. Čukanjem se najbolje napravi. Masnoća na dekl pa seckanje... uvek sam se ja usvinjio, bežao mi je dihtung. Napravio sam mnogo dihtunga od korica bloka V za školu. Uvek sam s jedne strane stavljao neki hermetik, samo da ga prilepim da ne mrda. Nikako sa obe strane. Samo jednom mi se desilo da posle nekoliko meseci procuri, što napisa neko, kao fitilj, natopio se, pa krenulo ulje polako da balavi. Bio je od (narandžaste) fascikle. Ne valja, zaključio sam. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...