Jump to content

Moto Zajednica

Opet ja,Ako neko ima iskustva sa sistemima za prepoznavanje stepena prenosa

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 303 postova
  • Motocikl: Suzuki GSF650S

Ja ponovo ,Da li neko mozda zna koji sve tipovi i sistemi za prepoznavanje stepena prenosa postoje,koji su najpouzdaniji a da su ugradnog(univerzalnog tipa),ja licno sam na netu-pronasao samo neke holanjdjane ali mi to sve deluje prekomplikovano,to jest ,nisam siguran da bih znao da ga sam instaliram,ako neko ima iskustva neka mi se obavezno javi.

Hvala u napred bratijo

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1139 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

imas u louisu univerzalne mada nisu bas jeftini

• http://www.odvozsuta-otpada.rs/, 298 postova
  • Motocikl: Honda Shadow 600cd vlx 2004 nekad bila pa daytona 350 i sad nista ...jbg

vidi sa kinezlijama to je standardna oprema svakog kineskog motora ma  damislim da je to tesko nabudziti sam to je nekakav sistem sa malim magnetom i nekoliko rid kontakta koji aktiviraju diode kao signalizatore stepena prenosa ,izvodljivo ali samo ako si veliki entuzijasta inache mozes iskoristiti jedan simpatichan elektronski sklop koji sluzi kao pokazivac nivoa plina na boci u kolima ,znaci mali magnet zakacen za skalu plovka na boci i aktivira senzore (rid kontakte) a oni na pokazivachu u kabini pale jednu odnosno dve ,tri ....diode u zavisnosti od nivoa goriva e to je isti sistem samo diode bi pokazivale polozaj nozice menjaca ,hm komplikovano za pojasniti zar ne ali ako si zainteresovan eto ti pocetne ideje za desetak evrica imas celu zimu na raspolaganju da nastelujes  ;D

• Drug član, 3059 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Extreme Moto Shop iz Zagreba je generalni distributer firme G.P.T. Technology, imaju digitalni pokazivac stepena prenosa koji se lako montira na sve motoRcikle sa digitalnim brzinomerom. Cena je 870 kuna

www.extrememotoshop.com

adresa im je Samoborska 241a, 10 000 Zagreb, tel. 01/3498-234

Izvor- Moto Puls br 92, trenutnmo u prodaji :)

Zovi pa vidi :)

• Drug član, 1737 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8

Da se i ja nadovezem na Misu, danas sam pricao sa Mikom sa Strom foruma iz Hrvatske i rekao mi je da imaju spravicu i da kosta oko 10 evra (1 evro =72 kune).

• Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

da nisi malo promasio 1 eur 7,1 kuna

Hvala ljudi,nasao sam sta mi treba,jedino sto malko izgleda kuburumo sa ljudima koji znaju da montiraju tzv"univerzalne pokazivace stepena prenosa"kontaktirao sam josku coveka iz temerina,koga mi je dosta ljudi sa foruma preporucilo,poslao sam mu linkove za Manual-e za Dva uredjaja(oba univerzalna,i rade na potpuno istom principu)cak smo se dogovorili da se cujemo prosle nedelje,zva sam ga tri cetiri puta ali mi se nije javio(mada mi je rekao da to do sada nikada nije ugradjivao)tako da je sada problematika,pronaci coveka koji pouzdano zna da montira uredjaj,moram priznati da sam sa nevericom slusao izgovorene reci izvesne osobe,koja mi je rekla da "u srbiji to niko nezna da montira" ako je tako onda cu da emigriram(ali sada stvarno).Ako neko zna osobu (majstora elektonicara,elektricara)koji sigurno i pouzdano zna da montira pomenuti uredjaj,neka mi se obavezno javi.

Hvala u napred

pa ovo je dzabe,samo sto je daleko od nas,kad bi se organizovali za vise komada pa da narucimo  ;D

140 evra a kao da ih je neko pravio kod kuce od kineskih dioda ;D koliko su kvalitetnije one sa gornjeg linka

Ima firma koja se zove "KOSO" moto box prodaje njihove proizvode,oni su od ove godine(2008)poceli da ga proizvode,i to na zahtev kupaca ostalih njihovih proizvoda ,kao sto su kompletne instrument table etc,gazda jos nemoze da mi kaze posto bi bio njihov(izgleda vrlo pristojno)ali ako kompletna (vrlo lepa i sa svim mogucim pokazivacima tabla kosta 16000din,onda gear-meter oni su ga bukvalno tako nazvali,nemoze da kosta vise od 60-70€,

ja uglavnom cekam gazdu prodavnice Moto Boxu Novom Sadu da mi se javi sa cenom a evo i njihov link(KOSO)  http://www.kosoeurope.com/shop/index.php.  Sada cu da posaljem mail joski da vidim jel pregledao te manuale,pa da mi kaze moze li on to montirati,a inace nije losa ideja ako bi nas se skupilo jedno 4-5 da pritisnemo gazdu Moto -Boxa,kontam da bi covek onda ubrzao traznju gore spomenutog uredjaja.

ajd,u zdravlje i da nam motori imaju gear -metre ;D

Sada sam otisao na onaj gornje postavljeni link,za "Hips" uf ono mi se mnogo svidja sto imaju girometre sa sve po modelima,a izgleda za razliku od svih ostalih ovi njihovi najnoviji citaju brzine direktno sa menjaca,dok ostali proracunavaju brzini i jos nekoliko parametara,meni konkretno bi trebo onaj sta se zove Gi-pro2-pa kaze (na prvom mestu(suzuki bandit 650 2007-2008)e sto to volim kada vidim da neko lepo ti napise "kupi ovaj taj smo napravili bas za bike kaki ti imas" jes da kosta 85 funti-sterlinga ali ga hvale vise nego"ciga konja"a to mu dodje isto oko 140€,kao onaj sto su ga napravili od "kineskih ledova".Bobane ajde da narucimo to iz engleske a i svi vi koji su se nalozili na spravicu,neka kaze ko sta hoce,ali izuzetno korisnu po vise pitanja,na prvom mestu ,pokriva vise aspekata bezbednije voznje,nemorate da mislite u kojoj ste brzini "sada"vec mozete full koncetraciju da posvetite voznji,drugo u slucaju klizave podloge,svi znamo kako opasno moze biti spustanje u "prenisku brzinu"a sve zbog "loseg secanja"u kojoj smo to brzini bili pre krivine...etc,a tek onda dolazi ukupno podizanje kvaliteta voznje a i zastite samog motora od "prevrtavanja"ne prevrtanja,znaci moze koristiti za produzavanja veka delova samog motora...u svakom slucaju visestruko korisna sprava ,sto se mene tice.E druga je stvar sto naprimer suzuki od 2009.god na sve svoje motore stavlja serijski girometar,za razliku od yamahe.na primer i najnoviji samo restilizovani Bandit ima pomenuti pokazivac.Lepo od suzukija.

Nemozes da vidis cene,isto kao sto nemozes da vidis cene ni na jednom Home sajtu,custom proizvoda,ni na Akrapovic sajtu nema cena,vec samo na sajtovima prodavaca istih,Mada koliko sam ja shvatio pricu ,coveka iz MotoBox-a(prodavnice)KOSO je izvorno valjda neka dalekoistocna fabrika(nije kina)a ovaj sajt ciji link sam stavio je kao neka vrsta informacije za ljude koji bi zeleli da prodaju njihove proizvode,Konkretno moras da se logujes kao (diler) e sada kakva je to procedura ne znam.Znam samo da onda imas pristup i cenama i "stock-u" tj.zalihama,Znam da kada je covek gledao ,nisu na zalihama imali giro-metar,kada sam ga pitao imali sanse da za dva do tri meseca bude,rekao mi je da nezna ,ali da bi trebalo(boze sta ja pisem).Uglavnom ,koso mi se dopada zato sto su im proizvodi korektnog kvaliteta ,a ne ubijaju sa cenama.Mada ako se nadrndam,narucicu od onih engleza onaj Gi-pro2-za 85funti pa nek ide zivot.(oni tvrde da njihov uredjaj,radi bolje i preciznije,jer cita brzine sa menjaca)barem tako kazu.

Ljudi Joska "ODUSTO",Obavestio mie covek da iz par razloga on nebi to ugradjivao i to je to,necu da komentarisem razloge,ako neko poznaje eventualno nekog jos a zna da je covek osposobljen za takvu vrstu posla neka mi se obavezno javi.

Hvala u napred. ???

Extreme Moto Shop iz Zagreba je generalni distributer firme G.P.T. Technology, imaju digitalni pokazivac stepena prenosa koji se lako montira na sve motoRcikle sa digitalnim brzinomerom. Cena je 870 kuna

www.extrememotoshop.com

adresa im je Samoborska 241a, 10 000 Zagreb, tel. 01/3498-234

Izvor- Moto Puls br 92, trenutnmo u prodaji :)

Zovi pa vidi :)

Moram da se izvinem coveku ,sto se ranije nisam zahvalio na ovom konkretnom obavestenju a i mnogo je lakshe okrenuti telefon i dobiti samobor ili zagreb,nego narucivati spravu iz londona(jedino sto imam problem sa logovanjem na www.extrememotoshop.com  kada stisnem misem ikonu za nove korisnike nishta se nedesi,a kontam da bez logovanja nemogu da vidim ni cene ni proizvod pa ako iam neka zackoljica,i neko zna sta je u pitanju neka kaze,,F'ala u napred ;)

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja