hidroponika 138 Napisano Jun 16, 2022 U prolazu, 68 postova Prijavi odgovor kao problematičan Aj sto su im putevi losi nego sto je to neki klizav asfalt ko da vozis po ledu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 10518 Napisano Jun 16, 2022 (promenjeno) Hronični Motociklopata, 7330 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder Prijavi odgovor kao problematičan Slažem se sa kolegom Nolebg, Crna Gora je extra, prosto izmišljena za vožnju motora, putevi odlični, predeli prelepi, pravo je uživanje voziti tamo. Promenio Jun 16, 2022 član Disko Nindža Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 5604 Napisano Jun 16, 2022 Drug član, 1401 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, hidroponika je napisao: Aj sto su im putevi losi nego sto je to neki klizav asfalt ko da vozis po ledu Па зависи како где. Најгори део пут тог "викенда у Требињу" је спуштање ка Херцег-Новом. На ово остало од Уе до Требиња и назад немам замерке што се тиче клизавог асфалта. Фоча-Тјентиште се не рачуна, оно се не може назвати путем, више је једносмерна улица. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3188 Napisano Jun 16, 2022 Drug član, 2321 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Nole Bg je napisao: Nike to komšo toliko bas loše koliko ti predstavljas, uplašićeš ljude da idu kroz prelepu Bosnu. Meni prelepo kud god krenem tamo. Istini za volju ima tu i prilicno loših deonica koje treba izbeci ako moze ali daleko od toga da se nemože proći. Taj Foča - Šćepan polje je najgori deo puta, sve ostalo je sasvim korektno i msm da nema razlike u odnosu na Srbiju, C Goru, mada meni kroz C Goru možda i ponajbolje. Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka Ma naravno da nije to toliko strašno nego navodim razlike Federacije u odnosu na RS. Na jednom putu može biti i po 4 presecanja sa ingerencijama Fed i RS i tačno vidiš po istom putu koliko RS ne ulaže u infrastrukturu 500m odličan asfalt pa onda 700m očaj živi i tako u krug. Pa se tako desi da kad kreneš iz Trebinja put Mostara i Sarajeva put bude opasno dobar! Prosto usporiš da uživaš i onda dođeš do Ljubinja i prokuneš sve do Mostara. Svakako se Bosna vozi nevezano za uslove puta... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3188 Napisano Jun 16, 2022 Drug član, 2321 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 47 minuta, Marko05 je napisao: Па зависи како где. Најгори део пут тог "викенда у Требињу" је спуштање ка Херцег-Новом. На ово остало од Уе до Требиња и назад немам замерке што се тиче клизавог асфалта. Фоча-Тјентиште се не рачуна, оно се не може назвати путем, више је једносмерна улица. Mada i spuštanje u trebinje iz pravca Bileće nije naivno...asfalt spreman za zamenu. Nema rupa ali je klizak pogotovo kad vetar nanese malo vode...ko ne zna za jadac fino se raskliže. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko05 5604 Napisano Jun 16, 2022 Drug član, 1401 postova Lokacija: Ужице Motocikl: Гулим ђонове... Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, mick je napisao: Mada i spuštanje u trebinje iz pravca Bileće nije naivno...asfalt spreman za zamenu. Nema rupa ali je klizak pogotovo kad vetar nanese malo vode...ko ne zna za jadac fino se raskliže. Поготово ако се долази у сумрак. Светлост од фарова некако даје утисак да је асфалт мокар. Ту обавезно успорим, превентивно. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2547 Napisano Jun 16, 2022 Vozac A kategorije :D, 933 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pa kad su "toliko losi" putevi zasto pola Srbije leti ka Trebinju, Sarajevu, BL.... 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3188 Napisano Jun 16, 2022 Drug član, 2321 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, draki je napisao: Pa kad su "toliko losi" putevi zasto pola Srbije leti ka Trebinju, Sarajevu, BL.... Draki nemoj tako, Srbija ima sjajne puteve a ima i krševe. Isto kao U BiH...to nema veze sa putevima već sa tim šta ko voli da vozi. Ja na primer ne volim da vozim dugačke prave i ravne deonice a toga ima na potezu recimo od Modriče do Banja Luke, nema teorije da se nateram da tamo vozim...kao i Vojvodinu a ima prilično dobrog asfalta...opet se okrenem prema donjem delu Bosne gde ima lošijeg. Da se mi pitamo znamo kako bi rasporedili asfalt ovako možemo samo da prenosimo iskustva kolegama kako bi bili što sigurniji pri prolascima tim putevima. Valjda je to poenta... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5625 Napisano Jun 16, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 1741 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Eto vidiš, 100 ljudi sto ćudi što se kaže, ne gledamo svi istim očima i kriterijumi su različiti sto je sasvim u redu. Meni je taj deo kad se izadje iz Trebinja gore do Moska savrsen, tu sam se najslobodnije vozio i uzivao do kraja. I bas komentarisem kakva sigurnost na ovom asvaltu ludilo, šmirgla. Ma sve je dobro, samo nek se vozi i pamet u glavu, svako ima svoje prohteve i zelje i u skladu sa tim samo napred. Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 806 Napisano Jun 16, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, mick said: EU finansira i BiH samo Federacija odvoji malo za po neki projekat a RS strpa sve u svoj džep...tj džepove političara i ostalih koji imaju šape u medu Dovoljno je proći put od Sarajeva do Trebevića i svakom je jasno kako stoje stvari u zemlji...na žalost. Jedno je što se finansira sada, drugo je što će se (kad konačno dobijemo status zemlje kandidata) otvoriti predpristupni fondovi. Hrvatska je iz toga obnovila i puteve i priključke s puteva - ulaze u gradove i mjesta, i fasade po gradovima. Pola fasada po Sarajevu, i onih lijepih starih austrougarskih zgrada, je u lošem stanju i posivilo od smoga, Zagreb pak izgleda k'o Beč E, taj se konačno obnavlja. https://www.klix.ba/vijesti/bih/radovi-u-punom-jeku-obnavlja-se-cesta-na-trebevicu/220604077 Promenio Jun 16, 2022 član FFBikerSar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3188 Napisano Jun 16, 2022 Drug član, 2321 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, FFBikerSar je napisao: E, taj se konačno obnavlja. https://www.klix.ba/vijesti/bih/radovi-u-punom-jeku-obnavlja-se-cesta-na-trebevicu/220604077 Uh nadam se da će se srediti taj put ka Trebeviću, prelep za vožnju! I gore po tom kraju zaista milina. Jeste kratak ali baš ima potencijala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 806 Napisano Jun 16, 2022 Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, Disko Nindža said: Moj opšti utisak je da su putevi u BiH (bar oni kojima sam se ja kretao) sasvim ok, zadovoljavajući, ništa lošiji nego u Srbiji, sem one izuzetno loše deonice 20-ak km prema Neumu Od Sarajeva ka Palama, ili kad sam lani išao preko Romanije za Zvornik - katastrofa. Neki dan sam išao od Jablanice preko Blidinja za Split, isto su dio do ulaza u Park Prirode Blidinje, a i ako se ide na Prozor kanjonom Rame, u lošem stanju. Stolac-Neum brza cesta će se završiti još ovog ljeta Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 806 Napisano Jun 16, 2022 Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, mick said: Ima ogromne razlike...možda nisi vozio toliko po RS ali baš ima razlike. Recimo kad se ide od Foče preko Bastaša do GP Hum sa CG gde se nalazi prelep deo Kanjona Pive. Taj put je ne katastrofa nego opasan po život. Deo od Foče pa do Čemernog nije rađen još od Tita... Kad ideš od Trebinja prema Mostaru pa onaj očajni put od Ljubinja do Stoca...ubistvo! Foča do GP Hum je odron, ja tuda ne bi ni s motorom ni autom dok konačno ne saniraju i stave pristojan asfalt. Motorom ne idem nigdje gdje ima i 10 metara makadama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 806 Napisano Jun 16, 2022 Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Nole Bg said: Nike to komšo toliko bas loše koliko ti predstavljas, uplašićeš ljude da idu kroz prelepu Bosnu. Meni prelepo kud god krenem tamo. Istini za volju ima tu i prilicno loših deonica koje treba izbeci ako moze ali daleko od toga da se nemože proći. Taj Foča - Šćepan polje je najgori deo puta, sve ostalo je sasvim korektno i msm da nema razlike u odnosu na Srbiju, C Goru, mada meni kroz C Goru možda i ponajbolje. Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka "Martin Brod Iz Kulen Vakufa možete krenuti za Martin Brod, prometno izolirano mjesto, što dočarava i mala prometna tabla s porukom "Kraj asfalta", nekoliko kilometara prije samog mjesta." https://punkufer.dnevnik.hr/clanak/putovanja/avantura-unom-sto-posjetiti-a-koja-mjesta-zaobici---571470.html Sad su se konačno iskilavili da i ovo izasfaltiraju... Do sad je za mene to zbog makadama bilo: NO GO Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3188 Napisano Jun 16, 2022 Drug član, 2321 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, FFBikerSar je napisao: Foča do GP Hum je odron, ja tuda ne bi ni s motorom ni autom dok konačno ne saniraju i stave pristojan asfalt. Motorom ne idem nigdje gdje ima i 10 metara makadama to je već do K1100 greota da se aka! Šalu na stranu jeste horor put ali kad se uđe u CG vredi svakog živca! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 806 Napisano Jun 16, 2022 Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, hidroponika said: Aj sto su im putevi losi nego sto je to neki klizav asfalt ko da vozis po ledu To mi se žalio i prijatelj koji mi servisira motor u Splitu, da i kod njih koriste nekakav agregat koji se jako brzo zaobli. Meni opet puno bolje nego prije - na ulazu u Brela mi je jednom 2001 proklizao motor poda mnom na malo kišice, cesta bila kao staklo. Nisam mogao u čizmama stajati na njoj, kliže se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2547 Napisano Jun 16, 2022 Vozac A kategorije :D, 933 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, FFBikerSar je napisao: Foča do GP Hum je odron, ja tuda ne bi ni s motorom ni autom dok konačno ne saniraju i stave pristojan asfalt. Motorom ne idem nigdje gdje ima i 10 metara makadama Drž se munjo autoputa 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 806 Napisano Jun 16, 2022 Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan Just now, mick said: to je već do K1100 greota da se aka! Šalu na stranu jeste horor put ali kad se uđe u CG vredi svakog živca! Pa sa crnogorske strane, vidio sam na reportažama na TV, put sasvim OK. Hajde ti digni 290 kg K1100 ako se povali... Nije krosa od stotinjak kila (sa R80 se nisam ustezao, on je imao samo 170 kg, a ni sa R100RT - 190 kg, digao bih ga bez problema sam) 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 806 Napisano Jun 16, 2022 Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Marko05 said: Па зависи како где. Најгори део пут тог "викенда у Требињу" је спуштање ка Херцег-Новом. На ово остало од Уе до Требиња и назад немам замерке што се тиче клизавог асфалта. Фоча-Тјентиште се не рачуна, оно се не може назвати путем, више је једносмерна улица. Put od Bileće ka Vilusima je kažu lijepo sređen, dijelom i 3 trake Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 806 Napisano Jun 16, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, mick said: Mada i spuštanje u trebinje iz pravca Bileće nije naivno...asfalt spreman za zamenu. Nema rupa ali je klizak pogotovo kad vetar nanese malo vode...ko ne zna za jadac fino se raskliže. Pa prošle godine su pisali o tome kako se gomila motora povaljala na kiši, pri dolasku na susret. Da vas malo podsjetim... Promenio Jun 16, 2022 član FFBikerSar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 806 Napisano Jun 16, 2022 Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan 42 minutes ago, mick said: Draki nemoj tako, Srbija ima sjajne puteve a ima i krševe. Isto kao U BiH...to nema veze sa putevima već sa tim šta ko voli da vozi. Ja na primer ne volim da vozim dugačke prave i ravne deonice a toga ima na potezu recimo od Modriče do Banja Luke, nema teorije da se nateram da tamo vozim...kao i Vojvodinu a ima prilično dobrog asfalta...opet se okrenem prema donjem delu Bosne gde ima lošijeg. Da se mi pitamo znamo kako bi rasporedili asfalt ovako možemo samo da prenosimo iskustva kolegama kako bi bili što sigurniji pri prolascima tim putevima. Valjda je to poenta... Bajkeri po zapadnoj Europi su dosta često izbjegavali vožnje dugim dionicama autoputeva, i zato jer to deformiše profil gume (postane ¨"četvrtast" u presjeku), pa su zato radije ukrcavali motor na "Auto-Zug", auto-voz, kad npr. krenu iz Hamburga ili Kelna za ka jugu, i ka Italiji, i ka Austriji, i za Španiju ili Francusku. Takvim vozom se isto može od Villacha (Austrija) do Edirnea (Turska). 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FFBikerSar 806 Napisano Jun 16, 2022 Zainteresovan, 532 postova Lokacija: Sarajevo, Bosnia-Herzegovina Motocikl: BMW K1100RS Prijavi odgovor kao problematičan 4 minutes ago, draki said: Drž se munjo autoputa Ama da ih bogdom imamo, dabogda da od Sarajeva ka moru i ka Savi i do Bihaća i preko Tuzle ka Beogradu završe za mog života. Pa da ako mi se žuri idem autoputom, ako mi se voza ćejfa radi običnim putevima. Ovako, dok DOĐEM do autoputa Beograd-Zagreb, ili onog od Ploča ka Zagrebu, ogadi mi život. Voziš se kilometrima iza kakvog kamiona, ne možeš ni motorom da ga pretekneš, čađav k'o crnac. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nole Bg 5625 Napisano Jun 16, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 1741 postova Lokacija: Beograd, Mirijevo Motocikl: Bmw R1200Gs Prijavi odgovor kao problematičan Lepo ja kazem ima nas raznih, ja auto putem samo kad moram, kad nema druga opcija. Sarajevo, preko Romanije ka Zvorniku, može li bolje, ma fenomenalnoPoslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3260 Napisano Jun 16, 2022 Drug član, 1007 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Šteta što nemamo ovde nekog stručnjaka, ali pravog koji se bavi time, za asfaltiranje, da objasni malo. Ovde se znanje završava uglavnom na klizav, manje klizav, drži. Pre par godina sam sreo na ulici kolegu 60+ godina i kratko smo pričali, iznenadio sam se šta je sve izgovorio o asfaltu, vrstama i vožnji. Počeli smo od toga kako je kao mladić vozio krug na Ušću. Naravno, ništa nisam zapamtio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_veseljak 1252 Napisano Jun 16, 2022 Drug član, 995 postova Lokacija: Banjaluka Motocikl: Triump Tiger 800 XRT Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, mick said: Ma naravno da nije to toliko strašno nego navodim razlike Federacije u odnosu na RS. Na jednom putu može biti i po 4 presecanja sa ingerencijama Fed i RS i tačno vidiš po istom putu koliko RS ne ulaže u infrastrukturu 500m odličan asfalt pa onda 700m očaj živi i tako u krug. Pa se tako desi da kad kreneš iz Trebinja put Mostara i Sarajeva put bude opasno dobar! Prosto usporiš da uživaš i onda dođeš do Ljubinja i prokuneš sve do Mostara. Svakako se Bosna vozi nevezano za uslove puta... Razlika bukvalno ne postoji. Oba entiteta imaju i odlicne i katastrofalne dionice. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...