draki 2706 Napisano Decembar 29, 2016 Vozac A kategorije :D, 958 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Od obavezne opreme na duza putovanja nosim: alat ( mada mogao bih da ga obnovim) Kisno odijelo Navlaka za cizme Rukavice set za popravku gume mali kompresor Razno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8391 Napisano Decembar 29, 2016 Solo Rider, 3210 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Da ne nabrajam ...... osim sve Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fruitcake 478 Napisano Januar 3, 2017 oddball, 1146 postova Lokacija: Alba Greca Motocikl: tri šrafa u nozi Prijavi odgovor kao problematičan Kao što je Lalajko već dvaput naveo u ovoj temi sve zavisi od samog putovanja. Da li je višednevna vožnja, gde se putuje i po kakvim putevima (ili bez puteva) planira da se vozi, period (proleće, lepo, jesen, pa i zima) kada se putuje, da li se putuje u grupi ili solo... I pre svega od sopstvenih prohteva. Višak keša i kartice su tu da više daju neku psihološku sigurnost, i dobro dođe naravno, ali mislim da mnoge druge stvari odlučuju da li će putovanje biti uspešno završeno. Kao što mnogi znaju 2014e sam radio dve fotoreportaže "Putevima NOBa" i "Putevima rimskih imperatora". Obe reportaže su trajale dve nedelje i obe su bile oko 3000km, a planirano je da traju oko 8 dana i 1700km. Na put sam išao sam. Sledeću fotoreportažu kada budem radio pakovaću se slično kao i prethodna dva puta:- motor na kom je urađen redovan servis pred put (ulje u agregatu, kočnicama, vilama, filter ulja i goriva, antifriz, i provera pakni & diskova) - nove gume ukoliko su trenutne na motoru "do pola"- standardni moto alat - tank torba: karte za zemlje u koje putujem, kišno odelo, termo postava i termo protektori, rezervna potkapa, pletene vunene rukavice - repni kofer: ranac sa lap topom, fotoaparat, voda i grickalice - levi bočni kofer: čarape i kompleti donjeg veša planirani za svaki dan puta +3 kompleta, pantalone za svaki treći, majce za svaki drugi, rezervni duks, 2 peškira, pribor za higijenu i sapun za veš, 1 rezervna pamučna trenerka - desni bočni kofer: kantica ulja za agregat, kočiono ulje, kantica od 5L goriva, sprej za podmazivanje lanca, nešto dodatnog alata, papuče, plitke patike, par najlonskih kesa za odlaganje prljavog veša, rezervni španeri - šator i vreća za spavanje na suvozačevom sedištu (u toku vožnje se može nasloniti na njih i odmoriti leđa, mnogo dobra fora) Meni će par A.M. bočnih kofera od 39L koje sam serijski počeo da pravim prošle godine biti sasvim dovoljni. Sa 45L bih imao viška prostora, ali kao što se vidi za sebe pakujem samo najosnovnije. Ovi prototipovi iz prethodne serije su nešto zapreminski manji i bilo je mesta da se ubaci još ponešto. Opet napominjem, za moje potrebe je to više nego dovoljno. Ako neko putuje sa devojkom/verenicom/ženom/sestrom/drugaricom ni kamion mu neće biti dovoljan Ulja nosim preventive radi, a sa druge strane nije nemoguće da možda sretnete nekoga usput kome bi to ulje dobrodošlo pa da mu pomognete. To manje više izgleda kao na ovoj slici. Ovo je slikano pred "Imperatore": Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6085 Napisano Januar 3, 2017 Drug član, 4160 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Na jednodnevnu vožnju ponesem minimalno tank torbu, u koj mi je kišnjak, druge rukavice, još tople robe i ostale sitnice i boca vode. Kad idemo u paru i topcase jerbo se gospoja voli naslonit. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bocciaa 101 Napisano Decembar 5, 2019 Svrati ponekad, 189 postova Lokacija: Nikšić,Crna Gora Motocikl: Peugeot Satelis 400cc Prijavi odgovor kao problematičan od svega po malo iz ovih postova i trebala bi mi prikolica za motor da sve stane...Poslato sa Huawei Mate 20 pro uz pomoć Tapatoka Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
markodjurovic 815 Napisano Decembar 9, 2019 Drug član, 1412 postova Lokacija: Beograd/Kraljevo Motocikl: Husaberg FE 400, Honda Varadero 1000, Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Noz Telefon Toalet papir Sve ostalo je opciono Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nebojša S 73 Napisano Decembar 9, 2019 Svrati ponekad, 130 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Kada je neko spomenuo sprej....Uzeo sam ga pre ove moto sezone i nosio na par izleta van grada, ali i na letovanje u Grčku u koju sam išao kolima. Na jednoj naplatnoj rampi mi je grk pokazao prstom na zadnju desnu gumu.. i dok sam prošao rampu, prestrojio se u krajnju desnu traku, guma je već "legla". Već mi je bila muka od pomisli vađenja stvari iz gepeka da bi došao do rezervne, ali sam se setio spreja koji je bio na dohvat ruke. Bez problema sam je naduvao sa njim i vozio auto-putem još 40 km do sledećeg izlaza gde je bio vulkanizer. Verovatno bi to radilo i na motogumi, samo da nije pocepana, nego probušena najviše ekserom...odmah po dolasku sam uzeo dva, jedan za motor, a jedan za auto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Acko017 192 Napisano Decembar 9, 2019 Svrati ponekad, 330 postova Lokacija: Bujanovac Motocikl: BMW S1000RR, Yamaha R6 Prijavi odgovor kao problematičan Bez minimum 200-300 evra u džepu nigde 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6085 Napisano Decembar 10, 2019 Drug član, 4160 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Osobna, vozačka, kreditna i smartphone... Vozim motor, nisam bajker. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2691 Napisano Decembar 16, 2019 Drug član, 1228 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Dali je jednodevna ili vise dana, (osim onog standardnog) obavezno ponesem, gospoju,vode i rakije. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17363 Napisano Decembar 16, 2019 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3698 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Dane Deda je napisao: Dali je jednodevna ili vise dana, (osim onog standardnog) obavezno ponesem, gospoju,vode i rakije. A gospoju vodiš da bi imao ko da popije vodu. 1 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6085 Napisano Decembar 16, 2019 Drug član, 4160 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Da ne baca vodu povede gospoju.Mudro.Vozim motor, nisam bajker. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dane Deda 2691 Napisano Decembar 16, 2019 Drug član, 1228 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1100R Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, zika56 je napisao: A gospoju vodiš da bi imao ko da popije vodu. Upravo tako, a rakija sluzi kao antibiotik, antiseptik, dezinfekciju unutrasnjih organa motora. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GR 46 5013 Napisano April 18, 2020 Sreca i osmeh su kljuc svega ..., 402 postova Lokacija: Beograd Motocikl: ... Pčelica :) ... FZ6 N... Prijavi odgovor kao problematičan Do sada su sve vožnje bile jednodnevne - nisam nosila nista osim dokumenata, novca, telefona, maramice ali ću morati malo da su uozbiljim po tom pitanju Za više dnevne ćemo videti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nik_sa015 1816 Napisano April 18, 2020 Zainteresovan, 713 postova Lokacija: Crna Gora Motocikl: BMW R1200GS LC ADV Prijavi odgovor kao problematičan hm... Punjač za komunikaciju je najbitniji. Bez njega nema muzike ! Bez muzike sam kao lud Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
overtone 1443 Napisano Februar 2, 2022 Zainteresovan, 273 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 25.11.2008. at 14:28, Purec92 je napisao: Kao sto kaze naslov bez cega ne krecete na neki duzi put. Sta od opreme nosite i koje tank torbe i bisage koristite i jeste li zadovoljni njima ili bi ste nesto promenili..... Vec par godina na duze djireve nosim ovu torbu https://tram21.co.uk/products/the-motorcycle-bag Vidim sad da ima i manja verzija, moja je veća...unutra mi stane praktički sva roba + obavezno kišno odijelo na vrhu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JoeD 597 Napisano Februar 3, 2022 Zainteresovan, 564 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda VFR800 FI Prijavi odgovor kao problematičan Pare za autobus Nikad mi nisu zatrebale, ali ostala zajebancija jos iz vremena dok se Jawe vozile . 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3287 Napisano Februar 3, 2022 Drug član, 1008 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan On 12/16/2019 at 4:58 PM, zika56 said: A gospoju vodiš da bi imao ko da popije vodu. Vidi Žika iz 2019. godine. Pozdravite Žiku, da zna da mislimo na njega iako ga ne poznajemo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...