Jump to content

Moto Zajednica

Honda Africa RD03, prednja kocnica slabo koci

Recommended Posts

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Pa rekao sam ti cilindar, mozes da ga otvoris pre nego sto porucis da vidis u kakvom je stanju unutra, to je 15-ak min i 100ml ulja

Provericu preko zime kad budem radio i sve ostalo. Da li taj set za servis gornjeg kocionog cilindra moze da se kupi preko Saleta iz Trestenika?

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1777 postova

Markes je imao iste simptome kao ti, zato ti to kaze. Ne mora da znaci da je isto, tesko je reci ovako preko neta, ali jedno po jedno i resices problem. Teflon creva ce ti drasticno poboljsati kocnice kao sto je Ra$a rekao a i ostali. I ja cu da stavljam na moju. Disk lako proveris.

Ja sam stavio na moju Afriku sinter plocice Brembo i posle 15k km sam menjao diskove ;D kocio je za sve pare ;D ;D ;D posle toga sam presao na malko losije, ali puno jeftinije kocenje ;D ;D ;D

Cilindar mozes preko wemoto.com da porucis ako ti zatreba, prilicno je povoljno!

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Ja za vreme kocenja (pri malim brzinama) osecam neke potrese, slicno kao da imam ABS.

Kriv disk, lezaj upravljaca ili felna kriva/lose balansirana (ovo je slabo verovatno).

1.Sa teflonskim crevima ces dobiti ZNATNO poboljsanje po pitanju odnosa pritisak na kocnicu/ zaustavna sila.

2.Rasturi kocioni cilindar, vidi dal' ima risove i dal se klip (obicno je od plastike) pokrivio. Zamena gumica nije skupa (mane od 10e) i moze ga vratiti u zivot. Gumice imas kod mene u ZR, ako nemozes naci drugde.

• Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

Imas u Louisu al nisu jeftina. Mislim da je Peki ovde pravio za njegovu Hondu pa ga priupitaj!  :)

• Drug član, 1893 postova
  • Motocikl: XRV 750

Imas u Louisu al nisu jeftina. Mislim da je Peki ovde pravio za njegovu Hondu pa ga priupitaj!  :)

Cena je relativna stvar ;) Moja glava je mnogo skuplja ;)

• Drug član, 1520 postova
  • Motocikl: KTM 990 Adventure, KTM Lc4 Adventure-R 640

Ajd da ne otvaram novu temu ;)

Gde ima da se kupe teflonska creva i pos'o su?

Idi u Boban-sajle da ti naprave. Odneseš svoje gumeno i uradiće ti za dan. Ja sam tamo pravio i kvalitet je odličan.

• drkadzija, 1226 postova
  • Motocikl: njemac tisuca za na koleno, talijansko prdekalo za grad, debeli nindza

Definitivno kod bobana , nisu nista lošije od louisovih a koštale su mislim da mi je dexter rekao za nase krševe 60e , ako grešim za cenu ispravite me

• Drug član, 1261 postova

[quote author=Maki link=topic

2.Rasturi kocioni cilindar, vidi dal' ima risove i dal se klip (obicno je od plastike) pokrivio. Zamena gumica nije skupa (mane od 10e) i moze ga vratiti u zivot. Gumice imas kod mene u ZR, ako nemozes naci drugde.

Kolega moraš uzeti u obzir i godište motora, tada su ih pravili od alumijuma ;D ;D

[quote author=Maki link=topic

Kolega moraš uzeti u obzir i godište motora, tada su ih pravili od alumijuma ;D ;D

...ili kamena  ;D ;D ;D

Nista zlonamerno, al nisam mogao da se suzdrzim!

• Braćala..., 2179 postova
  • Motocikl: Honda CB750F 1981

Cena je relativna stvar ;) Moja glava je mnogo skuplja ;)

Cca. 4000 din za 2 prednja i 1 zadnje teflonsko crevo...i izvozih celu sezonu živ i zdrav

Šejtan još nije ni stigao do kočenja on još uvek  pada u mestu  :P

• Drug član, 1854 postova

izrada tih creva je obična boranija, pa nemoj da se zanosite da je ono iz louisa za 200e extra vrh i slično.verovatno je samo lepše ako je u boji i sl.

uradiš kod bobana ali obavezno traži da ti pocinkuju krajeve i nema zime. sad rade kao neko farbanje a to je sranje. samo da se pocinkuje.

Raso, ocu ja da stavljam druga creva sledece sezone, jos neki savet?

• Drug član, 1439 postova
  • Motocikl: KTM 1290 SDR V3

Vozio sam razna creva ranije od Goodridge, Earls i sva su plaćena relativno skupo mada je i kvalitet odličan.

Tada to ovde nisi mogao da kupiš a Boban sajle je bila mala šupica gde je gazda sam radio svoj posao i u ono vreme odlično, pravio mi je par puta sajle za brzinomer i sve je bilo ok moram da kažem.

Ako neko pravi kod njega teflon crevo ja lično bi pre montaže holendera odneo tankozidno plastično crevo ili termo bužir da se pletenica obloži a sad koliko dobro pravi priključke i kako ih štiti ja ne znam.

Ja sam skoro kupio u Nemačkoj Spiegler crevo za KLE500, 1.20m dužine za oko 35eur tako da i tamo sada to nije preskupo

• Drug član, 1116 postova
  • Motocikl: ZUNDAPP KS 750

tacno da mnogo duga crijeva se sire pa se efikasnost umanjuje pri kocenju, ali na endurima koliko ja znam namjerno su oslabljene kocnise zbog skliskih ,klizavih, pijescanih podloga , jer da je kocnica jaca odletjeli bi na glavu. a drugo svako 2 g kociona klijesta treba rastaviti i ocistiti , i fluid zamijeniti, je klijesta su od aluminijuma a klipovi od legure mesing grafit . a zbog maligh tolerancija izmedju klipa i klijesta. aliminijum pravi oksid sa mesingom i klijesta pocnu da ribaju da zaglavljuju i da gube efikasnost, a posebno oni koji voze po kisi ti trebaju obavezno da rade servis svako .2g . rastavljanje i sastavljanje nije problem ni za koga. postupak je zanimljiv i jednostavan. sretno.

• Drug član, 2247 postova
  • Motocikl: Triumph Tiger 800xc

Imao sam nissin semimetalic pločice iz kdm-a - sranje žešće, prvo sam čekao kao kreten da stignu, onda sam hteo da se upucam kada sam ih ugradio.

E sad, obzirom na godište motora može se pretpostaviti da je crevo porozno, moguće je da se i disk neravnomerno prekalio od upotrebe (zamor materijala), te se onda dobija specifičan abs osećaj -( neodgovarajuća smesa samo pregreva usled silovitog priskanja a zapravo ne koči)

MOžeš probati sinter plčočice, motor će kočiti kao lud, ali računaj da si sahranio disk, što može biti opravdano nabavkom novog u skorijoj budućnosti :)

Ove nove smese kočionih pločica se uopšte ne slažu sa starim diskovima (starim motorima) u to sam siguran, a pogotovo smeće na našem tržištu...

Na Domitantoru sam imao mineralne Carbon lorein pločice, legle su i kočile kao blesave od prvog mometa nakon ugradnje.

• Teoreticar ..., 12115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS Adv

Ali ja vec imam na motoru nova oba diska. Poreklom su iz Francuske, kupljeno u 3t Racing. Pomislio sam da je do samih diskova, ali recimo zadnji koci perfektno. Cim namontiram centralni stender, krecem sa sredjivanjem kocnica pa cemo videti :)

• Drug član, 1261 postova

Ja i dalje ljudima koji nemaju sportske ambicije, preporučujem organic pločice. Dosta su mekše i odlično koče i bez predgrajanja, tako da su dosta upotrebnije u gradu i kratkim relacijama, a bogami i u putu, ako se ne vozi mnogo oštro. Pri tome dosta štede diskove ;D ;D ;D

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja