RobiNS 262 Napisano Februar 15, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Rumenka - Novi Sad Motocikl: Yamaha Xmax 125 Tech MAX (2022) Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi, evo posle NMax-a (125) ponovio sam se sa novim Xmax-om iste snage. Za sve ljubitelje jakih motora i velikih brzina ovo će verovatno biti ne interesantna tema ali verujem da ima onih koji uživaju u vožnji motorom (i održavanju istih) kao i ja a da nisu zavisni o adrenalinu koji izazivaju brze i bučne mašine, ne koriste motor za neka duga putovanja i nemaju problem da voze 80km/h na otvorenom putu... Moje iskustvo je najduže sa skuterima 50cc (oko 15 godina) ali sam prošle zime položio za A1 i vozio Nmax-a 125. Godinama sam se vozio maksimalno do 60-65 km/h što je meni bilo za moje potrebe sasvim ok ali me kupovina novog (pouzdanijeg) skutera i sve manja mogućnost skidanja blokade (45km/h) naterala da pređem na 125cc. Ono čudo od Nmax-a me oduševilo svojom čvrstinom, pouzanošću, jačinom (i više nego što mi treba) pa sam prošle godine prešao motorom čak 8.000 km poso-kuća, švrćkanje... A ovo je mašina kao stvorena za mene, ima sve o čemu sam maštao, udobna, lepa, pouzdana i dovoljno snaža za ono što ja od nje zahtevam. Vreme me poslužilo pa sam ovih dana napravio prvih 150 km, vozam ga lagano sa pola gasa (sam i sa suvozačem), najviše 80-90 km/h (nemam pojma ima li potrebe da se razrađuje nova mašina ali ja to tako... ) i to je meni sasvim dovoljno (ni auto ne vozim brže osim na auto putu ). Potrošnja 2.5 L/100km (sa isključenim start-stop sistemom). Eto to je dovoljno za početak, moja očekivanja su ispunjena, kada napravim veću kilometražu i možda neki duži put - prenosim utiske ovde. p.s. dodatna oprema originalni nosač kofera i kofer od 50L. Promenio Februar 15, 2022 član RobiNS 23 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano Februar 15, 2022 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Neka je sa srecom.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivchaNB 505 Napisano Februar 15, 2022 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda Pantheon Prijavi odgovor kao problematičan Svaka čast, uživaj! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7138 Napisano Februar 15, 2022 Drug član, 2988 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Bravo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RobiNS 262 Napisano Februar 17, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Rumenka - Novi Sad Motocikl: Yamaha Xmax 125 Tech MAX (2022) Prijavi odgovor kao problematičan Evo malo vožnje (sa Laboratorijim zvuka) po sunčanom Februarskom danu... Promenio Februar 17, 2022 član RobiNS 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6153 Napisano Februar 17, 2022 Drug član, 1771 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Sa srecom Robi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 1867 Napisano Februar 17, 2022 Zainteresovan, 588 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan Lepo motorche. Jesi li probao da ga razvuces? Sto bi rekao onaj: a koliko moze da razvije? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RobiNS 262 Napisano Februar 17, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Rumenka - Novi Sad Motocikl: Yamaha Xmax 125 Tech MAX (2022) Prijavi odgovor kao problematičan Nisam još, suzdržavam se iako mi niko nije rekao da se lagano razrađuje mašina al do 1000 km ću ovako. Probao sam na drugi sprat Promenade iz mesta - ovaj deo. 2:35 https://youtu.be/yI8dCnX1vJU?t=123 - lepo ubrzava. Ne vidim neku veliku razliku između Nmax-a i ovoga sem da je sve nekako mekše, i vožnja a i ubrzavanje a i kočenje, zbog težine naravno. Nmax je lagan pa je skakao na svako cimanje gasa Vozam ga sa pola gasa a tako će biti i u buduće sem što ću probati naravno i da ga "razvučem" iz radoznalosti. Promenio Februar 17, 2022 član RobiNS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4749 Napisano Februar 17, 2022 Drug član, 3627 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Jel imaš korisničko uputstvo? Tu mora da piše kako se razrađuje makina. Bez obzira na razna mišljenja, ja bih ispoštovao šta tu piše. Inače, XMAX bi trebalo da bude mnogo više pravi maxi od tvog prethodnog skutera, bez obzira na sličnu snagu. I udobniji i stabilniji na neravninama itd... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RobiNS 262 Napisano Februar 17, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Rumenka - Novi Sad Motocikl: Yamaha Xmax 125 Tech MAX (2022) Prijavi odgovor kao problematičan Nisam video u uputstvu Božo (pogledaću još jednom), sad sam nazvao Yamahu - kažu da je bitno da ga ne vozim pun gas... a ja ga i ne vozim. Na 1000 km idem na servis. I u pravu si, mnogo je udobniji i stabilniji, prosto plovi po putu... Promenio Februar 17, 2022 član RobiNS 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4749 Napisano Februar 17, 2022 (promenjeno) Drug član, 3627 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga manual, odeljak Engine break-in. Da, ukratko, nemoj da ga forsiraš prvih 1000 km, i zameni prvo ulje na vreme. I u motoru i u transmisiji, isprati da ti to ne zaborave u servisu. - Yamaha XMAX 125 (2021) manual WWW.MANUAL.NZ Manual Yamaha XMAX 125 (2021). View the Yamaha XMAX 125 (2021) manual for free or ask your question to other Yamaha XMAX 125 (2021) owners. Promenio Februar 17, 2022 član boza_kg 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RobiNS 262 Napisano Februar 17, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Rumenka - Novi Sad Motocikl: Yamaha Xmax 125 Tech MAX (2022) Prijavi odgovor kao problematičan Baš ja znam šta oni rade na servisu, dovezem - posle dođem, platim - odvezem al ok, sad se razumem pa ću da pitam Hvala! Promenio Februar 17, 2022 član RobiNS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4749 Napisano Februar 17, 2022 Drug član, 3627 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pa pričam iz iskustva. Meni na prvom servisu majstor nije zamenio ulje u prenosu - "zaboravio" kaže. Da nisam pitao, ostao bih u ubeđenju da to jeste odrađeno. Nažalost, živimo u takvoj zemlji da nije uvek za očekivati da neko radi svoj posao kako treba. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano Februar 24, 2022 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Negde sam te video danas...mozda kod Promenade... Ili je to bilo juce..ne znam ni sam vise.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RobiNS 262 Napisano Februar 24, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Rumenka - Novi Sad Motocikl: Yamaha Xmax 125 Tech MAX (2022) Prijavi odgovor kao problematičan Loshmi, možda juče danas nisam bio u tom kraju, a kako baš znaš da sam ja? Ima još XMax-ova po NS... po zvuku čuješ da je 125cc? Promenio Februar 24, 2022 član RobiNS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano Februar 25, 2022 (promenjeno) Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, RobiNS je napisao: Loshmi, možda juče danas nisam bio u tom kraju, a kako baš znaš da sam ja? Ima još XMax-ova po NS... po zvuku čuješ da je 125cc? Pa pretpostavljam da si bio ti... Malo je 125-ica.. Pogotovo u toj kombinaciji sa zlatnim felnama...i pritom se vidi da je nov novcat.. Promenio Februar 25, 2022 član Loshmi82 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RobiNS 262 Napisano Februar 25, 2022 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Rumenka - Novi Sad Motocikl: Yamaha Xmax 125 Tech MAX (2022) Prijavi odgovor kao problematičan Samo da znaš. moj motor (i auto) uvek izgleda kao da je nov novcat ... Tu sam ja u M.Gorkog svaki dan.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano Februar 27, 2022 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan On 25.2.2022. at 10:55, RobiNS je napisao: Samo da znaš. moj motor (i auto) uvek izgleda kao da je nov novcat ... Pa kad ni ne stigne da postane "star" vec ode dalje.. Obraticu paznju bas...non stop sam po gradu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6153 Napisano Februar 27, 2022 Drug član, 1771 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan @RobiNS u petak sam bio do Big-a u NS-u, videh jedan lep xmax kod cinestara, kasnije se setih rekoh mora da je tvoj 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RobiNS 262 Napisano Februar 27, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Rumenka - Novi Sad Motocikl: Yamaha Xmax 125 Tech MAX (2022) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Loshmi82 je napisao: Pa kad ni ne stigne da postane "star" vec ode dalje.. Obraticu paznju bas...non stop sam po gradu... Nije baš tako, motore sam vozio uglavnom po 6-7 godina ovo je bio izuzetak. A aute isto tako 6-7 (posle 80.000km menjao za novo...) neko pere auto samo kada ga prodaje ili kad ide u svatove... Pre 2 sati, Sharky - Alex je napisao: @RobiNS u petak sam bio do Big-a u NS-u, videh jedan lep xmax kod cinestara, kasnije se setih rekoh mora da je tvoj Moguće, bio sam malo desno od Sinestara da vidim neku rasvetu... jbt kako je svet mali. Promenio Februar 27, 2022 član RobiNS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7138 Napisano Februar 27, 2022 Drug član, 2988 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan On 2/17/2022 at 11:19 AM, boza_kg said: Pa pričam iz iskustva. Meni na prvom servisu majstor nije zamenio ulje u prenosu - "zaboravio" kaže. Da nisam pitao, ostao bih u ubeđenju da to jeste odrađeno. Nažalost, živimo u takvoj zemlji da nije uvek za očekivati da neko radi svoj posao kako treba. Kod mene u Hondi samo u motoru. I pitao sam ga, kaže ne, ne treba. Mada isti ti su me ubeđivali da je servisni interval 10.000km. 0,9L ulja... Nema filter... Toliko o "profesionalcima". U stvari... Njima i jeste cilj da za dve godine dođem po drugi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RobiNS 262 Napisano Februar 27, 2022 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Rumenka - Novi Sad Motocikl: Yamaha Xmax 125 Tech MAX (2022) Prijavi odgovor kao problematičan Ima li neke vajde montirati ovako nešto? Dal je to baš tako kompatibilno kao što kinezi na Ali-ju pišu.... Gledam koliko se tu zavuče prljavštine a nije pametno pod pritiskom prati tu dole ima kablova i koječega.... Ima li neko iskustva? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7138 Napisano Februar 27, 2022 Drug član, 2988 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan :smajli ko zvižduće i gleda u nebo: 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RobiNS 262 Napisano Februar 27, 2022 Svrati ponekad, 148 postova Lokacija: Rumenka - Novi Sad Motocikl: Yamaha Xmax 125 Tech MAX (2022) Prijavi odgovor kao problematičan Razumeću ovo kao "korisna je stvar" mene nešto drugo brine - da ne bude budž... nisam video da Yamaha ima svoje rešenje za to... Mada sad gledam to tvoje - dosta je kratak, al ako "radi poso" onda ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7138 Napisano Februar 28, 2022 (promenjeno) Drug član, 2988 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je fabrički. Ništa ja tu nisam dirao. Ok je.. nije baš da sam puno vozio po kiši i blatu. Yama nema ništa?? Promenio Februar 28, 2022 član Andrej_Hotstepper Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...