Jump to content

Moto Zajednica

Pocetnik al nizak

Recommended Posts

• U prolazu, 6 postova

E pa braco moja a i sestre, ajde sto sam pocetnik nego sto sam nizak 175 cm i 80 kila zive vage. Vozilo se ovo sitnijeh motora, ali dodje vrijeme da se poraste. Bacalo se oko na svasta, tdm 900 i tako to mada mislim da bi me visina za tako neki tip motora malo zezala. Da li sam osudjen na choppera (koje izmedju ostalog jako volim) ili postoji druga opcija za mene? U naprijed svima hvala

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 118 postova
  • Motocikl: Honda SH350i

Koja visina sedenja ti odgovara?
Kakav te motor zanima?
Mislim da npr. većinu naked modela možeš komotno da voziš… Dosta enduro mašina ima različite postavke za par visina sedenja.

• U prolazu, 6 postova
Koja visina sedenja ti odgovara?
Kakav te motor zanima?
Mislim da npr. većinu naked modela možeš komotno da voziš… Dosta enduro mašina ima različite postavke za par visina sedenja.
Sto se tice visine sedenja samo da mogu spustiti noge toliko da se ima dovoljno stabilnost, a neki turing enduro i chopper. Oko bacio na tdm 900 i kawasaki vn 800. Probao sam od drugara par puta KLEa kawu i vozio sasvim ok.

Poslato sa JNY-LX1 pomoću Tapatoka

• Drug član, 1069 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure

U principu možeš skoro sve osim nekih enduro mašina. Ja sam visok 178 i vozim svasta. Kolega je u pravu, jako je bitna širina sedišta. Vozio sam VStrom sa visinom 820 i DRZ sa 935 cm. Na DRZ je sediste dosta uže tako da na oba motora dohvatam podlogu sa pola stopala

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1174 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07

Ja sa 165cm vozim Hondu F4i (mislim da je malčice spuštena u odnosu na fabričku visinu sedišta) hvatam obe noge na prste ili jednu na peti, vozila sam školski Kawasaki ER6N, za vikend sad bio je drugar sa BMW F650GS, on mi je čak bio i niži od Honde.

Nije toliko bitna visina koliko su bitne noge :D odnosno visina prepona (inseam).

Na linku ispod nađi model motocikla koji te zanima, unesi visinu i visinu prepona (ja sam računala od zemlje do prepona, neko računa dužinu nogavice). Uzmi u obzir i da će motor malo da se spusti kad sedneš.

https://cycle-ergo.com/

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 6 postova

Drugari hvala svima na odgovorima, jos se istrazuje pa cemo videti, a vidim po netu ima nacina sada dosta da se malo spusti motorce tako da ima nacina da se snadje. Sve vise tdm 900 vuce oci ka sebi

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 561 postova
  • Motocikl: Honda VFR800 FI
13 hours ago, Psihodelicni said:

E pa braco moja a i sestre, ajde sto sam pocetnik nego sto sam nizak 175 cm i 80 kila zive vage. Vozilo se ovo sitnijeh motora, ali dodje vrijeme da se poraste. Bacalo se oko na svasta, tdm 900 i tako to mada mislim da bi me visina za tako neki tip motora malo zezala. Da li sam osudjen na choppera (koje izmedju ostalog jako volim) ili postoji druga opcija za mene? U naprijed svima hvala

To je extra visina za motor (i tezina :D)
Bukvalno mozes sve zivo da vozis (mozda osim nekih bas velikih enduro) i da ti stoji lepo.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 6 postova
To je extra visina za motor (i tezina default_1oda.gif)
Bukvalno mozes sve zivo da vozis (mozda osim nekih bas velikih enduro) i da ti stoji lepo.
Od kako sam vidio djevojku kako vrti GS1200 a sitnija od mene shvatio sam da ima nade za mene neki turing lagani da vozim. Moram noge d' izmjerim pa da vidim na ovom sajtu alexandra sto dade, mada nahvatace se neko u komsiluku da prilozi motor da se sjedne na njeg da vidimo kako mi stoji. PS. Noge nisu bas najduze al jaka butina ko u Batistute

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1174 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07
pre 27 minuta, Psihodelicni je napisao:

Od kako sam vidio sjevojku kako vrti GS1200 a sitnija od mene shvatio sam da ima nade za mene neki turing lagani da vozim. Moram noge d' izmjerim pa da vidim na ovom sajtu alexandra sto dade, mada nahvatace se neko u komsiluku da prilozi motor da se sjedne na njeg da vidimo kako mi stoji. PS. Noge nisu bas najduze al jaka butina ko u Batistute emoji23.png

Budi kao ja, šta zna dete šta je 200 kila...:lol3:

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• Svrati ponekad, 253 postova
  • Motocikl: Honda NC 750X
On 2/13/2022 at 10:09 PM, Psihodelicni said:

Iste sam visine 174cm.

Ma nemoj govoriti da smo niski mi smo gradjeni dinamično.

Generalno tebi će odgovarati visina sjedišta od 800mm. Kažem generalno jer ovisi da li ti je unutrašnja dužina noga od peta do prepona srazmjerna ili tu ima odstupanja.

Izbjegavaj spuštanje motora. To povlači i novu bocnu nogaru, centralni stender...pa sve do pitanja ciklistike.

Ima mnogo motora u svim klasama i za sve namjene koji imaju sjedište od 750 do 810mm tu se pronadji i onda si sa oba stopala na zemlji a to je pravo važno.

• Drug član, 1278 postova
  • Motocikl: Honda Africa CRF 1000 L
On 13.2.2022. at 22:09, Psihodelicni je napisao:

E pa braco moja a i sestre, ajde sto sam pocetnik nego sto sam nizak 175 cm i 80 kila zive vage.

Brate mozes da vozis od pocket bike do nejveceg gs-a:lol3:.

• Podržavam 1

• Ne silazi, 7323 postova
  • Motocikl: TDM 900

Blagodario ga Bog. Na većini motora oslanjanje je podešeno na oko 80kg. Samo sedne i gas. Ja sa 110kg i 193, daj veći vizir, drugi upravljač, pa visok motor, drugi amortizer :D

• .., 1740 postova

@Psihodelicni ти се зезаш за ТДМ? Па то је 825 милиметара седиште. Ти низак?  Ако тролујеш све ти је опроштено.:lol3:За твоју висину ништа до 830 милиметара није ни најмања препрека на почетку каријере, сем твоје несигурности.

Лепо је @piki рекао о вожњи.

За почетника је сваки мотор зезнут, да ли био висок, да ли био тежак.

Кад научиш да возиш како треба, то све изгуби на значају. Пракса, пракса и пракса и све се реши.

Шта тек она да каже за висину?

WWW.BMW-MOTORRAD.COM

Contrary to popular belief, you don’t have to be a giant to ride a GS. In fact, you don’t even have to be tall — just ask one of our International Female Team competitors Jocelin Snow...

Једино после остаје питање комфора и да ли нам наш мотор одговара такав какав је за оно због чега смо купили мотор (дуга путовања, вожња по блату, цепање по серпентинама, вожња на стази, превожење од тачке А до тачке Б са што мање зезанција).

Ево моја два бивша мотора, а нижи сам од тебе. Све може.

image.png

image.png

Promenio član СајберГастарбајтер
  • Podržavam 1

• Astro Puki krsi sva pravila!, 917 postova
  • Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50

Najvaznija je sirina sedista,ona "pojede" duzinu nogu. Najbolje ce ti lezati nesto sa visinom 800-820mm ali mozes i vise. Ja sam 173 i ne mogu da vozim stroma,gs-a i taj fazon kobilastih motora. Ali vazan deo je i oprema,ja volim i uvek nosim koznu jaknu i pantalone. One su kruce i zategnu vise izmedju nogu,kada sednem u farmerkama mogu i na GS-a.

• Svrati ponekad, 134 postova
  • Motocikl: Honda Pantheon
Pre 7 sati, DRCvetko je napisao:

Isto vazi i za mene, samo sto mene brine vise tezina..... I ja sam isto oko 175 ali imam samo 60kg.....:stabre:

Po neki kamen u džep i rešen problem :)

• U prolazu, 6 postova

Nahvato sam drugara da donira tdma na probu i dobro prodje.a sto se visine tice ne trolujem nego sam ubedljivo najnizi u drustvu (svi preko 180) i pa tako i uvherio sebe da sam nizak. A sto se motora tice dade od tog mog drugara tata da probam njegovu shadow 600 i mislim da sam nasao pravu stvar za sebe.

Најбитније је да научиш (схватиш) да није уопште битно да су ти обе ноге на земљи када седиш на мотору, већ да научиш баланс мотора.

Када научиш да се помериш на страну и ставиш једну ногу на земљу и који ти је баланс мотора можеш све да возиш.

То можеш да вежбаш на том мањем мотору који имаш или ћеш сад да узмеш и после само примениш на мотор са вишљим седиштем.

Овако ћеш остати ускраћен за брдо добрих машина као возач.

Бре женица од 155 центиметра  се попне на ГС-а, а ви не можете на нешто мање. Наравно да није исти мотор, али је исти принцип, само треба мало извежбати и све иде.

• Sviđa mi se 4

• U prolazu, 84 postova
  • Motocikl: '93. VFR750F

Zavisi malo i kuda se pretežno vozi... Ja kao početnik koji mahom ide do posla i nazad i tu po kraju, malo avala ovo ono, bitno je da mogu sa obe na zemlju. Zamišljam koji bi pakao bio da svako malo u stani kreni gužvama moram da se "svlačim" u neku stranu... Da vozim 90% otvoren put - onda može i nešto više

• Svrati ponekad, 223 postova
  • Motocikl: BMW R1150GS

Nema tu problema. 

Ja vozim f650gs Dakar (bas je visok majku mu) i prstima tek dohvatim podlogu. Vozim motor bez problema i uopste o tome i ne razmisljam vise. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja